Bakımlı Olmak İçin Düzenli Yaptığınız Şeyler Neler?

sığır iliği kürü internetten bak istersen canım saç dökülmesi ve yeni saç çıkması için yapılıyor sirkenin de bir kokusu olmuyor

ayyy baktım şimdi gerçekten bu kadar işe yarıyor mu yahu? hemen akşam alayım :KK49:

Saçının rengi uzunluğu filan nasil
saçım belimde ama ince ve seyrek. boya uçlarında kaldı sadece kendi rengim şu an. bir de kapalıyım ben akşamları açabiliyorum sadece saçımı. Onda da toplamamaya özen gösteriyorum ama sönük yine de

ayyy baktım şimdi gerçekten bu kadar işe yarıyor mu yahu? hemen akşam alayım :KK49:

saçım belimde ama ince ve seyrek. boya uçlarında kaldı sadece kendi rengim şu an. bir de kapalıyım ben akşamları açabiliyorum sadece saçımı. Onda da toplamamaya özen gösteriyorum ama sönük yine de
yarıyor tabiki bak bu topiğimde yaptıklarım var ora da çay tarifi de var onu da dene http://www.kadinlarkulubu.com/forum...nan-saclar-kizlar-mutlaka-okuyunnnnnn.684965/

ben de haftada bir saçıma ılık zeytinyağı, badem yağı ve kayısı çekirdeği yağı sürüyorum. ayrıca duştayken haftada 2-3 kere 1dklık saç maskesi, duştan sonra da saç serumu kullanıyorum. bir de her duştan sonra olmasa da arada bacaklarıma nemlendirici sürüyorum.
yüzüm içinse kesinlikle makyajla yatmam. makyaj temizleyici yüz jelleri var onlarla iyice yıkarım sonrasında da cilt tipime uygun nemlendirici kullanırım. ayrıca yüzüme hafta bir yoğurt-karbonat maskesi yapıyorum, diğer hazır maskeleri de kullandığım oluyor. makyaj yaparken de fondöten yerine bb krem kullanıyorum ve dışarı çıkmadan önce mutlaka 50 faktörlü güneş kremi sürüyorum.
ayaklarım için çok bişey yapmıyorum haftada bir kere filan yıkadıktan sonra vazelin sürüp çorap giyiyorum.
aklıma gelenler bunlar:KK39:

maske derken mesela kil maskesi gibi birşeyler mi öneriyorsunuz? onun sıklığı ne olacak? şimdi okuyunca farkettim sanırım benim yaptığım en büyük hata makyajımı iyice temizlemeden yatmak :KK14:
Cildin yağlı veya karma ise kil maskesi en iyisidir. Haftada 1 tüm yüze,1 günde sorunlu bölgeye yapabilirsin.

Kızlar, ben bakımlı bir hanım olabilmek istiyorum. Ama sanırım birşeyleri eksik yapıyorum. Yani ne bileyim eksik geliyor yaptıklarım. Kendimi öylesine bişeyler yapıyor gibi hissediyorum. Mesela arkadaşımda kaldım, kız duştan çıktı yarım saat kremlendi bişeyler yaptı, maskeler spreyler falan filan. Ben hiç bilmiyorum öyle şeyler :KK51: Duş el temizliği vb dışında düzenli olarak yaptığınız şeyler neler? Cilt bakımı el ve ayak bakımı saç bakımı gibi... Paylaşır mısınız?

Ben de super bakimli bi kadinim sana soyliyim neler yaptigimi. Oncelikle her sabah dus dustan sonra sacini yumusatici uygun bi sac kremi. Sonra yuzu nemlendirici bi krem ve biraz badem yagi. Sonra guzel bi vucut losyonuna badem yagi karistir ve vucuduna sur. Badem yagi parlaklik verir ama yag surmus gibi durmaz vucut onu emer cok tatli bi parlaklik verir.

Vucudun losyonu emdikten sonra kadife gibi yumusak ve isildayan bi cildin olur bakimin yarisi budur zaten. Deodorant ve parfumu de asla unutma tabiki. Banyodan ciktiktan sonra da saclarini duzlestiriciyle tara. Normalden 5 dakika fazla taraman gerekebilir ama saclarin daha hos durur. Sonrasinda guzel bi fondoten ve ustune carpici bi makyaj. Makyaj yapmayi bilmiyosan youtube den goz makyaji videolari izle biraz ogren oyle yap. Cok farkli goz makyaji teknikleri var.

