• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakirelik Konusu Ve Tepki

Hanımlar merhaba :)
Konumu buraya açtım çünkü her ne kadar cinsellik gibi görünse de aslında içeriğinin biraz kültürle alakalı olduğunu düşündüm. Umarım yanlış olmamıştır.

Ben kısa bir süre önce yaşadığım yerden Ankara'ya taşındım okul için. 22 yaşındayım. Üniversiteye yeni başladım bu sene çok istediğim bir bölümü kazandığım için göze aldım onca seneyi.
Şimdi konu şu. Bu süreçte burada 3 kızla tanıştım. Yaşları 20-21 civarı. Geçen cinsellik konusu açıldı aramızda. Cinsellik dediysem öyle erkek arkadaştan, ilişkilerden vs konu oraya geldi. Ben daha önce birliktelik yaşadım ve bunu ayrıntıya girmemek şartıyla üstün körü söylerim kızlar arasında konusu açıldığında. Saklama gereği duymam. Benim ahlak kurallarıma göre çok "basit, absürd" birşey değildir çünkü. Fakat bana öyle tepkiler verdiler ki canım sıkıldı.
Acaba dedim ben mi çok geniş düşünüyorum.

Sevgilisiyle herşeyi yaşadığını ama hala kızlığını koruduğunu belirten bir kız bana "burada böyle şeylere çok önem verirler, seninle evlenicek birini zor bulursun" dedi. :KK57:
Sevgilisiyle çok birşey yaşamadığını iddaa eden diğeri ise "böyle birşey yaşamayı düşündüm ama iykide yaşamamışım yoksa kendimi yerden yere vururdum, bence sende birlikte olduğun insana söyleme bu durumunu, söylersende hata yaptım diyerek ağla" dedi :KK57:

Bana başta bu düşünceler ve yorumlar biraz çocukça ve ataerkil geldi. Fakat sonra kendimi sorgulamaya başladım ister istemez. Ben sevdiğim insanla yakınlaşmayı normal buluyorum ve şimdiye kadar tek bir kötü söz, aşağılanma hissetmedim. Zaten birlikte olduğum insanın düşüncelerini kafamda tartıp, tanıyıp, ona göre adım atarım belkide o yüzden. Fakat biraz hassasımdır. O yüzden bu kızların söylediklerini de düşünmeden edemiyorum, sizce haklı olabilirler mi? Onlara "kendi karakterimden asla taviz vermeyeceğimi, ağlamayacağımı, ilişkinin gidişatına göre olgunlukla düşüncelerimi ve durumumu söyleyeceğimi" belirttim. Ben sevdiğim adamla belli bir yıldan, zamandan sonra birtakım şeyler yaşamadan evlenmeyi pek doğru bulmuyorum kendi kalıplarıma göre. Sizce çok geniş mi düşünüyorum?

Samimi fikirlerinizi bekliyorum hanımlar. Hepsini dikkate alacağım.

Konumu buraya açtım çünkü her ne kadar cinsellik gibi görünse de aslında içeriğinin biraz kültürle alakalı olduğunu düşündüm. Umarım yanlış olmamıştır.

Ben kısa bir süre önce yaşadığım yerden Ankara'ya taşındım okul için. 22 yaşındayım. Üniversiteye yeni başladım bu sene çok istediğim bir bölümü kazandığım için göze aldım onca seneyi.
Şimdi konu şu. Bu süreçte burada 3 kızla tanıştım. Yaşları 20-21 civarı. Geçen cinsellik konusu açıldı aramızda. Cinsellik dediysem öyle erkek arkadaştan, ilişkilerden vs konu oraya geldi. Ben daha önce birliktelik yaşadım ve bunu ayrıntıya girmemek şartıyla üstün körü söylerim kızlar arasında konusu açıldığında. Saklama gereği duymam. Benim ahlak kurallarıma göre çok "basit, absürd" birşey değildir çünkü. Fakat bana öyle tepkiler verdiler ki canım sıkıldı.

