1. kabul ederse konuşun madem temizlik yapmıyorsun maaşını kesmek zorundayım deyin temizlik ücreti ne kadarsa kesin..
önerilerin için çok teşekkür hele şükür yapıcı biri çıktı 4. seçenek aklımda olan
yok ben 5. seçenek emirlerime itaat etmediği için falakaya yatırıcamBence aklindaki birinci secenek olmaliydi. Tabi daha ne kadar kesersin bilemem, o da sana kalmis. Iyi gunler.
yok ben 5 .seçenek emirlerime itaat etmediği için falakaya yatırıcamBence aklindaki birinci secenek olmaliydi. Tabi daha ne kadar kesersin bilemem, o da sana kalmis. Iyi gunler.
yok ben 5. seçenek emirlerime itaat etmediği için falakaya yatırıcam
yok ben 5. seçenek emirlerime itaat etmediği için falakaya yatırıcam
evet ben çözüm isterken zalim biri oldum çıktımvalla insanlar ilginç yaa burda derdini söylüyorsun çözüm aramak için sonra öyle şeyler söylüyorlar ki iyice kafan ağrıyor..
sen doğru bildiğini yap canım boşver..
konu sahibi arkadaş ben burda sana hak verdim
kadın derdini anlatamamış bir türlü
tamam hem çocuk bakımı hem temizlik zordur ama
baştan kabul etmiş bakıcınız.. baştan kendini sevdirip sonra savsaklamak olmaz
güzelce halini arz etse kızmayacak zaten konu sahibi bana öyle geldi
en iyisi güzelce konuş canım sen.. bakalım ne diyecek
eşimde öyle diyor ama kestirip atmayayım diyorum konuşucam güzelceCanım tek bakıcı omu bence bakıcı bak ve gönder onu onunlamı uğraşcaksın
Bence hiç sömürüyor muyum diye düşünme. Ben haftanın 6 günü günde 11 saat çalışıyorum aldığım para 800 lira. Patronun ev alışverişinden, çayına kadar yapıyorum. Dışardan bakınca işim çok iyi, sigortacıyımBurada kaç kişi işi haricinde hiç birşeye el sürmüyor ya da mesaiye kalıp ek ücret alabiliyor? Alamadıklarında patronun karşısına dikilebiliyorlar mı sen beni sömürüyorsun diye merak ediyorum.Sen kadınla baştan anlaşmışsın. Ayrıca ondan her gün camları silip evi dip köşe temizlemesini de istemiyorsun. Üstün körü bi toz alacak, etrafı toparlayacak. Misafirliğe gitmeye vakit bulabiliyorsa bu işleri de çok rahat yapabilir. Asıl kadın senin yumuşak yüzünü sömürüyor. Olay sadece ev işi yapmaması değil, işini garantilediği için başına buyruk davranıyor. Bence sen yeni bir bakıcı aramaya başla.
canım kreşi denedim 20 aylıkken ama bi türlü alışamadı onu oraya bırakıp gitmemize hatta kreşe küstü onu oraya bıraktığımızda hiç oyun dahi oynamamış bir kenara çekilip duruyormuş böyle olunca bizde kreşten aldık bir süre anneannesi baktı.bu nedenle 4 yaşında anaokulunu düşünüyorum.oğlum oyuncaklarıyla oynamayı çok sever hele sabahları kahvaltısını yapar bir arabası var onunla çok oynar öyle ele ayağa dolanmaz.akşamdan evi derli toplu bırakırım dediğin gibi öyle cam silme ,wc silme filan da yok.sadece banyo zemini evi viledalarken orayı da siliyor. lavabo temizliği istemedim.bencede verilen ücret hiçte az değil....4 saat için (haftada 20 ayda 80 saat toplamda) 300 tl alıyor..
insanlar asgari ücret için 10 saat çalışıyorlar günde...soğukta çalışanlar var...sıcacık evde uyandıktan sonra 2,5 saat baktığı bi çocuk için 300 lira alıyor azmı sizce?çocuk uyanana kadar toz alır,su temizliği saydığımız banyo wc gibi işleri yada ütüyü yapar ...yarım saat kadar kısa bi sürede bu işlerden herhangi birini yada ikisini rahatlıkla yapar insan...çocuk uyanıncada yedirir içirir bi süpürge yapabilir yani..her gün her günde istememişsiniz zaten..
her gün bi iş yapsa 15-20 dakikasını almaz ...biz çalıştığımız halde bunları her gün yapıyoruz zaten...gözünde büyüteceği bi iş değil yani..kimse dip köşe her gün sil süpür dememiş kendisine...
ama yerinizde olsaydım kesinlike kreşe verirdim.3 yaşına gelmiş çocuğunuz.wc eğitimi bitmiştir..güzel bi kreş bulursanız yarım günlüğüne anlaşırsınız..hem çocuğunuz evde bakıcıdan ne öğrenebilirki?ya tv izliyordur,yada bakıcı iş yaparken çocuk kendi başına oynuyordur..
bende 3 yaşında verdim kreşe..1,5 yaşına kadar kendim baktım..sonrasındada eşimle iş saatlerimizi ayarladık o baktı ben yokken..vs..vs..ama 3 yaşında kreşe verdim..3 yaşında bir çocuğa bakıcının (eğer bu konuda eğitim almamışsa)vereceği bir şey olduğunu hiç düşünmedim ve kimseyede güvenemedim açıkçası...
sizde imkan varsa iyi bir kreşe verin derim ben ..naçizane fikrim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?