2 manav var diyelim aynı dometasi satıyorlar biri 5 liradan biri 10 liradan sen pahalı olanı alırdın galiba. ben kadını ezeyim kendini hırpalasın gibi bir isteğim yok 1000 tl nin 500 ünü bakıcıya veren birini göster ben 500 vercem kulaktan dolma şeyler.gerçek de olsa burda böyle arkadaşımküçük ilçede ücretin az olması, daha az iş daha fazla işçi olduğundan yoksa para orada daha az ihtiyaç olduğundan veya aynı paraya daha çok şey alınabildiğinden değil.
çalıştıranlar çok güzel kullanıyorlar bunu. nasılsa çalışan var. 300 lira da veririm bi sürü iş de yaptırırım ne olacak. sanki küçük ilçede insanlar daha az yoruluyor. ben de küçük bir ilçeden geldim. 200 liraya gün boyu çalıştıran tekstiller vardı. bu tekstillerin orada açılma sebebidir bu, insanları kullanmak. ekleyeyim, mallarını büyük şehirlerden daha ucuza satmıyorlar, daha az kazanmıyorlar yani.
sizin maaşınızı merak ettim doğrusu. büyük şehirlerde insanlar 1000 tl kazanırsa 500 ünü bakıcıya verebilir. siz de 600 tl mi kazanıyorsunuz?
2 manav var diyelim aynı dometasi satıyorlar biri 5 liradan biri 10 liradan sen pahalı olanı alırdın galiba. ben kadını ezeyim kendini hırpalasın gibi bir isteğim yok 1000 tl nin 500 ünü bakıcıya veren birini göster ben 500 vercem kulaktan dolma şeyler.gerçek de olsa burda böyle arkadaşım
2 manav var diyelim aynı dometasi satıyorlar biri 5 liradan biri 10 liradan sen pahalı olanı alırdın galiba. ben kadını ezeyim kendini hırpalasın gibi bir isteğim yok 1000 tl nin 500 ünü bakıcıya veren birini göster ben 500 vercem kulaktan dolma şeyler.gerçek de olsa burda böyle arkadaşım
anlatamadım galiba herkes böyle verirken ben daha çok veremem arkadaşım bu böyle peki günde 8 saat haftada 4 günden 32 saat( 32*4=128 saat)yapar 380/128=2.9 tl daha pek çok örnek ve hal böyleyken ben az veriyorum diye kendimi suçlumıyorum.Bencillik filan demicem, günde 4 saat hafta 20 saat yapar, 300tl/80, saati 3.75tl küçük ilçede çocuk bakıtmak malul olabilir, ama hem temizlesin hem çocuk baksın demek biraz zor, ne kadar küçük olursa olsun ilçe.
ilk aylar iyi olduğunu söylüyorsunuz, sizde işveren olarak çalışanınızı memnun etmeye çalışıyormusunuz? yoksa nasılsa parasını alıyor baştanda kabul etti yapmak zorunda mı diye düşünüyorsunuz.. bana böyle düşünüyorsunuz gibi geldi yoksa sorun etmezdiniz eminim ki.. bu ücrete çocuğunuza baktığı için şanslısınız.. ve gerçekten iyi baktığını düşünüyorsanız hiç sorun etmeyin..
örnek olması için ,sen nasıl anlatabilirdin acaba?bunca insan pazara gidip ekonomi yapmasın o zaman nasıl bir mantık buDomatesle insan ayni sey degildir. Sen bence manavdan da almazdin pazardan 3 liraya alirdin. Parayi tartismiyorum, oldu olacak bir de yemek yapsinda tam olsun kadincagiz. Temizlik mi istiyorsun, cocuga bakilsin mi istiyorsun. Once bunu bir belirle. Arada iki isi kaynatmaya calismissin hos olmamis.
hele şükür anlayan biri çıktı para az ama biz birbirimize söz vererek yola çıktıkbence konu sahııbı arkadasım sonuna kadar haklısın sonucta alıcagı maası bılıyordu sana bsaından soyleseydı oozman rakam cok az sunları sunalrı yapmam dıye senıde umutlandırmasaydı yardımcı olacagına daır cokta rahat bırıymıs yapmanı soyledıgın halde yapmayıp ustelık acıklama yapmadan gıttmesı gonder gıtsın bence
örnek olması için ,sen nasıl anlatabilirdin acaba?bunca insan pazara gidip ekonomi yapmasın o zaman nasıl bir mantık bu
kimseyi sömürdüğüm filan yok ben zannettiğin gibi viçcdansız bir insan değilimSana ne dedim parayi tartismiyorum. Tartistigim somurme yetenegin. Kadina bir is vereceksin adam gibi yapacak. Yoksa iki isi yarim yarim yapar, ne sen mutlu olursun ne o.
tabiki ayakkabı verdim,harçlık verdim arkadaşlar ben paranın az old. düşünenlere gerçekten anlam veremiyorum sonuçta bu böyle ve kabul etmiş neyin sorgulamasını yapıyorsunuz daha
önerilerin için çok teşekkür hele şükür yapıcı biri çıktı 4. seçenek aklımda olansorgulama yapmak değil amacım.. benim için önemli olan çocuk, ona iyi bakılıyorsa gerisini sorun değil benim için.. çocuğum söz konusuysa başka konularla yüz göz olmam kimseyle, önemli olan çocuğumun mutluluğudur..
eczanede çalışıyorum ve hastalar doktor kendisine haksızlık ettiğinde ses etmiyorlar ''neden hakkınızı aramadınız orda hasta hakları var neden gitmediniz?'' dediğimde ''aman bana sinir olurda hastama iyi bakmaz'' diye düşünüyorlar.. tamam belki doğru bir bakış açısı değil ama bazen 3 maymunu oynamak en iyisi..
aklıma gelen çözümler;
1. kabul ederse konuşun madem temizlik yapmıyorsun maaşını kesmek zorundayım deyin temizlik ücreti ne kadarsa kesin..
2. yada siz ona o size surat yapsın arada çocuk kaynasın..
3. güvenebileceğiniz başka birini arayın..
4. güzellikle oturup konuşun (belki başka bir sorun vardır eminim başta yapıp sonra bırakmasının mantıklı bir açıklaması vardır)
gerçekten eşime kızdınm niye öyle yaptın diye.ama neyse oldu bir kere.valla kırılır gücenir diye hap yumuşatarak söylüyorum hiç yap ,et gibi emir edici bir dilli konuşmadım yoruluyorsun ,zahmet etmişsin gibi , her çıktığında teşekkür ederim.aynen dediğin gibi hiç açıklama yapmadan gitmesi çok ilginçbırbırınıze soz vererek cıkmıssınız ama senı yarı yolda bırakan o oldu herseyı kabul ettıgı halde bence burda sana deıl işini ilk basta gostermelık yapıp senı ıkna edıp arkasından nasılsa alındım artık rahatlıgıyla ısını savsaklayan bırıne kızmamız lazım cok ıyı bırı olsaydı sen yap deyıpte yapmadgında rahatlıkla cıkıp gıtmez sana derdını anlatırdı( yetıstıremıyorum yoruluyorum vs. vs.)bence sen ona gore daha merhametlı bırısın sen madur oldgun halde ki çalısıyorsun ve cocugn var ona bıle laf solemıyorsun esın soyledgı ıcın ona kızıyorsun helal olsun sana cogu kısı olsa ya hemen ısten cıkartırdı yada sert bır dılle uyarırdı tebrık ettım senı sahsen kırıcı olmadıgın bızlere akıl danıstıgın ıcın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?