Sevgilisiyle herşeyi yaşadığını ama hala kızlığını koruduğunu belirten bir kız bana "burada böyle şeylere çok önem verirler, seninle evlenicek birini zor bulursun" dedi. :KK57:
Sevgilisiyle çok birşey yaşamadığını iddaa eden diğeri ise "böyle birşey yaşamayı düşündüm ama iykide yaşamamışım yoksa kendimi yerden yere vururdum, bence sende birlikte olduğun insana söyleme bu durumunu, söylersende hata yaptım diyerek ağla" dedi :KK57:

Bana başta bu düşünceler ve yorumlar biraz çocukça ve ataerkil geldi. Fakat sonra kendimi sorgulamaya başladım ister istemez. Ben sevdiğim insanla yakınlaşmayı normal buluyorum ve şimdiye kadar tek bir kötü söz, aşağılanma hissetmedim. Zaten birlikte olduğum insanın düşüncelerini kafamda tartıp, tanıyıp, ona göre adım atarım belkide o yüzden. Fakat biraz hassasımdır. O yüzden bu kızların söylediklerini de düşünmeden edemiyorum, sizce haklı olabilirler mi? Onlara "kendi karakterimden asla taviz vermeyeceğimi, ağlamayacağımı, ilişkinin gidişatına göre olgunlukla düşüncelerimi ve durumumu söyleyeceğimi" belirttim. Ben sevdiğim adamla belli bir yıldan, zamandan sonra birtakım şeyler yaşamadan evlenmeyi pek doğru bulmuyorum kendi kalıplarıma göre. Sizce çok geniş mi düşünüyorum?

bu senin kendi düşüncen ve kimse sana karısamaz ... bana soracak olursan bana gore yanlıs ama hiç kimseyide bu yüzden ayıplamam sonucda yasamıssın ve yapdıgın seyın arkasındasın .. benım merak ettıgım sey aile yapın yanı aılen duysa nasıl bı tepkı gosterır ''sakın yanlıs anlama sadece merak edıyorum ''

bu konuşulmadan anlaşılacak durum değil

ne sana doğrusun diyebilirim, ne konuşanlara.
yani etik olarak sevişmekte veyahut başka türlü birlikte olmakta bakireliği bozar fiziken bakirelik yerinde olsa bile
fakat erkekelr bakire olan karılarını kızlarını sanıyorlarki hiç sevişmemiş.
senelerdir buna inanıyorlar yıl olmuş olacak 2015 hatta, kız bakireyse tamam hatta ilk öpüştüğü kişide eşi.
yalan bence yok yai böylesi hem entel dantel olucan okucan edice 30 yasına kadarda bekar kalıcaksın sonra vay efendim ilk öpüştüğüm eşim neyse bunlar daha bi adil.
ama erkekler salak hepsini yutuyorlar.

sen şimdi biriyle beraber olsan bu durumu acıklasan senden ayrılamazki istemeidkleri birşeyin arkasında olmayı bile beceremezler bence , zayıflar. anca evlenirseniz 1-2 sene sonra başına ekşir durur.
yani biz sana buradan ne desek doğru olmaz.

not: bende bu işi evlenmeden halledenlerdenim fakat ben kafamı taştan taşa vurup aglayacak biri değilim. eşim için durum neydi bilmem ama ben denemeden evlenince başıma gelecek şeyleri kabul etmek istemedim bu defa.

Niye bu konuda hep genelleme yapiliyor ?

Tum yuksek lisansini yapana kadar okuyup ( okumakla ne ilgisi var anlamadim tabi) enteldantel takilip, ailesinden uzakta okuyup, cok guzel olupta hic opusmeyen yokmudur yani ? 30 yasina kadar opusulmezse ne oluyor yani.
Anlayamiyorum, kafam basmiyor. Neden boyle bakiliyor anlayamiyorum

Bu kendini kocana saklamak ( yazarken bile sevmiyorum bu kelimeyi) degil kendi degerlerin olcusunde yasamaktir. Kendi cizdigin yolla çakışmamaktir.
Bu olunca neden sasiriyor insanlar.
Eksik miyim simdi ben ? Eksik mi yasadim?

Bu arada ben bakire degilim cumlesini rahatca kullanmaya nasil kiziyorsam "ben bakireyim"
cumlesini kullananin da hic bir farki yok gozumde.
Yok mu baska meseler yahu ? Daha ileriye gitmek icin cinsellikten baska birsey yok mu?
Esimin agzindan kendine ya da bana dair bir tek cumle duysaydim aninda silerdim.

