• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakımlı hamile kadın olmak

Pamukpremsesss

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2016
1.907
1.715
63
Bayanlar merhaba...hamileyken bakımlı olmak için neler yaptınız:)
Bildiğiniz üzere ilk zamanlar eşler arasında cinsellik yasak oluyor...eşimin ilgisi hala üzerimde olsun istiyorum.
Fazla kilo almamak için neler yaptınız:) biraz anlatır mısınız tecrübeli bayanlar....

Protein agirlikli beslendim
Hep sut yumurta peynir yedim,seker hamur isi asla yemedim yemem de
Temizligime dikkat ettim, evdeyken asla paspal dolasmadim giyinip kusanip oturdum yalnizken bile. Moralim yukseldi boyle yapinca. O zaman da bakimli ve mutlu guleryuzlu olabildim. Ama kendime yaptim bunlari,esime degil

Not; icim rahat etmedi devamini da yazayim;) 8,5 ayliga kadar calistim zaten, calistigim icin zinde kaldim,uyusuklugum olmadi. Tatil gunleri bile erken uyuyup erken uyandim, son gune kadar hobilerimden vazgecmedim, yemekleri asla iki canlisin ye ha ye diyenlere bakip da iki kisilik yemedim, hep gulumsedim ve pozitif oldum

Son düzenleme:
Protein agirlikli beslendim
Hep sut yumurta peynir yedim,seker hamur isi asla yemedim yemem de
Temizligime dikkat ettim, evdeyken asla paspal dolasmadim giyinip kusanip oturdum yalnizken bile. Moralim yukseldi boyle yapinca. O zaman da bakimli ve mutlu guleryuzlu olabildim. Ama kendime yaptim bunlari,esime degil
Hamur işi bende sevmem ama tatlıya hayır diyemiyorum :( protein ağırlıklı beslenmeye çalışıyorum...yapım itibariyle mutlu guleryuzlu biriyimdir.ama hamilelik biraz hantallastirdi. Birkaç ilaç kullanıyorum uykumu getiriyor...Temizligime çok dikkat ederim fakat ağda biraz problem oluyor canım acıyor.hassaslastim sanirim

Hamur işi bende sevmem ama tatlıya hayır diyemiyorum :KK43: protein ağırlıklı beslenmeye çalışıyorum...yapım itibariyle mutlu guleryuzlu biriyimdir.ama hamilelik biraz hantallastirdi. Birkaç ilaç kullanıyorum uykumu getiriyor...Temizligime çok dikkat ederim fakat ağda biraz problem oluyor canım acıyor.hassaslastim sanirim
Kuafore yaptirirsaniz daha rahat olur, hem az acir hem de yorulmazsiniz

Bende iştahsızlık oldu.. iştahım açıldığı dönemlerde de tek yediğim etti.. o da haftada 2 3 defa.. geri kalan zamanda meyveyle sebzeyle karnımı doyururdum.. elma ve havuç elimden düşmezdi.. hurma badem ve ceviz bir de.. o yüzden 11 kilo falan almıştım.. bi de giyinip süslenirdim hep.. çünkü kendimi salmış vaziyette görmeye katlanamıyorum.. kalemim ve rujum hep vardı ve saçlarım hep fönlüydü :)) doğumdan sonra attan düşmüşe döndüm ama sonradan yine eski halime döndüm.. iyi olun pozitif olun zaten içinizden gelerek bakıcaksınız kendinize.. gebelik muhteşem bi dönem tadını çıkarın ;)

Ağda bende de problem oldu çok ama ben de bacak vb bölgelerde tüylenmede azalma oldu. Yüzümdeki tüylerde koyulaşma saçlarımda çoğalma oldu. Bir arkadaş da yazmış, ben de şeker hamurişi hiç yemedim, canım istemedi zaten. Şekerden tiksindim, çikolata bile yiyemez olmuştum uzun süre :) çok kilo almadım, aldığım kiloları da 7. Aydan itibaren vermeye başladım bebek kilo alıyor şu an. Bunun sebebi mide problemlerim çok acıksam bile normal yemek yiyemiyorum. Yürüyüş yaptım, saç makyaj hep dikkat ettim. Ödemim yok, ama buna rağmen tipsizim tipsizim tipsizim :( eşimin de bu şekilde düşündüğünü sanıyorum, umarım siz güzel hamile olma yolunda başarılı olursunuz :) Allah kucağınıza almayı nasip etsin.

çalıştığım için mecburen her gün şık giyinip makyajımı saçımı yapıyordum ama son 3 ay inanılmaz kilo aldım o yüzden iyi bir örnek değilim :olamaz:

Biraz halsizligim var ama makyajimi yapmaya bakimimi yapmaya engel degil hem insan kendini daha iyi hissediyor..gida olarakta aksamlari hafif seyler yemeye calisiyorum gunduzleri vucud daha kolay yaktigi icin kiloya cok donusmuyor ilerleyen zamanlarda ne olur bilmiyorum ama bakimli olmak istedikyen sonra olunur ya bircok kadin useniyor gibi geliyor agir hamilelik gecirenler haric

Bildiğiniz üzere ilk zamanlar eşler arasında cinsellik yasak oluyor...eşimin ilgisi hala üzerimde olsun istiyorum.
Fazla kilo almamak için neler yaptınız:) biraz anlatır mısınız tecrübeli bayanlar....
1-düşük riskin yoksa doktr. ilişki yasagı getirmemiş ise gebelikte cinsellik yaşanır.
2- fazla kilo almamak için bir diyetisyene basvurup saglıklı beslenerek gebeligini gecirebilirsin.
3- gebelikte güzel olmak da -gebe degilken nasılsan aynı öyle olacaksın. extra birşeye ihtiyac yok. giyimine dikkat et. gebelige uygun temiz pak şeyler, iki üç makyaj- catlak için kremler yaglar, eger düşük tehlilesi yoksa düzenli 30 dk yürüyüş.

