• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası bakıcı tercihi??

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

shrylz

Nirvana
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2008
810
628
648
45
malisef ay sonunda işe başlamak zorundayım.son günlerde bacıcı bulma seçim yapma sorunu kabuslarıma giriyor. eğer bana yardımcı olmak isterseniz alternatiflerimi 2 ye indirdim. bakıcı evime gelecek. fikirlerinizi paylaşırsanız çok yardımcı olacaksınız. şimdiden teşekkür ederim.

1. bayan:
-tecrübeli yaklaşık 7 yıldır çocuk bakıyor, daha önce 3 çocuk bakmış.
-çocuklarının hepsini evlendirmiş eşi ile yaşıyor.
-kayınvalidem olabilecek yaşta 55 falan gibi gösteriyor.
-daha önce baktığı çocuk tanıdığımız birinin çocuğu tanıdığımız bayan "memenun olduğunu, merhametli ilgili olduğunu güvenilir bir bayan olduğunu" söyledi. "çocuğuna zarar vermeyeceğine gözün kapalı emin olabilirsin" dedi.
-lehçesi yok denebilecek kadar az.
-mütevazi, söz dinleyen ve durumu iyi olmadığı için çalışmaya ihtiyacı olan bir bayan.

2. bayan;
-komşum
-ablam olabilecek yaşta 40 gibi gösteriyor.
-genç, aktif, dinamik
-22 ve 20 yaşında kızları ve 9 yaşında oğlu var
-daha önce ist. da bir kolejin kreşinde çalışmış ayrıca son 3 sene çocuk bakmış.
-varlıklı bir ailede büyümüş ancak eşi düzenli çalışmadığı için evine destek olmak amaçlı çocuk bakmaya başlamış.bunun verdiği bir özgüven var. onunla konuşurken işveren gibi değilde eşit şartlarda bir dayanışma gerçekleştirecekmişiz gibi hissettiriyor. (umarım duygularımı ifade edebilmişimdir.:kedi:)

bu şartlar altında;
ilk bayanla iletişim kurmam ve yönlendirmem çok daha kolay olacak. evime geleceği için düzenime saygı göstereceğine eminim. ancak 2. bayanda sanki çocuğuma daha fazla şey verebilir gibi geliyor(yanılıyor da olabilirim tabii)

siz olsanız hangisini tercih edersiniz?

ben olsam 1. yi tercih ederdim
2. nin 9 yaşında çocuğunun olması demek bu çocuğun da sürekli hasta olması bakıcının işini aksatması aynı zamanda okul çağındaki çocuğunun okuldaki mikropları eve getirmesi demek

ayrıca 1. daha sıcak duruyor hem de bakıcı işveren ilişkisi varolması gereken bir bağ öyle dayanışma falan girdi mi işin içine kadın kendni rahatsız edici derecede hayatınıza dahil eder

bencede 1. daha iyi
aslı'nın (lazanya) dediği gibi 9 yaşındaki çocuk hem hastalık taşır hemde bir ihtimal çocuğu kıskanıp zarar verebilir.
ayrıca kreşte çalışması çocuk gelişiminden anlıyor olması demek ama seninki bebek bambaşka birşey

yanlış anlaşılma olmasın 2. bayanda benim evime gelecek. yani 9 yaşındaki çocukla aynı evde olmayacak kuzum. ancak yine de komşum olduğu için okuldan gelince falan bize annesinin yanına uğraması muhtemel tabii...:bbo:

bende ilk kişiyi söylüyorum..
her ihtimali göz önünde bulundurman gerek.dolayısıyla birinci daha mantıklı geliyor canım..

hepinize çok teşekkür ederim. aslında benim gönlümde 1. bakıcıdan yanaydı. ancak sanki 2. kuzumla daha iyi ilgilenip oynarmış gibi (zeka gelişimi için daha iyi olabilir gibi)... ben 1. yi seçerek bencillik ediyormuşum gibi geliyordu. ama aklın yolu bir galiba... yardımcı olduğunuz için çok sağolun...

hepinize çok teşekkür ederim. aslında benim gönlümde 1. bakıcıdan yanaydı. ancak sanki 2. kuzumla daha iyi ilgilenip oynarmış gibi (zeka gelişimi için daha iyi olabilir gibi)... ben 1. yi seçerek bencillik ediyormuşum gibi geliyordu. ama aklın yolu bir galiba... yardımcı olduğunuz için çok sağolun...

canım zeka gelişimi elbette çok önemli çocuklarımızın geleceği için de önemli ama öncelik sağlıklı ve huzurlu olmaları! hasta,mutsuz zeki bir bebektense sağlıklı,mutlu kafi zekada bir bebeği tercih ederim şahsen ben:)) ayrıca zekanın %75 i genetik %25 annenin ve çevrenin katkısıyla edinilen zeka ,eşinin ve senin performansına bağlı yani :))))) sen zekayı takma kafana Ada 30 günlükken başladı benim bakıcım , o kadar sakin ve huzurlu bir kadın ki kolikli kızımı gündüzleri kuzuya çeviriyordu !! bakıcı da olması şart olan özellik sakinlik panik yapacak eli ayağına dolaşacak insan başkasının bebeğine bakamaz :lepi:
ben Ada ya eğitici kartlar almıştım görsel zekasını geliştirmek için 2 Aylıktan beri gösteriyordum kartları belirli zamanlarda bakıcımıza da söyledim sen de göster diye Aman Aslıcığım o daha bebek dünyayı gördüğü yok ne anlayacak demişti sonra bir baktım kadın kendi aksini düşünse de hergün ben istedim diye kartları gösterip anlatıyor bak Ada bu domates kırmızı sulu sulu diyekaydirigubbakcemile3 aynı durumda 2. numaralı bakıcı adayın olsaydı peh der geçerdi bence ama 1 numaralı aday benim bakıcım gibi davranırdı:içelim:

teşekkür ederim arkadaşlar... bugün arayıp bakıcıma (1. adaya tabii ki) 15 gün sonra başlayabileceğini söyledim. hepinize sonsuz teşekkürleer...:lepi:

Back