[QUOTE="pelin66, post: 37823804, yim, 3 yasinda bir kizim var, ilerde ona hymen in ne işe yaradigini bilimsel olarak aciklayacagim, cinsellikle ilgisöylemeninesi gerekenleri ogretirim. Kontrolsuzsorun yok. Saglikli her birey icin dogal bir ihtiyac olan cinselligi neden yasaklayayim ki.

Ikinci olarak su bakire olmayan kizigumun annesi yapmam diyen adam ve onun kafa yapisindaki turevleri ile dunya yansa da ikimiz kalsak birlikte olmazdim zaten, onun nesli ureyecegine insanligin sonu gelsin daha hayirli olur :)

Su yari yolda birakma saygi duymama meselesine gelince, ben 2004 de bitirdim universiteyi, arkadaşlarımın buyuk bolumu bakire degildi, bazilari o zaman birlikte olduklari sevgilileriyle bazilari baskslariyla evlendi, coluk cocuga karistilar, hicbirinin en ufak bir saygisizlik gordugune sahit olmadim, duymadim, hepsinin cok mutlu evlilikleri var -ben dahil, 4 yil ayni evi/yatagi paylastiktan sonra evlendim esimle, 10 yildir

Daha da mutlu olursunuz insaallah.
Daha oncede belirttim; karsidakilerin dusuncesibden dolayi bekareti savunmuyorum.Tamamn kendi ahlaki goruslerimden kaynakli yazdiklarim.

Ben evlendigimde ne bu konu acildi ne gecmisimiz. Evliligimi bunun uzerine yapmadim. Cevremizdeki erkrkler uzerine yorum yapmayi birakalim sadece bu forumda bundan dolayi terk edilen onlarca kadin var.

Evladiniz buyudugunde ona o bilinci verebilirsiniz bu elbetteki herkesin yasam bicimiyle sekilleniyor. Fakat daha 3 yasindaykrn bunu bu kadar rahat soylemeniz normal.

Cinsellik egitimi gormedim ailem tarafindan. Tamamen saygi ve sevgiyle buyudum. Her dedigim ret edilmeden yapildi. Hayatim kendi kararlarimla sekillendi.

Verilmeyen cinsel egitim yuzunden eksilmedim. 30 yasima kadar kendimi sınırlarimca tek bir hata yapmadim. Yolumu cizdigim gibi devam ettim. Bana hicbir baski yapanda olmadi. Yanlis insanda cikmadi karsima.

Dini boyutu tartismak yasak fakat ahlaki boyutuda olamaz mi insanlar icin ? Siz oyle bakarsiniz bende boyle.

Evet bana gore ahlaksiz insan tanimi cok farkli, yolu uzatan taksicidir ahlaksiz, ya da yasam odasi yapmamak icin yuzlerce iscinin olumune sebep olan isveren, yalanci politikaci, coluk cocuga goz diken subyanci vs bunlardir ahlaksiz, sevdigi erkekle sevisen kadin degil.
ha diktiren ahlaksizdir o da diktirdigi ya da evlilik oncesi iliski yasadigi icin degil yalanci oldugu icin ahlaksizdir benim gozumde.
bizim zamanimizda cinselligi sokakta ablalardan ogrenirdik, simdi internet vs birsuru bilgi kirliligi var o yuzden cocuklarin uygun yasta uygun sekilde aileleri tarafindan bilgilendirilmeleri gerektigini dusunuyorum. Mesela kucuk yasta cinsel iliskiye girmenin fiziksel ve psikolojik olarak onlari olumsuz etkileyecegini kiz da erkek de bilmeli. Daha dun okuduk 12 yasinda 4 erkek cocugu yine 12 yasindaki erkek sinif aekadaslarina tecavuz etmisler. Eger dogru bir cinsel egitim alsalardi, cinselligin bu kadar tabu olarak gorulmedigi, bu kadar sekse ac bir toplumda yasamasalardi daha 12 yasindaki kucucuk bedenleriyle boyle bir cinsel saldirida bulunurlar miydi acaba?

Dedigim gibi ayni ulkede yasiyoruz ama cok farkli dini, ahlaki, vicdani degerlere sahip olabiliyoruz. Benim is ve arkadas cevremde evlilik oncesi cinsellik cok dogalken ailemde evlenip bosanmis bir erkegin bile bakire kizla evlenmesi isteniyor. Ozellikle de erkek anneleri tarafindan (bu da toplumsal ikiyuzlu ahlak anlayisimizin en igrenc yansimasi iste) sonuc olarak evlilik oncesi cinselligi dogal goren, sonrasinda vah hazinemi kaybettim napicam simdi diye zirlamayacak kadinlar cinsel özgürlüklerini istedikleri gibi yasamali, bu onlari ne ahlaksiz ne kirli yapar.

Once buna cevap vereyim, 3 yasinda bir kizim var, ilerde ona hymen in ne işe yaradigini bilimsel olarak aciklayacagim, cinsellikle ilgili de bilmesi gerekenleri ogretirim. Kontrolsuz ve korunmasiz cinsellik yasamadigi surece benim icin hicbir sorun yok. Saglikli her birey icin dogal bir ihtiyac olan cinselligi neden yasaklayayim ki.

Ikinci olarak su bakire olmayan kizi cocugumun annesi yapmam diyen adam ve onun kafa yapisindaki turevleri ile dunya yansa da ikimiz kalsak birlikte olmazdim zaten, onun nesli ureyecegine insanligin sonu gelsin daha hayirli olur :)

Su yari yolda birakma saygi duymama meselesine gelince, ben 2004 de bitirdim universiteyi, arkadaşlarımın buyuk bolumu bakire degildi, bazilari o zaman birlikte olduklari sevgilileriyle bazilari baskslariyla evlendi, coluk cocuga karistilar, hicbirinin en ufak bir saygisizlik gordugune sahit olmadim, duymadim, hepsinin cok mutlu evlilikleri var -ben dahil, 4 yil ayni evi/yatagi paylastiktan sonra evlendim esimle, 10 yildir evliyim ve bu konuda en ufak pruz yasamadim- yani siz nasil bir cevrede yaşıyorsunuz nasıl erkeklerle muhattap oluyorsunuz bilmiyorum ama kadini tek kullanimlik seks oyuncagi degil birey olarak goren erkek sayisi iddia ettiginizden coook daha fazla...

3 Yaşındaki kızını Allah bağışlasın..

Öncelikle genel olarak bu ifadeyi kullananlara söylüyorum bunları hymen son zamanlarda moda oldu gerçekten arkadaşlar güzelim türkçemiz diyorki KIZLIK ZARI, biz türkçeyi öldürmek için neden HYMEN diyoruz merak ediyorum??

Onun haricinde sana şunları söylemek istiyorum kızının kontrollü ve korumalı cinsel ilişki yaşamasını onaylıyorsun, peki ama bir genç kız yanlışlar yapa yapa büyür hepimiz öyle büyüdük, şimdiki genç kızlarımızın malesef birden fazla erkek arkadaşı oluyor birinden ayrılıyor birine dönüyor.. Kızın ilerde genç kız olacak ve doğruyu yanlışı ayırt edemeyecek yaşlardan geçecek nasıl olsa benim annem onatlıyor diyip on kişi ile birlikte olduğu düşüncesi seni delirtmiyormu?? yanlışı ayırt edemeyen bir genç kızı kandırıp onla kaç kişi yatsa ona normal gelecek çünkü sayende annem de söylüyor bu bir ihtiyaç diyecek.. Allah zinayı haram kılmıştır nedeninide biz insanlar aklımızı kullanarak çözebiliriz, çok zor değil inan...

Ayrıca son birşey, güzel Türkiyem de senin gibi düşünen insanlarınsayısı çok az , peki kızın benim gibi düşünen insanlara aşık olsa ne olucak çocuk büyük ihtimalle onau yerden yere vuracak, Allah yardımcın olsun inşallah kısa sürede bu düşüncenden vazgeçersin..

siz kendinize doğru gelen şeyleri yaşıyorsunuz, çevrenin ne dediği sizin umurunuzda olmaması gerekiyor...
herkesin kendine göre doğruları vardır kimse kimseyi yargılayamaz..

bana göre ise namus, incecik zardan ibaret değildir. aslında biz kadınların en değerli şeyi bekaretidir, isteriz ki sevdiğimiz adamla birlikte olalım fakat erkeklerin çoğu bu düşüncede değil..

erkekler nedense biz kadınlar kadın cesaretli değiller, yaparlar ederler sonrada el değmemiş eş istiyoruz diye ortalıkta gezerler, onlara göre de ince bir zar kızın namuslu olduğunun göstergesidir (ne alakaysa)..

tartışılır bir durum...

Evet bana gore ahlaksiz insan tanimi cok farkli, yolu uzatan taksicidir ahlaksiz, ya da yasam odasi yapmamak icin yuzlerce iscinin olumune sebep olan isveren, yalanci politikaci, coluk cocuga goz diken subyanci vs bunlardir ahlaksiz, sevdigi erkekle sevisen kadin degil.
ha diktiren ahlaksizdir o da diktirdigi ya da evlilik oncesi iliski yasadigi icin degil yalanci oldugu icin ahlaksizdir benim gozumde.
bizim zamanimizda cinselligi sokakta ablalardan ogrenirdik, simdi internet vs birsuru bilgi kirliligi var o yuzden cocuklarin uygun yasta uygun sekilde aileleri tarafindan bilgilendirilmeleri gerektigini dusunuyorum. Mesela kucuk yasta cinsel iliskiye girmenin fiziksel ve psikolojik olarak onlari olumsuz etkileyecegini kiz da erkek de bilmeli. Daha dun okuduk 12 yasinda 4 erkek cocugu yine 12 yasindaki erkek sinif aekadaslarina tecavuz etmisler. Eger dogru bir cinsel egitim alsalardi, cinselligin bu kadar tabu olarak gorulmedigi, bu kadar sekse ac bir toplumda yasamasalardi daha 12 yasindaki kucucuk bedenleriyle boyle bir cinsel saldirida bulunurlar miydi acaba?

Dedigim gibi ayni ulkede yasiyoruz ama cok farkli dini, ahlaki, vicdani degerlere sahip olabiliyoruz. Benim is ve arkadas cevremde evlilik oncesi cinsellik cok dogalken ailemde evlenip bosanmis bir erkegin bile bakire kizla evlenmesi isteniyor. Ozellikle de erkek anneleri tarafindan (bu da toplumsal ikiyuzlu ahlak anlayisimizin en igrenc yansimasi iste) sonuc olarak evlilik oncesi cinselligi dogal goren, sonrasinda vah hazinemi kaybettim napicam simdi diye zirlamayacak kadinlar cinsel özgürlüklerini istedikleri gibi yasamali, bu onlari ne ahlaksiz ne kirli yapar.

Ahlak degerlerini tartisirken ahlaksizliktan soz etmedim. Ahlak bana gore yalancilik hiesizlik demek durumu daha da derine indirir. Bakireligi savunan kisilerin tek ahlak anlayisi o degil elbet.
Gereksiz bir yerden tutmussunuz.

O tecavuz canileri cinsellik egitimi almadiklarini iddia edemezsiniz. Almista olabolirler. Cok kucuk yaşta bu ozgurluk verilmis olabilir cocugun kaeakterindeki bozuklukta bu durumu tetiklemis olabilir.
Tabular neden olmaz sadece suçlara.

Ne yaşadıysan günahı da sevabı da senin.
Bizim yaşadığımız toplum erkek egemenliği hakim.
Erkeler arı misali her çiçekten bal alıp el değmemiş çiçek ararlar.
Madem el değmemişini arıyorsun sende el değdirme kimseye .
Toplum algısında evlilik öncesi ilişki erkeğin elinin kiri
kadının namussuzluğudur.
Senin rızan dışında bekaretini kaybetsen de değişmiyor.
Bir çifte standart var.
Erkekler takılmasa bekarete aileleri kafaya takar.
Özetle işin zor.

Öncelikle genel olarak bu ifadeyi kullananlara söylüyorum bunları hymen son zamanlarda moda oldu gerçekten arkadaşlar güzelim türkçemiz diyorki KIZLIK ZARI, biz türkçeyi öldürmek için neden HYMEN diyoruz merak ediyorum??

Onun haricinde sana şunları söylemek istiyorum kızının kontrollü ve korumalı cinsel ilişki yaşamasını onaylıyorsun, peki ama bir genç kız yanlışlar yapa yapa büyür hepimiz öyle büyüdük, şimdiki genç kızlarımızın malesef birden fazla erkek arkadaşı oluyor birinden ayrılıyor birine dönüyor.. Kızın ilerde genç kız olacak ve doğruyu yanlışı ayırt edemeyecek yaşlardan geçecek nasıl olsa benim annem onatlıyor diyip on kişi ile birlikte olduğu düşüncesi seni delirtmiyormu?? yanlışı ayırt edemeyen bir genç kızı kandırıp onla kaç kişi yatsa ona normal gelecek çünkü sayende annem de söylüyor bu bir ihtiyaç diyecek.. Allah zinayı haram kılmıştır nedeninide biz insanlar aklımızı kullanarak çözebiliriz, çok zor değil inan...

Ayrıca son birşey, güzel Türkiyem de senin gibi düşünen insanlarınsayısı çok az , peki kızın benim gibi düşünen insanlara aşık olsa ne olucak çocuk büyük ihtimalle onau yerden yere vuracak, Allah yardımcın olsun inşallah kısa sürede bu düşüncenden vazgeçersin..

Oncelikle kizimin 10 kisiyle yatmasi düşüncesi eger 18 yaşını gecmis, olgun ve aklibasinda bir bireyse tabi ki beni delirtmez, kendi bedeni, kendi hayati, kendi dogrulari... mesela ben insanin hic yatmadigi biriyle evlenmesini dogru bulmuyorum (ten uyumu yakalanacak mi, adamin ya da kadinin bir cinsel sorunu ya da sapkinligi vs. Hosa gitmeyecek bir durum var mi bu bilinmeden evlenilmemeli bence) ama belki kizim cok muhafazakar olacak bu konuda bilemem ki, onun kendine ait bir karakteri ve yasam tarzi olacak sonucta.
dusunsenize benim annem evlenip ayrilmis olan yegeninin yine evlenip ayrilmis bir kadinla evlenmesine bile karsi cikiyor neden "kiz"la evlenmiyor diye! Boyle anneilnin benim gibi kizi var :) biz cocuklarimiza sadece kendi fikirlerimizi paylasiriz ama onlar kendi fikirleriyle yasarlar bunu hic unutmayin.

Kizim.insallah nasil bir yasam tarzi secerse secsin kendiyle ayni paralelde biriyle ask yasar. Aksi halde sadece bu konuda degil her konuda sorun yasarlar bu minicik bir detay kalir.

Ahlak degerlerini tartisirken ahlaksizliktan soz etmedim. Ahlak bana gore yalancilik hiesizlik demek durumu daha da derine indirir. Bakireligi savunan kisilerin tek ahlak anlayisi o degil elbet.
Gereksiz bir yerden tutmussunuz.

O tecavuz canileri cinsellik egitimi almadiklarini iddia edemezsiniz. Almista olabolirler. Cok kucuk yaşta bu ozgurluk verilmis olabilir cocugun kaeakterindeki bozuklukta bu durumu tetiklemis olabilir.
Tabular neden olmaz sadece suçlara.

Ensest ve cocuklara yonelik cinsel saldirilarda dunya birincisiyiz ve bu basarimizi diger ortadogu ulkeleriyle paylasiyoruz biliyorsunuz degil mi? Sizce bunun nedeni ne olabilir? Genlerimizde mi var sapiklik?

Duzeltiyorum 2014 itibari ile cocuk istismarinda ucuncuymusuz. Cok farketti degil mi? Neyse, biz burda koca kadinlarin bekaretini tartisirken ulkede binlerce cocuk bekaret arayan babalarinin taciz ve tecavuzune ugramaya devam ediyor zaten.

Son düzenleme:
Istediğin gibi yaşa söylenenlere de kulak tıka. Tabi şöyle bir türkiye gerçeği var ki burda erkekler sevgilileriyle birlikte olabilmek için het şeyi yaparlar ama evlenirken bakire isterler bu bir gercek.

Dilimizi öldürenlere dikkat çekerken (dil ölmez konuşanların tamamı toprağın altına girmediği sürece ayrı mesele) kız -kadın ayrımı yüzünden kadınların ölmemesi daha önemli olduğu için kendi adıma.

Türkçemizin bir şey dediği yok, onu dillendiren şu an için biziz, kızlık zarı deyip, olmayanına kötü gözle bakmaya devam edildikçe zaten bu konular devam edecek, kadınlar olarak madem iki işi bir arada yapabildiğimizle övünüyoruz, söylediklerimize de davranışlarımıza da dikkat edelim. Ben gerçek hayatta sanal dahil kızlık zarı tamlamasını kulanmamaya çalışıyorum, beni benden başkasının ne yaşayıp/yaşamadığı ilgilendirmediği için, ilgilendirenlere ve bu konu üzerinden başkasını aşağılama hevesine de saygım sonsuz (lafın gelişi) dervişin fikri neyse zikri de odur.

Klişe bir muhabbet. Geçmişine takılmayacak insan da azımsanmayacak kadar fazla. Zaten bu yaklaşımla o tarz bir kafayasaplanmazsın koekma. O tip mal adamlar denk gelmez yani. Karşına çıkar, kalbine bi adım atmadan elenir.

Dilimiz güzel olabilir ama ''kızlık zarı'' hem çirkin hem yanlış bir ifade. Amacı sağlık olan bir şeyin adını kızlık testi aracıymış gibi nitelerseniz belirli insanlar elbette kullanmayı tercih etmeyecektir.

Annesi tarafından gerekli şekilde bilinçlendirilmiş bir çocuk da söylediğiniz şeyleri yaşamaz, ya da yaşasa da 10 kişiyle beraber olmayı dünyanın sonu olarak görmez belki, ne dersiniz?

Zaten asıl sorun yazdığınız son cümlede. Sizin düşüncenizde insanlar erkek olsa bakire olmayan kadınları yerden yere vuracak öyle mi? Ne kadar çirkin bir tavır.

Kimse kimseyi bu nedenle yerden yere vurma hakkına sahip değildir, bir de normal gibi yazmışsınız.

Yine de sorunuza cevap vereyim, cinselliği tabu olarak görmeyen birinin gidip de onu yerden yere vuracak birine aşık olma ihtimali biraz düşük. En basitinden sosyokültürel çevre olarak.

Ülkemizde az bu düşüncede insanlar yazılıyor inatla, evet az. Ülkemizde ortalama eğitim yılı da 6.5 yıl mesela ama ben üniversite mezunu olmayan kimselerle pek rastlaşmıyorum nedense. Demek ki önemli olan nicelik değil. İnsan belli bir çevrede doğar ve çevresini kendi oluşturur.

Ben bekaret takıntısı olan erkek tanımıyorum mesela. Karşılaşıyorumdur mutlaka ama öyle bir arkadaşım ya da tanıdığım yok. Fanusta ya da lab. ortamında da yaşamıyorum üstelik. Ama her yer belli mahallelerden ibaret değil. Bunun farkına varalım.

Niye bu konuda hep genelleme yapiliyor ?

Tum yuksek lisansini yapana kadar okuyup ( okumakla ne ilgisi var anlamadim tabi) enteldantel takilip, ailesinden uzakta okuyup, cok guzel olupta hic opusmeyen yokmudur yani ? 30 yasina kadar opusulmezse ne oluyor yani.
Anlayamiyorum, kafam basmiyor. Neden boyle bakiliyor anlayamiyorum

Bu kendini kocana saklamak ( yazarken bile sevmiyorum bu kelimeyi) degil kendi degerlerin olcusunde yasamaktir. Kendi cizdigin yolla çakışmamaktir.
Bu olunca neden sasiriyor insanlar.
Eksik miyim simdi ben ? Eksik mi yasadim?

Bu arada ben bakire degilim cumlesini rahatca kullanmaya nasil kiziyorsam "ben bakireyim"
cumlesini kullananin da hic bir farki yok gozumde.
Yok mu baska meseler yahu ? Daha ileriye gitmek icin cinsellikten baska birsey yok mu?
Esimin agzindan kendine ya da bana dair bir tek cumle duysaydim aninda silerdim.
Benim yorumumu neden alıntıladınız anlamadım?

yanlış anlamaya açık birşey bile yazmadım.

ben kimse eksik gedik demedim , ben inanmıyorum dedim.
şaşırmıyorum.
30 yaşına gelmiş bir insanın ilişki yaşamamasına inanmıyorum , aaa inanamıyorum demiyorum ima katmıyorum içine. ancak ve ancak evde oturan calısmayan sosyal hayatı olmayan biri olursaki yadırgamıyorum eyvallah işte ona inanırım ama.

