• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı ablamız...

zodyak2411

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2016
164
87
18
39
GÜNCEL!!!

Sevgili hanımlar;

Konuma yorum yazan herkese çok teşekkür ederim.

1. Bakıcım oğlumun çamaşırlarını yıkamıyor. Ben yıkıyorum.
2. İlk etapta oğlumun yemek, çamaşır vs... gibi ihtiyaçlarının tümünü karşılayacağı şeklinde anlaşmıştık. Hatta sabah 07:00 akşam 18:00 olarak belirlemiştik çalışma saatlerimizi ancak süt iznim dolayısıyla erken çıkmama alıştığından sonradan çalışma saatlerini dahi yeniden düzenlemek istedi.
3. Kendisi eşimin iş yerinden bir arkadaşının hanımı. Kurum lojmanlarında oturuyorlar. Herkes birbirini tanıyor bu nedenle hata yapma ihtimalinin düşük olduğunu düşünüyorum. Yaşadığımız yerde hiç akrabamız vs... yok. Hiçbir bağım olmayan birisine çocuğumu emanet etme ihtimalinden daha makul geliyor bana çocuğumu ona emanet etmek.
4. 40 küsur yaşındaki bir kadını çocuğumun birkaç parça kıyafetini makinaya atacağı için mağdur ilan ettiniz ya pes wallahi.
5. Oğlum 24 aylık tam olarak konuşamıyor bile.

Biraz önce bakıcıyla konuştum. Konuyla ilgili endişemi dile getirdim. Israrla dikkatli olmasını tembih ettim. Tamam dedi. Dikkatle gözlemleyeceğim. Bağışıklığı biraz daha güçlensin kreşe vermeyi düşünüyorum.

Selam hanımlar;

Hepinize güzel bir gün geçirmenizi dilerim öncelikle.

İki yaşını yeni bitirmiş bir oğlum var. Çalışan bir anne olduğum için bir ablamızdan yardım alıyoruz. Her sabah evine bırakıyorum oğlumu. Piyasanın üzerinde bir maaş alıyor bizden. Elimizden geleni de yapmaya çalışıyoruz onu memnun etmek için. Oda iyidir Allah' ı var. İki yıldır bakıyor oğluma.

İlk etapta çocuğun yemeklerini de ben götürüyordum ama artık yemeklerini değilde mesela yoğurdunu, kıymasını, meyve ve yumurtasını vs... götürüyorum. Yemekleri benim yapmam konusunda bir dönem üzerimde baskı kurmaya çalıştı ama yumuşak adımlarla bu işten uzaklaştım.

Oğlumun çamaşırlarını yıkamasını istemiştim onuda kabul etmedi. Üzüldüm açıkçası o dönem. Nedir yani? İki yaşında bir çocuğun yediği içitiği ne olacak ki? Birde çamaşırını elinde bile yıkayabilir ama o dönem ısrarla elime tutuşturuyordu her akşam. Yani insan ablalık bekliyor ama yok işte.

Konuyu uzatmak istemiyorum bunlar sadece birkaç örnek. Çocukla birlikte başkalarının evine oturmaya gitti bir kaç kez. Ben bu durumu kabul etmeyince bu koşullarda bakamayacağım falan demişliği var. Biraz rahatına düşkün yani...

Son olayı anlatmak istiyorum esasen.

Çocuk bu hızlı büyüyor tabi. Geçen yıl aldığımız kıyafetler yetersiz kalınca oğluma birkaç eşofman takımı aldım, giydirdim. Bu hafta sonu fark ettim ki çocuğun dizi çamaşır suyu olmuş. Aşırı derecede canım sıkıldı.

1. ve en önemlisi o çocuğun çamaşır suyu olan bir zeminde ne işi var? O ortam muhtemelen kaygan, çamaşır suyu ağır bir kimyasal. Çocuk belkide düştü benim haberim yok.

2. si o eşofman takımı sadece bir kez yıkandı ve 55 liraydı. Yazık günah değil mi?

Biraz önce ablayla konuştum. Yukarıda yazdığım endişelerimi dile getirdim birde iki arada şu yeni kıyafet mevzusunu da söyledim. Amaaaan ablam ben hiç takılmam öyle şeylere demesin mi? Yani sen takılmazsın bellide benim takılıp takılmamam da mı önemli değil senin için?

Ne biliyim yahu? Ben olsam kendimi kötü hissederdim mesela.

Abartmışmıyım sizce?

