Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Bakıcı sorunum

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
İşveren olarak benim gözümden hatalarınız:
*Küçük ilçe diye 300 tl maaş demişsiniz cidden az bi'rakam bu bi'gerçek.
*Ancak asıl göze batan 300 lira gibi bi'rakama hem çocuğu bakıtmanız hem temizlik istemeniz? Kim 300 tlye hem evinizin ütüsünü, temizliğini yapar bi'de üstüne çocuğunuzla kaliteli zaman geçirir?:53:

Yani 8'den 12'ye kadar o yaştaki çocuğa mı dikecek gözlerini yoksa ütünüze mi, banyonuza mı? Allah korusun çocuğunuzu içerde oynuyor diye bırakıp banyo temizliğine daldığında çocuk düşse etse ozaman da çocuğa iyi bakmıyor olmayacak mıydı?:44:
Bi'de üstüne kadınla konuşamıyor gibi eli aramışsınız ben olsam direk bırakırdım işi:44:
Sizin olay az paraya çok iş gibi bi'şey olmuş gerçekten:26:

Bakıcı arkadaşa gelince baştan kabul etmiş olması hata direk.

Hani deseniz ki çocuğumu aksatıyor ozaman bu başlığın adı cidden "bakıcı sorunu" olurdu.
çocuğun uyanık olduğu 2.5 saatte yemeğini yedirsin göz kulak olsun o kadar benim aradığım.şimdilik ayrıyeten temizlikçi alacak bütcem yok o yüzden o daha çok temiziilğe dikkat etsin ben oğluşumla kaliteli zamanı geçiriri. tabi olarak o yapmayınca ben yapmak zorunda kalıyorum

eğer bir insan 300 tl ye hem çocuk bakıp hem evin ufak tefek işlerini yapmayı kabul ediyorsa bu insanın ciddi bir şekilde maddi sıkıntısı var demektir
şu ihtiyacı olan insanlara nasılsa vereceğim paraya mahkum yaparsa yapar yapmazsa çıksın işten bakışını bi atın allah aşkına
parasını veriyorsunuz diye köle olmasını beklemeyin
hata sizde başlıyor 300 lira hem çocuk hem temizlik ne demek yahu??
gündelikçi tutsanız en ucuzu günlük 50 tl!
ama böle bedava iş gücü bulunca kimse kaçırmak istemiyor tabi
ben sizin yerinizde olsam al ablacım bu da sana temizlik için fazladan 200 ütüm bulaşığım temizliğim tam olsun 12 değil 1 de çık hergün derim bak o zaman nasıl şevk ile yapıyor
yapma canım arkadaşım senin çocuğuna bakıyor biraz makul olalım
300 tl ye sen hem başkasının çocuğuna bakmak gibi ağır bir sorumluluk yüklenip hem ev sahibesinin kaprislerini çekermiydin?
bence hakkı olduğu gibi davranıyor
buranın şartları bu deyip insanları az'a mahkum edip fazlasını istemekten vazgeçin. :25:

Arkadaşlar kk'da hanları hamamları olan ne kadar çok arkadaşımız varmış. 300TL'yi öyle bir küçümsemişler ki sanırsın pazara gidip ancak 1 kilo dometes,1 marul alabilirsin. Tekrar söylüyorum 4 saat için iyi bir para. Bakıcı kadın zaten ev hanımı. Eşine yardımcı olmak için, mutfak masrafını çıkarmak için böyle bir işe girmiş. Kadın bunu meslek edinip evini bu şekilde geçindiren profesyonel bakıcı değil ki. Günün 4 saati çocukla ilgilenip etrafı toparlayacak. Ayrıca ev işi yaparken çocuk düşse daha mı iyi diyenler olmuş. Çocuğu olup evinde temizlikçi çalıştırmayan arkadaşların evini merak ettim. Çocukla ilgilenmek için hiç temizlik yapmıyorlar sanırım.

hem çocuk bakımı hem ev temizliği olmaz ki bence de, bulunduğun ilçede oluyor diyorsun gerçi ama.. burada şu şekilde söylim 700-800 tl çocuk bakımı için veriyorsun asla temizlik vs. yok

Olay nerelere gelmiş.
Şunuda düşünmek lazım , heryerde bu işin bir piyasası var.
Fiyatlar büyükşehirlerde ve ilçelerde , küçük yerlerde farklılık gösteriyor.
Bir arkadaş günlük 50 tl ye yardımcı geldiğini yazmış günlük temizlik için.
Ben burada ( istanbul) günlük 120 tl veriyorum
Tabi semte göre de değişir mutlaka.
Şimdi 50 tl veren arkadaş gelen hanımı sömürüyor mu?

