Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Bakıcı sorunum

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
2 manav var diyelim aynı dometasi satıyorlar biri 5 liradan biri 10 liradan sen pahalı olanı alırdın galiba. ben kadını ezeyim kendini hırpalasın gibi bir isteğim yok 1000 tl nin 500 ünü bakıcıya veren birini göster ben 500 vercem kulaktan dolma şeyler.gerçek de olsa burda böyle arkadaşım

Ben istanbul'da yaşıyorum :)) Aldıgım maaş muhasebeci olarak 1225 ve ödedigim kreş masrafı kızımın kreş ekstralarıyla birlikte 550..Yani burası bir de İstanbul..

Ora nere ?

Bencillik filan demicem, günde 4 saat hafta 20 saat yapar, 300tl/80, saati 3.75tl küçük ilçede çocuk bakıtmak malul olabilir, ama hem temizlesin hem çocuk baksın demek biraz zor, ne kadar küçük olursa olsun ilçe.

Domatesle insan ayni sey degildir. Sen bence manavdan da almazdin pazardan 3 liraya alirdin. Parayi tartismiyorum, oldu olacak bir de yemek yapsinda tam olsun kadincagiz. Temizlik mi istiyorsun, cocuga bakilsin mi istiyorsun. Once bunu bir belirle. Arada iki isi kaynatmaya calismissin hos olmamis.

ilk aylar iyi olduğunu söylüyorsunuz, sizde işveren olarak çalışanınızı memnun etmeye çalışıyormusunuz? yoksa nasılsa parasını alıyor baştanda kabul etti yapmak zorunda mı diye düşünüyorsunuz.. bana böyle düşünüyorsunuz gibi geldi yoksa sorun etmezdiniz eminim ki.. bu ücrete çocuğunuza baktığı için şanslısınız.. ve gerçekten iyi baktığını düşünüyorsanız hiç sorun etmeyin..

anlatamadım galiba herkes böyle verirken ben daha çok veremem arkadaşım bu böyle peki günde 8 saat haftada 4 günden 32 saat( 32*4=128 saat)yapar 380/128=2.9 tl daha pek çok örnek ve hal böyleyken ben az veriyorum diye kendimi suçlumıyorum.

Son düzenleme:
bence konu sahııbı arkadasım sonuna kadar haklısın sonucta alıcagı maası bılıyordu sana bsaından soyleseydı oozman rakam cok az sunları sunalrı yapmam dıye senıde umutlandırmasaydı yardımcı olacagına daır cokta rahat bırıymıs yapmanı soyledıgın halde yapmayıp ustelık acıklama yapmadan gıttmesı gonder gıtsın bence

ben iki sene önce dediğiniz gibiydim bana kalan para bakıcıdan azdı ama içim rahattı..

tabiki ayakkabı verdim,harçlık verdim arkadaşlar ben paranın az old. düşünenlere gerçekten anlam veremiyorum sonuçta bu böyle ve kabul etmiş neyin sorgulamasını yapıyorsunuz daha

örnek olması için ,sen nasıl anlatabilirdin acaba?bunca insan pazara gidip ekonomi yapmasın o zaman nasıl bir mantık bu

hele şükür anlayan biri çıktı para az ama biz birbirimize söz vererek yola çıktık

bizim burda da azdır.yol parası hariç 400.ama ben 500 veriyorum ve servisi ücretsiz ve hiçbir zaman iş yap demedim sonuçta o bakıcı temizlikçi olmak isteseydi onu yapardı ve çok daha fazla kazanırdı çünkü temizliğin günlük ücreti en az 50.ve ben hiç iş yap demediğim halde günlük silme süpürme işlemi yapıyor gömlek ütülüyor ben gelince fark ediyorum.bence karşı taraf sizden memnunsa zaten kendi evi gibi görüyor demeye bile kalmıyor.

örnek olması için ,sen nasıl anlatabilirdin acaba?bunca insan pazara gidip ekonomi yapmasın o zaman nasıl bir mantık bu

Sana ne dedim parayi tartismiyorum. Tartistigim somurme yetenegin. Kadina bir is vereceksin adam gibi yapacak. Yoksa iki isi yarim yarim yapar, ne sen mutlu olursun ne o.

tabiki ayakkabı verdim,harçlık verdim arkadaşlar ben paranın az old. düşünenlere gerçekten anlam veremiyorum sonuçta bu böyle ve kabul etmiş neyin sorgulamasını yapıyorsunuz daha

sorgulama yapmak değil amacım.. benim için önemli olan çocuk, ona iyi bakılıyorsa gerisini sorun değil benim için.. çocuğum söz konusuysa başka konularla yüz göz olmam kimseyle, önemli olan çocuğumun mutluluğudur..
eczanede çalışıyorum ve hastalar doktor kendisine haksızlık ettiğinde ses etmiyorlar ''neden hakkınızı aramadınız orda hasta hakları var neden gitmediniz?'' dediğimde ''aman bana sinir olurda hastama iyi bakmaz'' diye düşünüyorlar.. tamam belki doğru bir bakış açısı değil ama bazen 3 maymunu oynamak en iyisi..
aklıma gelen çözümler;
1. kabul ederse konuşun madem temizlik yapmıyorsun maaşını kesmek zorundayım deyin temizlik ücreti ne kadarsa kesin..
2. yada siz ona o size surat yapsın arada çocuk kaynasın..
3. güvenebileceğiniz başka birini arayın..
4. güzellikle oturup konuşun (belki başka bir sorun vardır eminim başta yapıp sonra bırakmasının mantıklı bir açıklaması vardır)

bırbırınıze soz vererek cıkmıssınız ama senı yarı yolda bırakan o oldu herseyı kabul ettıgı halde bence burda sana deıl işini ilk basta gostermelık yapıp senı ıkna edıp arkasından nasılsa alındım artık rahatlıgıyla ısını savsaklayan bırıne kızmamız lazım cok ıyı bırı olsaydı sen yap deyıpte yapmadgında rahatlıkla cıkıp gıtmez sana derdını anlatırdı( yetıstıremıyorum yoruluyorum vs. vs.)bence sen ona gore daha merhametlı bırısın sen madur oldgun halde ki çalısıyorsun ve cocugn var ona bıle laf solemıyorsun esın soyledgı ıcın ona kızıyorsun helal olsun sana cogu kısı olsa ya hemen ısten cıkartırdı yada sert bır dılle uyarırdı tebrık ettım senı sahsen kırıcı olmadıgın bızlere akıl danıstıgın ıcın

önerilerin için çok teşekkür hele şükür yapıcı biri çıktı 4. seçenek aklımda olan

çocuğun daha çok küçük Allah korusun ne yapacağı belli olmaz bi anlık gözünü kaçırdın mı her şey olabilir..
benim demem o ki çocuğun bakımı önemli bırak hiç bi iş yapmasın oğluna baksın onunla oynasın yemeğine vs dikkat etsin..o zaman da ne bileyim fiyatı düşürürsün..hem gözün arkada kalmaz hemde kafan ağrımaz..
ayrıca ücretn az falan da değil 4 saat için hemde..

gerçekten eşime kızdınm niye öyle yaptın diye.ama neyse oldu bir kere.valla kırılır gücenir diye hap yumuşatarak söylüyorum hiç yap ,et gibi emir edici bir dilli konuşmadım yoruluyorsun ,zahmet etmişsin gibi , her çıktığında teşekkür ederim.aynen dediğin gibi hiç açıklama yapmadan gitmesi çok ilginç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…