Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Bakıcı sorunum

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
yok ben 5. seçenek emirlerime itaat etmediği için falakaya yatırıcam

valla insanlar ilginç yaa burda derdini söylüyorsun çözüm aramak için sonra öyle şeyler söylüyorlar ki iyice kafan ağrıyor..
sen doğru bildiğini yap canım boşver.. :27:

yok ben 5. seçenek emirlerime itaat etmediği için falakaya yatırıcam

O da bir secenek tabi. Neden sadece cocuguna bakmasina bu kadar karsisin ya da sadece temizlik yapmasina. Neden israrla iki isi
birden yaptirmaya calisiyorsun. Neden elestriye tahammulun yok.

Bir insana iki is birden yaptirmaya kalkarsan; cocugunla kaliteli vakit geciremez, temizligi de yarim yamalak yapar. Cocuga bakmak demek onunla oturup tv seyretmek demek degildir. Kaliteli zaman gecirmesi onemlidir. Cocuk bu sunger gibi ceker herseyi . Oyun oynamak , kitap okumak, parka gitmek, kucuk matematik oyunlari vs vs.

Dersen ki bunlari yapamiyor o zaman ya sadece temizlik yaptirirsin ya da isten cikarirsin. Sonra da ya baskasini alirsin ya da cocugunu krese goturursun. Cocugun onemli senin, temizlik degil anliyor musun.

Son düzenleme:
benim arkadaşım da küçük bir yerde kalıyor. 2 çocuğu var. bakıcı 500 tl istemiş. bütün ev işlerini de yapıyor.

sonuçta bunu kabul ederek geliyor.

güzelce oturup konuşun bence. kendinizden emin bir şekilde sorun.

başta 300 liraya böyle böyle anlaşmıştık. eğer temizlik yapmak istemiyorsan söyleyebilirsin. ozaman ücreti yeniden değerlendirelim vs vs.

çocuk tabıkıde onemlı ama cocugun hıjyen bır ortamda bulunmasıda bır okadar onemlı cocukla ılgılenırken tozlu bır ortamda cocukla oynaması bence hıcte ıyı degıl

konu sahibi arkadaş ben burda sana hak verdim
kadın derdini anlatamamış bir türlü
tamam hem çocuk bakımı hem temizlik zordur ama
baştan kabul etmiş bakıcınız.. baştan kendini sevdirip sonra savsaklamak olmaz
güzelce halini arz etse kızmayacak zaten konu sahibi bana öyle geldi
en iyisi güzelce konuş canım sen.. bakalım ne diyecek

konu sahibi arkadaş ben burda sana hak verdim
kadın derdini anlatamamış bir türlü
tamam hem çocuk bakımı hem temizlik zordur ama
baştan kabul etmiş bakıcınız.. baştan kendini sevdirip sonra savsaklamak olmaz
güzelce halini arz etse kızmayacak zaten konu sahibi bana öyle geldi
en iyisi güzelce konuş canım sen.. bakalım ne diyecek

hani bir tek ben böyle çalıştırsam haksızlık ediyorum diye düşünürdüm ama çevremde ki insanlara baktığımda saat hesabı yaparsak üst mesajlarda old. gibi benden daha az bile veriyorlar

Büyükşehirlere göre fiyat çok az ama bu o baynın sömürüldüğünü mü gösterir :37: İlçede bu fiyat oluşmuş demek ki. Baştan eğer hem bakıcılık hem temizlik kabul edip sonra yan çiziyorsa aylık 50 tl de alsa suçludur benim gözümde. Sonuçta karşılıklı vaat üzerine kurulu bir işbirliği bu. Ya baştan kabul etmeyecekti ya da böyle devam edecek.

Bu arada konu sahibi hem bakıcılık hem temizlik birarada yürümeyen şeyler. Ben olsam çocuğumun bakımını seçer temizlik beklentimi en aza indirirdim. Madem ilçe küçük, işçilik ucuz, haftada bir temizlikçi alırsın hem kafan rahat olur hem de çocuğuna daha iyi baklılır.

Başta verdiğin paraya karşılık istediğin işi tariflediysen ve kabul ettiyse senle ilgili bir durum olmaz.

Herkesin bakıcıya vereceği para bellidir. Vereceği parayı ve karşılığında alacağı işi söyler, karşının işine gelirse çalışır işine gelmezse çalışmaz.

Ben sömürü falan olduğunu hiç düşünmüyorum. Sömürü dediğin başta açık olmayıp varsa o insanın zor durumundan zaafından faydalanıp nasılsa işten çıkamaz mantığıyla tariflemediği işi yüklemesiyle olur. Ki konu sahibi temizlik istediğini söylemiş.

