Bakıcı mı yatılı kv mi?

Yanlış anlamazsanız bir şey sormak istiyorum. Bakıcıların ücretleri hiçte öyle azımsanacak rakamlar değil. Sizde yarım gün çalışacakmışsınız. Ordan kazandığınızın yarısını belki daha fazlasını bakıcıya vermek ne derece mantıklı?

Diğer bir yandan kv ile çok zor. İşin bittiğinde hadi bakalım gitme vaktide diyemezsin.
maddi sorun yok.hadi bakalım gitme vakti deriiim.şaka ima ederim.büyüsün krese sonrada hala kalırsa diyecek birşey kalmaz

Gülümsedim sayenizde siz Kv ile anlaşırsınız gibi klasik Kv bakış açısına karşı çıkmıyorsunuz

Büyütmüş ama 30 yıl önce o zaman şartlar farklı şimdi farklı I'n çorbası ile bulamaç ile büyümüşüz bir çoğumuz sofrada olanı yağlı tuzlu şekerli ayırmadan vermişler

Şimdi trend değişti çocuğa yaşına kadar nerede ise çoğu şey yasak çilekten tut da bala domatesten tuza

Bunu Kv söyleyince olur mu ben yağlı ballı ekmek yedirdim bak oğluma tosun gibi diyecek

Yumurtanın az pişmiş mı çok pişmiş mi yenileceği bile her 5 yılda bir değişiyor bu ülkede

Süt mü mama mı şeker mi pekmez mi uzar gider liste

Kv tecrübeli ama sendeki de güncel bilgi bir de o senin çocuğun senin hatalarında büyüsün daha iyi

Çok Kv düşmanı geldim kendi gözüme de ama örneğin benim Kv soğuğa takık ona hep soğuk hep bizim üstümüz ince sonrada ben sizin evinizde terliyorum diyor duruma göre giyinme kavramı yok sıcakta ince giydirmez çocuğa o çocukmuş üşürmüş
Evet bebek doğduğunda iki de bir giydir üsütme şapka tak aman aman sürekli müdahale etti ev çok sıvaktı oysa o gidince tek kat giydirdim rahatladi.kafasından ates gibiydi yoksa ve huzursuzdu fazla soguk kadar sıcakta zararlı ama illa müdahale bildikleri o çünkü eskiden evler soğukmuş.gittikten sonra bebeğine iyi baktığımı gördü şükür bi sıkıntım olmadı bebekle çok huzurlu.ama karışan çok olsaydı ben huzursuz o huzursuz olacaktı.kv gelirse karıstırtmam bebeğe birşey olmazsa bana olur gibi.baya mücadele ederim.madem geldim karısırım der kesin.

Merhaba.kısmetse bebeğim 7 aylık olunca işe başlayacağım.yarım gün.fakat günlerdir karar veremedim ben bakıcımı yoksa il dışından kv mi gelip baksın.ücretsiz izinde düşük bir ihtimal.yarım gün güvendiğim biri olsun gözüm arkada kalmasın istiyorum.kv yalnız yaşıyor gelmeyede hevesi var sanırım.fakat bu doğru bir karar olur mu emin değilim.kendisi çok ısrarcı birisi bildiğini okur üstüne birde alingan.tansiyon hastası üzüntüye gelemediğini söyler hep.1 sene belki de daha fazla kreş yaşına gelene kadar bizle kalacak.anlasacagımıza hic emin değilim.ben bakıcı düşünüyorum bu sebeplerden.eşimde bakıcı annem gibi bakmaz ama yinede sen bilirsin diyor.ama annesine de birşey diyemem uyaramam.uyarsamda yapmaz kırılır.birde hic özelim kalmayacak.ne yapabilirim tecrübeli arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum.
kayın valıden bence

Sanslisin benim esim olsa annesini getirtir bende 2 gune verem olurum.kvler en azindan benim gorduklerim hep ben biliyorum diyor benim kv eltimi deli ediyor iyi dusun sonra gitde diyemezsin
Bizimkide annesini istiyor ama olacaklardan ben sorumlu değilim diyor.

Kv nin 1 yasinda torunu var bebek rlindeki sekeri ona uzatti oda yalayip verdi tekrar eline ben cok sinirlendim annesi bisey demeyince sustum ama benimkine yaparsa....
Eğitim yönünü ve bu gibi şeyleri geçtim güvenli olur diye düşünmekteyim.

en kötü bakan babanne bile bir bakıcıdan iyi bakar:KK57:
Kendi canı kendi kanı die bakım garantisi varsa yetimhanelerde neden cocuklar var?Madem babannenin cani kanı hepsinin mi babannesi öldü oradaki cocukların..
Babanneyle yada annaneyle yada teyzeyle halayla kan bagı var die ii bakacagına nasıl bu kdr eminsiniz sasirdm dogrusu...
bi cocuga bakabilmek icin kan bagından ziyade vicdan merhamet insanlık olması lazm bi insanda..
Kesinlikle bakanın kim olduğu değil kişilik yapisı önemli.kv en azından yüzyüze bakıyoruz diye çekinir iyi bakar.ancak olan bana olur kızımla ilgili kuralları sürekli hatırlatıtım.atışır tutuşuruz işte.1 yıl

