• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Bakıcımız akrabamız çok da güzel bakıyor amaaa...

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
Bu kadar rahatsızlık duyuyor ise Alıp karşına konuşmalısın
akrabam kırıcam üzülür diye konuşmuyorsan yarin birgün daha beter olabilir durum.
sonuç olarak emeğinin karşılığını veriyorsunuz
rahatsızlıklarını dile getirmelisin

bence eve bakıcı alındığında çocuğun eşyaları şu odada buu odada bakıcaksın. yatak odasına ve misafir odasına vs. odalara girip çıkmana gerek yok denilmeli.
bende evimde diğer bir kadının herşeyimi bilmesini karıştırmasını istemem.
farkedersem kilitlerim.
ve büyük ihtimal kamera sistemi koyarım. gelince kayıtları incelerim.
akrabanız diye lütfen gözyummayın.
ve mümkünse onun başına ailenizde birini bırakıın.

evi yakinsa sen bebegini onun evine birakabilirsin isden geliken deordan alirsin.bu sekilde daha rabat olur.kendi evinide korumus olursun.o sekilde daha rahat olur inan.

Benim de ilk bakıcım uzak akraba idi , tavsiye üzerine başlatmıştım büyük bir sevinçle , ancak maalesef işin kolayına kaçması bizi kendisine muhtaç zannetmesi vb. nedeni ile yollarımızı ayırdık. ışi bırakmak zorunda kaldım bakacak kimse olmayınca...

Bir süre sonra iş bulup gazete ilanı verdim ve bu şekilde bulduk ikinci bakıcımızı. Allah herkese nasıp etsin böyle bir can yoldaşını , arkadaşı , öğretmeni... Ne diyeyim muhteşem bir insandı . Neredeyse benden iyi bakıyordu diyebilirim , sabrı güleryüzü ve canlılığı oğluma yansımıştı. Ama bu kadar beğendiğim insanın bile evime yaptığı müdahaleler banim canımı sıkıyordu bazen , aslında bir çoğunun bilinçli yapılmadığı , herkesin alışkanlıkları nedeni ile fark etmeden yapıldığını sonradan fark ettim. Bazı uyarı gereken zamanlarda hep eşimi kullandım ben , hep o ortalık karıştıran ben de tuparlamaya çalışan kişi konumunda olduk. Her zaman " eşim kızıyor/ rahatsız oluyor onu ikna edemedim , sen ona uy" falan dedim ve süper işe yaradı , kırılmadan , eşimi idare ettiği düşüncesi ile düzeltti hareketlerini. Bir kere de karşılıklı oturup birbirimizden beklentilerimizi vb. konuşmak istediğimi söyledim ve akşamına da konuşmayı yaptım , böylece onun isteklerini de öğrendim ve tabii ben de isteklerimi rahatça söyledim

Bu arada biz kadınların genel rahatsızlığıdır bu yer değiştirilmesinden rahatsız olma durumu ben ilk yıl kaynanamın fark etmeden yaptıklarından bile rahatsız olmuştum , değil ki yabancı biri.. Çok haklısın.:)

Son olarak yatak odasını kilitle ve sabah çıkarken de eşinin çok mızıklandığını vb. seninde mecbur kaldığını söyle " artık onu da idare edeceğiz " falan de.

nisa nın 2 tane şemsiyesi vardı bebek arabası şemsiyesi, biliyorsunuz bu şemsiyeler 20 tl civarında en az,

kızının bir tanesini oynarken gördüm, açıp kapatıyor açıp kapatıyor,dedim ki, bu şemsiye oyuncak değil oynanamaz dedim annesinin yanında ve kaldırdım,. Bozuldu...

derken 2 gün sonra eşim diğer şemsiyeyi bebek arabasının yanına koymuş, kızı gidip almış biz yokken, oynayıp dururken tüm tellerini eğmiş ve 2tane düğmesini kırmış,

eşim bir gelir, ne yapıyorsun sen der ve hemen annesinin yanındayken şemsiyeyi alır, yenge neden oynattın der, o da beni dinlemiyor sen kız demiş,

Allahım yaa çıldırdım nasıl dinlemez yaa, ben kızıma yapma diyecem de yapacak haaa, buna imkan vermiyorum, hiç bişey yapamazsam elinden alır kaldırırım değil mi?

