Memur maasi zaten dusuk turkiyede. Herkesteki memurluk sevdasini anlamis degilim bu sebeple. Kardesim universiteden mezun olamadi 1 dersi kaldi. Bu arada bir magaza zincirinde calisiyor en alelade is. Lisans mezunu memur kuzenimden 28 tl fazla aliyormus dun konusurken ortaya cikti. Hele ki kisin yakit ucreti dahi aliyor ki bunu ben de aliyorum. Yemek ucreti yol ucreti vs... memurlarin pek bir seyi yok özel durumda memurlar olabilir onu bilmiyorum.
Herhangi bir vasif aranmaksizin bu sekilde is bulmak turkiyede cok kolay. Ve bu islerde sebat ederseniz 2 yil icinde mudur olmak da... kendimden biliyorum.
Benim ilk mudurum ilkokul mezunuydu. E bu kadinlarin da gozu acildi. Iyi para almazlarsa cocuk bakmak istemiyorlar. Baska is mi yok? Sigortasi var terfi imkani var vesaire vesaire...
Ust komsunun bakicisinin kiz kardesi bizim temizlige geliyor. Ablasi 3500 aliyormus. Bu sene zam yapilmamis cikmayi dusunuyormus. Semtimiz suadiye. Göktürkte de teyzem cocuk bakiyor. Benim mudur maasima yakin para aliyor.