Bakim bi kadinin olmazsa olmazi olmali bence, ozguven ve psikilojiyi inanilmaz olcude etkiliyo bence, bakim hem içten, hem distan olmali bi de, Benim de gunluk, haftalik ve aylik yaptigim rutin seyler var, günde 3 kez dis fircaliyorum, agiz bakim suyu ve dis ipi kullaniyorm, her gun mutlaka sabah aksam temizleme-tonikleme-nemlendirme yapiyorum, gozalti kremi uyguluyorum, eve gelir gelmez makyaj temizleme suyuyla makyajimi temizliyorum, arada peeling pamugu kullaniyorum tonik kullanirken, elim sürekli suda olduğu icin yipranmasini onlemek için buldugum her firsatta el kremi ve dudak balmi suruyorum (salonumda, cantamda, yatak odamda hatta arabamda bile el kremi bulunduruyorum) saclarimi her gun yikamiyorum ama her gun mutlaka sac yikamadan dus yapiyorum, cikinca kollarima bacaklarima vucut losyonu, koltukaltima kokulu vucut pudrasi, vucuduma vucut spreyi suruyorum,
Haftada bi kez banyoda yuzume-vucuduma peeling yapiyorum, , ayaklarimi ponzaliyorum, cikinca kil yada camur maskesi yapiyorum, yikayinca gul suyu surup kremliyorum, vucuduma losyon yerine bebe yagi, ayaklarima da ayak kremi yada vazelin surup corap giyiyorum, braunun pilli yuz fircasiyla yuzumu 2 haftada bi temizliyorum.

Ayda bi kez hamama gitmeye calisiyorum, sauna kese buhar cok iyi geliyo bana, cok rahatliyorum, kendimi tertemiz hissediyorum, inanilmaz hafifliyorum, hem gozenekler acildigi için hamamda peeling, maske daha etkili oluyo, ayak bakimi da kolaylasiyor, topuklar hemen temizleniyo, ayaklar pamuk gibi oluyo, yine ayda 1 kez manikur yaptiriyorm, kendi aletlerim var onlari goturuyorum yanimda, yaz aylarinda her ay pedikur de yaptiriyorm, ayda 1 kez saclarima zeytinyagi-susam yagi karistirip icine e vitamini ampulü kiriyorm saclarima uyguluyorm, bunlarin disinda sacimi sürekli sekillendiriyorum, dip boyasini uzatmıyorum, her gun ise giderken nude-bej tonlarda ama full (fondöten,kapatici,allik,eyeliner vs hepsini kullanarak) makyajimi yapıyorum, sac-makyaj olmadigi surece yapilan bakim kesinlikle kendini gostermiyo, kadin bakimli imaji veremiyo,ayrica beslenmeme dikkat ediyorum, kola vs icmiyorm, seker-un mumkun mertebe tüketmemeye calisiyorum, tuzu cok az, paketli gidalar ve kizartma nadiren yiyorum, ara sira vitamin iciyorum, balik yagi-magnezyum-çinko vs gibi), kendimi cok seviyorum, önemsiyorum, simartiyorum, kendime vakit ayırmazsam mutlu olamiyorum ve bunlarin hepsini esimden, cevreden ziyade once kendi mutluluğum huzurum için yapıyorum, sanirim bu kadar :)

en sevdigim konularrr:))
Hersabah dislerimi fircalat gune baslarim, dusumu alir dusta zeytinyagli sabun kullanirim gicirdama sesini duymam lazim dus jelleri temizlik hissini vermiuor bana ve son durulama suyuna banyomda elma sirkesi vardir biraz elma sirke si damlatir basimdan asagi dokerim . Hem saca parlaik verir hem yumusacikyapar. Arada dustan once sac bakim yaglariyla yaglarim saclarimi sonra dusa girerim ve ara ara keske yaparim. Dustan sonra yuzum cokkuru mutlaka tonik krem kullanirim gozenekler hazir acilmisken. Yine kahvenin telvesini cok kullanirim ben yuzume surer peeling yaparim pamuk givi olurum. Dustan sonra vucud kremi suruyorum unutmazsam kokulu cok seviyorum ama tedirgin ediyor beni bide buara kesfettim bebe yagi acaip nemlendiriyor cok memnunum. Ayaklarima ayak kremi surerim mutlaka catlamasin diye. El kremi mutlaka akullanirim dudak kremi hep yanimdadir cok catlar. Goz kalemi ve kas kalemi ayrilmaz benden:) beslenmeme dikkat ederim ozellikle meyve sulari kendi siktigim ve kendi mayaladigim yogurt beniicten guzellestiriyor diye dusunirum. Bunun gibi yaptigi cok sey var mesela zeytinyagina incir koyar yerim. Guzel koku surunurum boyle kizlar . Guzel olmak cok guzell:))

X