bakıcı problemi?

serap1997

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2009
81
0
86
Çanakkale
malesefki çalışan bir anneyim.doğum iznim bitmek üzere ve bakıcı arıyorum.nelere dikkat etmeliyim.tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum:uhm:

ben de araştırma yapıyorum. edindiğim bilgilere göre, bakıcıyla eşinle birlikte görüşmen önemliymiş. bebeğini bakıcıya kademeli olarak bırakmalıymışsın; yani önce birkaç saat, sonra yarım gün, ardından tam gün... aklıma bunlar geldi; umarım işine yarar.

ben kötü bakıcı deneyimi yaşadım...şöyle bak ilk andaki hislerine güven..ilk anda gözün tutmadıysa boşverceksin..hemen paradan bahseden paradan bahsederken çok rahat konuşan böyle hemen fiyat biçenden uzak duracaksın çünkü bu işi para için yaptığını gösterir bebeğe bakmaz paraya bakar..ama böyle utana sıkıla parayı söylüyosa artı puan demektir..utana sıkıla bu işin fiyatı olmaz ama işte siz ne düşünüyorsunuz filan derse iyi bir bakıcıdır.ilk bıraktığın günlerde eve gelip gideceksin..benim pis bakıcım kapıda anahtar sesini duyunca başlıyordu yüksek sesle bebeği sahte sahte sevmeye...ne kadar güvenirsen güven sessizce kontrollerini sürdüreceksin..mesela birgün işten izin al ve erken gel altna bir bak bezi değişmiş mi güzel temizlenmiş mi yoksa kaka bulaşıkları hala duruyor mu?bebek allah korusun hastaysa bakıcın da üzülüyor mu yoksa umursamazca ben eve bir an önce gideyimin derdinde mi?eve geldiğinde bebekten önce tv kumandasını mı alıyor eline benim pis eski bakıcım gibi...ağzında cakkada cukkada sakız çiğniyor mu?sana saygı duyuyor mu eşine saygılı mı..en ufak şüphede hemen gizli kamera koy...benim yeni bakıcım çok iyi allaha çok şükür...daha bir sürü ip ucu verebilirim sana kötüsünü de görmüş birisi olarak arkadaşım allah kolaylık versin iyisini bulmak kolay değil..

önce bakıcıyı onun evinde ziyaret et ve kendi çocuklarına nasıl davranıyor bak..bebeğine bakıyor mu yoksa paradan bir an önce bahsetmenin derdinde mi...bebekle oynamayı seviyor mu gözle...bir de bunların numaracı olanları böyle bebeği senin gözüne sokarak sever sesli sesli abidik gubidik ama gerçekten seveni içten sever gözleriyle sever koklayarak sever göğsüne bastırır..

benim pis eski bakıcım bebeği yastık gibi elinde tutup sabahtan akşama tv seyrederdi camdan komşu gözetlerdi bir de uyumuyor bu diye mama tıkardı habire bebeğe..ve ana kucağını uçura uçura ayağıyla sallardı bebeğin kafası uçardı böyle eşim görmüş kaç kere eve gelince ben de gördüm .yolladım pisliği gitti...daha neler neler...

of of aynı dert bende de var nasıl bırakıp gideceğiz tanımadığımız birine...ilk bebeğime babaanne bakmıştı rahat etmiştik.şimdi nasıl bırakıcam kızımı yabancı ellere...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…