bakarmısınızzzz :/ yoruldum bu kız tarafı erkek tarafı muhabbetinden

cnm bizimkilerde nişanlımın ailesi de bize birkaç konuda yardım etti kenara çekildi. Düğün Mekanını, Gelinliği, Balayını nişanlımın ailesi odedi Kına gecesi, beyaz eşya, kuafor parasını bizimkiler verdi. Gelin ayakkabısı, çiçeği, fotoğrafçı, mobilya, perde, halı falan nişanlımla kredi çekip odeyerek halledıyoruz.

Ama benım bildiğim, geleneklere gore yapılacak ise, Kız tarafı yatak odası takımını, buzdolabı harici tüm beyaz eşyalarını, damadın kıyafetini, saatini, çeyiz bünyesindeki ıvır zıvır tüm eşyaları, alır, erkek tarafı kalan herşeyi halleder. Kı bence bu adaletsiz, biz uygulamadık. Tabı herkesin kendı fıkrıdır.

Bu konuları bu kadar abartmaya gerek yok bence. Biz evlenmeden önce eşimle konuştuk anlaştık herşeyimizi kendimiz yapıcaktık ailelerimiz karışmayacaktı ki öyle de oldu neredeyse tamamını kendimiz aldık. Her ne kadar karıştırmayalım dediysekte kenara çekilip izlemek olmaz diye annem perdelerimi yaptırdı kayınvalidem de halılarımı aldı. Bir de biz eşyaları bi kaç ay önceden aldık düğüne kadar borçların bi kısmını öderiz en azından diye ben de eşim de aldığımız tüm maaşı kuruşuna dokunmadan taksitlere yatırdık. Bizim hazırlıklarda kız tarafı erkek tarafı pek olmadı çok şükür bi sorunda çıkmadı

Şimdi ki kayınvalideler, erkek tarafı çok şanslı.. gelinler çalışıyor, çok rahatlar, burda o kadar insan gördüm ki, düğünü bile gelin kendi biriktirdiği paradan yapıyordu..
Tabi ki olmalı fedakarlıklar, ama aptal yerine konulmamalı insanlar..Eskiden gelin çeyiz sandığı dışında hiçbir masraf yapmazdı..Şimdi damat tarafını görüyorum da, hep bi istek, hep bi sorumsuzluk..

Yazdıklarının hepsine katılıyorum canım.

Son düzenleme:

En sacma buldugum lakirtilardir. O yuzden siz cok kulak asmayin.
Sonuc ne oluyor biliyor musunuz?
Etrafinizda "aaa sunu da mi yapamadilar, aaa erkek tarafi onu da mi yapmamis" diyenler, sen evlendikten sonra toz oluyorlar ve nihayetinde uzulen sen oluyorsun ve uzuldugunle kaliyorsun.
Sende lafin iyisini bileceksin (eger bu lakirdilari yapanlar annen-baban degillerse), ex birinden boyle bir yorum geldiginde "yaa onlar yapamadilar tabii, masraflar cok, sen de hediye olarak yap madem, bu kadar yapilmamasindan rahatsizsan, ben rahatsiz degilim" dersin olur biter...

Ben yasadim bunlari, bir yengem var, evlerden irak...
Birak esyayi, takiya kadar "sunu da mi yapamamislar" diye laf uretti durdu.
Sonuc? Benim herseyim cok guzel oldu ve icime sindi, ama o zaman yasanilanlarla uzuntuler oldu malesef.
Esim su an tabii ki o yengemden nefret ediyor ve mumkun mertebe gorusmuyoruz.

Bosver, cok fazla kafana takma bence bunlari kafana...
Sonucta siz bir yuva kuruyorsunuz, kiz ceyizi ivir zivir gibi gorunur, az gibi durur ama baktigin zaman meblada daha yuksektir.
Erkegin yaptiklari ise daha ortada gorunen seylerdir, ama bazen kizin yaptiklarinin paha anlaminda altinda kalabilir.
Bu gayet normal...

Rabbim gecim versin yeterki... Bunlar bos seyler, kafana taktigina degmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…