Bence direk konuş, aldığın cevaba görede nasıl yol izleyeceğine karar ver

Bence hiç sömürüyor muyum diye düşünme. Ben haftanın 6 günü günde 11 saat çalışıyorum aldığım para 800 lira. Patronun ev alışverişinden, çayına kadar yapıyorum. Dışardan bakınca işim çok iyi, sigortacıyım:ssz: Burada kaç kişi işi haricinde hiç birşeye el sürmüyor ya da mesaiye kalıp ek ücret alabiliyor? Alamadıklarında patronun karşısına dikilebiliyorlar mı sen beni sömürüyorsun diye merak ediyorum.Sen kadınla baştan anlaşmışsın. Ayrıca ondan her gün camları silip evi dip köşe temizlemesini de istemiyorsun. Üstün körü bi toz alacak, etrafı toparlayacak. Misafirliğe gitmeye vakit bulabiliyorsa bu işleri de çok rahat yapabilir. Asıl kadın senin yumuşak yüzünü sömürüyor. Olay sadece ev işi yapmaması değil, işini garantilediği için başına buyruk davranıyor. Bence sen yeni bir bakıcı aramaya başla.

bencede verilen ücret hiçte az değil....4 saat için (haftada 20 ayda 80 saat toplamda) 300 tl alıyor..
insanlar asgari ücret için 10 saat çalışıyorlar günde...soğukta çalışanlar var...sıcacık evde uyandıktan sonra 2,5 saat baktığı bi çocuk için 300 lira alıyor azmı sizce?çocuk uyanana kadar toz alır,su temizliği saydığımız banyo wc gibi işleri yada ütüyü yapar ...yarım saat kadar kısa bi sürede bu işlerden herhangi birini yada ikisini rahatlıkla yapar insan...çocuk uyanıncada yedirir içirir bi süpürge yapabilir yani..her gün her günde istememişsiniz zaten..
her gün bi iş yapsa 15-20 dakikasını almaz ...biz çalıştığımız halde bunları her gün yapıyoruz zaten...gözünde büyüteceği bi iş değil yani..kimse dip köşe her gün sil süpür dememiş kendisine...

ama yerinizde olsaydım kesinlike kreşe verirdim.3 yaşına gelmiş çocuğunuz.wc eğitimi bitmiştir..güzel bi kreş bulursanız yarım günlüğüne anlaşırsınız..hem çocuğunuz evde bakıcıdan ne öğrenebilirki?ya tv izliyordur,yada bakıcı iş yaparken çocuk kendi başına oynuyordur..

bende 3 yaşında verdim kreşe..1,5 yaşına kadar kendim baktım..sonrasındada eşimle iş saatlerimizi ayarladık o baktı ben yokken..vs..vs..ama 3 yaşında kreşe verdim..3 yaşında bir çocuğa bakıcının (eğer bu konuda eğitim almamışsa)vereceği bir şey olduğunu hiç düşünmedim ve kimseyede güvenemedim açıkçası...

sizde imkan varsa iyi bir kreşe verin derim ben ..naçizane fikrim...

Bence hiç sömürüyor muyum diye düşünme. Ben haftanın 6 günü günde 11 saat çalışıyorum aldığım para 800 lira. Patronun ev alışverişinden, çayına kadar yapıyorum. Dışardan bakınca işim çok iyi, sigortacıyım:ssz: Burada kaç kişi işi haricinde hiç birşeye el sürmüyor ya da mesaiye kalıp ek ücret alabiliyor? Alamadıklarında patronun karşısına dikilebiliyorlar mı sen beni sömürüyorsun diye merak ediyorum.Sen kadınla baştan anlaşmışsın. Ayrıca ondan her gün camları silip evi dip köşe temizlemesini de istemiyorsun. Üstün körü bi toz alacak, etrafı toparlayacak. Misafirliğe gitmeye vakit bulabiliyorsa bu işleri de çok rahat yapabilir. Asıl kadın senin yumuşak yüzünü sömürüyor. Olay sadece ev işi yapmaması değil, işini garantilediği için başına buyruk davranıyor. Bence sen yeni bir bakıcı aramaya başla.

