• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakirelik Konusu Ve Tepki

holyowl

Guru
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2012
839
1.150
333
Hanımlar merhaba :)
Konumu buraya açtım çünkü her ne kadar cinsellik gibi görünse de aslında içeriğinin biraz kültürle alakalı olduğunu düşündüm. Umarım yanlış olmamıştır.

Ben kısa bir süre önce yaşadığım yerden Ankara'ya taşındım okul için. 22 yaşındayım. Üniversiteye yeni başladım bu sene çok istediğim bir bölümü kazandığım için göze aldım onca seneyi.
Şimdi konu şu. Bu süreçte burada 3 kızla tanıştım. Yaşları 20-21 civarı. Geçen cinsellik konusu açıldı aramızda. Cinsellik dediysem öyle erkek arkadaştan, ilişkilerden vs konu oraya geldi. Ben daha önce birliktelik yaşadım ve bunu ayrıntıya girmemek şartıyla üstün körü söylerim kızlar arasında konusu açıldığında. Saklama gereği duymam. Benim ahlak kurallarıma göre çok "basit, absürd" birşey değildir çünkü. Fakat bana öyle tepkiler verdiler ki canım sıkıldı.
Acaba dedim ben mi çok geniş düşünüyorum.

Sevgilisiyle herşeyi yaşadığını ama hala kızlığını koruduğunu belirten bir kız bana "burada böyle şeylere çok önem verirler, seninle evlenicek birini zor bulursun" dedi. :KK57:
Sevgilisiyle çok birşey yaşamadığını iddaa eden diğeri ise "böyle birşey yaşamayı düşündüm ama iykide yaşamamışım yoksa kendimi yerden yere vururdum, bence sende birlikte olduğun insana söyleme bu durumunu, söylersende hata yaptım diyerek ağla" dedi :KK57:

Bana başta bu düşünceler ve yorumlar biraz çocukça ve ataerkil geldi. Fakat sonra kendimi sorgulamaya başladım ister istemez. Ben sevdiğim insanla yakınlaşmayı normal buluyorum ve şimdiye kadar tek bir kötü söz, aşağılanma hissetmedim. Zaten birlikte olduğum insanın düşüncelerini kafamda tartıp, tanıyıp, ona göre adım atarım belkide o yüzden. Fakat biraz hassasımdır. O yüzden bu kızların söylediklerini de düşünmeden edemiyorum, sizce haklı olabilirler mi? Onlara "kendi karakterimden asla taviz vermeyeceğimi, ağlamayacağımı, ilişkinin gidişatına göre olgunlukla düşüncelerimi ve durumumu söyleyeceğimi" belirttim. Ben sevdiğim adamla belli bir yıldan, zamandan sonra birtakım şeyler yaşamadan evlenmeyi pek doğru bulmuyorum kendi kalıplarıma göre. Sizce çok geniş mi düşünüyorum?

Samimi fikirlerinizi bekliyorum hanımlar. Hepsini dikkate alacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Onlari takma asna fisne akla gelcek hersey edip orada o zar durdukca hem kendisini hem esini kandirir anca baskada bisey olmaz sallama ve madem bisey yasadin asla bunun icin hataydi diye kimsenin karsisinda aglama sen olgun dusunuyorsun bence ve senin gibi dusunen erkeklerde var takma onlari

Kişiden kişiye göre değişen bi konu bu, biri size mavi çok kötü bir renk sevme derse maviyi sevmekten vazgeçer misiniz? Bu kadar basit değil belki ama çevrenizi sizin kafa yapınızda insanlardan oluşturmaya çalışırsanız böyle absürd tepkilerle karşılaşmazsanız.

Bir de şöyle bir konu var, öncelikle kendi adıma evlilikten önce cinsel ilişkiyi hoş bulmuyorum ama baskası beni ilgilendirmez kimseye de burdan pay biçmem.
İşin felsefik yanına gelirsek (bu kesinlikle sadece benim düşüncem, doğruluğunu savunmuyorum)
İnsanların buna karşı çıkma nedeni dinden gelen kültür, peki dinde neden hoş karşılanmıyor? Çünkü önce evlilik lazım, evlilik nedir? Birlikteliğin olması ve bunu insanlara duyurma, birlikteliği insanlara duyurduktan (evlendikten sonra) kimse kimsenin cinselliğine karışabilir mi hayır?

