Merhaba arkadaşlar. Yüzümüzdeki veya vücudumuzun belli bölgelerindeki fazlalık kıllar için öncelikle hormon testi yaptırıp, kendinizde polikistik over oluk olmadığına baktırmanızı tavsiye ediyorum. Zira hormonları bozulmuş bir vücut yada polikistik over taşıyan bir vücutda kıl oluşumunu tamamen önleyebilmek için öncelikle bu hastalıkların tedavi edilmesi gerekiyor.
Şimdi gelelim bakla olayına. Annemde bitkilerin tedavi gücüyle ilgili bir kitap var, annem bu olaya acayip derecede kendini kaptırmış bir durumda. Kitabı okurken, İbn-i Sina nın istenmeyen tüyleri için bakla ile yapılan tedaviyi okumuş. Benimde polikistik overimden dolayı çene ve boyun bölgemde kıllar var maalesef.
Tarifi şu. Taze yeşil baklayı iyice yıkadıktan, sadece yeşil kabuklarını katı meyva sıkacağında sıkıyorsunuz. Yarım kahve fincanı elde edesiye kadar sıkın ki bu yaklaşık 3 kabuktur. Bunu pamukla bir güzel kıllı bölgelerinize sürün. Bunu yaparken dikkat edeceğiniz husus şudur. Önce yüz bölgenizdeki kıllarızı temizliyorsunuz ve bu suyu temiz cilde uyguluyorsunuz. Yani cildiniz kıllarından arınmış olacak.
Geçen hafta bunu uyguladım, sadece 1 gün. Tüm hafta kendimi gözlemledim ve çıkma oranı %70 azaldı diyebilirim. Bugün kıllarıma baktım, çok kalın çıkan ve hemen uzayan kıllarr neredeyse hiç uzamamış, uzayanlarda o kadar ince ve silik çıkmışki almakda zorlandım desem yeridir. Bugün tekrar sürdüm bakla suyu, bakalım gelecek hafta ne olacak. Herkeze tavsiye ediyorum fakat bu tür tedavilere alerjiniz varsa bilemem, gerçi alerjik bir reaksiyon yaratacağını sanmıyorum. Yüzümde olumlu sonuçları kalıcı olarak alırsam, vücudumada uygulamayı düşünüyorum. Deneyin derim.