şimdi 2 şemsiyeyi de kullanmıyoruz, 3. şemsiyeyi alacağız..

ya bunlarçok ufak şeyler ama birikince sinir bozuyor yaa...

ben im kayınvalidem bakıyocanım ama senin işin daha da zormuş ben şahsen hiç istemem özel eşşyalarıma dokunmasını....

evi yakinsa sen bebegini onun evine birakabilirsin isden geliken deordan alirsin.bu sekilde daha rabat olur.kendi evinide korumus olursun.o sekilde daha rahat olur inan.

evi çok uzak değil bize, nisan gibi ona götürmeyi planlıyorum, onların evi güneş almıyor bir de klimadan cimrilik yapar belki diye biizm evde baktırıyorum. Nisan da hava ısınıyor burada. rahat olur..

Benim de ilk bakıcım uzak akraba idi , tavsiye üzerine başlatmıştım büyük bir sevinçle , ancak maalesef işin kolayına kaçması bizi kendisine muhtaç zannetmesi vb. nedeni ile yollarımızı ayırdık. İşi bırakmak zorunda kaldım bakacak kimse olmayınca...

Bir süre sonra iş bulup gazete ilanı verdim ve bu şekilde bulduk ikinci bakıcımızı. Allah herkese nasıp etsin böyle bir can yoldaşını , arkadaşı , öğretmeni... Ne diyeyim muhteşem bir insandı . Neredeyse benden iyi bakıyordu diyebilirim , sabrı güleryüzü ve canlılığı oğluma yansımıştı. Ama bu kadar beğendiğim insanın bile evime yaptığı müdahaleler banim canımı sıkıyordu bazen , aslında bir çoğunun bilinçli yapılmadığı , herkesin alışkanlıkları nedeni ile fark etmeden yapıldığını sonradan fark ettim. Bazı uyarı gereken zamanlarda hep eşimi kullandım ben , hep o ortalık karıştıran ben de tuparlamaya çalışan kişi konumunda olduk. Her zaman " eşim kızıyor/ rahatsız oluyor onu ikna edemedim , sen ona uy" falan dedim ve süper işe yaradı , kırılmadan , eşimi idare ettiği düşüncesi ile düzeltti hareketlerini. Bir kere de karşılıklı oturup birbirimizden beklentilerimizi vb. konuşmak istediğimi söyledim ve akşamına da konuşmayı yaptım , böylece onun isteklerini de öğrendim ve tabii ben de isteklerimi rahatça söyledim

Bu arada biz kadınların genel rahatsızlığıdır bu yer değiştirilmesinden rahatsız olma durumu ben ilk yıl kaynanamın fark etmeden yaptıklarından bile rahatsız olmuştum , değil ki yabancı biri.. Çok haklısın.:)

Son olarak yatak odasını kilitle ve sabah çıkarken de eşinin çok mızıklandığını vb. seninde mecbur kaldığını söyle " artık onu da idare edeceğiz " falan de.

ayyy bunu yaşayan sadece ben değilmişim, buna sevindim çözümlerin deçok güzel işe yarar, ancak benim eşim malesef yumuşak yüzlü, eşimi deçok iyi tanıdığı için eşimi öne süremiyorum..karşıma alıp konuşmayı düşünüyorum ama çok da alıngan üzmek te istemiyorum onun benden ne beklediğini benim ondan ne beklediğimi konuşsak sorun kalmaz sanırım amaa sanırım bunu en başta yapmalıydım, annemi dinlemeliydim...:olmaz:

Siz onu kırmamak adına olanları sîneye çekiyorsunuz ama sizin imâlarınıza rağmen hatun kendine çekidüzen veremiyor nedense. Kaldı ki sizin uyarmanıza bile gerek kalmamalıydı aslında, insan olan başkasının özeline saygı gösterir.

