• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Bakıcımız akrabamız çok da güzel bakıyor amaaa...

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

aybuke07

İKİ AŞK ANNESİ ZAYIFLIYOR
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2008
6.614
95
363
Antalya
evet bayanlar, bakıcımız akrabamız, çok da güzel bakıyor, evimize gelip gidiyor, amaa ben hala evimi başka bir kadının kullanmasına alışamadım, hala eşyalarımın yeri değiştiğinde sinir krizine giriyorum,Örneğin ateş ölçeri benimkoyduğum yere koymaz, tencerelerimin yerini değiştirirvs.. yatak odama girdiğinde kendi kendimi yiyorum birkaç defa girme diye ima ettim ama anlamadı, açık açık da diyemiyorum alınır diye...yatak odama girdiğinde benimiçimden bööylee kaynar kaynar kanlar akıyor,

dahası da var,
kızı var 5 yaşında,onunla beraber gelip gidiyor, kızı benim için hem iyi oluyor hemkötü,iyi oluyor kızıma ablalık yapıyor kızım yanlız büyümüyor ama bakıcımızın kızı her eşyamızı karıştırıyor,her çekmeceyi açıyor, kırlentleri üstüste koyup üzerlerine çıkıyor, tokalarımı arıyorum bulamıyorum, nerde diye sorduğumda kızı bir yerlere saklamış oluyor, takmasın ben oynayacağım diyor,

kızıma oyuncaklarını oynatmıyor, benim garibanım eline ne alsa, ben oynayacağım deyip elinden çekiştiriyor, bu da beni çileden çıkarıyor.

birde bakıcımız kızımın poposunu istediğim gibi temizlemiyor, eve geldiğimde poposunda hep kaka artığı görüyorum,pişik olduğunda yıka diyorum, eve geldiğimde yıkanmamış oluyor, neden yıkamadın dediğimde ise tek başıma yapamam diye bahane uyduruyor oysa ben tek başıma yıkıyorum, bunu da kendi görüyor..

ama en azından içim rahat, güvendiğim birisi,işe gittiğimde aklım kalmıyor,kızım da çok seviyor, kızım da mutlu,seneye de işkence çekeriz ama en yakınım oolduğu halde kızımın kreşe gideceği yaşa gelmesini sabırsızlıkla bekliyorum,çünkü evde bakınca hiçbir mahremim kalmadı

çekmecedeki günlüğümü bulup okumuş yaa düşünün artık,çıldırıyorum ama kızım iç,n katlanıyorum

canım bu anlattıklarına bakıcak olursak pekte güzel bakıyor sayılmaz.senin özel hayatına düzenine bu kadar müdahale etmesine hakkı yok yanlış anlama ama biliyorum mecbursun ben bu bakıcı olaylarına pek sıcak bakmıyorum insanın kendi annesi yada kayınvalidesi ancak sizin kadar ilgilenebilir diye düşünüyorum.bu arada kızınız kaç yaşında?. yada annelerden birinin bakma imkanı yokmu?. birde bence o sizden yüz almış biraz, açık açık konuşun derim ben birde benim bir yakınımda yakını bakıyor çocuğuna fakat evde kamera var bence sizde böyle birşey deneyin

hayır canım annelerin bakma imkanı yok ama ben bakıcımıza güveniyorum kızım çok mutlu, çok güzel bakıyor , benim sıkıntım evi ortak kullanmamıza hala alışamadım, alışamayacağım gibi de görünüyor, ya mesela balkkonda kuruması için çamaşır bırakıyorum, bu çamaşırların içnde iç çamaşırlarımız da oluyor kuruyunca onları toplayıp katlayıp yatakodasına koyuyor, niyeti güzel iyi ama ben biizm iç çamaşırlarımıza dokunmasına tahammül edemiyorum, hele ki eşimin iç çamaşırına !!annemle de konuştum , o da nasıl yapar bunu dedi ama çok yakın oolduğumuz için bunu yapma diyemiyorum kırma korkusuyla, kendi kendimi yiyorum...

bencede kamera şart canım,seni korkutmak istemem am bu devirde babana bile güvenmeyeceksin diye bir atasözü var.Birde ilkoncana katılıyorum bence seni yumuşak yüzlü bulmuş hemde akraban diye ama bu kadarda seni gericek şeylerle karşı karşıayasan uygun bir uslupla uyarman ikiniz açısındanda iyi.Çünkü senin sevemediklerini tekrarladıkça bayana karşı tavır alacaksın sonuçta çocuğunu emanat ediyorsun ufacaık bir ihmalinde üzülürsün Allah korusun.Buyüzden canım ya böyle kabul et görmemezlikten gel alışmaya çalış yada güzelce konuş sağlıcakla kala.s.