aynen canım baştan öyle anlaştık ilk ay beklentimin üzerinde çalıştı sonra böyle işte. yani benim de anlatmak istediğim tam olarak bu anlaşmamız böyle.ve tabi ki dip köşe sil demiyorum şöyle bir temizleyecek .ilk çok memnunduk .düşün konsolun tozunu almış geçen camları konsolun calarının büfenin camlarını bile slmemiş.ki evde öyle ıncık cıncık bişeyde yok kaldırıp da silcek hani zaman alcak cam sil sıkcak silip geçecek. yani ipleri koparan birde bugün evi sil dememe rağmen silmemiş onun dışında hiç bi iş de yoktu ona rağmen ne toz almış ne de ocağı silmiş. önceliğim tabi ki oğlum onun sağlığı,beslenmesi ama dediğim gibi sakin bir çocuk. o ev işlerini yapmayınca bende oğlumla fazla ilgilenemiyorum. bende istemem bakıcıya ev işi yaptırayım ama şimdilik şartlar bunu gerektiriyor.

bencede verilen ücret hiçte az değil....4 saat için (haftada 20 ayda 80 saat toplamda) 300 tl alıyor..
insanlar asgari ücret için 10 saat çalışıyorlar günde...soğukta çalışanlar var...sıcacık evde uyandıktan sonra 2,5 saat baktığı bi çocuk için 300 lira alıyor azmı sizce?çocuk uyanana kadar toz alır,su temizliği saydığımız banyo wc gibi işleri yada ütüyü yapar ...yarım saat kadar kısa bi sürede bu işlerden herhangi birini yada ikisini rahatlıkla yapar insan...çocuk uyanıncada yedirir içirir bi süpürge yapabilir yani..her gün her günde istememişsiniz zaten..
her gün bi iş yapsa 15-20 dakikasını almaz ...biz çalıştığımız halde bunları her gün yapıyoruz zaten...gözünde büyüteceği bi iş değil yani..kimse dip köşe her gün sil süpür dememiş kendisine...

ama yerinizde olsaydım kesinlike kreşe verirdim.3 yaşına gelmiş çocuğunuz.wc eğitimi bitmiştir..güzel bi kreş bulursanız yarım günlüğüne anlaşırsınız..hem çocuğunuz evde bakıcıdan ne öğrenebilirki?ya tv izliyordur,yada bakıcı iş yaparken çocuk kendi başına oynuyordur..

bende 3 yaşında verdim kreşe..1,5 yaşına kadar kendim baktım..sonrasındada eşimle iş saatlerimizi ayarladık o baktı ben yokken..vs..vs..ama 3 yaşında kreşe verdim..3 yaşında bir çocuğa bakıcının (eğer bu konuda eğitim almamışsa)vereceği bir şey olduğunu hiç düşünmedim ve kimseyede güvenemedim açıkçası...

sizde imkan varsa iyi bir kreşe verin derim ben ..naçizane fikrim...
canım kreşi denedim 20 aylıkken ama bi türlü alışamadı onu oraya bırakıp gitmemize hatta kreşe küstü onu oraya bıraktığımızda hiç oyun dahi oynamamış bir kenara çekilip duruyormuş böyle olunca bizde kreşten aldık bir süre anneannesi baktı.bu nedenle 4 yaşında anaokulunu düşünüyorum.oğlum oyuncaklarıyla oynamayı çok sever hele sabahları kahvaltısını yapar bir arabası var onunla çok oynar öyle ele ayağa dolanmaz.akşamdan evi derli toplu bırakırım dediğin gibi öyle cam silme ,wc silme filan da yok.sadece banyo zemini evi viledalarken orayı da siliyor. lavabo temizliği istemedim.

canım bence haklısın çocuga bakması tabı kı önceliktir ama çocugun yasaddıgı ortamın hıjyenı de önemlidir. senın cocugun gec kalkıyormus bu süre içinde bi süpürge paspas dediğin en fazla 1 saat sürer kaldı ki her gün istememişsin. benim de bakıcım vardı (akraba- artık akraba tanıdık olayına karşıyım, bi şey oldugunda konusmak zor oluyor) oğlum küçüktü günde 3 defa uyurdu o da uyurdu evde hiç bi iş yapmazdı öyle ki oğlumun döktüğü sütü bile silmezdi, baktım olmuyor işten ayrıldım. yaşayan bilir, zor durum. ayrıca verdiğin para az değil.

ben bakıcıların ev temizliği yapmaması gerektiğini düşünüyorum bütün ilgileri çocuğun üstünde olmalı ama siz baştan böyle anlaşıp sonra yan çziyorsa karşınıza alıp konuşabilirsiniz ama benim için çocuğa nasıl baktığı önemli eğer memnunsanız ev işi beklemeyin bunu sorun etmeyin derim sonuçta bu devirde güvenilir iyi birini bulmakta kolay değil:50:

Back