• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakirelik Konusu Ve Tepki

Hanımlar merhaba :)
Konumu buraya açtım çünkü her ne kadar cinsellik gibi görünse de aslında içeriğinin biraz kültürle alakalı olduğunu düşündüm. Umarım yanlış olmamıştır.

Ben kısa bir süre önce yaşadığım yerden Ankara'ya taşındım okul için. 22 yaşındayım. Üniversiteye yeni başladım bu sene çok istediğim bir bölümü kazandığım için göze aldım onca seneyi.
Şimdi konu şu. Bu süreçte burada 3 kızla tanıştım. Yaşları 20-21 civarı. Geçen cinsellik konusu açıldı aramızda. Cinsellik dediysem öyle erkek arkadaştan, ilişkilerden vs konu oraya geldi. Ben daha önce birliktelik yaşadım ve bunu ayrıntıya girmemek şartıyla üstün körü söylerim kızlar arasında konusu açıldığında. Saklama gereği duymam. Benim ahlak kurallarıma göre çok "basit, absürd" birşey değildir çünkü. Fakat bana öyle tepkiler verdiler ki canım sıkıldı.
Acaba dedim ben mi çok geniş düşünüyorum.

Sevgilisiyle herşeyi yaşadığını ama hala kızlığını koruduğunu belirten bir kız bana "burada böyle şeylere çok önem verirler, seninle evlenicek birini zor bulursun" dedi. :KK57:
Sevgilisiyle çok birşey yaşamadığını iddaa eden diğeri ise "böyle birşey yaşamayı düşündüm ama iykide yaşamamışım yoksa kendimi yerden yere vururdum, bence sende birlikte olduğun insana söyleme bu durumunu, söylersende hata yaptım diyerek ağla" dedi :KK57:

Bana başta bu düşünceler ve yorumlar biraz çocukça ve ataerkil geldi. Fakat sonra kendimi sorgulamaya başladım ister istemez. Ben sevdiğim insanla yakınlaşmayı normal buluyorum ve şimdiye kadar tek bir kötü söz, aşağılanma hissetmedim. Zaten birlikte olduğum insanın düşüncelerini kafamda tartıp, tanıyıp, ona göre adım atarım belkide o yüzden. Fakat biraz hassasımdır. O yüzden bu kızların söylediklerini de düşünmeden edemiyorum, sizce haklı olabilirler mi? Onlara "kendi karakterimden asla taviz vermeyeceğimi, ağlamayacağımı, ilişkinin gidişatına göre olgunlukla düşüncelerimi ve durumumu söyleyeceğimi" belirttim. Ben sevdiğim adamla belli bir yıldan, zamandan sonra birtakım şeyler yaşamadan evlenmeyi pek doğru bulmuyorum kendi kalıplarıma göre. Sizce çok geniş mi düşünüyorum?

Samimi fikirlerinizi bekliyorum hanımlar. Hepsini dikkate alacağım.
Kendin gibi birini bulursun olur biter kızlar ne derse desin

Inancimin cok zayif oldugu zamanlarda "her seyi yasayabilirim ve bundan asla pismanlik duymam." diyordum. Yasamadim ama cunku cinselligi yasamanin veya yasamamanin inancla alakali oldugunu dusunmuyorum. Nice inananlar yasiyor, nice inanmayanlar yasamiyor nitekim.
Daha sonra inancim kuvvetlendi. Yani ben degistim. Inancima gore bunun yanlis oldugunu iyice kavradim. Iyi ki de inanmadigim zamanlarda da yasamamisim dedim. Zar mevzuu degil yani bu. Birliktelikten kastim sadece iliskiye girmek demek degil. O asamaya gidecek her turlu yol. Sevismek, opusmek... vs

Kadinlari sadece zar olarak goren erkekler degil. Asil kadinlar kadinlari bir zar olarak goruyor. Bunu bu sitede yazan, her seyi yasamis olan kadinlarin tavrindan bile anlayabiliriz.
Ben erkek bedeninin de kadin bedeninin de ozel olduguna inaniyorum. Bu dusuncem inancimla gelismedi. Hep boyleydi. O nedenle kimseye dudaklarimi, goguslerimi, zarimi sunmadim. Ha zar ha, dudak, gogus... fark etmiyor bence. Cinsellik yasamak sadece zarina zarar gelmesi degildir bence.

Konuyu dagittim biraz, toparlayayaim. Cok da acik yazdim, rahatsiz olanlardan ozur dilerim.

Dini inancim yok, o nedenle yasarim istedigimi diyenlerden olmasin kimse. Dini inanci olup da bedenini muhafaza eden erkek ve kadin cok. Bunu herkes bilsin. Din olmamali sizin baskalariyla beraber olmanizi engelleyecek sey.

