- 8 Nisan 2017
- 57.164
- 302.799
- 698
- Konu Sahibi Minik Duduklu Tencere
Selam hanımlar bugünkü tarif ilk defa yaptığım bir tarif
Verilen tarife uydum bakalım beğenecek misiniz
Öncelikle kabimiza margarin ,yumurta ve sıvı yağ i alıyoruz ..
Margarin i ezerek karistiriyoruz ...
Sonrasında kabartma tozu ,vanilya ,irmigi ekleyerek karıştırıyoruz unu azar azar ekleyerek devam edin bazı unlar daha sert veya yumuşak yapabiliyor
Şekil alabilecek kadar yumuşak olmalı çok sert bir hamur olmasın ben 3 su bardağı koydum yeterli oldu
Hamur kıvamı aldıktan sonra portakal büyüklüğünde bir parça ayrılır hamurdan başka bir kaba
Ayrılan hamura ceviz kavrulmuş kadayıf ve tarçın eklenerek karıştırılır
iyice karıştıralan iç harcimiz hazır
İçimiz hazırladıktan sonra şekil vermeye başlıyoruz
Beyaz hamurdan ceviz büyüklüğünde alıp avuç genişliğinde açıyoruz iç harcından fındık büyüklüğünde alıp içine koyuyoruz ..
Yuvarlayip üzerine temiz kullanılmamış bir cımbız yardımı ile petek görüntüsü veriyoruz
Cımbız ile belli bir sıra gidiyoruz paralel olarak tekrar aynı işlemi yapıyoruz
Bu işlemi su şekilde de yapabiliriz
Portakal büyüklüğünde hamur alıp iki -3 parmak genişliğinde açiyoruz içine harç koyup yuvarlyoruz
Hazır olan tatlimizi 200 derece de üstü kızarana kadar pişirmeye bırakıyoruz
Bu sırada su ve şekeri karıştırıp ocagimiza koyuyoruz
Serbeti 10 dakika kaynatıp ateşten alıyoruz kaynama işlemi bitince içerisindeki limon u da çıkaralım ....
Firindaki tatlının ilk sıcağı çıkınca ve şerbet el değecek kadar sıcak olmalı tatlimizi üzerine dokuyoruz ben bu asamanin foto çekmeyi unutmuşum
Ve tatlımız servize hazir
Verilen tarife uydum bakalım beğenecek misiniz

Öncelikle kabimiza margarin ,yumurta ve sıvı yağ i alıyoruz ..
Margarin i ezerek karistiriyoruz ...
Sonrasında kabartma tozu ,vanilya ,irmigi ekleyerek karıştırıyoruz unu azar azar ekleyerek devam edin bazı unlar daha sert veya yumuşak yapabiliyor
Şekil alabilecek kadar yumuşak olmalı çok sert bir hamur olmasın ben 3 su bardağı koydum yeterli oldu

Hamur kıvamı aldıktan sonra portakal büyüklüğünde bir parça ayrılır hamurdan başka bir kaba
Ayrılan hamura ceviz kavrulmuş kadayıf ve tarçın eklenerek karıştırılır
İçimiz hazırladıktan sonra şekil vermeye başlıyoruz
Beyaz hamurdan ceviz büyüklüğünde alıp avuç genişliğinde açıyoruz iç harcından fındık büyüklüğünde alıp içine koyuyoruz ..
Yuvarlayip üzerine temiz kullanılmamış bir cımbız yardımı ile petek görüntüsü veriyoruz
Cımbız ile belli bir sıra gidiyoruz paralel olarak tekrar aynı işlemi yapıyoruz
Bu işlemi su şekilde de yapabiliriz
Portakal büyüklüğünde hamur alıp iki -3 parmak genişliğinde açiyoruz içine harç koyup yuvarlyoruz
Hazır olan tatlimizi 200 derece de üstü kızarana kadar pişirmeye bırakıyoruz
Bu sırada su ve şekeri karıştırıp ocagimiza koyuyoruz
Serbeti 10 dakika kaynatıp ateşten alıyoruz kaynama işlemi bitince içerisindeki limon u da çıkaralım ....
Firindaki tatlının ilk sıcağı çıkınca ve şerbet el değecek kadar sıcak olmalı tatlimizi üzerine dokuyoruz ben bu asamanin foto çekmeyi unutmuşum

Ve tatlımız servize hazir
Son düzenleme: