• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bakin şu doktorun yaptigina çook üzgünüm..

bende anlatım seni bazıları kolay hamile kalamıyo işte evet saçma ama kendimizi inandırıyoruz işte öyle hapşursak bile hamileliğe yoruyoruz artık RABBİM hayırlı evlatlar versin...

Ultrason kağıdına genelde rahimin boyutunu ifade etmek için öyle yazıyorlar. Mesela 6 hf yazıyorsa rahim 6 haftalık gebelik cesametinde manasında oluyor. Belki öyle bir şey olabilir.

Doktorun hatası sizin bu konuda ne kadar hassas olabileceğinizi düşünmeyip güzelce açıklama yapmamak olmuş. Ama maalesef ülkemiz şartlarında bir hastaya ayrılan zamanın ne kadar olduğu da malum.

Üzülmeyin, her şeyin hayırlı bir zamanı vardır. Allah tez zamanda hayırlı evlat versin size de her isteyene de.

Burda pcoluyum dediginde sana yuzlerce bende pco luyum mesaji gelecektir. Ama bunca insan anne de olmus bak demekki pco bir kisirlik degil.

Kaldiki bende pco luyum, korunurken hamile kaldim dusun:)

Allah ne zaman nasip ederse o zaman eder, doktora cocugum olmus diye degil, adet olmuyorum diye gitmissin. Doktorlar o anki sikayetine gore tedavi uygular herzaman.

Tarlusali ic, adet olduktan 3 gun sonra tekrar doktora git ve cocugum olmuyor de, testlerini yaptir. Testlerin yapilabilmesi icin adetinin 3. Gunu olmasi gerekiyor...

Ama evet, ssk da pco ile ilgilendiklerini soyleyemem. İmkanin varsa ozele git, hangi ildesin bilmiyorum ama doktorumu onerebilirim.

Ssk da da pco ile ilgilenen doktor bulursun, tedavi uygulayani da bulursun ama cok daha zorlarlar seni.

Gorumcem pco icin cocugum olmuyo diye gitti, hormonlarina baktilar ultrasonla baktilar sonra sen rahim filmi cektir dediler esin gitsin sperm testi yaptirsin dediler... ordan cikip ozele gitti 50 lira muayene parasi verdi doktor klomen yazdi 5 gun kullandi hamile kaldi. Devlette halletmee kalksa hala rahim filmi icin sira bekliyordu...
Görümcene devlette daha doğru uygulama yapmışlar. Doğrusu tedaviye başlamadan önce eşin de tahlil yapması ve tüplerin açık olup olmadığına bakmak zaten. Eşinde sıfır sperm olsa ya da tüpleri kapalı olsaydı o klomenin bir anlamı olmayacaktı.
Beğenmediğiniz devlet hastaneleri çoğu özelden daha iyidir.
Sadece doğum için özele gittim, o da daha rahat olmam için.
Doktorumdan çok memnundum orası ayrı.
Hee ben de bebişim için tedavi olmuştum ve bu tahlillerin hepsini yaptırdım, doğum yaptıran doktorumdu isteyen de.
Tedavi görmediğim zamanda hamile kaldım orası ayrı.

Bende pko hastasıyım 5 aydır çocuk düşünüyoruz benimde adetlerim çocuk istediğimden beri düzensiz son 10 gün kala her gün her saat aklımda bebek düşüncesi sana kafandan at diyemem bende senin gibiyim çünkü. Soğan kürü yapabilirsin pko ya birebir diyorlar faydasını Görenler çok.

Ayrıca gercekten bazılarınız bencil,küstah açık sözlü olayım derken patavatsız olan insanlarsınız(!) kadının hassasiyetini anlamayacak kadar hissiz değilsinizdir yorum yapmak için yorum yapmayın

Görümcene devlette daha doğru uygulama yapmışlar. Doğrusu tedaviye başlamadan önce eşin de tahlil yapması ve tüplerin açık olup olmadığına bakmak zaten. Eşinde sıfır sperm olsa ya da tüpleri kapalı olsaydı o klomenin bir anlamı olmayacaktı.
Beğenmediğiniz devlet hastaneleri çoğu özelden daha iyidir.
Sadece doğum için özele gittim, o da daha rahat olmam için.
Doktorumdan çok memnundum orası ayrı.
Hee ben de bebişim için tedavi olmuştum ve bu tahlillerin hepsini yaptırdım, doğum yaptıran doktorumdu isteyen de.
Tedavi görmediğim zamanda hamile kaldım orası ayrı.
Haklisiniz ancak klomen verdiginde hala sonuc alinmiyorsa bu seceneklerin degerlendirilmesi daha dogru degil mi? Kaldiki gorumcemin bir cocugu var ikinci icin gittiginde yasadi bunlari. Sen ilac verirsin 2-3 ay denersin ama baktin olmuyo o zaman devam etmez rahim filmi cektirirsin esine test yaparsin anlarim. Tek sorun pco degildir zaten bu durumda...

Devlet hastaneleri pco yu cok basit buldugu icin ilgilenmiyor ne yazikki. Ve sorun sadece pco ise kadin er yada gec normal yolla hamile kaliyor bazen yillarini alsa bile. O yuzden ssk da doktorlar cok agir vakalar da gordugu icin diyor ki acikcasi sen git ugras zaten bebegin olur ben surda bi rahiminin yarisi olmayan kadin vardi onunla ilgileneyim... onlarda hakli ne diyeyim, bu kadar agir vaka varken pco gercekten cok basit kaliyor

Haklisiniz ancak klomen verdiginde hala sonuc alinmiyorsa bu seceneklerin degerlendirilmesi daha dogru degil mi? Kaldiki gorumcemin bir cocugu var ikinci icin gittiginde yasadi bunlari. Sen ilac verirsin 2-3 ay denersin ama baktin olmuyo o zaman devam etmez rahim filmi cektirirsin esine test yaparsin anlarim. Tek sorun pco degildir zaten bu durumda...

Devlet hastaneleri pco yu cok basit buldugu icin ilgilenmiyor ne yazikki. Ve sorun sadece pco ise kadin er yada gec normal yolla hamile kaliyor bazen yillarini alsa bile. O yuzden ssk da doktorlar cok agir vakalar da gordugu icin diyor ki acikcasi sen git ugras zaten bebegin olur ben surda bi rahiminin yarisi olmayan kadin vardi onunla ilgileneyim... onlarda hakli ne diyeyim, bu kadar agir vaka varken pco gercekten cok basit kaliyor
Problem varsa neden boşuna ilaç yüklensin vücuduna? Bir spermiyogram vermek çok zor değil.
Ayrıca rahim yapışıklığı, tüplerde kapalılık ya da sıvı, eşte sperm azlığı olabilir, bir çocuğunun olması bunları ekarte ettirmez.
Pko tedaviden çok sonuç alınan bir durum evet ama diğer dediğinize katılmıyorum ben.

benim yermde olmadiginiz icin suan bana sacmaliyo diyosunuz ama onu gorunce hamileym sandim 2.5 senedir her gun hayaliyle yatip kalkiyorum bebegin ve hic bisey demedi bana doktor

Hic kusura bakma saçmalıyorsun. 6+6hf demek hamile mi demek. 6 haftadır adet görmeyen aktif cinsel hayatı olan bir kadindana da ilk basta gebelik testi yapılır. Kendi kendine umutlanmışsın. Olmuyo diye üzülmen normal ama doktorun bir hatası yok. Jinekologlar psikolojik destek olmazlar ki. İşte bunlar hep Turk filmlerindeki tonton doktorlar yüzünden :olamaz:

kizlar meraba 2.5 yilllik evliyim ve pco hastasiyim 2.5 yildir ugrasiyorum bebek sahibi olmak icin uzatmayim sali gunu doktora gittim 28 kasimdan beri adet olamiyorum diye bir de 30 aralikta kahverengi lekem geldi hamileyim dusuncesiyle gittim karnimdan bakti hic bisey demedi ultrason kagidina 6+6 hf?? yazmis beta hcg istedi ben umutlandm tabi sonucu aldim 0.0 cikti girdim tarlusal yazdi ama dedm soyle leke geldi agrim falanda var kasiklarmda falan lafi agzima tikadi olabilir normal diye tarlusali hic icmek gelmiyo icimden acaba diye diye bi hal oldum hastanede 6 haftalik hamileym sanarken doktor oyle deyince aglama krizi gecirdm artik gucum kalmadi benim eger olsaydi kanda cikar miydi kizlar basiniza geldi mi hic bana umut verin nolur dayanamiyorm ben artik :KK43:
Öncelikle 6+6hf? Demek sadece ihtimal. Oradaki soru işareti olma ihtimalini gösteriyor. Kanda da değer 0 cıkmışsa hamile değilsiniz. Verdiği ilacı kullanıp kullanmamak size kalmış ama bulunduğunuz yerdeki tek kadın doğum uzmanı değildir herhalde. Gidin başka doktora. Niye üzüyorsunuz kendinizi.

Yumurtalık sizin rahim sizin psikoloji sizin, ama hassasiyetiniz yüzünden üzülmek doktorun suçu. Hey yüce rabbim.

Orda doktor bir seyden süphelenmiş ve onun araştırılmasını istemiş. Aynı anda 4 kisiye ayri ayri "bakın hanimefendi sizden hamilelik konusudna suphelendik simdi arkadaslar bakacak ona gore konusacagiz" demesi normal mi? Kafasinda kac milyon sey var o doktorun. Hepinize ayri ayri aciklayamaz ya. Kaldı ki sonuc da sıfır çıkmış, "0" ne demek? Yok demek. E ne diye hamile miyim diye düşünüyorsunuz?

Doktor aynı anda 4 hastaya bakmak zorunda oldugu bir hastanede çalışıyor diye size piremses gibi davranamaz ki. O dontor daha çıkıp yatakli hastalari dolasacaktır kim bilir.

Doktorun yaptığı bir şey yok. Size o vücudu o kisti veren Allah, sikayetiniz varsa ona iletin.

Bir de empati yok derler. Soze ayni anda 4 isi yapin deseler ve yapmak zorunda olsalar güleryüzlü davranmayı bekler misiniz kendinizden?

Konuyu hamile olamamakla ilgili acsaydınız bu yorumu yazmazdım size.

Devlet hastaneleri böyle ne yazikki bunun suclusu da hekim degil sistemin eeen başındakiler. Eğer size 10 dk ayırilsn istiyorsanz özele gitmeniz gerekli. Ne yazikki devletimizin bize biçtiği deger yıllık gelir miktarımizla ilgili.

Hic kusura bakma saçmalıyorsun. 6+6hf demek hamile mi demek. 6 haftadır adet görmeyen aktif cinsel hayatı olan bir kadindana da ilk basta gebelik testi yapılır. Kendi kendine umutlanmışsın. Olmuyo diye üzülmen normal ama doktorun bir hatası yok. Jinekologlar psikolojik destek olmazlar ki. İşte bunlar hep Turk filmlerindeki tonton doktorlar yüzünden :olamaz:
Doktorları seçilen doktor yapan psikolojik desteğidir. Kimse beş karış surata gitmiyor artık. Benim doktorum sağolsun çok ilgili, her seferinde inanılmaz moral veren ve doğumumu da saçlarımı okşaya okşaya yaptıran bir devlet hastanesi doktoruydu. Onun günlük hastası 100 lerdeyken yandaki suratsız sinek avlıyordu.

Doktorları seçilen doktor yapan psikolojik desteğidir. Kimse beş karış surata gitmiyor artık. Benim doktorum sağolsun çok ilgili, her seferinde inanılmaz moral veren ve doğumumu da saçlarımı okşaya okşaya yaptıran bir devlet hastanesi doktoruydu. Onun günlük hastası 100 lerdeyken yandaki suratsız sinek avlıyordu.

Psikolojik desteği veren çok. İşinin ehli olsun yeterli.

Yasadiklarinizi cok iyi anliyorum. Bende pko lu oldugumu ogrendigimde cok uzuldum cocugum olmaz die tedirgin oldum. Ama cok sukur Rabbim bana bir evlat nasip edicek insallah. Hemde tedavisiz olarak. Umarim Rabbim en kisa surede sizinde yuzunuzu guldursun. Oncelikle kafanizi rahatlatmaya calisin. Eger kilo probleminiz varsa muhakkak kilo verin. Spor yaparsaniZ cok iyi olur cunku pko nun en buyuk dusmani spor. Gunluk yarim saat yuruyus bile etkili olacaktir. Nescafe ve kahve turevleri icecek tuketiyorsaniz birakin. Kahve yumurta kalitesini dusuruyor. Yapmadiysaniz Ibrahim Saracoglunun sogan kurunu yaklasik 3ay duzenli olarak yapin. Daha sonrasinda da incir ve havuc kurunu deneyebilirsiniz. insallah bu sekilde hamile kalirsiniz. Rabbim tez vakitte saglikli ve hayirli evlat nasip etsin size

benim yermde olmadiginiz icin suan bana sacmaliyo diyosunuz ama onu gorunce hamileym sandim 2.5 senedir her gun hayaliyle yatip kalkiyorum bebegin ve hic bisey demedi bana doktor

Canım benim seni anlasa anlasa gebelik topiklerinde hasretle bebek bekleyenler anlar

Konunu oraya taşıyalim

Sen yanlış anlamışsın malesef. Sonucu görmeden hiç bir doktor yüzüne bakıp hamilesin diyemez ki zaten :'(

Kanda çıkardı hamile olsaydin:'(

Ama inşallah hayırlısıyla bir sonraki aya inşallah :)

6+6 haftalık hamile olsaydınız kalp sesi duyulurdu hamilelik olsa mutlaka kanda çıkardı o sayılar rahim duvarı kalınlığı büyük ihtimalle çünkü 7 mm olduğunda kanama başlar Ve pco varsa sizde Ve bebek istiyorsanız şeker hapı kullanın şiddetle tavsiye ediyorum pko da kullanılan en etkili tedavi yöntemi bu

Canım benim seni anlasa anlasa gebelik topiklerinde hasretle bebek bekleyenler anlar

Konunu oraya taşıyalim

Sen yanlış anlamışsın malesef. Sonucu görmeden hiç bir doktor yüzüne bakıp hamilesin diyemez ki zaten :'(

Kanda çıkardı hamile olsaydin:'(

Ama inşallah hayırlısıyla bir sonraki aya inşallah :)
cok tesekkur ederim yani sizin gibi cevap vermeleri cok nu zordu bu insanlarin yanlis anlamisim kabul ediyorum tecrubesizim tesekkur ederim anlayisli yorumun icin

6+6 haftalık hamile olsaydınız kalp sesi duyulurdu hamilelik olsa mutlaka kanda çıkardı o sayılar rahim duvarı kalınlığı büyük ihtimalle çünkü 7 mm olduğunda kanama başlar Ve pco varsa sizde Ve bebek istiyorsanız şeker hapı kullanın şiddetle tavsiye ediyorum pko da kullanılan en etkili tedavi yöntemi bu
anlayisiniz icin cok tesekkur ederim zaten insulinim yuzunden kullaniyorum ama dahiliye doktorum yarima dusurdu 1000 mg sabah aksam aliyordum son gittigimde dusmustu o yuzden dusurdu

Kistinizin boyutlarını yazmış sanırım,hamile olsaydınızkan tahlilinde kesin çıkardı canım.

Yasadiklarinizi cok iyi anliyorum. Bende pko lu oldugumu ogrendigimde cok uzuldum cocugum olmaz die tedirgin oldum. Ama cok sukur Rabbim bana bir evlat nasip edicek insallah. Hemde tedavisiz olarak. Umarim Rabbim en kisa surede sizinde yuzunuzu guldursun. Oncelikle kafanizi rahatlatmaya calisin. Eger kilo probleminiz varsa muhakkak kilo verin. Spor yaparsaniZ cok iyi olur cunku pko nun en buyuk dusmani spor. Gunluk yarim saat yuruyus bile etkili olacaktir. Nescafe ve kahve turevleri icecek tuketiyorsaniz birakin. Kahve yumurta kalitesini dusuruyor. Yapmadiysaniz Ibrahim Saracoglunun sogan kurunu yaklasik 3ay duzenli olarak yapin. Daha sonrasinda da incir ve havuc kurunu deneyebilirsiniz. insallah bu sekilde hamile kalirsiniz. Rabbim tez vakitte saglikli ve hayirli evlat nasip etsin size
Ben yazacaktım siz yazmışsınız kürlerinize aynen katılıyorum.Bende tavsiye ediyorum.

Back
X