Nasil sizin bedeniniz ozel ise o bedenle yapilan seyler de ozel olmali. Ben yasasam da boyle bir sey anlatmam kimseye. Duyacagim kotu sozlerden oturu degil, ozelim oldugu icin. Bence siz de kimseye anlatmayin. Yasanilan her sey sirf acik sozluluk adina pervasizca anlatilmamali. Kendinize karsi patavatsizlik oluyor bu. Birakin sizin yasadiginiz her sey, sizin bedeniniz baskalarinin agizlarinda sakiz olmasin.

Son düzenleme:
Ruhun bakire olsun daha çıkcası Ruhun o*spu olmasın diye ..
bi zar parçasına kaldıysa bi erkek zihniyeti zaten öyle bi adamla evlenmem. .
bi zar parçasını yırtmadan da neler neler yapılıyor bunu erkek bilmiyor mu..
boşverin takılmayın. senin bedenin senin ruhun. yaptığından pişman deilsen sorun yok ..
erkekler yüzlerce kızla yatar kalkar onlarınki can onlarınki nefis sonra gelip kadının 1 damla akacak kanına namus bağlarlar.
önemli olan evlendikten sonra sadık kalmak aldatmamak ve eşine karşı yalansız dolansız olmak. eşine karşı dürüst olmak.

Bana da bekaret konusunda hassas olan her kizin...

'Her halti yiyip bakire kaldigi' algisindan gina geldi.

Evlilik disi cinsellikte sakinca gormeyen bazilarina gore bakire kizlarin neredeyse tamami boyle...

'Sadece zar duruyor' derler konusu acilinca...

Yani kiz gercekten evlenecegi kisiyi bekliyor, gercekten cinsellikle tanismamis olamaz...

Hos, oyleyse daha fenadir, en guzel zevkleri tatmamistir, ot gibi yasiyordur vs.

İclerinde zari korumayi bekaret sananlar var diye tamami ayni kefeye konur...

Riyakar, sozde namuslu vs diye yaftalanir kalbine kimseyi almayanlar dahi...

Ozgurce cinselliklerini yasadiklari icin tepki gorduklerini soyleyen kadinlar...

Cinselligi esiyle yasamayi tercih ettigi icin birliktelik yasamayan kizlari kinarlar onlara inanmayarak...

Cunku sadece zarini koruyordur bir kiz bakireyse, kim bilir neler yasamistir.

Bakire kiz isteyen erkekler de tu kakadir mesela, iclerinde bakir kalani yoktur onlara gore...

Ne bileyim, baskasinin ne yasadigina...

Daha da fenasi ne yasamadigina bu kadar kafayi takmis baska bir toplum yoktur herhalde... :ssz:

Bende bakire idim Evlendigi mde
Eşimde öyle idi
Iyıkıde öyle kalmışız ikimizde başka türlüsünu ne ben ne eşim kaldıramazdik. .
Bunun ahlaki boyutuna hiç girmeye yim
Biz çok sahiplenen insanlarız sevdiğimizi. .
Böyle de çok mutlu olduk..
Ben evlenmeden yaşamadım. Yaşamayan biriyle de evlendim..
Muhtemelen sende kendin gibi bir çok kizla yatmis biri ile evlenrsin..
Herkes kendi dengini bulduğu sürece sorun yok
Ama fikrimi sorarsan kesinlikle yanlış yoldasin.....

Bana da bekaret konusunda hassas olan her kizin...

'Her halti yiyip bakire kaldigi' algisindan gina geldi.

Evlilik disi cinsellikte sakinca gormeyen bazilarina gore bakire kizlarin neredeyse tamami boyle...

'Sadece zar duruyor' derler konusu acilinca...

Yani kiz gercekten evlenecegi kisiyi bekliyor, gercekten cinsellikle tanismamis olamaz...

Hos, oyleyse daha fenadir, en guzel zevkleri tatmamistir, ot gibi yasiyordur vs.

İclerinde zari korumayi bekaret sananlar var diye tamami ayni kefeye konur...

Riyakar, sozde namuslu vs diye yaftalanir kalbine kimseyi almayanlar dahi...

Ozgurce cinselliklerini yasadiklari icin tepki gorduklerini soyleyen kadinlar...

Cinselligi esiyle yasamayi tercih ettigi icin birliktelik yasamayan kizlari kinarlar onlara inanmayarak...

Cunku sadece zarini koruyordur bir kiz bakireyse, kim bilir neler yasamistir.

Bakire kiz isteyen erkekler de tu kakadir mesela, iclerinde bakir kalani yoktur onlara gore...

Ne bileyim, baskasinin ne yasadigina...

Daha da fenasi ne yasamadigina bu kadar kafayi takmis baska bir toplum yoktur herhalde... :KK14:
Aynen ya
Kınarlar hep kiskancligini gizlemeden..
Sanane kardes yaşamamis sonuçta senin yaşadığın kadarını neden çekemiyorsun. . Demek gelir içimden hep..