Konu sahibesine diyebileceğim , öncelikle çocuğunuz açısından içiniz rahat olmalı.
Komşuya gitme meselesi beni rahatsız etti mesela.
Ufak tefek yardım meselesini tekrar konuşmalısınız.
Belki eşiniz geldikten sonra yapabilir bunları.
Baştan okey deediyse anlaşma şartları geçerlidir.
Yok az yada ağır geliyorsa konuşmalı gelen hanımda.
İletişimsizlikle olmaz, çocuk emanet ediliyor sonuçta.

parası az fılan değil
azsa ilk basında kabul etmeseydı...
zaten yarım gun calışıyomuş,ınsanlar 700lıra asgarı ucrete tam gun calısıyo ıslerını param az dıyeyarımmı yapıyo
saçmalık
bence sıznkının canı tembellık ıstemış canım :)

Ben İstanbul'dan küçük bir şehre taşındım. Dediğiniz gibi küçük şehirlerle arasında fiyat farkı var. Ev temizliği bile 60 tl ye her yeri temizliyorlar. ayrıca bunlar şirket oluyor. Ücreti kendileri belirlemiş yani... Ayrıca yaşadığım yerde evler 4+1, 5+1...

O yüzden ben sizin dediğinizi anlayabiliyorum...Herkesin kendi yaşadığı yerle kıyaslaması yanlış...

Benim bir arkadaşım öğretmen sizin dediğiniz gibi yarım gün bakıcı, bakıyor aynı parayı veriyor fakat temizliği beraber yapıyorlar. Ama o kadın çocukla çok ilgileniyormuş. Ona da dikkat etmek gerekir.. Sadece yemekle çocuk bakımı ona ait.. Belki size fikir verir bu durum....

Zaten çalışıyoruz 1,5 -2 milyar kazanıyoruz..Yarım güne 700 tl verildiği nerde görülmüş ?.. Ben her işte çalıştım neler yaşadım... Bu kadar kolay para kazanıldığını hiç görmedim şahsen...

Yazan arkadaşlar içinde küçük ilçede yaşayıp evine temizlik elemanı alan varsa çok merak ettim kaça geliyor bu elemanlar yazabilirler mi ?

ben bir ilçedeyim temizlikçi alıyorum birgün boyunca evin heryerini tamamiyle temizliyor 60 veriyorum.buraya bu sene tayin olduk daha önce küçük bir şehirde oturuyorduk orda da aynı fiyata geliyordu.ayrıca ordaki bakıcı ücretleri de böyleydi.yarım gün 250 ye baktırıyordu genelde arkadaşlarım.hattabu sene bir arkadaşım sabahtan 2buçuğa kadar baktırıyor bebeğine. ufak tefek temizlik işleri de yapıyor bakıcısı.bir de günlük yemeğini yapıyor 400 veriyormuş.fiyatlar buralarda böyle genelde de dediğim gibi ben bakıcıya temizlik yaptırılmasına karşıyım çocukla nasıl ilgilenecek.fiyat öyleyse 250 bakıcıya verirsin,15 günde bir 60 liradan ayda 120 de temizlikçiye verirsin,hem evin temiz olur hem çocuğuna iyi bakılır.

ne manasız bir tartışma, oranın piyasasını burdan tartışarak değiştirmeyi bekliyorsunuz sanırım? ben de küçük bir yerde yaşadım 3 sene, arkadaşın dediği gibiydi ücretler.

arkadaşım bebeğine baktırıp aynen dediği gibi kalan zamanlarda ufak ev işleri için -günde 4 saat- 250 ya da 300 veriyordu yanılmıyorsam. ben de eve tüm gün için gelen temizlikçiye 60 lira veriyordum. istanbul'dayım şimdi 100 liradan aşağı temizliğe gelen yok. napayım ben şimdi? diğer yerdeki adama 60 veriyordum siz niye 100 istiyorsunuz mu diyeyim burdakilere? sonuçta sizin dediğinizle aynı şey?

her şehrin piyasası farklı burda sizin ücreti az ya da fazla bulmanız hiç bir şeyi değiştirmez.

