Bakımlı hatunlar duşta neler yapıyorsunuz ve kaç dakika sürüyor toplam

Ben de önce saçlarımı yeşil sabunla yıkıyorum defne zeytinyağlı.Kirini akıtınca tokalayıp vücudumu 2 kere sabunluyorum.1 kerede vücut losyonu sürüp keseliyorum.Saçlarımı şampuanlıyorum yıkıyorum.Saçıma saç kremi sürüp 3 dk bekliyorum o ara yüzüme peeling yapıyorum sonra saçlarımı tarıyorum Kremliyken.Sonra bolca durulanıyorum.En son ayaklarıma soğuk su döküyorum damarlar rahatlasın diye.Çıkışta dişlerimi fırçalayıp çıkıyorum en az 40 dk kalıyorum.Sonra saç kurut vs baya zaman gidiyor ben de pratikleşemiyorum.

Butun bakimlari banyoda yaparsan onun adi dus olmaz. Komple bakim zamani olur.

Dus dedigin 1 sampuan 1 krem/maske ve liftir..en fazla 20 dakkada biter.

Disini dusta fircalama.
Yuz peelingini baska zaman yap.
Vucut peelingini haftada 1 ya da daha genis bir zaman araliginda yap.

Dedigim.gibi dusta yapilmayacak herseyi dusta yaparsan 1 saatten once cikamazsin tabi

Kız insan 40 dk ne yapar. Bak topuklarını törpüle kesin kesin bir liflen özel bölgelerini bol suyla yıka ohhh mis çık. Asıl sonrası önemli muhakak bebek yağıyla bütün vücudunu ayak şrmakların dahil yapla. Koltuk altı deonuda sürdün mü , saçına bakımını argan keratin yağını sürdün mü ohhh tamam ama birde tırnak törpülemen kesmende ojeni de yenilemen var bu haftada bir belkide hüzellik merkezinde yaptır sen bilirsin vaktin varsa.

Saçma bir dert olduğunun farkındayım,konuyu nereye açacağımı bilemedim.
Duş almayı beceremeyen bir insanım,direkt banyo yapıyorum bildiğiniz.haftada 3 gün banyo yapıyorum,ama her gün duş almak istiyorum,vaktim olmuyor. duşa girince 40 dakikadan önce çıkamıyorum :/ şu 10 dakikada çıkan insanlara hayranım.öyle olabilsem her gün duşumu alacağım mis gibi.
Siz duşta neler yapıyorsunuz da bu kadar erken çıkıyorsunuz?
Benim her duşta zorunlu yaptığım şeyler; saçlarımı 2 kere yıkamak,vücudumu 2 kere yıkamak,diş fırçalama,yüz peelingi,saç maskesi ya da kremi,duşta vücut kremi. bazen vücut peelingi. saçların tam arınması için en az 4 dk su tutulmalı diyor uzmanlar bir de.
Her gün duş alan bir arkadaşım duşta sadece saçını yıkayıp çıkıyormuş vücuduna da su dökülüyormuş sadece. ben öyle imkansız çıkamam ya,bir de saçım keçe gibi olur sadece şampuanlarsam.
bazen bir de zeytinyağlı falan saç maskesi yapıyorum onu arındırmak +5 dak ekliyor en az.
Merhaba ben haftada 3 kez bazen 4 oluyo yikanirim sacim kisa oldugu için 1 şampuan vücuduma 1 kese yeterli oluyor durulanip çıkarım.Bakım denebilecek herseyi dustan sonra yaparim yani cikinca topuk taşı, yuz temizleme sütü ile yüzü silmek,saca mavi su ve dis fırçalama gibi.Onun disinda agda yaptigim icin killarla ugrasmiyorum bikini bolgem hariç onuda 10 gunde bir falan jiletle banyoda alirim.Yani suyu akitmam kolay kolay bakimli olayim derken su israfı yapiyoruz yani tarlada çalışmıyoruz degilmi. Benim yikanmam heralde 10 yada15 dk ka olabilir. Gayette temizim.

Bu arada bende birşey sormak istiyorum bene yagi kuru cilt içinmi kullaniyorsunuzve hangisini tavsiye edersiniz.Tüm vucuda suruluyormu. Teşekkürler:KK16:

Bu arada bende birşey sormak istiyorum bene yagi kuru cilt içinmi kullaniyorsunuzve hangisini tavsiye edersiniz.Tüm vucuda suruluyormu. Teşekkürler:KK16:
Bene yagi zarar li icerik iceriyor petrol urunu.Tuyleri beslemeyecek yaglardan yada temiz icerikli vucut losyonlari tavsiyedir.Dalanin var mesala ucuz hem de.
Ama ben iyi temizleyen bir sabun bulamadim soyle dogalindan.

Bakımsız bir bayan olarak yazayım :)
Gün aşırı banyo yaparım.
En az 10 dk en fazla 15 dk sürer.

2 kere saç şampuanlarım. Bazen saç kremi.
1 kere vücut..
Yüzümü tonikle temizlerim duşta ayrıca.

Bunun dışında hep ağda yaptığım için banyoda vaktim gitmez.
Maske falan çakmam.

