bakıcımla ilgili akıl verin lütfen

hanifta

Nirvana
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2008
120
0
641
Yozgat
aslında daha çok bakıcısı olan annelere daha çok sormak istiyrum,bebeğimin bakımıyla ilgili sıkıntım yok bebeğim çünkü gündüz uyuyup gece beni mahveden bir çocuk.7 saat sakıcıda ama 5 saati uyuyor zaten.çalışıyorum sıkıntım şu geçen sene bebeğini baktığı kişi kocası olmadığı için bakıcıyla çok beraberdi bu arada kendi evinde bakıyo burada böle ne yazıkkiçocuğa baksın diye maaşının üstüne bakıcının evine taşıyodu hediyeler falan sonra her gün güne gitmek istiyo geçen seneki kocasına sölemeden izin veriyodu ama benim kocam yanımda istemiyoruz bunun içinde düşmün gibi şimdi 5 dakika geç kalsam ki zaten dikkat ediyorumgeç kaldınız diyor.15.30da evde oluyorum daha bir kere kaşımı aldıramadım en son 1.5 ay önce kuaföre gittim.soruyorum sizin çalışma şartlarınız neler.bu arada burası küçük bir yer 350 veriyorum ama kendi evinde işlerini bitiriyo zaten çünkü kuzum 5 saat uyuyor bide burda zaten piyasa 250 300 ken ben daha iyi olsun diye 350 veriyorum şimdiden havalar ısınıyo bizi eve kapatmayın artık diyor oda dolu ev istemiyorum tanımadığım komşuları olabılır tabii uff bilemiyorum çalıştıran benim ama daha çok yoruluyorum

Değiştirin. Hiç sevmem böyle insanları. Ne olmuş 5 dakika geç kaldıysan canım. Gündüz uyuması işine geliyor tabi. ıstese bu düzeni bir haftada değiştirir de olmaz. O zaman rahat edemez. Çok kesin ve net ben olsam hemen değiştirirdim bu bakıcıyı. Bebek bakımı yedirmek, temizlemek değildir sadece. Sevgi vereceksin.

Sizde bebeğinizi haftasonları gündüz uyutmayın. Olmadı senelik izin alıp düzen kurun. Büyüme hormonu bebeklerde gece uykusunda salgılanır.

İrem özgeye katılıyorum, değiştirin gitsin bakıcıyı. ne bu böyle. Yok efendim 5 dk geç kaldınız da bilmem nede. hem gündüz 5 saat niye uyusunki çocuk. gece uykusu olsa anlıycam ama ne kadarlık çocuğunuz. 2 saat bilemedin 2.5 saat uyusun hadi, 5 saat çok fazla değilmi. hem çocuğu uyutarak para kazanıyor hemde sizi neredeyse azarlıyor öylemi. tavrınızı koyun. Kuralları koyan o değil, siz olmalısınız. Kesin ve net olun lütfen.

bebeğim 9 aylık gece uyumuyo zaten sabah 8 den sonra 11 e kadar uyuyo öğleden sonrada 1 saat kesin uykusu var en az ah birin bulsam artık evde baktıracam zaten ayrıca 15 tatilde 15 gün bakmadı ama parasını istedi bu normali sizce

benim oğlumda bakıcıda ve gündüz uykusu aynı dediğiniz gibiydi bazen 12 ye kadar bile uyuyordu zaten bende 1 de alıyorum. çocuğumun gündüz uykusunu biraz azalttım. ama 9 çdan önce genelde uyanmıyor. 9 gibi kalktıysa ben gelene kadar uyutmamaya çalışıyor bakıcım hem götürmek zor olur hemde ben biraz dinlenirim diye düşünüyor sağolsun. geç kaldığım zamanlar toplantıya gittiğim zamanlar hiç sorun etmiyor tabii önceden mutlaka haber veriyorum toplantıları. bazen hava soğuk olunca markete giderken bile bırakıyorum. ha böyle olmasına raığmen yinede aklıma takılan şeyler oluyor. deyeceğim o ki bir dakika bile düşünme bakıcı aramaya başla. anladığım kadarıyla bakıcınız hem para hem gezmek istiyor peki çocuğa kim bakıyor ?