Cinsellik yaşamak bir hata değil, tercihtir. Adamın karşısında 'Bu bir hataydı ühü ühü' diye ağlayınca çok mu değerin olacakmış? Madem bunu yaşadın, kendine o yapıda bir insan bulursun, bu kadar basit. Gidip mağara adamı gibi birini bulup 'Mecburdum!' diyen tayfaya çok sinir oluyorum. Genel konuşuyorum bu arada. Seninle aynı fikirdeyim ancaak, bunları arkadaş meclisinde konuşmak çok gereksiz. Sonra olmayan akıllarını sana satmaya kalkarlar böyle.

Evlilik oncesi kadininda erkeginde cinsellik yasamasina karsiyim.
Benim dusuncem bu yonde.
Ama soyle de bisey var.
Malesefki kk kadinlari su zamanda bakir erkek oldguna yada bakire kadin oldgna inanmiyorlar.
Olan varsa da illaki yuzeysel bisey yasamistir.
Bu sabit fikirde takilip kalmislar.
Oysaki gercekten bakir ve bakire insanlar da var. Hatirlatayim dedim.

Evlilik oncesi kadininda erkeginde cinsellik yasamasina karsiyim.
Benim dusuncem bu yonde.
Ama soyle de bisey var.
Malesefki kk kadinlari su zamanda bakir erkek oldguna yada bakire kadin oldgna inanmiyorlar.
Olan varsa da illaki yuzeysel bisey yasamistir.
Bu sabit fikirde takilip kalmislar.
Oysaki gercekten bakir ve bakire insanlar da var. Hatirlatayim dedim.
Evet ben ve eşim gibi mesela :)

Cinsellik yaşamak bir hata değil, tercihtir. Adamın karşısında 'Bu bir hataydı ühü ühü' diye ağlayınca çok mu değerin olacakmış? Madem bunu yaşadın, kendine o yapıda bir insan bulursun, bu kadar basit. Gidip mağara adamı gibi birini bulup 'Mecburdum!' diyen tayfaya çok sinir oluyorum. Genel konuşuyorum bu arada. Seninle aynı fikirdeyim ancaak, bunları arkadaş meclisinde konuşmak çok gereksiz. Sonra olmayan akıllarını sana satmaya kalkarlar böyle.

mecburdum lafının açılımı çünki bu salağı buldum kandıracak

Herşeyi yasayıp sadece zarı durduğu için kendine bakire diyen o kızlardan kat be kat ahlaklısınız bence. Yada birliktelik yaşayıp zarını diktirip bakireyim diye insanları kandırmaya çalışanlardan.
Bu sizin bedeniniz sizin kararınız, yaşamışsınız delikanlı gibi arkasında duruyorsunuz, nerde diktiririm zarımı, erkek arkadaşımı nasıl kandırirım modunda değilsiniz.
kimin ne dediğine boşverin ama naçizane tavsiyem ülkemizde hoş karşılanmadığı için herkesle paylasmayin bu durumu. Erkek arkadaşınız olur ilişkinizin gidişatına göre paylaşırsıniz. İnsanlar burada bile size karşı kullanacak ve canınızı yakmaya çalışacak maalesef, gerçek bu.
Kolaylıklar dilerim.

önüne gelenle yatmadıktan sonra sorun yok,cinselliğini sevdiğin ve seni sevdiğine emin olduğun kişilerle yaşa .evliliği amaç gören insanlar için her türlü olayı oral anal yaşayıp bekaretini korumak normaldir,bu biçim düşünürler,evlilikte de aşk sevgi bitebilir boşanmalar yaşanabilir,ozaman bu arkadaşların bekaretim nasılsa yok istediğim tarzda yaşarım mı diyecek, bu mantığa göre? ayrıca birini kendine acındırarak seni istemesini sağlamaya çalışmak ne ezik zavallı bir düşünce.bir insan sen cinsellik yaşadın diye senin karakterini duygularını çöpe atıyorsa o insana hayatını adamaya değermi zaten. inancı için bakire kalanların ise yaşam tarzı daha farklı zaten.

Hahah, bir de ilişkinizin olduğu adama "benimle ilişkiye girdi" diye ağlamanızı önerseymiş bari:KK70:

Bazı kadınlar böyle kendilerine biblo muamelesi yapmayı çok seviyorlar.

Erkek arkadaşlardan bildiğim, birlikte oldukları, bakire olmayan kadınların onlara genellikle "Sen ikincisin, ilki istemeden oldu" dedikleri yönünde. Onlar da bayağı muhabbetini edip gülüyorlar buna. Ben de gülüyorum duyduğumda:KK70:

Dürüstlük önemlidir. Birlikte olduğunuz insanlara karşı dürüst olmanız çok güzel.

Ama arkadaşlarınıza anlatmayın. Üniversite ortamında arkadaş edinmek için kaypakça hareketler yapar bazı kadınlar. Sonra bütün üniversite sizin cinsel hayatınızı konuşmaya başlamasın.

Back