hem kadının derdi benim bakıcıya verdiğim para az mı çok mu değil ayrıca yanılıyor muyum?

her neyse konu sahibi arkadaşım benim düşüncem şu yukarıda bahsettiğim arkadaşım da aynı senin şikayetçi olduğun durumlardan şikayetçiydi, ütü evi toparlama vs için anlaşmış ona göre ücret belirlemişti ama en son kadın oturma odasında bardağı mutfağa kaldırmaz olmuştu.

yalnız bebeği seviyor ve iyi bakıyordu o yüzden arkadaşım şöyle dedi "bebeğe iyi bakıyor seviyor güvenilir bi kadın temizlikten vazgeçtim çocuğa baksın yeter". sonra kadın daha da serdi işleri, çocuğu televizyonun karşısına dikiyordu ya da uyku saati olmamasına rağmen çocuğu uyutup müge anlı izliyordu. artık o da ablasını çağırdı. şimdi çocuğu 3 yaşında kreşe gönderiyor.

demem o ki bebeğine iyi bakıyorsa sabret çocuğun az büyüsün kreşe gidecek yaşa gelsin, eğer bebeğe de düzgün bakmıyorsa o zaman yapacak bir şey yok yolver gitsin.

Arkadaşlar kaliteli zaman falan demişlerde. Burada atlanılan bir nokta var. Anladığım kadarıyla zaten yavrunun babası öğleden sonra evde ve o bakıyor. Yani bebeği eğitecek, kaliteli zaman geçirek, öğretecek olan baba.

Bakıcı 4 saat çocukla kaliteli zaman geçirse ne olur, geçirmese ne olur. Bakıcının görevi çocuğun kahvaltısını yaptırmak ve onu güvende tutmak.

Gören duyanda hiç kimse çocuğu uyanıkken elektrik süpürgesi çalıştırmıyor, hiç kimse çocuğu uyanıkken bulaşık makinası boşaltmıyor yada (balkon olmamak kaydıyla) odaya çamaşır asmıyor veya yemek yapmıyor sanır.

Zaten yavru kahvaltısını edip, biraz oyuncaklarıyla oynasa babanın geliş saati geliyor.

Aslında bakıcılık görevi diye birşey yok, eşlik etme görevi var. 3 yaşındaki çocuk pekala evdeki herhangi bir büyüğün yanında oyalanabilir.

Kadın evi süpürmeyince çocuğa renkleri yada hayvanlarımı öğretiyor. Hiç sanmam açıyordur TV yi, koyuyordur çocuğu önüne alıyordur çayını eline.

300tl az diyenlere

Haftada 48 saat calisip 400 tl alan atanamayan ogretmenler taniyorum dersanelerde

Altiustu cocuga goz kulak olacak kisiye yeterl bile

Zaten issizlik yok bu ulkede parayi begenmeyn cok

Dukkanimiza gunluk temizlikci eleman tutacaktik birsuru kisi basvurdu

Encok aglayip yalvarana acidik isi verdik

Sorumlu elemana ilkgunden gunde kac kez yer supurcem fzla supurmeyi sevmem demis

gulegule demsler

Arkadasim sen bayanla acik acik konusacaktin

Butarz insanlara direk soylemek gerekiyor yoksa saf ayaginada yatiyrlar

Hatta bul bskasini onada tesekkr et

Sikma canini paranla sinir olma

evet bende çok merak ettim kaça alıyorlar. kaçıncı yazışım bilemiycem ama burda böyleyken ben niye daha fazla vereyim arkadaşlar.siz olsanız verir misiniz.kimsenin de vereceğini zannetmiyorum

Benim ailem küçük bir ilçede yaşıyorlar ve temizlikçi günlükleri orada 80 ile 100 tl arası değişiyor...hatta tanığımız bir abla var kendine ev aldı temizlik parasıyla...

