Bakıcıya ne kadar vereyim?

gkulata

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2022
531
777
4 aylık oğlum için bakıcı arıyordum. Bir kadın buldum bugün akşam görüşmeye gelecek.

Şimdi ben evden çalışıyorum zaten ve çoğunlukla bebek benimle olacak zaten altını ben alırım, mamasını ben veririm güvenemem. Sadece ihtiyacım olan şey toplantıya girince 1 saat veya yoğun çalışmam gerekince 2 3 saat oyalaması. Çocukla günde 2 3 saat maksimum yalnız kalacak(yan odada olacağım)

Bu arada kayınvalidem de bizde. Normalde bebeğe o bakacak. Bakıcıyı sadece kayınvalidem sıkılıp evine dönmek isterse diye tutuyorum. Çünkü aylarca kayınvalidemin bizim evde kalıp bebek bakacağına pek güvenmedim. Yani evde 3 kadın olacak o yüzden bakıcıya iş düşmüyor ben de hafif ev işi isterim diye düşündüm. Mesela mutfağı toplamak bulaşık makinesi yerleştirmek veya bebeğin kıyafetlerini makineye atmak gibi.

Kadın da tamam demişti ama haftada bir iki yere temizliğe gidicem bırakamam dedi. Cumaları gelmeyecek. Haftada 4 gün bu iş için kaç vereyim? Sabah 10 akşam 17 arası.

Öncelikle bu şartlarda bence istediğin kadar ev işi isteyebilirsin. Haftada bir gün de senin evini full temizleyebilir o gün kv bakar sadece. Bebeğe tek başına bile baksa söylediğin hafif işleri yapıyorlar bebeğin çamaşırları ve bir kap yemek, arada bir süpürge açmak bebeğin gezdiği yerlerde zaten bebek bakım işine dahil.
Ama sizde destek olacak kv ve anne varsa iş tanımını genişletebilirsiniz.

Asgari + sigorta veriyor gibi düşünüp 4 günden hesapla bence.
Şu an full gelse 23 alması lazım. 18-20 teklif edebilirsin. Yılbaşından sonra ona göre değişir tabi. Saatleri şimdi farkettim sabah 10.00 güzel. 17-18 iyidir 4 güne. Ama bu yıl ücretlerine göre…

Ya bizim apartmanda gelenler 35 40a geliyormuş diye o yüzden tereddüt etmiştim.

4 aylık oğlum için bakıcı arıyordum. Bir kadın buldum bugün akşam görüşmeye gelecek.

Şimdi ben evden çalışıyorum zaten ve çoğunlukla bebek benimle olacak zaten altını ben alırım, mamasını ben veririm güvenemem. Sadece ihtiyacım olan şey toplantıya girince 1 saat veya yoğun çalışmam gerekince 2 3 saat oyalaması. Çocukla günde 2 3 saat maksimum yalnız kalacak(yan odada olacağım)

Bu arada kayınvalidem de bizde. Normalde bebeğe o bakacak. Bakıcıyı sadece kayınvalidem sıkılıp evine dönmek isterse diye tutuyorum. Çünkü aylarca kayınvalidemin bizim evde kalıp bebek bakacağına pek güvenmedim. Yani evde 3 kadın olacak o yüzden bakıcıya iş düşmüyor ben de hafif ev işi isterim diye düşündüm. Mesela mutfağı toplamak bulaşık makinesi yerleştirmek veya bebeğin kıyafetlerini makineye atmak gibi.

Kadın da tamam demişti ama haftada bir iki yere temizliğe gidicem bırakamam dedi. Cumaları gelmeyecek. Haftada 4 gün bu iş için kaç vereyim? Sabah 10 akşam 17 arası.
Ben açıkçası sağlıklı bir süreç olacağını düşünmüyorum. Çünkü şu anda yazıdan anladığım kadarı ile bile kadının ne iş yapacagi, günde kaç saat çalışacağı vs. belli değil. Bence ilk etapta bunu netlestirin. Akabinde gün sayısına, bulunduğunuz semte göre ortalamaya bakın ona göre de bir ücret belirlersiniz. Ben de 2 gün ise gittiğim için 2 gün gelen bir ablamiz var. İlk etapta bunlarn hepsi netleşti, yapacağı görev ve sorumluluklar netti. Bulunduğum ilçede tam zamanlı olanların ortalama fiyatina göre de bir ücrette konuştuk.

Bence kayınvalideniz varsa gelmesin. O gittiğinde tam gün gelsin. O zaman asgari ücret verin. Şu an ekstra masraf gibi göründü bana.
Kayınvalidemin ne zaman gideceği belli değil. Bir yıl durayım da diyebilir sonraki ay sıkıldım da diyebilir.
Bakıcı da öyle hemen bulunmuyor aylardır arıyorum anca buldum :,)

Sabah 9 akşam 17 haftada 5 gün geliyor bakıcımız, şu an ben evde olduğum için her işe bakıyor, yardım ediyor. Ben işe başlayınca tek kalacak evde görevi sadece çocuk bakmak. Asgari ücret+sigorta veriyorum.

X