bu zihniyeti bizler degistirmeliyiz.onlari yetistirenler olarak ama bastan beri takip ettiysen bir arpa boyu yol almamiz mumkun degil gibiBir insan diğerini eleştiriyorsa önce eşit şartları sağlamalı düşüncesindeyim. Maalesef ki toplumumuzda erkeklere yürü koçum, oğlum, paşam ne kızların canını yaktı nidalarıyla övünürken kızlara ise okuldan bir arkadaşına selam verdi diye dayak atan zihniyet var olduğu sürece, daha çok fırın ekmek yememiz gerekir sanırım.
O kısım size özel degildi. Derli toplu yazmak istedim. O yüzden dedim sizi alıntılasam da sadece size degil herkese soruyorum diye.Hayir elbette cocugunun annesi olacak diye hic dusunmedim. Bu biraz erkekler tarafindan dusunmek demek ki bu konuda en cok kizdigim taraf; soz konusu bile olamaz.
Sevdigiyle birlikte olupta onun arkasinda duran kac erkek var. Zamanla ondan uzaklasiyor, yok evlenmiuor, saygi duymuyor v.s
Bu gercegi kimse degistiremez.
Bu kadar erkekci yaklasan bir kadin... Bu kadar seksitlik. ..Neyse sasirmadim, hayattaki yegane amacin koca bulmakti konularini yanlis hatirlamiyorsam.ben erkek olsam başka biriyle birlikte olmuş bir kadınla evlenmem açıkçası. karar elbette sizin ama erkekler bu konuda genelde benim gibi düşünüyorlar. bence haklılar. hatta bir akrabam(erkek) başka bir erkekle yatmış kadın benim çocuğumun annesi olamaz demişti. bana mantıklı geliyor bu düşünce. dar ya da geniş düşünmekle alakası yok.. ama böyle düşünmeyen de bir çok insan var. yani bunu dert etme.
Adalet duygusu cok önemli bi sey. Ama bizim toplumda adaletin kırıntıları yerden toplanıyo artık. Toplum sürekli güclüyü kayırıyo. Erkek mi güclü toplumda statü olarak o zaman her sey ona serbest. Kadın zayıf mı bırak iyice zayıf düssün.Bir insan diğerini eleştiriyorsa önce eşit şartları sağlamalı düşüncesindeyim. Maalesef ki toplumumuzda erkeklere yürü koçum, oğlum, paşam ne kızların canını yaktı nidalarıyla övünürken kızlara ise okuldan bir arkadaşına selam verdi diye dayak atan zihniyet var olduğu sürece, daha çok fırın ekmek yememiz gerekir sanırım.
Şu an burada yazılanlar yetişkin insanların yapmış olduğu yorumlar. Hepimizin az çok zihniyeti ortada, dolayısıyla da yetiştireceğimiz çocukların karakteri de aslında burada yazmış olduklarımızın birer yansıması olacaktır diye düşünüyorum. Benim yetiştiğim çevre çok dar görüşlüydü ben de onlar gibi olabilirdim ama kendimce insana saygının diğer unsurların önünde olması gerektiğini telkin ederek önyargılarımı kırmaya çalıştım. Umarım saygı konusunda daha iyi bir yol kat ederiz. (Konunun her yorumunu okudum o yüzden hala takipteyim zaten :))bu zihniyeti bizler degistirmeliyiz.onlari yetistirenler olarak ama bastan beri takip ettiysen bir arpa boyu yol almamiz mumkun degil gibi
Kadının toplumdaki yeri konusuna girersek hiç çıkamayız bu konuda daha önce açılmış ve benim de yorum yaptığım bir konu vardı hemen sizin için arşivden buldum, isterseniz onu okuyun zira bu topik yeterince hararetli ilerliyorarkadaslar farkindamisiniz toplumda hafif erkek tabiri bile yok
ama kizcagiz biraz hareketli neseliyse bile hafif kiz etiketinde kizlik zarina gelene kadar bu toplumda yada bizlerin kafasinda format atilmasi gereken cok yer var.
Bunu bizzat yaşadığım için yorum yapmam için kelimeler kifayetsiz kalır.Adalet duygusu cok önemli bi sey. Ama bizim toplumda adaletin kırıntıları yerden toplanıyo artık. Toplum sürekli güclüyü kayırıyo. Erkek mi güclü toplumda statü olarak o zaman her sey ona serbest. Kadın zayıf mı bırak iyice zayıf düssün.
O kısım size özel degildi. Derli toplu yazmak istedim. O yüzden dedim sizi alıntılasam da sadece size degil herkese soruyorum diye.
Size özel kısma gelirsek bu herkes icin degil bazı insanlar icin gecerli, genellemeden kacınalım derim ben.
Ayrıca birlikte olan iki insanın daha sonra birbirinden uzaklasması, soguması demek cinsel hayatın arkasında duramamak demek degildir. Yani her sevisme evlilikle sonuclanmak zorunda degildir
Ki evli insanlar da birbirlerinden soguyolar, bosanıyolar e o zaman ne oluyo yasadıklarının arkasında duramamıs mı oluyolar?