Çok düzensiz bir uyku sistemi. Tüm gelişimini etkiler bu. Sabah kalkması gereken saatte uykuya dalıyor çocuk. Oyun oynaması, çevreyi keşfetmesi gereken saatler uykuda geçiyor. Dolayısıyla yeme düzeni de bozuktur eminim.
15 tatilde para istemesi normal. İzin sizin izniniz onun izni değil. İsterseniz 15 tatilde bırakabilirdiniz bebeğinizi. Bırakmadınız elbette bu sizin tercihiniz.

hemen bir bakıcı bulun...
bune rahatlık böyle..
ayrıca gündüz okadar saat çocuk uyutulmazki...
arkadaşın dediği gibi gündüz 2-3 saat yeter uyku için..

ama bu mantıkla gidersek yaz tatilindede para vermemiz gerekir o zaman.. ben vermedim 15 tatilde sonuçta anne yokken bakması için bakıcıya para ödüyoruz ben evdeyken neden para vereyimki. ama mesala 1.5 ay annem yanımda kaldı o baktı ama o zaman parasını yinede verdim çünkü onun bakması gereken dönemdi ama annem ekstradan çıktı

Öyle şey olurmu yaa.. Bu ne rahatlık böyle..
Anladığım kadarıyla öğretmensiniz. Annem de oğlumdan önce 3 bebeğe baktı biri öğretmen anne babanın bebeği idi. 15 tatilde para vermediler haklı olarak ama baştan konuşmuşlardı 15 tatil yaz tatili ve resmi tatillerde bakmayacaksın ona göre ücret konuşmuşlardı. Ayrıca sizin kurduğunuz düzene bakıcı uymak zorunda 5 saat uyutuyor sa çocukla ne kadar ilgileniyor. Ayrıca sizin eve gelme saatlerinize karışmasına izin vermeyin annem son baktığı yerde mesaileri 5 te bitmesine rağmen 7 ye kadar annem kalıyordu. en baştan konuşun bence hem başkalarından fazla para alsın, hem kendi evinde baksın, hem çocuğu 5 saat uyutsun gece siz uykunuzdan olun hemde üstüne söylensin.. Hem güne gitmekte nerden çıkmış kesinlikle izin vermeyin. Hiç tanımadığınız insanlarla çocuğunuza ne yapacakları nasıl davranacaklarını bilemezsiniz. Otursun evinde çok gezmek isterse parka gitsin. Bence ya bu bakıcıyı bir an önce kapının önüne koyun hemen yeni bakıcı arayın ya da oturup durumu tekrar gözden geçirin bazı konularda kesin tavrınızı koyun işine gelirse yazık size de çocuğunuza da....

arkadaşım yanlış anlamazsan sana bişey sorucam. bebeğin bakıcıya bırakmadan öncedemi uykusu böyle düzensizdi. yoksa bakıcıyla birlikdami değişti uyku düzeni. şöyle anlatayım yengem ilk bebeğinde çok fazla tanımadıkları bi bakıcıyı tutmuşdu ve kuzenim gündüz sürekli uyuyodu haftasonları çocuk normal oluyo yani gündüz uyanık gece uyuyodu ama haftaiçi gece uyanık gündüz uyuyodu daha sonra ortaya çıkdı ki kadın kuzenime uyku şurubu veriyomuş.
içine kurt düşürmek istemem ama dikkat et başımıza geldi anlatmak istedim.

ne yalan söyleyeyim benimde aklıma ilk o geldi.. biraz daha dikkatli olmak lazım. bencede değiştir gitsin

5 saat banada fazla geldi. kaç aylık bebeğiniz... birde kafanıza fazla takmayın değiştirin . inan öğretmen çocuğuna bakmak isteyen bir çok kişi var. çünkü rahat erken dönüyorsun sabah 8 akşama 5 değil. ayrıca 350 de iyi fiyat. askeri üçret neredeyse. buna çalışacak pek çok kişi bulursun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…