Bakıcı mı yatılı kv mi?

Bir de kreşe kadar kavramı da muğlak canım.

Bizim şehirde kreşler 5'te işler akşam 7'de bitiyor. O zaman da kreşten çıkan çocuğun evde karşılamaya birine ihtiyacı oluyor; kv de de sizinle yaşamaya devam.

Eşimin abisinin kızına anneannesi baktı; kız ilkokul 3'te halen anneannesi var. 9 yıldır onlarla yaşıyor; bence buna can dayanmaz.

Ülkemizde yeni bir aile modeli ortaya çıktı; anne-baba-çocuk bir de nene var ailede. Her yere çocuk o kişi ile gidiyor; tatillerde bile hep birlikte olunuyor ki bu gerçekten zor bir yaşam biçimi.

Aradan yıllar geçince de bu yaşantıya alışmış kv ye git sen evine denmez; artık o da o evde bir birey oluyor; sonra ikinciyi yap bak zaten düzen var deniyor; hayat böyle geçip gidiyor.

Not: Çok moral bozmadım değil mi?

Tabiki bakici. Kv bide israrc, bildigini okuyorsa vallahi senin evin patronu olur cikar, aman allahim:KK62::KK34:

Çok konuya yazdım; kendi anneniz de kv de sağlıklı olmaz.

Burada ne konular var; telefon ettim alındı; çocuğa şunu giydir dedim alındı; esti dedim alındı diye.

Bir de kv mutlaka daha önce çocuk büyüttüğü için daha fazla biliyordur.

Ben eşime annen çocuk büyüteli 30 yıl olmuş; onun deneyimler 30 yıl önceden kalmış; hayat 30 yıl önceki gibi mi dedim.

Eşim de bakıcı da öyle dedi; ama bakıcı benim dediğimi yapmak zorunda yoksa kapı orda; anneye bunu diyemezsiniz.

Bir de kv ya da anneler ne olur canım demeyi daha rahat yapabiliyor; çocuk bu düşer de hasta olur da deyip işin içinden çıkıyor. Evet tabii ki hasta olacak düşecek de benim istediğim gibi hareket edilmesinden sonra olacak...

Bir de erkekler hep annelerinin iyi bakabileceğini düşünüyorlar; ama iş başa kalınca belli bir yaşın üstündekiler bakamıyor maalesef. Benim oğlan 2,5 aylıktı oturmaya gittik; iki kucağında tuttu; yoruldum deyip kızına verdi. Nasıl baksın akşama kadar annesi olmayan çocuğa? O bakarım diyor ama kendi çocuklarına baktıkları gibi sanıyorlar; hem yıllar geçiyor beden yoruluyor hem de annesi olmayan çocuğa bakmak zor.

Bakıcı seçerken bile mutlaka daha önce annesi çalışan çocuğa bakanını arayın; ben bir bakıcı ile görüştüm; yıllarca ikiz bakmış; bir kaç evde ama hep anneleri de varmış. O bir nevi yardımcı olmuş; oysa annesi evde olmayan bebeğe bakmak her zaman zordur.

Naçizane tavsiyem çocuğunuzu kendi hatalarınız ile büyütün büyüklerin doğruları ile değil. Yani yanlış da olsa o sizin çocuğunuz sizin dediğiniz uygulansın.

Uzun olmuş kusura bakmayın...
çok doğru dedin :KK9:

ba-ki-ciiiiii..
kv yatili olmasa kv derdim ama bu kv konusunu dusunme bile..
kvler ogullarini bizdenkiskanirken bide torun kiskanmasinlar allah muhafaza..

kayınvalidenin geldikten sonra kalıcı olma ihtimalide var egerki dediginiz gibi bildigini okuyan alıngan biriyse zor olur tanıdıkların tavsiyesiyle bakıcı derim bende

hiç gerek yok milleti evinden etmeye. ayrıca senin de evinde huzurun kaçıcak kendisi ne kadar iyi olursa olsun..kendi kendine düzen kurmaya çalışıcak burası da benim evim çünkü "oğlumun evi" diye sanki o evin zaten hali hazırda bir hanımı yokmuş gibi..
ben eşin kararı sana bıraktıysa bakıcı seçeneğini değerlendir derim..

