Bakirelik Konusu Ve Tepki

bu zihniyeti bizler degistirmeliyiz.onlari yetistirenler olarak ama bastan beri takip ettiysen bir arpa boyu yol almamiz mumkun degil gibi

O kısım size özel degildi. Derli toplu yazmak istedim. O yüzden dedim sizi alıntılasam da sadece size degil herkese soruyorum diye.

Size özel kısma gelirsek bu herkes icin degil bazı insanlar icin gecerli, genellemeden kacınalım derim ben.
Ayrıca birlikte olan iki insanın daha sonra birbirinden uzaklasması, soguması demek cinsel hayatın arkasında duramamak demek degildir. Yani her sevisme evlilikle sonuclanmak zorunda degildir
Ki evli insanlar da birbirlerinden soguyolar, bosanıyolar e o zaman ne oluyo yasadıklarının arkasında duramamıs mı oluyolar?
Ama sizim bahsettiginiz iliski yasadıgı icin sevgilisinden uzaklasan erkekler de var. Gayet farkındayım bu gercegin. Ama bu gercegi kimse degistiremez lafına katılmıyorum. Bu gercegi onları yetistiren anneler degistirebilir. Ogullarına illa da bakire kız bul diye ögüt vermeyi, sen erkeksin yaparsın o kız yapamaz demeyi bırakıp iyi, kibar, efendi, dürüst bi kız bul demeye baslarlarsa o zaman o gercek tarih olur.

bu kafa yapinizdan asla vazgeçmeyin. Namus orada duran zar değildir, namus her ne yaparsan yap arkasinda dim dik durabilmektir bana gore.
Farkli farkli adamla neler yaptığı belli olmayan sadece zarini koruyan bi kadin namus gosteresi değildir, olamaz da.

Bu kadar erkekci yaklasan bir kadin... Bu kadar seksitlik. ..Neyse sasirmadim, hayattaki yegane amacin koca bulmakti konularini yanlis hatirlamiyorsam.

Son düzenleme:
arkadaslar farkindamisiniz toplumda hafif erkek tabiri bile yok
ama kizcagiz biraz hareketli neseliyse bile hafif kiz etiketinde kizlik zarina gelene kadar bu toplumda yada bizlerin kafasinda format atilmasi gereken cok yer var.

Adalet duygusu cok önemli bi sey. Ama bizim toplumda adaletin kırıntıları yerden toplanıyo artık. Toplum sürekli güclüyü kayırıyo. Erkek mi güclü toplumda statü olarak o zaman her sey ona serbest. Kadın zayıf mı bırak iyice zayıf düssün.

Bir adam "gerçekten seviyorsa" ve kendiyle alakali sorunlari yoksa bakirelik mevzuu cooookk geride kalir..

Ve bir kadin kisisel kimligini oluşturmuş ise bakire olup olmasinin onun için de bir önemi kalmaz...

Mühim olan bu iki erkekle kadinin bulusmasi:) Türkiye de azinlik halindeler ne yazik ki

kadinin dusmani yine kadin. Vallahi bekaret tabusunu olusturan erkek degil kadin. gercekten ban yemek istemiyorum ama gercek hayatta boyle insanlarla karsilasinca ban falan dusunmuyorum sokuyorum yerin dibine.

bu zihniyeti bizler degistirmeliyiz.onlari yetistirenler olarak ama bastan beri takip ettiysen bir arpa boyu yol almamiz mumkun degil gibi
Şu an burada yazılanlar yetişkin insanların yapmış olduğu yorumlar. Hepimizin az çok zihniyeti ortada, dolayısıyla da yetiştireceğimiz çocukların karakteri de aslında burada yazmış olduklarımızın birer yansıması olacaktır diye düşünüyorum. Benim yetiştiğim çevre çok dar görüşlüydü ben de onlar gibi olabilirdim ama kendimce insana saygının diğer unsurların önünde olması gerektiğini telkin ederek önyargılarımı kırmaya çalıştım. Umarım saygı konusunda daha iyi bir yol kat ederiz. (Konunun her yorumunu okudum o yüzden hala takipteyim zaten :))

neyse kizlar hepinize iyi geceler
herkes kendi hayatindan sorumludur ne diyelim

arkadaslar farkindamisiniz toplumda hafif erkek tabiri bile yok
ama kizcagiz biraz hareketli neseliyse bile hafif kiz etiketinde kizlik zarina gelene kadar bu toplumda yada bizlerin kafasinda format atilmasi gereken cok yer var.
Kadının toplumdaki yeri konusuna girersek hiç çıkamayız bu konuda daha önce açılmış ve benim de yorum yaptığım bir konu vardı hemen sizin için arşivden buldum, isterseniz onu okuyun zira bu topik yeterince hararetli ilerliyor
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/kadin-olmak.735773/

Bunu bizzat yaşadığım için yorum yapmam için kelimeler kifayetsiz kalır.