Yüzüme haftada bir peeling yaparım.
Her gün öyle işler peşinde gezemem çok tembelim ben.. :)

Bene yagi zarar li icerik iceriyor petrol urunu.Tuyleri beslemeyecek yaglardan yada temiz icerikli vucut losyonlari tavsiyedir.Dalanin var mesala ucuz hem de.
Ama ben iyi temizleyen bir sabun bulamadim soyle dogalindan.
Doa kozmetik sabunları iyidi ben en son 1.5 sene önce almıştım stok yapıp. İçerikleri temiz iyi de temizliyor. Sonra burada bir arkadaşın babasının yaptığı sabunlardan da aldım onlar da güzel hala kullanıyorum. Normal kalıp sabunlar da güzel aslında, durunun yeşil renkte olanı mesela.

Watsonsta pure'n soft diye bi genital bölge temizleyicisi satılıyor, malezya üretimi içeriği temiz fiyatı da uygun (10-15 arasıydı) tavsiye ederim.

Duş dediğin en fazla 15 dk olur. Bir kere şampuan, bir kere vücut yıkarım, bitti. Ben de dişlerimi duştayken fırçalıyorum. Diş fırçalamak bana göre bol akarlı kokarlı bir işlem olunca, duşta fırçalamak kolayıma geliyor.

Yok yani yabanci kelimelere ne gerek var kese diyince kromu olunuyor:KK14:
Bu sohbette kim kime ne söylüyor tam anlamadım ama ben de peeling yaptığımı yazmıştım. kro olmakla ne alakası var,kese yapmak başka bir şey peeling başka. ikisi de ölü deriyi atıyor evet ama yapılışı farklı. vücut için ayrı peeling ürünleri var ve herkes peeling der yani yabancı kelime kullanma kasıntısı değil. Ne diyelim yani ölü deri attırıcı pütürlü krem mi?

Yok yani yabanci kelimelere ne gerek var kese diyince kromu olunuyor:KK14:

Aman tatlım boşver :)

Bu sohbette kim kime ne söylüyor tam anlamadım ama ben de peeling yaptığımı yazmıştım. kro olmakla ne alakası var,kese yapmak başka bir şey peeling başka. ikisi de ölü deriyi atıyor evet ama yapılışı farklı. vücut için ayrı peeling ürünleri var ve herkes peeling der yani yabancı kelime kullanma kasıntısı değil. Ne diyelim yani ölü deri attırıcı pütürlü krem mi?

Canım bu laf sana değildi aslında beni biri ezmeye çalıştı yukarda peeling dediğin kese değil mi diye bir saf yerine koydu o laf büyük ihtimal onaydi .d

Duşla banyonun ayrimi nedir bende bunu anlamadim yillardir. Haftada 3 defa banyoya 1 sampuan 1 lif yapar cikarim. Haftada bir seferde el ayak tirnaklarimi fircalar, topugumu torpuler yuzume peeling yaparim hepsi bu. 20 dk dan fazla da kalamam. Havasizlik beni bunaltir.

Bu konuyu görünce aklıma ilk üniversiteyi kazandığım zaman geldi. O zamanlar her daim.sicak su verilmiyordu devlet yurtlarında, aksamlari iki saat falan mesela. Herkes sıraya havlularını koyardı, çabucak yıkanıp çıkmak zorundaydin, millet sırada beklerdi . Bunu daha uniye gitmeden demişlerdi, ben de evde en fazla ne kadar hızlı yikanabilirim denemesi yapmıştım :) bilin bakalım en hızlı ne kadar sürdü :)

7 dk :) universite yıllarımdan beri hızlı yıkanırim. Tabi 7 dk da değil :) 15-20 dk duruma göre değişir :)

Aman tatlım boşver :)

Canım bu laf sana değildi aslında beni biri ezmeye çalıştı yukarda peeling dediğin kese değil mi diye bir saf yerine koydu o laf büyük ihtimal onaydi .d
Yahu ne alakasi var ezmeye niye calisayim tanimam etmem. Ben ayni sey saniyordum kusura bakmayin.

Yikanmayi cok seviyorum, abarttigim tek sey ise sicak suyla yikanmam. Cocukken annem abartir dort kez sacimi, dort kez de vucudumu yikardi, ellerim burus burus cikardim banyodan. Bu aliskanlik kaldi bende yillarca o sekilde devam ettim ama sonra abarttigimi anlayip degistirdim biraz. Her gun dus alirim, iki kez vucut yikarim iki kez sac. Koltuk altimi benyzol peroxide icerikli bir dus eli ile yakarim ve sirtimda sivilce cikan yerleri. Bunu surer beklerim azicik ki, terledigimde koltuk altim koku yapmasin. Haftada bir kese, bazen de peeling yaparim. Peeling malzememi kendim yapiyorum, onceden ozel tuzla yapiyordum ama simdi esmer dogal sekerle yapiyorum. Icine istedigim yaglari koyuyorum, boylelikle cildimde kurumuyor, Ama banyo degilde banyo sonrasi ayin gibi bende:) Cilt kurulugundan muzdarip biriyim o yuzden banyodan cikmadan vucudumu kurutmadan krem surmek zorundayim. Icinde nemlendirici ozelligi olan kremlerden ustume boca ediyorum :) yagli bir su samuru gibi ortada dolandigim icin, kendime erkek gomleginden "boyfriend shirt" denen bir sey yaptim, boylelikle saga sola krem bulastirmadan vucudumu kremlemis olurum.Suyu oyle sevyorum ki gece banyo yapip yatip sabah kalktigimda tekrar banyo yapiyorum bazen:)

X