kızın ne kadarlıkkki...ne bakıcıymış bu..ben karakter olarak sanırım 1 haftada saç saça girerdim :)seninle arası iyi demekki...yüz buluyor senden baksana...
yatak odanı kilitle sende napcaksınki orda ona göre girip çıkması için neden yokki...
özle eşyalarını yatak odana kilitle yanlış anlama de...

zor durum kolay gelsin...

o zaman canım alıp karşına kırmadan üzmeden ki sen bunu yapmazsın konuşacaksın bunları bunları yapma lütfen ben rahatsız oluyorum diye kıyafetlerini alıp katlaması bence önemli değil o sana bir yardım edasında davranmış,sen yazdığın gibi düzeninin bozulmasına evinin içinde başka bir kadının el atmasına tahammül edemiyorsun anladığım kadarıyla ozaman o kişiyle konuşurken sadece kızına bakmanı ve diğer işleri yapmamasını söyle ben gelince kendim yaparım de sadece çocuğunla ilgilensin.bunda kırılacak birşey yok canını sıkma tatlıma.s.

evet canım odanı kilitlemelisin bende sinir oluorum yatak odama girilmesine ve güzel bir dille söyle kızını getirmesin mümkünse ki ben hiçbi iş beceremeyen biri olarak bi bebegin poposunu tek basıma cok rahat yıkarım

valla herşeyi geçtim ama benim bakıcıdan anladığım yavruma temzi bakmasıdır .ne demek posposunu temizlememek kakalı kalması.canım bide senin bebeğin kız biliyosun kızlarda en çok idrar yolu enfeksiyonu kakanın vajinaya temasından kaynaklanıyor bence bu konuyu tekrar bi gzöden geçir hani bi şekilde ona buna tahammül ederim ama yavrumun tamziliği temzi bakılması benim için çok önemlidir.

kızlar bebeğimin kaç yaşında olduğunu sormuşsunuz, tickerlar kalkalı açıklama yapmak zorunda kalıyoruz, neyse 11 aylık kızım var, kilitlemeyi de düşündüm ama o zaman daha da ayıp ederim dedim, yani ben senin bişeyini mi çalacağım diye düşünür endişesi yaşadım,

yani hep ayıp olur diye diyeeee içim içimi yiyorrr, işten zaten yorgun geliyorum,bir bakıyorum yatak odasının kapısı sonuna kadar açılmış, mutfak dolaplarındaki kaplar farklı farklı yerlere konmuş, sinir basıyor beni...

ben öylesine dertleşmek ve fikrilerinizi almak istedim, yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim

allah kolaylık versin,canım.
ben de evde bakıcı olduğu zaman yatak odasını kilitleyip giderdim. kilitlesen bence, ayıp falan olmaz.çocuğun yatak odasında bulunan eşyalarını odaya bırak,yatak odasına girmeye gerek kalmayacak şekilde ayarlarsın işlerini çamaşır falan asma yada toplamayın diyebilirsiniz.bence bu durum seni iş stresinden daha fazla yorar,yıpratır.
bir de canım,iş başka akrabalık başka bazı şeyleri açık açık konuşabilmelisin.

evet bayanlar, bakıcımız akrabamız, çok da güzel bakıyor, evimize gelip gidiyor, amaa ben hala evimi başka bir kadının kullanmasına alışamadım, hala eşyalarımın yeri değiştiğinde sinir krizine giriyorum,Örneğin ateş ölçeri benimkoyduğum yere koymaz, tencerelerimin yerini değiştirirvs.. yatak odama girdiğinde kendi kendimi yiyorum birkaç defa girme diye ima ettim ama anlamadı, açık açık da diyemiyorum alınır diye...yatak odama girdiğinde benimiçimden bööylee kaynar kaynar kanlar akıyor,

dahası da var,
kızı var 5 yaşında,onunla beraber gelip gidiyor, kızı benim için hem iyi oluyor hemkötü,iyi oluyor kızıma ablalık yapıyor kızım yanlız büyümüyor ama bakıcımızın kızı her eşyamızı karıştırıyor,her çekmeceyi açıyor, kırlentleri üstüste koyup üzerlerine çıkıyor, tokalarımı arıyorum bulamıyorum, nerde diye sorduğumda kızı bir yerlere saklamış oluyor, takmasın ben oynayacağım diyor,

kızıma oyuncaklarını oynatmıyor, benim garibanım eline ne alsa, ben oynayacağım deyip elinden çekiştiriyor, bu da beni çileden çıkarıyor.