Daha iki yıl var diyorsunuz, ve iki yıl uzun bir zaman. Böyle kendi kendinizi kemirmeye devam mı edeceksiniz? Sert bir dille uyarın. Sallamadı mı, kilitleyin gitsin, diğer konularda da sesinizi çıkarın biraz. Kırmamaya çalıştığınız insan yüzünden sinir sahibi mi olacaksınız?

Bence yumuşak davranmaktan biraz vazgeçerseniz kendini toparlayacaktır. Sonuçta ona para ödüyorsunuz ve o bir bebeğin poposunu temizlemekten bile âciz. Bence de siz ona muhtaç değilsiniz ama o size muhtaç. Başkasına bebeğinizi emanet edemeyecek olsanız bile yeri gelince bunu koz olarak kullanabilirsiniz imâ yollu, bu sefer sıkıysa anlamasın.

Ve bence bir kamera edinin. ınsan öyle şeyler duyuyor ki.. Akrabanız da olsa siz tedbirinizi alın. ıki sene uzun zaman diyorum. Benim küçük kardeşim bakıcının ruh hastası oğlu yüzünden ne eziyetler çekmiş meğer zamanında, sonra sonra ortaya çıkmıştı, annem o zaman çıldırmıştı. Gözünüzden sakındığınız bebeğinizi en azından kamera ile izleyin, siz yokken neler oluyor görün diyorum ısrarla. Hiçbir şey yoksa da içiniz rahat etsin mis gibi en azından.

ya siz aşırı iyi niyetli ve sabırlısınız.

onunla açık açık konuşup sonrada çevrenizdeki bebek sahiplerinin bakıcıları ile görüşüp yeni bir bakıcı bulsanız. yada evde sürekli başında biri dursa olmaz mı? anane babanne yada teyze hala gibi?

birşeyi sorucam günlüğünüzü okuduğunuı nereden anladınız? yeri değişti falan öyle mi farkettiniz yoksa gayet güzel söyledi mi? sadece merak ettim.

benim günlüğümün yeri her zaman bellidir,kalemimin yeride,hatta içinde kızıma ait ufak tefek hatıralarım vardı koyduğum sayfa hiç değişmez,günlüğümü yazmakiçin aradığımda farklı yerde buldum kalemim başka yerdeydi ve diğerleri farklı sayfadaydı, üstelik içinde eşime kızgın olduğum bir anda yazmışolduğum bir mektubum bile vardı,günlüğüm okunmakla kalmadı o mektupta okundu, nasıl utandım nasıl kızdım bilemezsiniz,ama önü haftasonuna geldiği için 2 gün göremedim ve soramadım..pazaretsiye de olay soğumuştu tekrar açmayayım dedim..

babanne ananne uzakta bakma imkanları yok malesef...

:) Eşim kızıyor diye bakıcıya yaptığım uyarıların çoğundan eşimin haberi bile yok , garibim resmen kullanıldı :)

Nacizane fikrim , onun evine göndermeyin çocuğunuzu , kontrol tamamen elinizden çıkar. Kendi ev işleri , misafirleri vb. nedeni ile ilgilenemez çocuğunuzla. Kendi kızı da aynı durumda sanırım çünkü ilgilenmiş olsaydı bu kadar umursamaz bir çocuk olmazdı ( iyi niyetle kadının kızını uyardığını varsayıyorum ) Bir de sizin evinizde kendi oyuncakları elinden alınıyorsa orada pyuncak yüzü bile göremez diye düşünüyorum.

Kamera bence çözüm değil sizin durumunuzda çünkü siz problemi biliyorsunuz zaten.

Kızının durumu nedir onu getirmese olmaz mı , tamam arkadaş konusunda haklısınız ama burada kıskanma durumu var sanırım ve bu daha kötü değil mi ? Bir çoğumuzun çocuğu artık kreş yaşına kadar arkadaşsız yaşıyor maalesef , ama bu konusaki artı ve eksileri yazıp öyle karar verin.

