Tüp Bebek Merkezleri Bahçeci Fulya Mağduriyeti

Selamlar arkadaşlar. Bugün haber sitelerine düşen bir haberle canım çok sıkıldı. Bahçeci tüp bebek kliniklerinin sahibinin aldığı hapis cezasından bahsediliyor. Sanızım mahkeme sonuçlandığı için artık bunu yazmakta sakınca yoktur; daha önce bir aile, tüp bebek tedavisi ile doğan bebeklerinin kendilerine ait olmadığını, farklı bir çiftin embriyosunun transfer edildiğini ispatlıyor ve bunun üzerine firma özür diliyor, karışıklık olduğunu kabul ediyor. Bunun üzerine bir doktor işten ayrılıyor ve bu ailelere destek oluyor. Firmanın sahibi o meşhur kişi de şoförünü azmettirip bu doktorun arabasını kurşunlattırıyor!!!!! Şu an bu suçtan 6 yıl hapis almış kendisi!

Tabi ki çocuk sahibi olmamızda bize yardımcı oluyorlar, vesile oluyorlar, ancak bu karakterde birinin işletmesine para kazandırmak benim zoruma gitti. Bir de gebelikten sonra kesinlikle yakın ilgi alaka yok. İlk gebelik muayenesinden sonra devam etmek istemedik, bize “3 ay dolana kadar buraya gelmenizi öneriyoruz” dediler. Ama geçenlerde covid olduk, ne yapalım diye mesaj attığım doktorum bana cevap bile vermedi! Kısacası ben artık burada devam etmeyeceğim. Eğer gebeliğim devam etmezse de yeni tedavi için başka bir merkez bulacağım. Bu işler küçük ama mide bulandırıcı ne yazık ki...
Bu haber doğru yani yanlış traansfer ve doktoru kurşunlatma, zaten adli vaka bütün haberlerde var isteyen girip araştırır, kurşunlattigi doktorun ayrı bir tüp bebek merkezi var şu an o doktor bizim tedavi sürecimizi de yönlendirdi Allah ondan razı olsun, iyi ki hala vicdanlı doktorlar var🙏🙏 ama bu konunun bahcecide devam etmekle alakası yok sonuçta 10 yılda bir kere olmuş başka bir yerde de olabilir, isim soyisim benzerliğinden ve yoğunluktan oldu diye biliyorum. Tedavi görenler bilir transfer anında ad soyad eş adı vb bilgiler yüksek sesle söylenip kontrol edilir. Bahceciye gidip sonuç alan birsuru insan var sonuçta ama benim tedavi surecim de hüsran olmuştu. Bu arada erkek faktörlü problemi olana o kurşunlanan doktoru tavsiye ederim, varsa bulur kendisi😎yoksa takdir ilahi🤲

Bu haber doğru yani yanlış traansfer ve doktoru kurşunlatma, zaten adli vaka bütün haberlerde var isteyen girip araştırır, kurşunlattigi doktorun ayrı bir tüp bebek merkezi var şu an o doktor bizim tedavi sürecimizi de yönlendirdi Allah ondan razı olsun, iyi ki hala vicdanlı doktorlar var🙏🙏 ama bu konunun bahcecide devam etmekle alakası yok sonuçta 10 yılda bir kere olmuş başka bir yerde de olabilir, isim soyisim benzerliğinden ve yoğunluktan oldu diye biliyorum. Tedavi görenler bilir transfer anında ad soyad eş adı vb bilgiler yüksek sesle söylenip kontrol edilir. Bahceciye gidip sonuç alan birsuru insan var sonuçta ama benim tedavi surecim de hüsran olmuştu. Bu arada erkek faktörlü problemi olana o kurşunlanan doktoru tavsiye ederim, varsa bulur kendisi😎yoksa takdir ilahi🤲
Yok ben zaten karışma olasılığı yüzünden değil, merkezin sahibinin böyle mafyavari işlere karışmış olmasından dolayı devam etmek istemiyorum. Tedavimiz olumlu sonuç verdi, gebelik takibi için gidiyorduk. Artık ona da gitmek ve daha fazla para kazandırmak istemiyorum, bunu söylemek istemiştim.

