• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bahçemdeki kedileri ne ile besleyebilirim?

mavilimonata

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2018
1.738
3.490
83
Arkadaşlar merhaba, apartmanımızın bahçesinde kediler var.

Aslında ilk 1 tanesini görmüştüm kışın ona ev yapıp mama bırakıyordum daha sonra o kediyi tekrar hiç göremedim.

Çöpe yemek atmayı sevmediğim için apartmanın önüne bir kapta yemekler bırakıyordum daha sonra apartmandakilerle dalaşınca bahçenin bir köşesine su ve mama kabı koyup hergün içini doldurmaya çalıştım, 1 tane kedim vardı şimdi yavruları olmuş baktım ben yemek koydukça benim çocuklar çoğaldı şimdi 7-8 tane kedi camımın önünde yemek bekliyor her gün :KK37: Ve inanın hepsi bir deri bir kemik:KK43:

E ya tek yada 2 kişilik yemek yaptığım için kalan yemeğim yetmiyor diye geçen gün mama aldım ama yemedi hiç birio_O

Ben bu çocuklara evde kendi imkanlarımla onlara da faydalı olabilecek ne yapabilirim?

Haftada bir tavuk haşlayıp suyuyla etiyle 2 günlük yemek çıkartabiliyorum ama şuan iş arıyorum ve maddi olarak maalesef sık sık tavuk ve etle besleyebilecek durumda değilim :/

Kedisi olan arkadaşlar siz ne ile besliyorsunuz? Mesela muz kabuğu, yumurta kabuğunu rondodan geçirip yemeklerine koysam vitamin mi olur yoksa zararı olur mu? Daha önce 9 yıllık köpeğim vardı köpek bakımını biliyorum ama kedilerden korktuğum için hiiiç bilmiyorum maalesef.
Tavsiyelerinizi bekliyorum:KK200:

(Süt vermeyi düşündüm ama parazit yapar diye duymuştum o yüzden kaş yaparken göz çıkarmak istemedim süt-ekmek verebilirmiyim?)

Kedilere süt vermeyin. Laktozu sindiremiyorlar ve ölüme bile yol açabilir bu yüzden.. Tavuk ciğeri çok ucuz, onu haşlayıp verebilirsiniz. Suyuyla ekmek vs ıslatabilirsiniz. Ben ciğeri havuç, patates, pirinçle vs haşlayıp blenderdan geçirip mama da yapıyorum bazen.. Tabi her gün ciğer vermek de olmaz. Zararı var sürekli tüketmenin.. Ama ciğer yerine tavukla da yapabilirsiniz bu mamayı..

Ben de penceremin önüne gelen bir kediyi besliyordum sonra baktım çocuklarıyla, kankalarıyla gelmeye başladı hayvan:KK70:1 tane kedi 15 tane kediye dönüştü. İnternette ev yapımı kedi maması tarifleri bulmuştum. Pirinçli, havuçlu, tavuklu tarifler vardı ama onları da yapması zor geldi. Evinizde bir kedi olsa haftada bir mamasını yaparsınız sonra dondurucuya bölüp koyarsınız her gün az az yer ama fazla sayıdaki kedi için yapması zor oluyor.

İnternette 15 kilosu 65 lira gibi fiyatı olan (kim bilir içinde ne var) bir mama buldum. Bütün kediler severek yedi, zayıf ve hasta olanlar kendine geldi. Sağlıklı bir mama değil ama en azından aç kalmalarından iyidir dedim. Temizmama’dan alıyordum girip ucuz mamalara bakabilirsiniz oradan belki daha uygun gelir.

Sokak kedilerim için ben de temizmamadan alıyorum ya da honey diye bir marka var onun kuzu etlisini de seviyorlar

Bizimde apartman kapısında var. Apartman sakinleri bir ev yaptı anne ve yavrularına. Biz sulu mama ve kuru mama veriyoruz.

Back