Allah yardım etsin zor bir durum , ama en önemlisi çocuğunuza eziyet etmemesi , temizlik ve yemeği konuları. Bunlara odaklanıp diğerlerini biraz biraz göz ardı etmeye çalışın , geçecek bu günlerde sonunda .

Canım bebeğine iyi baktığına bu kadar nasıl emin olabiliyorsun?
Ayrıca kızı anladığım kadarıylaa bebeğini kıskanıyor,çocuk sonuçtaa zarar verebilir...
Bencee evinee acilen kamera koy..
Bebeğe döv et canını acıtt sonra 5 dak. içinde güldür..Bebek sonuçta ağzı yok ki yavrunun...

:) Eşim kızıyor diye bakıcıya yaptığım uyarıların çoğundan eşimin haberi bile yok , garibim resmen kullanıldı :)

Nacizane fikrim , onun evine göndermeyin çocuğunuzu , kontrol tamamen elinizden çıkar. Kendi ev işleri , misafirleri vb. nedeni ile ilgilenemez çocuğunuzla. Kendi kızı da aynı durumda sanırım çünkü ilgilenmiş olsaydı bu kadar umursamaz bir çocuk olmazdı ( iyi niyetle kadının kızını uyardığını varsayıyorum ) Bir de sizin evinizde kendi oyuncakları elinden alınıyorsa orada pyuncak yüzü bile göremez diye düşünüyorum.

Kamera bence çözüm değil sizin durumunuzda çünkü siz problemi biliyorsunuz zaten.

Kızının durumu nedir onu getirmese olmaz mı , tamam arkadaş konusunda haklısınız ama burada kıskanma durumu var sanırım ve bu daha kötü değil mi ? Bir çoğumuzun çocuğu artık kreş yaşına kadar arkadaşsız yaşıyor maalesef , ama bu konusaki artı ve eksileri yazıp öyle karar verin.

Allah yardım etsin zor bir durum , ama en önemlisi çocuğunuza eziyet etmemesi , temizlik ve yemeği konuları. Bunlara odaklanıp diğerlerini biraz biraz göz ardı etmeye çalışın , geçecek bu günlerde sonunda .

katılıyorum...

benim günlüğümün yeri her zaman bellidir,kalemimin yeride,hatta içinde kızıma ait ufak tefek hatıralarım vardı koyduğum sayfa hiç değişmez,günlüğümü yazmakiçin aradığımda farklı yerde buldum kalemim başka yerdeydi ve diğerleri farklı sayfadaydı, üstelik içinde eşime kızgın olduğum bir anda yazmışolduğum bir mektubum bile vardı,günlüğüm okunmakla kalmadı o mektupta okundu, nasıl utandım nasıl kızdım bilemezsiniz,ama önü haftasonuna geldiği için 2 gün göremedim ve soramadım..pazaretsiye de olay soğumuştu tekrar açmayayım dedim..

babanne ananne uzakta bakma imkanları yok malesef...

canım benim epey çıkmazda bir durum sizin ki..

ona artık kızım büyüyor. ona yasakları yapması gereken ve gerekmeyenleri bilsin istiyorum diyip. birçocuk gelişim eğitim kitabı verseniz. biraz okusa kendi kızınıda biraz daha eğitse.

birde madem ortalığı karıştırıp günlüğünü okuyor. tüm yaşadığın sıkıntıyı günlüğüne yazsan?:uhm: yani Xablamı seviyorum çocuğmatemiz bakıyor ama şu şu davranışları yapmasa diye içini döksen. o da okuyunca ya tepkisi değişir düzelir yadasanaokuduğunu belli eeder. sende rahat rahat neden ortalığı karşıtıyosun diye konuşursun.:olmaz:

gerçekten epeyce çıkmazda zor bir durun. inşallah bir şeklide çözüme kavuşursunuz.a.s.

ay nedense içim çok eridi kızının elinden oyuncakları alıyomuş ya bian aklıma kötü şeyler geldi elimde olmadan bence başkasını bul cnm kıyamam yavruna ya çocuk içine kapanık olur elinden herşeyi alkınıyosa kesin arada azarlamada vardır aglayınca yada bakıcının kızına bi,şi vermeyince kamera koy cn bencede evine bian önce

kesınlıkle katılıyorum ...