Kesinlikle bakıcı derim.
Annem 1haftadır bende kalıyor amelyat oldu. Eşimle 1haftadır tek kelime bile konuşamadık.
Kendi annem olduğu için konuşması oturması kalkması bana dokunmuyor ama kv olsaydı bir kalksa bin düşünürdüm.
Özel hayat kalmaz ev arkadaşı olursunuz

kesinlikle bakıcı. benim annem bakıyor benimle beraber yaşıyor ama biz bile sorun yaşıyoruz yani. istediği kadar iyi olsun aran seninde endişelerin var huzurunu bozacağına şimdiden iyi bir bakıcı ara bence..

kv bi süre baktı nerdeyse boşanıyorduk halada o psikolojiyi üzerimizden tam olarak atamadık. annem desen ayrı dert. şimdi bi daha doğurursam ya kendim bakacam kreş yaşına kadar yada bakıcıı

Bakıcı. Ozeliniz falan hic biseyinz kalmaz esinizle. Hem bakiciya rahatca herseyi soylersiniz kayinvalideye soylemek zor olabilir soylesenzde kötü olursunuz

Merhaba.kısmetse bebeğim 7 aylık olunca işe başlayacağım.yarım gün.fakat günlerdir karar veremedim ben bakıcımı yoksa il dışından kv mi gelip baksın.ücretsiz izinde düşük bir ihtimal.yarım gün güvendiğim biri olsun gözüm arkada kalmasın istiyorum.kv yalnız yaşıyor gelmeyede hevesi var sanırım.fakat bu doğru bir karar olur mu emin değilim.kendisi çok ısrarcı birisi bildiğini okur üstüne birde alingan.tansiyon hastası üzüntüye gelemediğini söyler hep.1 sene belki de daha fazla kreş yaşına gelene kadar bizle kalacak.anlasacagımıza hic emin değilim.ben bakıcı düşünüyorum bu sebeplerden.eşimde bakıcı annem gibi bakmaz ama yinede sen bilirsin diyor.ama annesine de birşey diyemem uyaramam.uyarsamda yapmaz kırılır.birde hic özelim kalmayacak.ne yapabilirim tecrübeli arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum.
Kayinvalidenizin huyunu bile bile bi sene ayni evde yasamayi goze almayin bence . Ya ucretsiz izinde olun bir sene yada bakici zaten yarim gunmus o sekilde idare edin. Kayinvalideniz olsa ne aksaminiz ne haftasonunuz olcak esinizle aranizda sorun cikmasindansa guvenilir bi bakici tabiki

Kesinlikle bakici derim
Ver ucretini istedigin gibi baktir cocuguna
Kvye bu muameleyi yapamazsin o kendi bildigi gibi bakar cunku cocuga

Kadin tansiyon hastasiymis. Bebekle evdeyken bizi olursa

Bakıcı diyeceğim de bu devirde güvenilir bakıcı bulmak da zor.

Çocuğun kendini anlata bilecek durumda olsaydı bakıcı derdim,Allah korusun bide kötü birine denk gelirsiniz çocuğunuz kendinide ifade edemez,kendi rahatlığınızdan önce bebeğinizin rahatlığını düşünün en azında çocuğunuzda kalmaz aklınız bir müddet idare edin bakıcıyada verecekseniz muhakkak gizli kamera koydurun evinize neler duyuyoruz

valla benim 5. bakıcım.
bakıcıya baktırmayana kolay gelebilir ama çok zor vallahi.
yemek yedirmeyeni, yemek yedirmesine rağmen 7/24 tv seyyrettireni, hem yemek yedirmeyip hem 7/24 tv seyrettireni, hepsini gördüm.
hele sonuncusu yarabbim meyve koyuyorum çocuk yesin diye, çocuğa bi meyve verip yedirmiyo, bi kahvaltı, 1 çorba akşama kadar. meyveler çürüyüp atılıyor.
şimdi kv bende geçici süreliğine.
mis gibi bakıyo çocuğa

X