Biz de görünür hiçbir problem yok gebe kalamadığım için başvurduk bu yola yaşım 30 yaşıma göre rezervim alt sınırda dediler 7 yumurta toplanıyor ilk 2 tedavide kaliteli embriyo elde edemedik sebebini de memoriala gelince anladim. Memorialda kan tahlili veriyorsunuz ve sizin degerlerinize göre ilaç dozunuz belirleniyor yani herkese eşit ilaç verilmiyor diğer tedavilerde ben hep aynı doz ilaç aldım herkese de o sekilde yapılıyordu. Asıl sorun en büyük yumurta 18 mm de diğerler 15-16 dayken çatlatma iğnesi oluyordum burada en büyüğü 20-21 de yapıldı ve iyi kalitede embriyo gelişti. Transfer esnasında idrara ne kadar sıkışık oldugunuza bile bakıyorlar ben çok şaşırmıştim. Biraz uzun oldu kusura bakmayın ama bir yılım boşa heba olduğu için kimse aynı durumlari yasasin istemem sormak istediginiz herseyi yanıtlayabilirim
Özelden yazıyorum ☺️

Biraz bahsedebilir misiniz , sorun ve maddi manevi süreciniz nasıl gelişti Bahçecide

Yazışmaları uzun uzun okudum . İçim acıdı desem yeri ..
Son 1 haftadır ben ve eşim tüp bebekle ilgili net üzerinden araştırmalar yapıyoruz . "Bahçeci" gibi ilgi gören ve reklamın inanılmaz seviyelerde olduğu bir yer bana hiç samimi gelmiyor ..Bu kadar reklam yapmak niyeyse bana güven hissi vermiyor .Türkiye 'de işinin ehli , reklama ihtiyacı olmayan ve tamamen işini benimseyen ,hastasının mutlu ayrılmasına sevinen profesyonel doktorlar olduğuna inanıyorum ki ... Ben de arayış içerisindeyim . Fakat bi taraf memnuniyet duyarken bi taraf hüsranla ayrılıyor .. Başarısızlıkların reklamı yapılmıyor zaten , kimde tutmuşsa 1 saat sonra instagram hesabında beğeni rekoruna sunuluyor ..
Arayıp bilgilendirme istediğimde " gelmeniz gerek muayene ücreti "...... TL" deniliyor. Kapı önce paradan açılıyor zaten . Her kuruma ,her doktora karşı saygım sonsuz ,zaten mucizeyi yaratan onlar değil Rabbim . Keza aracılık eden vesile kılanlardır doktorlar.

Bu yazışmaları takip edeceğim ..
Son birkaç gündür aklımda Ankara /Çankaya 'da bulunan Tolga Ecemiş 'te kaldı..Bilgisi olan veya farklı tavsiye edecek olan lütfen paylaşsın ..

Sevgiler ..
canım ben Ankara Bahçeçi Selen Sakar Ecemişte tedavı oldum 3 tüp bebek tedavımdı daha once 4 aşılama 2 tüp bebek tutmamıstı ve bana da eşimede sorun yok sebebsiz inferlite demişlerdi falan benım yumurtalarımda sorun oldugu gec buyudugu ve emrıyo sorunum oldugu ortaya cıktı Bu arada Selen hoca Tolga Ecemişin eşi olur kendılerı ama ben cok memnun kaldım rabbım ınsallah kımseyı aratmaz :dua:

Bu arada benim anlattığım bahçeci cem bey
Aah bunu iyi ki yazdiniz,cunku ben hangi Cem Bey oldugunu anlamamistim :)
Gecmis olsun arkadasim, Allah kimsenin yolunu Bahceci’ye dusurmesin, sube farketmez hepsi ayni bence...
Umarim en kisa surede bebegini kucagina alirsin.

Yok ben zaten karışma olasılığı yüzünden değil, merkezin sahibinin böyle mafyavari işlere karışmış olmasından dolayı devam etmek istemiyorum. Tedavimiz olumlu sonuç verdi, gebelik takibi için gidiyorduk. Artık ona da gitmek ve daha fazla para
kazandırmakakakak istemiyorum, bunu söylemek istemiştim.