birde bakıcımız kızımın poposunu istediğim gibi temizlemiyor, eve geldiğimde poposunda hep kaka artığı görüyorum,pişik olduğunda yıka diyorum, eve geldiğimde yıkanmamış oluyor, neden yıkamadın dediğimde ise tek başıma yapamam diye bahane uyduruyor oysa ben tek başıma yıkıyorum, bunu da kendi görüyor..

ama en azından içim rahat, güvendiğim birisi,işe gittiğimde aklım kalmıyor,kızım da çok seviyor, kızım da mutlu,seneye de işkence çekeriz ama en yakınım oolduğu halde kızımın kreşe gideceği yaşa gelmesini sabırsızlıkla bekliyorum,çünkü evde bakınca hiçbir mahremim kalmadı

çekmecedeki günlüğümü bulup okumuş yaa düşünün artık,çıldırıyorum ama kızım iç,n katlanıyorum

Kesinlikle başka birini bulun derim. Akrabanız bile olsa herhalde bu işi sevabına yapmıyor. Anne ve ev sahibi siz olduğunuza göre kuralları koymalısınız. Boşuna kendinizi üzdüğünüzle kalıyorsunuz. Sizin istediğiniz şeyleri bile dinlemiyorsa sizin yerinize çocuğa nasıl disiplin verecektir ki.

bakıcı olayı kadar büyük bir kabus olamaza,o yüzden bu sene 2 yaşına girer girmez kreşe verdim,sürekli hasta oluyor ama yine de bakıcıdan iyidir.bence kızını da getirmesi çok büyük eksi,hele günlüğünü okuma olayına şok oldum.içini daha fazla bulandırmak istemem,biran önce kreş çağına gelmenizi umarım.

Ben oğlu 2 ay önce kreşe başlamış, öncesinde kayınvalidesi bakmış bir anne olarak sizi çok iyi anlıyorum. Sizin sıkıntılarınızın kat be kat fazlasını ben kendi evimde yaşadım inanın sinir krizlerine girdiğim zamanlar çok oldu. Benim kayınvalidem de oğluma gerçekten ilgili ve güzel bakmasına rağmen evimi evlikten çıkarmıştı inanın hergün akşam temizlik yapsan o evde yapılırdı hakediyordu. Bunun yanısıra eltimin işleri olduğu zamanlar diğer torununa da benim evimde bakıyordu eltimin kızı 7 yaşındaydı ve oğlumu aşırı kıskanıyordu eltimin kızı benim evime geldiği zaman oğlum tamamen agresifleşiyordu. Hele bazen diğer oğulları (iki tane) annelerini ziyarete gelecekleri zaman mecburen benim evime geliyorlardı o evde yenilen içilen benim için önemli değildi asla böyle bişi aklıma gelmezdi ama onlara yemek yapmak için benim mutfağımı alt üst ederdi çok defa akşamları veya hafta sonları kaynanamı arayıp yerinde bulamadığım bazı eşyalarımın nerede olduklarını bilip bilmediğini sormuştum. Daha nelerr nelerrr yeterki oğluma bakılsın diye hepsine eyvallah dedim sineye çektim.

Oğlumun kreşe başlama zamanını 4 gözle bekledim. Dairenin kreşi 2 yaşından önce almaz ama ben tüm imkanlarımı zorlayarak oğlumu 22 aylıkken kreşe başlattım. Ohh kurtuldum dedim.

Amaaa inanın öyle değilmiş Kayınvalidemin oğlum uyuduğu zaman yaptığı bir kap yemek, bir önceki akşam astığım ıslak çamaşırların toplanıp katlanması oyuncakların toparlanıp yatağımın düzeltilmesi bile benim için nimetlerin en büyüğü imiş şu anda resmen eşekten düşmüşe döndüm toparlanamıyorum :oklava::oklava:

Ben kendimi anlattım konu sahibi arkadaşım yorum ve sonuç çıkarmak sana kalmış.

herşey gönlünce olsun.

akrabanız sızın tarafınızdan mı eşinizin tarafındanmı onu anlamadım ama ben böyle bır durumda eşimin kızdıgını biraz titiz oldugunu ima eder uyarırdım...en guzelı kalp kırmadan böyle yapmak sanırım....cunku en az 2 sene daha evde bakılmak zorunda....

bakıcı olayı kadar büyük bir kabus olamaza,o yüzden bu sene 2 yaşına girer girmez kreşe verdim,sürekli hasta oluyor ama yine de bakıcıdan iyidir.bence kızını da getirmesi çok büyük eksi,hele günlüğünü okuma olayına şok oldum.içini daha fazla bulandırmak istemem,biran önce kreş çağına gelmenizi umarım.

