Bakirelik Konusu Ve Tepki

Yorumları okumadım , bence geniş düşünmüyorsunuz.Herkezin düşünce yapısı farklı olabilir bana göre gayet normal düşünüyorsunuz.Başkalarına göre geniş düşünüyorsunuzdur.Kişilikler düşünceler zevkler renkler hiç biri benzemez zaten :)
Asıl mesele bakırelıgı bozmadan her şeyin yapılıp, yapılmamış gibi davranılması bence :)

Bende aynen sizin gibi düşünüyorum.
Ahh umarım benim sevdiğim insanda, düşünce bakımından benim gibi olur

Zaten senin gibi dusunmeyen birine Aşık olma :) emin ol bekarete deger veren adamla daha bircok farkli konuda da gorus ayriligi yasarsin.
Bazi insanlar hayatlarini dogmalara, toplumun dayattigi ikiyuzlu ahlak anlayışına, kliselere göre yasar, bazilariysa kendi dogrularini, kisisel mutluluklarini toplumun dayatmalarinin onunde tutarlar. Bu iki insan arkadas olabilir, sevgili de olabilir ama asla iyi bir es olamazlar birbirlerine. Mutlaka biri kendinden onarilamayacak odunler vermek zorunda kalir, bu da ikisini birden mutsuzluga surukler. O yuzden oyle aglayip sizlayip evlenen ya da diktirip falan gizleyen bir kadin asla mutlu olamaz. Temel dunya görüşünün farkli oldugu bir adamla nasil mutlu olabilirsin ki?
Ben asik oldugu kadindan bakire oldugu icin vazgecebilecek adama adam demem ki asik olunmaya evlenmeye deger bulayim zaten :)

Bu konu birinin bir eve muhteşem güzel deyip diğerinin harabe bu ev demesi gibi birsey
Herkesin görüsü değer yargilari fikirleri değişik
Kimi kendini nikahli eşine saklar
Kimi bunu saçma bulur
Kimi herşeyi yasar ama diktirip yasanmamis gibi yapar
Herkesin doğrusu farklı yani.

evlilik öncesi cinsellik bana göre de çok ters

o dediğin kızlar bu durumda daha da ters

adam gibi yaşayıp arkasında durana saygım var fakat her türlü altı yiyip ben bakireyim diyenler yok mu

ya yaşadığının arkasında duracaksın olduğu gibi hiç birşeyi gizlemeden

yok bunlar bana ters diyorsan da hiç yaşamayacaksın

kimsenin kimseyi kandırmaya hakkı yok onlar belki karşılarındaki bir şekilde kandırıyorlar ama yukardakini asla

kandıramazlar gün gelip yalanlarının bedelini öderler.

Sevdiğin adamın düşünce yapısı muhtemelen senin gibi olur. Bu konuda sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum. Çünkü insan kendisi gibi insanları toplar çevresine, düşünce yapısının uyduğu şnsanlarla bir arada olur. O yüzden senin de çevrendekiler senin gibi olacaktır.

Bir de şu var; erkekler genelde karşısındaki kadının tutumuna göre tepki veriyor bu konularda. Karşısındaki kadının bunu önemsemeiğini hissederse erkek de önemsemiyor. Ama karşısında ezilip büzülen, yaşadığını hata olarak gören bir kadın varsa o zaman erkek üste çıkıyor. Sorunlu ilişkiler bu sebeple ortaya çıkıyor bence. Sorgulamaya kalakana höt diyen bir kadına hiç bir erkek çıtını çıkaramıyor bence.

Evet canım evliyim ve şimdilik iyi giden bir evliliğim var. Zaman ne gösterir bilemeyiz tabi ama bu şekilde gitmesini umuyorum. Karşıma eşim çıkmasaydı muhtemelen evlenmezdim zaten. Evlilik potansiyeli yoktu bende pek. Ama kısmet işte. Eminim senin karşına da seni o masaya oturtacak biri çıkacaktır zamanı gelince.

O kan zimbirtisini ben de goremedim. Rahat oldugumuz icin belki de :)

Sen sevgiline dersen ki ben bakire degilim ama valla bak bi kere yaptim. Cahilligime geldi zorla oldu. Nisanliydik. Nisani attim. Adam ondan sonra seni zorluyor sorma cesareti buluyor. Esim anlatiyor bunu. Bi kizdan hoslaniyorum. Birkac kez takiliyoruz disarda bulusuyoruz. Bi gece disarda icip eve geldigimizde bu yalanlar siralaninca tum hevesim kaciyordu diyor. Sonra da sevismek icin cikti muamelesini yine ben goruyorum diyordu. E kiz nasi kandirsam da evlensem modunda sevismeye basliyor. Hangisi daha durust?

Dedigin gibi karsima cikan hic kimseyle ben de bu muhabbeti yapmadim. Kimse sormadi. Ve hep guzel beraberliklerim oldum kimseyle kotu ayrilmadim. Verdigimiz enerjiyle ilgili bir seydir belki de. Kendimizi kucultmuyoruz ki adamlar bizi kucuk gorsun..

Bu konu kk'de yıllardır açılır ben kısaca özetleyeyim. Kadınların bir bölümü bekareti önemsiyor. Bekareti önemseyen kadınların bir bölümü bekaretin hem erkekler hem kadınlar için bir meziyet olduğuna inanıyor, diğer bölümü bekaretin sadece kadınlar için meziyet olduğu, erkek için takdir edici bir özellik olmadığına hatta erkeği küçük düşürdüğüne olduğuna inanıyor. Yine bir kısmı bekaretin ilk tensel temaslarla ilgili olduğuna inanıyor, diğer kısmı hymen'in bozulup bozulmamasıyla alakalı olduğunu düşünüyor. Bazıları bekaretin korunmasının dinsel nedenlerle gerekli olduğuna inanıyor, bazıları toplumsal baskıyla karşılaşmamak için, bazıları karşısındaki partnerinin egosuna zarar vermek istemediği için.
Kadınların bekareti önemsemeyen diğer yarısı ise, bekaret şartının kadınlar için küçük düşürücü olduğunu düşünüyor veya kadının bekareti önemli, erkeğinki elinin kiri anlayışına tepki gösteriyor. Bir kısmı gelecekteki varsayımsal bir kocanın varsayımsal istekleri doğrultusunda haraket etmenin saçma olduğunu düşünüyor, bir kısmı bekaret yahut evlilik şartının romantizmde yeri olmadığını düşünüyor, bir kısmı ten uyumunun önemli olduğuna, ten uyumu olup olmadığı belli olmayan bir evliliğin yürütülemeyeceğine inanıyor. Bunların hepsi inanış ve düşünce, ben neden bu konu tekrar tekrar açılıp, bekaret üzerine doğru inanış, doğru düşünce nedir diye bir kriter belirlenmeye çalışılıyor anlamıyorum.

kültür yozlaştıkça bu tür düşünceler de normalleşiyor. avrupa vs ülkelerdeki yaşamlara özeniyoruz onların değerleri yoksa biz de bizimkileri kaybedelim mi.
ama senin dürüstçe düşüncen, diğer arkadaşlarının birşeyler yaşayıp saklamaya çalışmasından daha iyi tabii ki. karşısındaki insanı salak yerine koymak, onu aldatmakla aynı şeydir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…