Bakımlı Olma Topiği :)

Merhaba güzel konu ben de yaptığım bakım rutinimi yazayım:
•Her banyodan sonra topuk kremi sürer çorap giyerim biraz emince çıkartırım, yaz kış yaparım bunu topuklarım hiç çatlamıyor bu sayede bu güzel bir alışkanlık oldu benim için.
• Saçlarım kalın telli dalgalı banyodan sonra fön Makinesi ile biraz tarayarak kuruturum öncesinde ıslak saça sürülen bakım yağı sürerim uçlarına bu sayede çok kırığım olmuyor senede bir ya da iki kere uçlarından kestiririm.
• Ellerime dirseklerime dizlerime krem sürerim.
•Gece yatmadan yüz yıkama jeli ile yüzümü yıkarım, yarı yarıya su ve doğal elma sirkesi ile karıştırdığım tonik ile cildimi siliyorum siyah noktaları bayağı azalttı t bölgesindeki yağı dengeledi, bazen duruluyorum bazen durulamıyorum su ile, sabah yıkamıyorum jel ile kuruyor cildim sabah sadece soğuk su ile yıkıyorum.
• cildim alerjik biraz, bahar dönemlerinde kızarıklar oluyor yanaklarımda kantaron yağı çok iyi geliyor, elime tırnaklarımada sürerim bazen.
•Dışarı çıkarken hafif makyaj yapmayı seviyorum, göz altı kapatıcısı, biraz allık, rimel dudak koruyucu ya da naturel bir ruj, biraz parfüm.
Böyle işte kızlar aklıma gelenler bunlar şimdilik,

Ojeyi severim aslında çok süremiyorum ben de çabuk sıyrılınca hoşuma gitmiyor bekarken sürerdim çok, evlenince mutfak işi eklenince seyrek sürüyorum aslında ten rengi, pudra tonları sürebilirim ara ara ama üşeniyorum sanırım.
Bir de vücudum çabuk kuruyor banyodan çıkınca tüm vücudu kremlemeye üşeniyorum yaaa banyoda ona da pratik bişey bulsam çok güzel olur :)
Sirke koku yapmıyor mu?

Vücut nemlendirme içinde burda biryerlerde okumuştum. Denemedim ama. Şu fıs-fıslı şişeye maden suyu doldurup banyodan sonra vücuduna uyguluyormuş.

Sirke koku yapmıyor mu?

Vücut nemlendirme içinde burda biryerlerde okumuştum. Denemedim ama. Şu fıs-fıslı şişeye maden suyu doldurup banyodan sonra vücuduna uyguluyormuş.
Suyla yarı yarıya karıştırınca çok kokmuyor elma sirkesinin kokusunu severim :) 5-10 dk sonra isterseniz yıkayabilirsiniz ya da sirkesini az suyunu çok yapabilirsiniz zamanla lekeleri açtığı İçin ben kullanıyorum arada.
Maden suyunu denemedim hiç nemlendiren krem gibi ya da bebek yağı fıs fıslı bişeler yapmayı düşünüyorum duşta ama oda yeri kayganlaştırıp yıkanan insan İçin tehlikeli olur mu bilemedim :)

Suyla yarı yarıya karıştırınca çok kokmuyor elma sirkesinin kokusunu severim :) 5-10 dk sonra isterseniz yıkayabilirsiniz ya da sirkesini az suyunu çok yapabilirsiniz zamanla lekeleri açtığı İçin ben kullanıyorum arada.
Maden suyunu denemedim hiç nemlendiren krem gibi ya da bebek yağı fıs fıslı bişeler yapmayı düşünüyorum duşta ama oda yeri kayganlaştırıp yıkanan insan İçin tehlikeli olur mu bilemedim :)
Aslında doğal sirke bulsak kokuya falan bakmam direk kullanırım. Sivilce izlerim geçmek bilmiyor.
Hatırladımda, eskiden saçlarım kurudukca suyla lavanta yağını karıştırıp kullanırdım (yine fısfıslı şeşede). Kokusuda güzel olur yağla yapınca.