Hem oglunu hem kizini yetistirirken cilselligin yeri ve zamani var derse bu bie defa yasanir.
Ifade etmekte zorluk cekiyorum, zor saetlar altinda yaziyirum suan ; konu sogumak degil sadece tüketmek.
Evlilik disi iliskinin her boyutuna karsiyim. Ben kisinin kendine yaptigi saygisizlik olarak goruyorum.
Gerçeği degistiremezsiniz yine yeniden diyorum. Bu söyledikleriniz hep azinlik kalacak . Kadinlar hep zarar ziyanda olacak, kalpleri kirik kalacak.
yoksa bu yolda gercegi degistirebilmek icin harcanan hayatlar hice mi sayiliyor ?

Tek defalik aman olsun sonradan bu asami gormesemde olur dusuncesiyle hareket eden kisilerden soz etmiyorum zaten.

Genelleme yapmayın lütfen.
Öyle olmaz, olmuyor ama yine kendimden örnekleme yapmak istemiyorum. Birazdan hayatımı anlatmaya baslamam gerekcek yoksa. Ya da cevremdeki insanların özelini ortaya dökmem lazım ki o da olmaz.
Sadece söyleyeyim bilincli bi cocuk yetisiyor ve bilincli bi hayat yasıyor.
Bu konularda kandırılmıyor, kendi isteklerinden taviz vermiyor.

sizin gibi o karari vermek ve arkasinda duracak sekilde dusunmek bazi sorgulamalari da beraberinde getiriyor...

eger yurtdisindan gelmiyorsaniz veya cocukluk, lise yillarini turkiye genellemesinden coook farkli bir cevrede gecirmediyseniz arkadaslarinizin yanitina sasirmaniz tuhaf bence,

evet bu kisinin kendi kararidir ,
ne herkese ben bakire degilim diye anlatmaya , ne yasamadigini bir odulmus gibi sunmaya, ne yasadiklarindan kacip yalan soylemeye, ne de surtunup surtunup zarim yerinde diyerek gezmeye luzum var.

Arkadaslarinizin "dusunme bicimini" anlamayabilirsiniz fakat uzak diyarlardan gelmediyseniz sizin dusuncelerinize pat diye gecilmedigini ve hayatinda bekarete dinen veya kendince prensipleri geregi onem veren insanlarin oldugunu bilirsiniz...
Ben hala sasirma bolumunde kaldim da...

Ladyamore, hangi konusa bilincli olmaktan soz ediyorsunuz ?
Neyse seviyeli tartismaniz icin teşekkür ederim.
Ben bu konuda katiyim. Idrakim otesini almiyor.

Kisi kendine olan saygisindan dolayi , isin ahlaki boyutunuda katarak yasamamali evlilik dışı iliskiyi ( şahsi fikrim, bana ozel) karsi taraf icin degil, bakire kalmak icin degil,temiz! anne olmak için degil; bunlar cirkin dusuncelerdir. Alt yapı zayıfligindan kaynaklidir.

Ayrica tekrar ve tekrar nefret ediyorum devamli zarda zar, kanda kan diye tekrarlanip durulan konulardan. Rartisirken baska seviye mi yok ??

Tek hamle degil oyunun toplamidir korunmasi gereken.

Bakın insanlar tüketilmez.
Ama duygular ve arzular tükenebilir. Evliyken de tükenebilir bekarken de tükenebilir. 3 ayda da olabilir bu 30 yılda da.
Ama baslayan her sey bitmeye mahkumdur ve biter. Bazen buttiginde aynı kisilerle tazelenir ve devam ederiz bazen de edemeyiz. O zaman siz evliligi duygular ve arzular tükendiginde ve tekrar canlanmadıgında bile zorla da olsa bağlı kalmak icin bi arac olarak görmüs olursunuz ki asıl birini yanında toplumsal ve yasal bi kuruma dayanarak zorla yanında tutmaya calısmak kendine saygısızlıktır.
Bu insanlar hep azınlıkta kalacak demissiniz. Bi seyi cogunluk yapınca dogru mu oluyor yani? Sizce bu konu hayatların harcanmasına sebep olacak kadar önemli mi?
Ortaçagda Avrupada mesela ic elbiseleri olmadan yıkanamazmıs insanlar. Yani cırılcıplak olmak yalnız basına banyo yaparken bile günah ve ahlaksızlık olarak görülürmüs. Alın size bi cogunluk görüsü. Üstünde elbiseyle banyo yapıp temizlenmeye calısan insancıklar hayal edin.
Olmus mu simdi bu görüs? Olmamıs. O dönem bunun aksini gizli gizli yapan insanlar hala azınlıkta mı? Hayır degil.

Evlenip bosanan kisiler de zarar ziyanda mi?

Siz kendinizce onaylamaz ve yasamazsiniz, kizinizi da -umuyorum ki oglunuzu da- o dusuncede yetistirirsiniz.

Fakat sizden farkli dusunen ve yasayan insanlar hakkinda hukum veremezsiniz maalesef.

Cevreniz sizin tercihlerinizden olustugundan azinlik olabilir ancak baskalarina gore tam tersi bir durum gecerli olabilir... ve yasadiklari seyler gibi sonuclar da daha farkli olabilir...

Sevdiğin insanla sevişmemek anormaldir. O arkadaşlarına çok acıdım, bu kadın düşmanı toplumun oltasına gelip kendilerini böylesi konumlara koyuyorlar, yazık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…