- 19 Kasım 2019
- 53.602
- 136.096
- 698
oleyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyybugün senin tarifi yaptım kefilim,efsane oldu![]()
gol beeeeeeeeeeeeee
golllllllllllllllll

afiyet olsun ablacım
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
oleyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyybugün senin tarifi yaptım kefilim,efsane oldu![]()
Ablacım en güzelinden yaparım sana iste yeterHarika olmuş ellerine sağlık baloncum bir tabak istiyorum hemen,yarışmada başarılar diliyorum.
Ellerine sağlık Baloncuk,güzel olmuş böreğin,başarılar dilerim.Selaaammmm gönlüllerin birincisi, KK'nın vazgeçilmez sonuncusu geldiiiiiiiiiiiiii
size üstü çıtırmı çıtır, tadı enfesmi enfes bir börekle geldim
Hadi başlayalım
MALZEMELER
Eki Görüntüle 2645695
1- 1 paket baklavalık yufka
2- 1 su bardağı yoğurt
3- yarım su bardağı süt
4- yarım çay bardağı sıvı yağ
5- 2 yumurta akı ( sarısını üstüne sürülecek)
6- İç harcı için Peynir ve Maydanoz (isteğe bağlı çökelekte kullanabilirsiniz)
7- Üzeri için siyah ve beyaz susam (isteğe bağlı çörek otu kullanabilirsiniz)
YAPILIŞI
Öncelikle sosu için tüm malzemeleri çırpıp hazır ediyoruz
Tezgaha 2 tane baklava yufkası seriyoruz. Üzerine fırça yardımıyla sos sürüyoruz
Üzerine tekrar 2 yufka da serilip tekrar sos sürüyoruz, en son 2 tane daha yufka serilip ona da aynı işlemi yapıyoruz.
Eki Görüntüle 2645696
Uzun olan tarafa peynirli harç konup rulo şeklinde sarıyoruz
Yani toplamda 6 yufkada bir iç koyup sarıyoruz 2 ser kat olan yufkanın aralarına da sos sürüyoruz
3 veya 4 parçaya kesiyoruz daha sonra yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye koyuyoruz.
Son olarak artan harcımızın içine yumurta sarısını ekleyip çırptıktan sonra böreklerimizin üzerine bolca sürüyoruz
Eki Görüntüle 2645697 Eki Görüntüle 2645698
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dk pişiriyoruz
baklavalık yufkalar çok ince olduğu için çok fazla soslamanız işinizi zorlaştırabilir bu yüzden çok ıslatmamaya dikkat edin
AFİYET OLSUN
Eki Görüntüle 2645699 Eki Görüntüle 2645700 Eki Görüntüle 2645701 Eki Görüntüle 2645702
Teşekkür ederrriiiimmmmmmmEllerine sağlık Baloncuk,güzel olmuş böreğin,başarılar dilerim.![]()
teşekkür ederimEllerine sağlık
teşekkür ederim seninde ellerine sağlıkEllerine sağlık , çok çıtır görünüyor gerçektenyarışmada başarılar
![]()
Ablacım en güzelinden yaparım sana iste yeter
teşekkür ederim![]()
teşekkür ederimmmmmmmmmmmmmmmEllerine sağlık canım. Yarışmada başarılar dilerim![]()
Açım aaaaç olsada yesekyazık ya benim böreğimeherkes coşmuş kendi kendimi coşturayım bari
![]()
![]()
![]()
lilim sana en güzelini yaparım bu nekiAçım aaaaç olsada yesek![]()
Sağol bebeğimlilim sana en güzelini yaparım bu nekibelki birinci değiliz emmeeeeeee gönlümün birincisi benim
![]()
![]()