Elma sirkesini bende severim. Aktardan aldığım doğal elma sirkesini pompalı boş sıvı sabun şişesine koydum. Üzerine biraz limon sıktım. Her bonyadan önce pamukla siliyorum. Lekelerime gerçekten çok iyi geliyor. Ömrüm boyunca kullanabilirim.

Merhaba güzel konu ben de yaptığım bakım rutinimi yazayım:
•Her banyodan sonra topuk kremi sürer çorap giyerim biraz emince çıkartırım, yaz kış yaparım bunu topuklarım hiç çatlamıyor bu sayede bu güzel bir alışkanlık oldu benim için.
• Saçlarım kalın telli dalgalı banyodan sonra fön Makinesi ile biraz tarayarak kuruturum öncesinde ıslak saça sürülen bakım yağı sürerim uçlarına bu sayede çok kırığım olmuyor senede bir ya da iki kere uçlarından kestiririm.
• Ellerime dirseklerime dizlerime krem sürerim.
•Gece yatmadan yüz yıkama jeli ile yüzümü yıkarım, yarı yarıya su ve doğal elma sirkesi ile karıştırdığım tonik ile cildimi siliyorum siyah noktaları bayağı azalttı t bölgesindeki yağı dengeledi, bazen duruluyorum bazen durulamıyorum su ile, sabah yıkamıyorum jel ile kuruyor cildim sabah sadece soğuk su ile yıkıyorum.
• cildim alerjik biraz, bahar dönemlerinde kızarıklar oluyor yanaklarımda kantaron yağı çok iyi geliyor, elime tırnaklarımada sürerim bazen.
•Dışarı çıkarken hafif makyaj yapmayı seviyorum, göz altı kapatıcısı, biraz allık, rimel dudak koruyucu ya da naturel bir ruj, biraz parfüm.
Böyle işte kızlar aklıma gelenler bunlar şimdilik,

Ojeyi severim aslında çok süremiyorum ben de çabuk sıyrılınca hoşuma gitmiyor bekarken sürerdim çok, evlenince mutfak işi eklenince seyrek sürüyorum aslında ten rengi, pudra tonları sürebilirim ara ara ama üşeniyorum sanırım.
Bir de vücudum çabuk kuruyor banyodan çıkınca tüm vücudu kremlemeye üşeniyorum yaaa banyoda ona da pratik bişey bulsam çok güzel olur :)
Canım topiğimizi şenlendirdin,tebrikler,harika bakım programın var;
zaten ruj harika oluyor

Bu topiği takip etmek istedim fakat en son pazartesi yazılmış neyse ben yazayım belki canlanır.
Her gün düzenli olarak duşumu alıyorum. Epilatörüm devamlı banyoda dır. Haftada bir kez kahve peelingi yapıyorum. Sabah akşam yüzümü sıvı bir jelle yıkıyorum. Cildim yağlı olduğu için kurutan sabunlardan kullanmıştım fakata memnun kalmadım. Tırnak uzatma alışkanlığım pek yok. Ojeyle malesef uğraşamıyorum.Tırnaklarım çok cansız ve hemen soyuluyor. Ellerim içinde peeling yapıp ovalıyorum.Haftada bir tırnaklarıma besleyici cila sürüyorum.Benim en büyük sıkıntım bu tırnaklarım malesef. Saçlarıma haftada bir kez banyodan önce hindistan cevizi yağı sürüyorum. Yine hafta bir kez duşta kullanılan saç maskesi kullanıyorum. bu kadar :)
Ayy canım benim sende ehoşgeldin;topiğimizi ihmal etme gel lütfen
Gerçekten sende bakım için çok güzel şeyler yapmışsın
bende aynısısını yaparım

selam kızlar bende size katılmak istiyorum.benimde çene bölgem çok yağlı.yüz yıkama jelini ihmal ettigim anda sivilceler patır patır çıkıyor malesef.şimdiye kadar da sadece bioderma iyi geldi.bi de hafta da bir yeşil kil maskesi yapiyorum iyi oluyor.fazla yağı aliyor.