Dindar olmayan insanlara bakalım bir de, sevgilisi olan bir insanla cinsel birliktelik yaşamak bur kısıma göre de absürt değil çünkü yukardaki mantığın bir diğer versiyonu burda da geçerli bir ilişki içerisinde olmak (birliktelik - sevgili olmak). Yani bunlar birbirlerinin farklı versiyonları. Aradaki tek fark insanların inancı. (Burada sevgilisyle her şeyi yaşayıp ''bekaretini'' koruyanları konu duşında tutuyorum çünkü onlar sadece insanlar ne der mantığıyla hareket eden kendi düşüncelerini oluşturamayan insanlar.)

Bana göre ahlaksızlık cinsel ilişki değil ilişkinin içeriğidir. (Mesela evli bir insanlar birlikte olmak, her gün başkasıyla yatıp kalkmak vs).

Açıklayabildim mi bilmiyorum ama bence çok kafaya takılcak insanlar değil onlar

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaşadıklarının ve yaşacaklarının her zaman arkasında dur..
En dürüst şekilde ve en samimi duygularınla..
Yalandan yere göz yaşı dökmek anca o anı kurtarır, başka da bir b*ka yaramaz..
Herkes kendine yaşıyor ne yaşıyorsa..
Sana , bana değil.

Ankara'da mı sorun olurmuş?

O kısmı geçelim ve bir skala oluşturalım 1den 10a kadar. Çok çirkin bir skala olsa da mesela yaşanan deneyimlere göre artsın puanları insanların.

Bir ortamda bir sürü çok samimi olmayan kadın var iken

Sürekli ''Ben asla yapmam, yaparsam ölürüm'' diye yineleyenlerin 10a yakın olma ihtimalleri bence

Açık açık konuşma taraftarı olup kimseyi yargılamayanlardan daha yüksektir.

Bu benim gözlemlerim, siz kendi çıkarımınızı bu örnek üzerinden yapabilirsiniz.

Sizin yasantiniz ve nekadar güzel arkasindada duruyorsunuz, yani kimileri gibi yasadiktan sonra bin pisman olmamissiniz, bana baya bilincli hareket eden biri gibi geldiniz... Erkeklerle herseyi yasayip kizlik zari yerinde olanlarinda övünüp ben bakireyim, erkek eli elime degmedi havalarina girmelerinede acayip uyuz oluyorum... Kimi kandiriyorlar acaba? Bosverin siz ne olursa olsun yaptiginizin arkasinda durdukca baskalari ne demis önemli degil, heleki sizden daha "namuslu" olmayanlarin... Insallah karsinizada size saygi duyan biri cikar...:KK14:

Hayat senin istediğini yaşarsın ama ben buyum demek şartı ile dik durman gerekir yaptıklarına klasik üni bitince malum diktirmeler başlıyor

O herşeyi yaşayan ama bakire olan kızdan daha temizsin bunu da bil

Günümüzde cinsellik çok normal ama iş güzarlar beni böyle kabul etmez yok ailem var yok kandırıldım yalanı ile ortalığı karıştırır onlara da bakma

Konumu buraya açtım çünkü her ne kadar cinsellik gibi görünse de aslında içeriğinin biraz kültürle alakalı olduğunu düşündüm. Umarım yanlış olmamıştır.

Ben kısa bir süre önce yaşadığım yerden Ankara'ya taşındım okul için. 22 yaşındayım. Üniversiteye yeni başladım bu sene çok istediğim bir bölümü kazandığım için göze aldım onca seneyi.
Şimdi konu şu. Bu süreçte burada 3 kızla tanıştım. Yaşları 20-21 civarı. Geçen cinsellik konusu açıldı aramızda. Cinsellik dediysem öyle erkek arkadaştan, ilişkilerden vs konu oraya geldi. Ben daha önce birliktelik yaşadım ve bunu ayrıntıya girmemek şartıyla üstün körü söylerim kızlar arasında konusu açıldığında. Saklama gereği duymam. Benim ahlak kurallarıma göre çok "basit, absürd" birşey değildir çünkü. Fakat bana öyle tepkiler verdiler ki canım sıkıldı.