Kocanın tişörtlerini giyme :)

Ağda zorsa kuaförde yaptır. Haftada 1-2 fönede gidebilirsin .

Kıyafetleri internetten araştır derim çok güzel hamilelik için şeyler var

Kiloya gelince doktorun hedef koymadı mı 4.5. ayda olduğunda 10 kiloyla 15 kiloyla bitiricez gibi ? Dengeli sağlıklı beslen her bulduğunu yeme kontrollü ol

Kocanın tişörtlerini giyme :)

Ağda zorsa kuaförde yaptır. Haftada 1-2 fönede gidebilirsin .

Kıyafetleri internetten araştır derim çok güzel hamilelik için şeyler var

Kiloya gelince doktorun hedef koymadı mı 4.5. ayda olduğunda 10 kiloyla 15 kiloyla bitiricez gibi ? Dengeli sağlıklı beslen her bulduğunu yeme kontrollü ol
Doktorum herhangi bir hedef koymadı...daha doğrusu şuan bir doktor da karar kilmadim. Diyetisyene de gideceğim kilo almamak için diyet listesi alacağız :) eşimin tişörtleri ni giymem sanırım...ama sismekten çok korkuyorum.zaten yapı olarak ödem toplayan biriyim.kilodan çok ödem toplarım diye düşünüyorum. İlk zamanlar çok zor kasik agrım oluyor o yüzden yürüyüş çok yapamıyorum. İlk 3 ay da önermediler yürüyüşü.ama sonra hergün 1 saat yürürüm inşallah yavaş yavaş Da Olsa.

çalıştığım için mecburen her gün şık giyinip makyajımı saçımı yapıyordum ama son 3 ay inanılmaz kilo aldım o yüzden iyi bir örnek değilim :olamaz:
Bende çalışıyorum:) öğretmenim....o yüzden makyaj konusunda sıkıntı olmuyor:) ama pantolonlarm dardı. Şimdi hamile kalınca kaşık bölgemi ağrıtıyor. O yüzden beli lastikli pantolonlarm geçtim.biraz tuhaf geliyor ama bakalım:) olsun kilo alınır verilir ne yapalım.dogundan sonra sıkı diyete girersiniz;)

1-düşük riskin yoksa doktr. ilişki yasagı getirmemiş ise gebelikte cinsellik yaşanır.
2- fazla kilo almamak için bir diyetisyene basvurup saglıklı beslenerek gebeligini gecirebilirsin.
3- gebelikte güzel olmak da -gebe degilken nasılsan aynı öyle olacaksın. extra birşeye ihtiyac yok. giyimine dikkat et. gebelige uygun temiz pak şeyler, iki üç makyaj- catlak için kremler yaglar, eger düşük tehlilesi yoksa düzenli 30 dk yürüyüş.
Biraz lekem geldi doktorun ilişki yasağı koydu maalesef :(

Bende çalışıyorum:) öğretmenim....o yüzden makyaj konusunda sıkıntı olmuyor:) ama pantolonlarm dardı. Şimdi hamile kalınca kaşık bölgemi ağrıtıyor. O yüzden beli lastikli pantolonlarm geçtim.biraz tuhaf geliyor ama bakalım:) olsun kilo alınır verilir ne yapalım.dogundan sonra sıkı diyete girersiniz:KK66:

yok ben 5 yıl önce doğum yaptım, kiloları da fazlasıyla verdim yanlış anlaşılma olmasın :)

Hamilelikten once giyinip suslenirdim hep begenirdim kendimi cevremdekilerde masallah fln derlerdi komsularimiz ama hamile kaldigimdan beri psikolojik heralde saldim kendimi cok kotu hissetmeye basladim. Bgn kendi kendime dedim eeski halime geri doncem cnku boyle cok mtsuzum... pijamayla carsiya cikasim var o derece yani :D

Bana dr yasaklamadı ilişkiyi bu yüzden o konuda hiç kesnti olmadı. Bazı erkeklere kdn her türlü cazip bence:)) giyinmyi cilveyi bilmek lazım belkide bilmyrm ama ben gebe kaldktan snra çok özenmedm kendme. Her zamnki gibiyim sadece yavaş yavaş kilo alıyoruz bunada yapcak bişey yok bebişimz büyüyor:)) ama burda okuyrm hamileyken aldatln çok insan var. Buda erkeğin karaktersizliği herlde. Allh göstermesin diyelm:) bulantı zamnların inş çok kötü geçmez o en kötü dönem oluyor istesende pek bişy yapamıyorsn ama snrası rahat istedğn gibi davranrsn. Bence güzel temiz düzenli giyinmek ve evinin temiz olması bunlar önemli şeyler. Yani babamda bunlara bakardı. Eşim eve bile takmaz. Ben evde uygun güzel giyinirm o kadr:)

Kilo almamak icin
Bebege yararli seyler yiyin ( kalsiyum omega 3 sebze.meyve)
Ekmek,makarna pilav,unlu hicbirsey yemedim ben 4ay.
Kilo almadim.haliyle
Sonrasinda Hamileligim riskli gidince hareketlerim kisitlandi (cok.hareketli biriydim oncesinde )
Ben 45 ve maksimum 50
Iken simdi kilomu soylemicem patates guzeli oldum .:KK61:

Back
X