aybüke benim de 13 aylık oğlum var ve bakıcı mağdurlarından biriyim..

bakıcının akrabanız olması ona senin evini karıştırması müsadesini vermez , bence karşısına geçip açık açık konuşabilirsin bazı şeyleri , eğer kırılacağını düşünüyorsan abla eşim yatak odasına girilmesinden rahatsız oluyor , orası bizim mahrem yerimiz diyebilirsin , sanırım bir erkek böyle birşey söyleyince hatasını anlar..

kızıyla gelmesi ise bence çok sakıncalı , neticede 5 yaşında bir çocuk , doğruyu yanlışı çok ayırt edemez , bebeği kıskanabilir , Allah korusun her an başına kaza gelebilir , ben bunu çok duydum , kendim de yaşadım bizzat.. oyun oynarken bile bebeğine zarar verebilir , bence bu konu herşeyden daha önemli.. bir daha düşün derim arkadaşım

Bak bu konularda ağzının payını güzel almış biri olarak diyorum ki söz konusu olan çocuğunuzsa bakan kişinin artılarını düşünüp düşünüp eksilerini görmezden gelmeyin,sonra çok pişman olabilirsiniz benim gibi,nerdeyse psikolojik tedavi görecek kadar yıkıcı şeyler yaşadım.

Ben sizin yerinizde olsam bu bayana asla baktırmazdım bebeğimi. Özel hayatınıza girmiş olmasını bi kenara koyun bebeğiniz pişik olduğunda poposunu yıkamıyormuş. Hemde siz söylediğiniz halde. Kimbilir daha neler yapılmıyor. 11 aylık kızınız acaba nasıl besliyor. Onunla nasıl vakit geçiriyor.
Bakın akrabanızda olsa söz konusu olan evladınız. Kimse ondan değerli değildir eminim. Eğer bakıyorsa ya adam gibi bakacak ya bakmayacak.
Anladığım kadarıyla kendi kızını pek iyi yetiştirememiş ve şu an sizin kızınızı yetiştiriyor. Umarım sizin kızınız daha iyi yetişmiş olur.
Annem kızıma kışları bende bakar ama yatak odama mecbur olmadıkça asla girmez. Düşünün annem yani ki sizin ki daha uzak biri.
Ama dediğim gibi bunları gözardı edebilmek, bakıcının kızının yaramazlıklarını görmemek, çocuktur oynasın demek mümkün ama bunu yapabilmenin tek koşulu kızınıza iyi bakabilmesi olmalı.
Biraz ağır oldu ama düşüncelerim bunlar.
Umarım hakkınızda iyi olan neyse o olur.

merhaba ben şirinyer natonun orada oturuyorum eğer bırakabilme imkanınız olursa annemle beraber çocuğunuza bakabiliriz biz çok sevdiğimiz için bakmak istiyoruz kimileri iki kuruş para gelsin diye bakarlar para bizim için önemli deildir ne kadar verirseniz kabulümüzdür çok sevgi dolu bir ortamda bakılır oğlunuz bende bebek bakmak için açık öğretim ev idaresi bölümü ikinci sınıfı okumaktayım nolur kabul edin çok seviniriz kabul edeseniz daha öncede 5 aylıktan yaşına kadar bir bebişe baktık ablasıyla kreşe gitsin diye başta alışsın dediler kreşe verdiler çok sevirek bakıyorduk şimdi martta 3 yaşına girecek hala görmeyince bizi soruyor özledim gidelim diye bebek ve çocuk bakımını severek ve eğlenerek yaptığımız için bizimle beraber çocukta mutlu ve huzurlu oluyor ayrıca evimizde çok sıcak sürekli de güneş alıyor temiz ve sigara kullanmayan br aileyiz görüşmeyi çok isteriz lütfen olumlu olumsuz bir cevap yazarsanız çok sevinirim

Back