Anlaşılmayan nokta zaten 300 tlnin az olması değil 8-12 arası 300 tlye hem ütü, temizlik hem de 3 yaşındaki çocukla ilgilenmesini beklemek.
Evet iki iş için çok az bi'rakam.
He derseniz ki 300 tlye şu saatte çocuğa bakacak ozaman zaten kimse fiyatı yadırgamazdı.
Benim oturduğum semtte temizlik günlük 110 tl, ütü de yap dersen fiyat artıyor. Yani işin üstüne iş eklerseniz fiyat göze batar haliyle.
Ama tabii ki şu aşamada işi baştan kabul eden kadın "bakıcı" arkadaş hatalı.
3 yaş çok tehlikeli bi'yaş bence bırakın gözü hep çocuğunuzun üstünde olsun.

arakdaşlar kısa ve öz anlatayım.3 şındaki oğlum için bir tanıdık aracılığıya bakıcı bulduk eşim sabahçı 8-12 arası bizde, 300 lira veriyoruz belki bazı arkadaşlara az gelebilir ama burda geneli böyle akşama kadar olan için 450 500 gibi rakamlar veriliyor. ki genelde ev temizliğide yaptırılıyor.nitekim bende 8- 5 çalıştığmdan bana da yardımcı olsun diye ev temizliğide istediğimi belirttim.haftada 1 evi silme ,toz alma,bulaşık, çamaşır makinesini boşaltma(haftada 2 oluyor genelde)çamaşırları katlama,eşimin 3 gömlek 1 pantolon ütüsü,evi günlük süpürme gibi. 2 aydır bizimle ilk haftalarda çok iyiydi ama şimdi ihmal ediyor söylemesem ne siliyor ne toz alıyor.geçen hafta toz alırsın dedim üstün körü şöylece almış,sonra banyo paspaslarını yıkamıştım pazartesi sabah gelmiş (normalde banyoyu da silicik ama silmediğinden ben pazar günü yıkamıştım , ama eşim traş olurken yerlere traş losyonu damlatmış ben yattıktan sonra sabah gördüm acele çıktığımda silemedim)temiz paspası öylece oraya sermiş.birde eli çok bol evi iki silmeye şu 3 kiloluk losyonları bitirdi .daha bazı detaylar işte .yani oğlumdan fırsat bulup da yapamıyor desem 9- 9.30 arsı uyanır yemegini yer arabası var onunla oynar yai öyle huysuz bir çocuk da değil. zaman bulamayıp yapamıyor desem akrabaları komşularım onlara gidiyor.neyse eşimde benim memnun olmadığmı biliyor bize bakıcıyı bulan kişiyi aramış ilk önceleri çok memnunduk şimdi ihmal ediyor diye.keşke demeseydin dedim bende .işte böyle sizce ne demeliyim.sabah evi silersin dedim geldim ki silinmemiş. hiç bişey demeden çıktı.içeri girdim ki viledanın ucu kopmuş bari söylede bileyim. hadi onu yapmadın toz al yok ben fazla titz biri de değilim arkadaşlar.

Merhabalar, benim oğluma da bakıcı bakıyor. Ben 3 yaşına gelince kreşe vereceğim ki zaten bence doğrusu da bu. 3 yaşındaki bir çocuk kreşte yaşıtlarıyla olmalı artık diye düşünüyorum. Bence sizde kreşe verin oğlunuzu. Kreşe vermeyeceksenizde bakıcıdan sadece evi dağıtmamasını bekleyin bence çünkü öğlene kadar hem çocukla ilgilenip hem de ev işi yapamaz. Benim bakıcımda evi toparlıyor falan ama ben eve erken gelmişsem bebekle ben ilgilenirken yapıyor ev işlerini. Ben yokken çocukla yeterince iyi ilgilensin fazlasını yapmasa da sorun etmem ben.

küçük bir yerde yaşadınız mı hiç? merak ettiğimden soruyorum sadece. bu bakıcılık işlerini yapan insanlar zaten normal bir işe giremeyeceklerinden, ev ekonomisine az da olsa katkı sağlamak için yapıyorlar. yani küçük bir yerde yaşayan insanlar çok açık görüşlü olmuyor, en azından geldiğim yerde öyleydi. bir kadının her ortamda çalışması hoş karşılanmıyor. onlar da böyle işlere başvuruyorlar. beklentileri çok büyük olmadıklarından piyasayı kendileri oluşturuyorlar aslında.

mantık arıyorsanız bu mantıkla bakın biraz da. yani işverenin dayattığı ücreti düşük buluyorsa kabul etmesinler, böylece fiyat arttırılmak zorunda kalınır değil mi? hayır ama onlar kabul ediyor çünkü onlar için yeterli ya da ellerindeki en iyi imkan bu. annem de böyle bir işte olduğu için çok rahat konuşuyorum.