ben de kreşe verdim.kreş bakıcı kadar iyi değil diye bir şey yok. bence de doğru söylüyorsunuz yanında gelen kızı ya da oğlu küçük bebeği kıskanıyor ve baskı altına alıyor.çocuk bunalıyor,pusuyor.benim bakıcım da iyiydi ama,geçen yıl bir gün ben evdeyken bakıcımın karanlıkta oğlumu korkuttuğunu görmüştüm.tabi ki,bilinçli kötü olarak yapılmış bir şey değildi.ama,küçük oldukları için hemen kapıyorlar.
baktım oğluma dışarı çıkmak isteyince merdivenlerin karanlık olduğunu gösterip cıs var,öcü var diye korkup gitmemesini istemişti.
ben de demiştim,öyle söyleme,ben karanlıktan korkmasını istemiyorum demiştim.
demek istediğim bakan kişi de çok önemli.

aybuke 07 benım de sorunum aynı senın gıbıydı bızımde bakıcımız akrabamızdı yazdıklarını okuyunca sankı benım yasadıklarımı yazmıssın gıbı dusundum,,,ben defalarca uyarmama ragmen dedıklerımın hıc bırı olmayınca bı gun artık gelme dedım ,,sasırdı gerekcelerımı soyledım sasırdı kendını bıle savunamadı meger o benı salak yerıne koymus,,ben onun yaptıklarını hıc gormedım zannetmıs,,sımdı ,,ıkı tane bakıcı adayımız var bırı bulgarıstanlı 45 yasında bırıde,, ukraynalı 42 yasında ıkısınınde 10 yıllık referansları var,,bulgarıstanlı olan 21 aralıkta baslıyo 1 hafta deneme suresı var,,sımdı oh dıyorum bosuna dayanmısın sınırlerımı bozmusum,,rahat etcegıme sınır olmusum,,bence bı an once konus bellı et

hepiniz beni çok iyi anlamışsınız buna çok sevindim bir kere

başkasını bulmak inanın ki çok zor, asla güvenemiyorum başkasına, nasıl bırakabilirim,hiç değilse bu tanıdık, benim sıkıntım evimi bir kadınla paylaşıyor olmak, hiç mahremiyetimin kalmamış olması, düşünsenize hangi çekmecemde ne var çok iyi biliyor, fotoğraflarımız nerede, kravatlar nerede , çoraplarımız nerede herşeyin yerini biliyor... kızı geldiği zamansa zaten heryeri karıştırıyor, nisa ya oyuncak oynatmıyor, ben oynayacağım ben oynayacağım deyip elinden alıyor, ya da nisa ne yerse ben de yiyeceğim ben de yiyeceğim deyip herşeyine ortak oluyor, ama kızının gelmesi de iyi oluyor, kızım yalnız büyümüyor,mutlu oluyor onu görünce

başkasını bulsam ,başka bir kadını asla evime alamam, başkasının evine kızımı götürsem, yanında sigara mı içecek, ne bileyim kızımı bırakıp misafir mi ağırlayacak, erkeklerin yanında mı altını değişecek... yani devir kötü kızlar herşey aklına geliyor,miğdenizi bulandırmak istemem ama biz bebeğe tecavüz olaylarını işkence olaylarını da çok duyduk ... başkasına da asla güvenemem

bir arkadaş demişki 2 yıl idare edeceğiz, kırmadan söyle diye, ben d eöyle yapmaya çalışıyorum ama nazikçe söylüyorum ima ediyorum anlamıyor, yine yapıyor yine yapıyor

bebek oynaısn diye kapının anahtarını çıkarıp eline veriyor, kaç kez söyledim dişini kırar bişey olur verme dedim, ama eve gelince yine anahtarları yerde buluyorum, tabi alıyor beni bir sinir..

ama ne olursa olsun kızım emine ellerde ben kendimi yiyeyim boşver resmen takvimden gün sayıyorum ama ne yapacaksın katlanmaya mecburum

çalışan annelerin işi gerçekten çok ama çok zor.....
keşke anneanne veya babaanneye bırakabilme şansıznız olsa....
inanın çok profosyönel yardımcılar bakıcılarda var...
ben kızıma kendim baktım çok şükür,ama eve yardımcı aldım,bazı kadın tamam der bildiğini yapar ,bazısı sürekli saate bakar,tek derdi parayı alıp gitmektir,bazısı görmediğin yere tıkıştırıverir pisliği...yani her türüyle karşılaştım,belki 25,30 tane kadının içinden sadece 1 veya 2 kadından tam olarak gönlüm rahat etti....
iyisini bulmak çok zor,
bence mevcut durumu idare etmekten ziyede alın karşınıza kırmadan konuşun,sonuçta emanetiniz sizin canınız kolay değil.....umarım daha iyi olur...

Back