Sevgilisiyle herşeyi yaşadığını ama hala kızlığını koruduğunu belirten bir kız bana "burada böyle şeylere çok önem verirler, seninle evlenicek birini zor bulursun" dedi. :KK57:
Sevgilisiyle çok birşey yaşamadığını iddaa eden diğeri ise "böyle birşey yaşamayı düşündüm ama iykide yaşamamışım yoksa kendimi yerden yere vururdum, bence sende birlikte olduğun insana söyleme bu durumunu, söylersende hata yaptım diyerek ağla" dedi :KK57:

Bana başta bu düşünceler ve yorumlar biraz çocukça ve ataerkil geldi. Fakat sonra kendimi sorgulamaya başladım ister istemez. Ben sevdiğim insanla yakınlaşmayı normal buluyorum ve şimdiye kadar tek bir kötü söz, aşağılanma hissetmedim. Zaten birlikte olduğum insanın düşüncelerini kafamda tartıp, tanıyıp, ona göre adım atarım belkide o yüzden. Fakat biraz hassasımdır. O yüzden bu kızların söylediklerini de düşünmeden edemiyorum, sizce haklı olabilirler mi? Onlara "kendi karakterimden asla taviz vermeyeceğimi, ağlamayacağımı, ilişkinin gidişatına göre olgunlukla düşüncelerimi ve durumumu söyleyeceğimi" belirttim. Ben sevdiğim adamla belli bir yıldan, zamandan sonra birtakım şeyler yaşamadan evlenmeyi pek doğru bulmuyorum kendi kalıplarıma göre. Sizce çok geniş mi düşünüyorum?

şimdi bu kızlarmı dürüst sen mi,
cevabın sense,doğru olan sensin

Bakin sizde diyorsunuz ki ucumuz ayri dusunuyoruz.burada ne sizin gibi dusunenleri yereriz,nedesizin gibi dusunmeyenleri.her insanin kendi yasam felsefesi vardir.ve kendi dogrularinizi kimseye empoze edemezsiniz.her insan kendinden sorumludur.siz nasilyasiyirsaniz yasarsiniz,ama dogru ama yanlis.ama kimseyi yargiliyamazsiniz.

Mesela senin kalıbın benim kalıbıma ters şuan. Bende evlilik öncesi her şeyi yaşamayı doğru bulmuyorum.
Bu kişiden kişiye değişir. Doğru tek değildir, görecelidir
Kimseye cinsel yaşamın hakkında bilgi vermek zorunda değilsin. Özellikle kızların oturup ben yaptım, ben yapmadım, ben yaptım ama tam yapmadım diye konuşması çok itici. Benim en yakınım olmadığı sürece kimseye anlatmam.
Bence sende öyle yap
Madem benim kalıbım budur diyorsun arkasında sağlam dur
Kimin ne yaptığını boşver
Bir daha konusu açılıncada kimseye bahsetme. İnsanlar çiğ süt emmiş. Döner dolaşır önüne sererler

Çok güzel düşünmüşsünüz ve sonuna kadarda haklısınız, birlikte olmayıp her şeyi yapmak dahada saçma yani. ayrıca karşınızdaki insanlar siz böyle düşüncede olduğunuz sürece olgunlukla karşılar bunu bu zamanda o kadarda abartılcak birşey değil, herkesin günahı sevabı kendine sonuçta kimseye yadırgamak düşmez..

Oncelikle hemen hemen ayni dusuncelere sahibiz seninle bu konuda, tek farkla, ben asla baskalarinin ne dusundugunun benim ne dusundugumu etkilemesine izin vermedim bugune kadar.

O cok "erdemli" arkadaslarindan biri her seyi yaptigini ama bakire oldugunu soyluyor, birisi ise seni yalan soylemeye tesvik ediyor, asla kabul edilmeyecegine dair asilsiz cumleler duyuyorsun vs, aslinda neyin ne oldugunu guzelce gorebiliyor olmalisin.

Yasadiklarinin ve dusuncelerinin her zaman arkasinda dur, kimsenin de seni etkilemesine izin verme. Sonucta hicbir seyi birilerinin soylemesiyle yasamadin, birileri sana soyledi diye yapmadin. Bence genis degil, normal ve saglikli dusunuyorsun.

Hayat senin istediğini yaşarsın ama ben buyum demek şartı ile dik durman gerekir yaptıklarına klasik üni bitince malum diktirmeler başlıyor

O herşeyi yaşayan ama bakire olan kızdan daha temizsin bunu da bil

Günümüzde cinsellik çok normal ama iş güzarlar beni böyle kabul etmez yok ailem var yok kandırıldım yalanı ile ortalığı karıştırır onlara da bakma

Birlikteliklerim üniden önce gerçekleşti ve diktirmek bana çok iğrenç geliyor. Kendimi o kadar aşağılayamam, kendime saygı duyuyorum çünkü.
Haklısın böyle tepkiler alınca ister istemez garipsiyor insan, acaba haklılık payları var mı diye düşünmeden edemiyor. Çok teşekkür ederim yorum için.

:)

Back