- 31 Ekim 2014
- 3.782
- 9.370
- 208
Ne demek. Farklı seviyede bi üslup hem benim tarzım degil hem de kuralları olan bi platformda kimsenin haddi degil.Ladyamore, hangi konusa bilincli olmaktan soz ediyorsunuz ?
Neyse seviyeli tartismaniz icin teşekkür ederim.
Ben bu konuda katiyim. Idrakim otesini almiyor.
Kisi kendine olan saygisindan dolayi , isin ahlaki boyutunuda katarak yasamamali evlilik dışı iliskiyi ( şahsi fikrim, bana ozel) karsi taraf icin degil, bakire kalmak icin degil,temiz! anne olmak için degil; bunlar cirkin dusuncelerdir. Alt yapı zayıfligindan kaynaklidir.
Ayrica tekrar ve tekrar nefret ediyorum devamli zarda zar, kanda kan diye tekrarlanip durulan konulardan. Rartisirken baska seviye mi yok ??
Tek hamle degil oyunun toplamidir korunmasi gereken.
Benim söz ettigim bilinc cocugun cinsel hayatına ne sekilde yön verecegini belirlerken daha özenli ve dikkatli olması.
Cinsellik konusunda önce annesinden bilgi alan bi cocugun diger kaynaklardan bilgi alırken hangisi dogru-hangisi yanlıs degerlendirecek bi kıstası olur. İhtiyacı oldugunda danısacak güvenilir bi kaynagı olur.
Aynı cocuk iliskilerini de annesine danısarak büyüyecegi icin yanlıs bi adım atmadan önce 2 defa düsünmüs olur.
Mesela "evlilik vaadiyle kandırıldım kendimi teslim ettim(bu laftan nefret ediyorum ama genel kullanım bu)" lafı yaygındır bizde. Muhakkak duymussunuzdur. Hah iste bilincli yetisen cocuk 18-20 yasına geldiginde sevismenin evlilik vaadi arkasına saklanması gereken ni sey olmadıgını, o kisinin kendisini cinsel obje olarak gördügünü ayırabilir. Evlenme vaadi=sevilmek gibi bi denklemin hatalı oldugunu annesinden ögrenir.
Kendini hazır hissetmeden bi sey yasamamayı ve hazır hissettiginde de kendini bastırmamayı ögrenir.
Ya da ameliyat olmam birlikteligimi saklamam lazım diye buralara konu acmaz.
Daha uzar gider bu. Yani neyi ne zaman kiminle nasıl yasayacagı konusunda daha bilincli olur.