Valla ben olsam bakıcı derdim ama
arkadaşım kendi annesine bile bırakamadığı çocuğunu kv bırakıyor
daha doğrusu kv kp şehir dışından neredeyse onlara yerleşti
doğumdan beri 1.5 yıldır birlikte yaşıyorlar
arkadaşım çok memnun çok mutlu
kv işten eve geldiğimde temizlik yemek vs her şeyi yapmış oluyor
oğluma çok güzel bakıyor Allah bin kere razı olsun diyor
mecbur kalıp bi kaç kez annesine bıraktığında çok sorunlar yaşamıştı

Bakıcı derim ben..anneler bebek bakımı konusunda kendi bildiklerini okumayı severler..o_Osenin isteğin doğrultusunda değil kendi bildiklerini yaparlar..ve sonuç sımarık bir çocuk olur genelde..:KK56:
Uyarsan alınırlar,biz bebek bakmayı bilmiyor muyuz derler
Ama bakıcıyı istedign gibi uyarabilirsinde:KK25:
Çünkü bakıcı insan diil dimi bagirin çağırın asagilayim insan neticede kV neticede oglunun cocugu iyi baka bilir Benin anlayamadigim oglunu koynuna alıp yatiyosunuzda anasina neden bole davraniyorsun uz sizlerde kV olacaksınız oglunuz un eşi size buşekilde dusunse ne yaparsiniz ben ne çocuk bakicisi nede kV deyim ortaya

bakıcı kesinlikle...

Aslında bence hem bakıcı hem anne en iyi fikir, anne için yorucu oluyor bakım ama mutlaka gözetimi de iyi olur. Bakıcı da anneye yardımcı olması açısından iyi oluyor. Tabi ev kalabalık oluyor bu durumda ama bence çok güvenli bir yol

Çalışmak zorunda degilseniz, maddi sıkıntı yasamiyorsaniz kendiniz bakın derim. Çalışıp kazanacaginiz para, çocuğunuzun büyürken her an yanında olma mutlulugunun yanından bile gecemez :)
Ama çalışacaksınız da kesinlikle bakıcı baksin. En azından sizin kurallarınıza göre bakar.
Anne veya kvnin büyüttüğü çocuklar annelerinin kurallarına zor alisiyor benim cevremde hep bu sıkıntı var.

Yorumları okumama gerek kalmadan kesinlikle bakıcı diyorum.
Kayınvalideniz dünyanın en tatlı insanı dahi olsa, bebeğinizin huyunun suyunun değiştiğini anlarsınız bir süre sonra.
Kendi anneniz bakacak olsa bile bakıcı derdim.
Çünkü anneanne veya babaanne torununa kıyamaz, şımartır da şımartır.
Sizin kızdığınız veya yasaklıdığınız şeyleri, siz evde yokken bebeğiniz istediği anda yapar.
Aynı zamanda, onlara da yorgunluk.
Yaşları genç değil ve refleks olarak bir çocuğa ani müdahale etmede geç kalabilirler.
Eğer kayınvalideniz ya da anneniz bakarsa, bir süre sonra her istediğini yaptırmak için ağlayan bir çocuğunuz olur.

Kayınvalide ile mükemmel anlaşıyor olsanız bile fazla samimiyet illaki bi sürtüşme ortamı getirebilir ancak bir çocuğun babaannesi bakıcıdan daha iyi bakar o da aşikâr. Burda düşünmeniz gereken Çocuğunuz olmalı bence siz kayınvalidenizi birşekilde idare edebilirsiniz ama minnacık bebeğiniz iyi bakmayan bir bakıcıya karşı duramaz... Babaanneyi çağırın ve biraz gönlünüzü ferah tutun. Ne güzel ki kendisi de bakmak istiyor. Ben kayınvalideme yalvarsam gelip bakmaz. Sevgiler

Valla konuyu hiç okumadan başlığa dayanarak direkt burdan çığlık cigliga cevap veriyorum BAKICIIIIII!!!! Çocuklar olunca özel hayat bitmiyoorrrr, aman diyim boşuna eve kimseyi getirip huzur kaçırmayın amanNnnn.

benim oğluma 2 yıldır annem ve kv dönüşümlü bakıyorlar
sonuç: çocuğun sürekli huyu değişiyor bizim eşimle aile hayatımız saçma sapan bir hal aldı çekirdek aile olarak sadece 2 haftada bir hafta sonları yalnız kalabiliyoruz ben o kadar strese girdim ki yüzüme anlamsız tikler kazandım :) bu yüzden belli bir süre sakinleştirici kullanmak zorunda kaldım evin düzeni, senin düzenin tamamen değişiyor kendi annen bile olsa bazı konularda birkaç kez uyarmana rağmen yine kendi bildiklerini okuyorlar neyse ki benim son 2 ayım öğretmenim yaz tatili başlayınca ailece baş başa kalabilicez ve seneye okul açılınca da kreşe verip rahatlıycam şimdiden onun hayalini kuruyorum aman alem nasıl bakar diye korkudan ve biraz da maddiyattan ötürü bakıcı tutmadık ama keşke bakıcı tercih etseymişim diyorum ve kesinlile BAKICI diyorum sorunun cevabına

Anladım evet hem anne hem KV çekişmeli olmuştur baya ben annemle rahatım küsmez uyarsamda küssede hemen barışır kv belli olmaz başka yerde yakınır bile.(yaşadım) aslında bi arkadaşta bunu demek istedi kv uyaramazsın bakıcıyı uyarabilirsin senin isteğine göre davranır.polemik olmasın.

X