Son düzenleme:
Kıyafetlerini yıkamama konusunda bakıcıyı haklı buluyorum ama cocuğunuzu alıp misafirliğe gitmesi nedir ? Sizin onayınız olmadan hic bir yere goturemez. Çamaşır suyu olayı evet can sıkıcı normalde bir kere olduysa yapacak bisey yok diyip görmezden gelinebilir ama bakıcının ukala tavırları olayı büyütmüş gözünüzde. Keske bastan bu kadar taviz vermeseydiniz sizden yüz bulmuş bence.

Ben bu ablayı beğenmedim.Tavrı,rahatlığı ayrı sıkıntı, tepkileri ayrı sıkıntı.Çamaşır suyuyla evini temizlemiş oğlunuzla beraber, başka bir şey gelmedi aklıma.Öyleyse de çamaşır suyunun kokusu ve tene teması bizler için bile sakıncalıyken, bir bebeğin zarar görmesini nasıl akıl edemez?Aman ben takılmam öyle şeylere ne demek?Ya başka birini bulun referansla ya da kreşe gönderin bence.

kendi evinizde bakacak birini bulamaz mısınız? çocuğun yemeğini yapmayı bile yüksünüyor anladığım kadarıyla, e ne yapıyor bütün gün?
madem iyi para veriyorsunuz, evinize birini bulun hem kendi ortamında bakılsın hem yemeği, uykusu düzenli olsun, çamaşırı ütüsü size kalmasın.

Çocuğunuz onun evinde olunca ortam denetlenmesi zor

Herkese önerimiz kendi evinde bakılsın

Çocuğunuz da uygunsa kreşe başlasın olmazsa da en geç seneye başlasın

Bakıcıya ima etmeyin el kadar çocuğun çamaşır suyunun yanında ne işi var deyin

Oğlum 6 yaşında henüz yanında çamaşır suyu kullanılmadı kural idi zira bakıcımıza asla çocuk bunları solumayacak diye başladık 4 aylıkken

Kurallarınız net olsun hiçbir şey için geç değildir gezmeye de gitmesin hatta evine de misafir kabul etmesin

10 küsur yıllık iş hayatımda iş yerime misafir gelmedi hiç mesela o da iş gözü ile bakmak zorunda

çamaşır suyu konusunda haklısınız ama elde çamaşır falan yıkayamaz
bide neden onun evinde bakılıyor başka yerlere misafirliğe gitmek de neyin nesi
Allah korsun devir, ortam kötü kati tavır takının bu konuda
bulabiliyorsanız başka birin bence hızlıca bulun
o istiyor ki her işimi yapayım gezmelere de gideyim hem karnım doysun hem pastam dursun
ne kadar veriyorsunuz bende merak ettim
kimi bakıcı çok kaprisli maalesef :(

Çamaşır yıkama konusu hariç hiçbir konuda bakıcı haklı değil. Ve kesinlikle çocuğumu o bayandan alırdım başka bir alternatif arardim.Bu ne böyle? Böyle is olmaz yani. Çamaşır suyuyla çocuğun yanyana olması son nokta yani.

Başkasının evine çocuğumu asla göndermem. Bakıcı evindeyken evinin işi ,misafiri gezmesi derken çocuğumu ihmal eder.
Yaşı uygun yavaş yavaş kreşe alıştırın,çocuk hem sosyalleşir hem birşeyler öğrenir.Çamaşır suyu konusunda haklısınız ama başkasının evinde baktırıyorsanız bunlar sıkça olacaktır ve siz bunları denetleyemezsiniz. Çamaşır yıkamak zorunda değil.

Neden kreş değil?
İyi bir kreşin çocuklara kattığı o kadar çok olumlu şey var ki.
Madem çok para veriyosunuz pekala profesyonel öğretmenler tarafından yaşıtlarıyla sosyalleşebileceği, ruhsatlı düzgün bir kurum yerine neden ev gezmelerine giden, eserekli bir kadın????
Diye sorarlar mesela..

Ben sadece kendi evinde bakıyor olmasına takıldım, çocuk psikoloğu pedagog arkadaşlar daha iyi bilir ama sanıyorum ilk 2 yıl çocuk kendi evinde bakılmalı. Anneanne babaaanne bile bakıyor olsa dahi çocuk bakımı çocuğun kendi evinde kendi düzenine göre organize edilmeli. Bakıcı konusu çok çetrefilli bir konu ama şahsen ben evde baktıracak birini bulamasaydım kreşe verirdim diye düşünüyorum. Kreş imkanınız yok mu? Yada kendi evinizde baktıracak birini bulamaz mısınız?

Değil çamaşır suyuyla temas etmesi, aynı ortamda bile bulunmaması gerekiyor çocukların. Çok can sıkıcı bir şey bana göre de. Bakıcı özensiz biri gibi geldi bana, kreş ya da kendi evinizde kendi kurallarınıza göre bakıcı bulma alternatiflerine bakabilirsiniz.

Back