Ama sizim bahsettiginiz iliski yasadıgı icin sevgilisinden uzaklasan erkekler de var. Gayet farkındayım bu gercegin. Ama bu gercegi kimse degistiremez lafına katılmıyorum. Bu gercegi onları yetistiren anneler degistirebilir. Ogullarına illa da bakire kız bul diye ögüt vermeyi, sen erkeksin yaparsın o kız yapamaz demeyi bırakıp iyi, kibar, efendi, dürüst bi kız bul demeye baslarlarsa o zaman o gercek tarih olur.
Genelleme yapmayın lütfen.Nihali, evladiniz oldugunda tekrar duuneceksiniz? Her anne ogluna herkesle degil ozelinle yasa demedigi icin bunu ozel goren erkek yok diyecek kadar az.
Kizina ise arkandayim derse hele ki akli basinda olmadigi zamanlar iste o kiside ozelini bulamaz. Ozeli sanar hepsi bu.
Bakın insanlar tüketilmez.Hem oglunu hem kizini yetistirirken cilselligin yeri ve zamani var derse bu bie defa yasanir.
Ifade etmekte zorluk cekiyorum, zor saetlar altinda yaziyirum suan ; konu sogumak degil sadece tüketmek.
Evlilik disi iliskinin her boyutuna karsiyim. Ben kisinin kendine yaptigi saygisizlik olarak goruyorum.
Gerçeği degistiremezsiniz yine yeniden diyorum. Bu söyledikleriniz hep azinlik kalacak . Kadinlar hep zarar ziyanda olacak, kalpleri kirik kalacak.
yoksa bu yolda gercegi degistirebilmek icin harcanan hayatlar hice mi sayiliyor ?
Tek defalik aman olsun sonradan bu asami gormesemde olur dusuncesiyle hareket eden kisilerden soz etmiyorum zaten.
Evlenip bosanan kisiler de zarar ziyanda mi?Hem oglunu hem kizini yetistirirken cilselligin yeri ve zamani var derse bu bie defa yasanir.
Ifade etmekte zorluk cekiyorum, zor saetlar altinda yaziyirum suan ; konu sogumak degil sadece tüketmek.
Evlilik disi iliskinin her boyutuna karsiyim. Ben kisinin kendine yaptigi saygisizlik olarak goruyorum.
Gerçeği degistiremezsiniz yine yeniden diyorum. Bu söyledikleriniz hep azinlik kalacak . Kadinlar hep zarar ziyanda olacak, kalpleri kirik kalacak.
yoksa bu yolda gercegi degistirebilmek icin harcanan hayatlar hice mi sayiliyor ?
Tek defalik aman olsun sonradan bu asami gormesemde olur dusuncesiyle hareket eden kisilerden soz etmiyorum zaten.
Hanımlar merhaba :)
Konumu buraya açtım çünkü her ne kadar cinsellik gibi görünse de aslında içeriğinin biraz kültürle alakalı olduğunu düşündüm. Umarım yanlış olmamıştır.
Ben kısa bir süre önce yaşadığım yerden Ankara'ya taşındım okul için. 22 yaşındayım. Üniversiteye yeni başladım bu sene çok istediğim bir bölümü kazandığım için göze aldım onca seneyi.
Şimdi konu şu. Bu süreçte burada 3 kızla tanıştım. Yaşları 20-21 civarı. Geçen cinsellik konusu açıldı aramızda. Cinsellik dediysem öyle erkek arkadaştan, ilişkilerden vs konu oraya geldi. Ben daha önce birliktelik yaşadım ve bunu ayrıntıya girmemek şartıyla üstün körü söylerim kızlar arasında konusu açıldığında. Saklama gereği duymam. Benim ahlak kurallarıma göre çok "basit, absürd" birşey değildir çünkü. Fakat bana öyle tepkiler verdiler ki canım sıkıldı.
Acaba dedim ben mi çok geniş düşünüyorum.
Sevgilisiyle herşeyi yaşadığını ama hala kızlığını koruduğunu belirten bir kız bana "burada böyle şeylere çok önem verirler, seninle evlenicek birini zor bulursun" dedi.
Sevgilisiyle çok birşey yaşamadığını iddaa eden diğeri ise "böyle birşey yaşamayı düşündüm ama iykide yaşamamışım yoksa kendimi yerden yere vururdum, bence sende birlikte olduğun insana söyleme bu durumunu, söylersende hata yaptım diyerek ağla" dedi
Bana başta bu düşünceler ve yorumlar biraz çocukça ve ataerkil geldi. Fakat sonra kendimi sorgulamaya başladım ister istemez. Ben sevdiğim insanla yakınlaşmayı normal buluyorum ve şimdiye kadar tek bir kötü söz, aşağılanma hissetmedim. Zaten birlikte olduğum insanın düşüncelerini kafamda tartıp, tanıyıp, ona göre adım atarım belkide o yüzden. Fakat biraz hassasımdır. O yüzden bu kızların söylediklerini de düşünmeden edemiyorum, sizce haklı olabilirler mi? Onlara "kendi karakterimden asla taviz vermeyeceğimi, ağlamayacağımı, ilişkinin gidişatına göre olgunlukla düşüncelerimi ve durumumu söyleyeceğimi" belirttim. Ben sevdiğim adamla belli bir yıldan, zamandan sonra birtakım şeyler yaşamadan evlenmeyi pek doğru bulmuyorum kendi kalıplarıma göre. Sizce çok geniş mi düşünüyorum?
Samimi fikirlerinizi bekliyorum hanımlar. Hepsini dikkate alacağım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?