Kızlar bi soruda benden gelsin. Yüzümde sivilce izleri ve lekeleri kaldı. Acil kurtulmam lazım. Önerileri alayım lütfen:halay::KK49:

• Beğen
Reactions: gve
Selam kızlar, Malum 2 + 2 günlük bir tatilimiz oldu. Bakım yapmak için hayli zamanımız oldu :) Bu aralar yine tırnaklarıma taktım kafayı.Oje sürmeden bakımlı görünmesini istiyorum. Aslında tırnak şeklim güzel olmasına rağmen inceldiği için hemen kat kat ayrılıyor. Bende biraz araştırdım.Bu aralar tırnağımın üstünde çok fazla beyaz lke oluştuğunu fark ettim.Ve günde 3 adte yumurta yemeye başladım.Sonuçta dışardan ne kadar bakım yaparsak yapalım içerde bir şey yolunda gitmiyorsa dışardan yapılan bakımar çok etkili olmuyor.Yumurtayı hiç sevmem ama zorla yemeye çalışıyorum.Faydasını göreceğimi düşünüyorum.Bunun yanınında neutrogene el ve tırnak kremi aldım.Sadece geceleri sürüyorum ki sabaha kadar ellere bakım yapsın. Başka bir konu bulaşık eldivenimin ucunun çok sık yırtıldığını ve su geçirdiğini fark eetim.Bende içine beyaz ameliyet eldiveni de giydim.Bu tırnaklar düzelecek başka yolu yok :) Dünde kağıt törpü ile tek yöne törpüleyip şekillendirdim hadi bakalım :)

Beni de içinize alın kızlar evlendigim den beri kendimi çok saldım
Hoşgeldiniz bu topik çok durgun :kahve: biraz canlandırmak lazım :oops:Dün gece duş alıp saçlarımı düzleştirip yattım.Sabah kalktığımda çok doğal kırık fön çektirmişim gibi duruyor kabarmada olmuyor. Çok güzel duruyor. Tırnaklar için beslenmeye dikkat etmeye devam ediyorum.Hiç sevmediğim halde zorla yumurta yiyorum. Bu gün 4 tane yumurta beyazı yedim :KK54:

Kızlar bi soruda benden gelsin. Yüzümde sivilce izleri ve lekeleri kaldı. Acil kurtulmam lazım. Önerileri alayım lütfen:halay::KK49:

Aktardan alacağınız elma sirkesini 1/1 ölçüde su ile karıştırıp yüzünüzü banyodan önce bu tonikle silin :) Düzenli olarak yapmaya çalışın.

Hoşgeldiniz bu topik çok durgun :kahve: biraz canlandırmak lazım :oops:Dün gece duş alıp saçlarımı düzleştirip yattım.Sabah kalktığımda çok doğal kırık fön çektirmişim gibi duruyor kabarmada olmuyor. Çok güzel duruyor. Tırnaklar için beslenmeye dikkat etmeye devam ediyorum.Hiç sevmediğim halde zorla yumurta yiyorum. Bu gün 4 tane yumurta beyazı yedim :KK54:
Bir yerden baslamak lazimm söyleyin not alıyorum :halay::kahve:

Aktardan alacağınız elma sirkesini 1/1 ölçüde su ile karıştırıp yüzünüzü banyodan önce bu tonikle silin :) Düzenli olarak yapmaya çalışın.
Çok duydum ama doğal sirke bulmak lazım. Marketdekiler olmaz değil mi?

Bide tırnak için yemeye dikkat ediyorum demişsiniz. Sadece yumurta mı önemli olan? Benimkilerde çok bozuldular. Yumurtayı severim ama günde 4 taneye nasıl dayanır insan:KK37::KK35:

Bide öneri koyayım şuraya:KK73:
Sık sık saçınıza maşa yapıyorsanız, hindistan cevizi yağı kullanın.

Siyah noktalar için bir çay kaşığı türk kahvesi bir çay kaşığı toz şeker ve biraz balı karıştırın macun yapıp yuvarlak hareketlerle yüzümüze uygulayalim sonrada yikayalim ben memnun kaldım

X