bana genelleme yapmayın demişinz ama :D

Oncelikle kizimin 10 kisiyle yatmasi düşüncesi eger 18 yaşını gecmis, olgun ve aklibasinda bir bireyse tabi ki beni delirtmez, kendi bedeni, kendi hayati, kendi dogrulari... mesela ben insanin hic yatmadigi biriyle evlenmesini dogru bulmuyorum (ten uyumu yakalanacak mi, adamin ya da kadinin bir cinsel sorunu ya da sapkinligi vs. Hosa gitmeyecek bir durum var mi bu bilinmeden evlenilmemeli bence) ama belki kizim cok muhafazakar olacak bu konuda bilemem ki, onun kendine ait bir karakteri ve yasam tarzi olacak sonucta.
dusunsenize benim annem evlenip ayrilmis olan yegeninin yine evlenip ayrilmis bir kadinla evlenmesine bile karsi cikiyor neden "kiz"la evlenmiyor diye! Boyle anneilnin benim gibi kizi var :) biz cocuklarimiza sadece kendi fikirlerimizi paylasiriz ama onlar kendi fikirleriyle yasarlar bunu hic unutmayin.

Kizim.insallah nasil bir yasam tarzi secerse secsin kendiyle ayni paralelde biriyle ask yasar. Aksi halde sadece bu konuda degil her konuda sorun yasarlar bu minicik bir detay kalir.

Fikirlerinize saygı duyuyorum , Hakkımızda herkes için hayırlısı olsun

Hayat sizin hayatınız. Kendi aklınız, mantığınız, kendi doğrularınız çerçevesinde yaşarsınız. Önemli olan yaptıklarınıza sahip çıkıp arkasında durmak ki gördüğüm kadarıyla zaten öyle bir insansınız. Bu nedenle 3. şahısların dedikleri sizi bağlamaz. Onlar ilişki yaşamazlar, kendi kararlarıdır, ama sizin kararınızı yargılamak gibi bir hakları yok.

Kaldı ki sizin düşünce yapınızdaki bir insan zaten bekaret takıntılı bir erkekle yapamaz.

Ayrıca "erkekler bakire olmayan kadınla evlenmez" gibi bir genellemeye tamamen katılmıyorum. Evet ülkenin çoğunluğu öyle olabilir ama artık özellikle büyükşehirlerde genç nesilde bu düşünce yapısı kırıldı. Benim etrafımdaki hemen hiçbir arkadaşım -ister bekar, ister evli- bu düşüncede değil mesela.

BEN SANA ŞUNU SÖYLEYEİM. ŞUBATTAN BERİ EVLİYİZ EŞİMLE 7 SENEDİR BİRLİKTEYDİK AMA NİŞANLANDIĞIMIZDA BANA DEDİĞİ ŞEY ŞUYDU. İLK DOKUNAN İLK ÖPEN BEN OLMALIYIM. BENDE ŞAŞAIRMIŞTIM .. BENİ TANIMASINA RAĞMEN NASIL BÖLE DİYO DİYE.
VE İLK GECE KORKUSU BAŞLAMIŞTI. KANAMAM OLSUN DİYE GÜNLERCE DUA ETTİM.
ÖLE DUA ETMİŞİMKİ 1 AY BOYUNCA DİĞER ADET DÖNEMİME KADAR KANAMAM OLDU. HER İLİŞKİDEN SONRA.
KENDİMDEN EMİNDİM AMA YİNEDE KORKUYODUM. MALASEF TOPLUM BÖLE ..
BİR KERE O DAMGA VURULDUMU HAFİF KADIN.
Bİ KEERE ERKEK ELLER OKŞAR GEZER TOZAR AMA EVLENECEĞİ KIZ EL DEĞMEMİŞ GONCA GÜL OLMALI..

bende cocugumun cinsel hayatına nasıl bakarım.

ben erkek cocuk sahibiyim henüz. o sebeble günümüzde var olan erkek egemenliği sanıyorum 15 sene sonrada devam edeceğinden. başını belaya sokmasını istemem. yani cinsel birliktelik yaşadığı kızların başına çorap örmelerini istemem gerek hastalık gerek , olmaz ya evlilik mevzusu.
bana sormaz elbette ama bence ilk birlikteliği oğlumla y aşamasınlar ne diyim :D
geleceğin kaynanası benden selamlar

Back