yok yaşamadım ben hiç küçük yerde, türkiyede sadece istanbulda yaşadım, bunun dışında birde londrada yaşadım
ama şimdi şöyle bişey var, o zaman biz mi aşırı kazıklanıyoruz, oturduğum semtte günlük temizliğe 125 liraya geliyorlar ve ütü yemek falan istersek bu fiyat artıyor.
yani haftalık yasal çalışma süresini düşünürsek ve asgari ücreti düşünüp oranlarsak bu rakam günde 4 saat için çok abes değil belki ama bu kadar çok iş bu kadar az para verilmesi çok enteresan geldi bana gerçekten. :50:

Kusura bakma ama 300 tl ye sadece çocuk bakılır. Burdada öğretmen arkadaşlar yarım gün için 300 tl veriyorlar ama sadece Çocuk Baktırıyorlar. yarım Gün Için 300 Tl Az Demiyorlar Arkadaşlar. bu Paraya hem çocuk hemde temizlik yapılmaz Arkadaşım. Sen Olsan bu Paraya çalışırmıydın. Diyorsun Ki Burada herkes Aynısını Verirken Ben Neden Vereyim. orada yaşayan Sizler Çok uyanıksınız, Insanların ihtiyaç Sahibi Olmalarını Kullanıyorsunuz. Insanlar Da Ne Yapsın Üç Kuruş Beş Kuruş Demeden Çalışmak Istiyorlar. Kısaca Siz Okumuş ama?????? Halden Anlamayan Kesim Bu Insanları kullamıyorsunuz. Kusura Bakma Arkadaşım Ama malesef Böyle

Hem neden bu kadar ağlıyorsunuz ki aldığımız ne diye. Sanırım öğretmensin. En az 1800 tl alırsın. Her yerde insanlar kazandığının yarısını okullara yada bakıcılara bırakıyorlar. Herkes kazncının yarısını bırakırken sizin gibi hesap yapmıyor çocuğum güzel bakılsın mutlu olsun yeter diyor. Hem 3 yaş anaokulu için küçük değil bemim kızımda 3 yaşında gitti. Yarım gün başlatın. Zaten yarım gün parasıda o kadar olur. Hem yavrucak bişiler öğrenir. Bakıcıdan ne öğrenecek ki. Sadece tv izleyecek garib. Inan okula gittiği zaman farkı göreceksin. Konuşması Size davranışı Herşeyi Olumlu Değişecek. Onun Bu Yaşda Bir Bakıcıya Değil Okula Arkadaşa Ihtiyacı var

Demişsin ya çocuğum küçük 20 Aylıkken Verdim Küstü Bize. O O Zamandı. Şimdi 3 Yaşında diyorsun. Büyümüş Artık. bence Bir Daha Dene Kreşi. Çünkü Çocuklarda 1 Ay Bile Fark ediyor. 20- 24 Aylık Bebekler Anneye Daha Çok Bağımlı Oluyorlar. 36 Aylık Olduklarında Daha Çok Bağımsızlaşmak Istiyorlar. Benim Kızım 3 Yaşına Kadar Hep Benimle Idi Anneye Bağımlı Çocukdu. Ilk kreşe Gittiğinde Epey Zorlanmıştık. Hiç ayrılmamıştı Benden., Aldık Okuldan Bir Süre Dinlendirdik Şimdi Tekrar Gidiyor, Hafta Sonları Bile Soruyor Anne Ne Zaman Okula Gitcez Diye. Bence Bu Ara Sen Yine Yarım Gün Kreşi Dene. Belki Bu Sefer Uyum Sağlar.

Bence bakıcınız çok haklı.

Resmen kadının emeğini sömürüyorsunuz.

Hem ütü, hem yer silme, hem toz alma, hem çamaşır, ....

Ondan sonra da bu insana bakıcı diyorsunuz :ssz:

Bakıcıdan çok temizlikçi gibi geldi bana.

Şahsen ben 300 tl için bu kadar şeyi yapmam.

Sonuçta çalıştırdığınız bir insan bilmem farkında mısınız ?

Siz bunları 4 saat içinde yapıp çocuğunuza bakabiliyor musunuz hiç sanmıyorum o zaman kadın için de aynı şeyi beklemeyin.

Asgari ücretin 3te 1i fiyatına çalışıyormuş kadın.

Yazık gerçekten..

Back