Yok ben zaten karışma olasılığı yüzünden değil, merkezin sahibinin böyle mafyavari işlere karışmış olmasından dolayı devam etmek istemiyorum. Tedavimiz olumlu sonuç verdi, gebelik takibi için gidiyorduk. Artık ona da gitmek ve daha fazla para kazandırmak istemiyorum, bunu söylemek istemiştim.
Anladım, ben orada 3 kere tedavi oldum ve her seferinde hüsran, sonuç olarak gittiğinizde size göre tedavi uyguladıklarını söyleseler de öyle bir şey yok, devlet desteğiyle gidenleri sömürmeye çalışıyorlar olanların Allah'tan olmuştur. Mesela bana söylediklerinden ben havuz yapmasını söyledim prosedürleri öyle değilmiş ne demek öyle değil bana ozel tedavi nerede o zaman, 3 tedavide de aynı doz ilaç ve aynı sonuç insan bir tanesini bile mi degistirmez. Tiroidimi bile kontrol altına almamış bana diyor ki 3,5la bile olan varmış, sağlıklı bir insanın olabilir biz oraya zaten bir sorun olduğu için gidiyoruz sen niye 2.5 un altına düşürmeye çalışmıyorsun, 2. Tedavimizde kendisi yoktu başka bir doktor vardı humatrope diye değişik bir iğne vermisti o zaman biraz daha fazla yumurtam olmuştu, 3. Tedavide yine aynı ilaçları verince bunu kendisine söyledim zaten bana 1 dk içinde bakıp uzaklaştı kendisini göremedim hemsiresine söyledim konuşalım diye benimle hiç konuşmadı ve istiyorsa yazayım demiş. Ne demek istiyorsa yazayım ya? Demek ki başka ilaç var ama sen bana uygulanıyorsun. Uzatmayayım keşke hiç oraya gitmeseydim diyorum ama bu da bir surecti... Zor bir süreç oraya gidip çare bulan da var sonuçta ama bize gore çok daha ağır vakalar olmasına rağmen 3 tedavinin sonunda bize dediği şey size yapacak bir şeyim yok!!! Biz umutsuz vaka miyiz. Onu söyle o zaman... Zamanımız, paramız dışında en büyük kaybımiz moralimiz oldu maalesef yaklaşık bir yıl kendimizi maddi manevi toparlayamadik. Vebali insanları ₺₺₺olarak gören o doktorun boynuna... Benim tedavi gördüğüm zaman bu mevzu olduğu için şöyle bir şey duymuştum sonradan o aileye para teklif etmişler ve kurumun paraya ihtiyacı varmış o sırada bir sürü doktor vs. De ayrıldı bundan dolayı insanları somurdugu gibi... Yani ben bir devlet Hastanesi'nde tedavi olsaydım bana oradaki işlemi yaparlardı zaten... Uzatmayayım diyorum ama 😃 mümkün değil oradan bahsederken

Anladım, ben orada 3 kere tedavi oldum ve her seferinde hüsran, sonuç olarak gittiğinizde size göre tedavi uyguladıklarını söyleseler de öyle bir şey yok, devlet desteğiyle gidenleri sömürmeye çalışıyorlar olanların Allah'tan olmuştur. Mesela bana söylediklerinden ben havuz yapmasını söyledim prosedürleri öyle değilmiş ne demek öyle değil bana ozel tedavi nerede o zaman, 3 tedavide de aynı doz ilaç ve aynı sonuç insan bir tanesini bile mi degistirmez. Tiroidimi bile kontrol altına almamış bana diyor ki 3,5la bile olan varmış, sağlıklı bir insanın olabilir biz oraya zaten bir sorun olduğu için gidiyoruz sen niye 2.5 un altına düşürmeye çalışmıyorsun, 2. Tedavimizde kendisi yoktu başka bir doktor vardı humatrope diye değişik bir iğne vermisti o zaman biraz daha fazla yumurtam olmuştu, 3. Tedavide yine aynı ilaçları verince bunu kendisine söyledim zaten bana 1 dk içinde bakıp uzaklaştı kendisini göremedim hemsiresine söyledim konuşalım diye benimle hiç konuşmadı ve istiyorsa yazayım demiş. Ne demek istiyorsa yazayım ya? Demek ki başka ilaç var ama sen bana uygulanıyorsun. Uzatmayayım keşke hiç oraya gitmeseydim diyorum ama bu da bir surecti... Zor bir süreç oraya gidip çare bulan da var sonuçta ama bize gore çok daha ağır vakalar olmasına rağmen 3 tedavinin sonunda bize dediği şey size yapacak bir şeyim yok!!! Biz umutsuz vaka miyiz. Onu söyle o zaman... Zamanımız, paramız dışında en büyük kaybımiz moralimiz oldu maalesef yaklaşık bir yıl kendimizi maddi manevi toparlayamadik. Vebali insanları ₺₺₺olarak gören o doktorun boynuna... Benim tedavi gördüğüm zaman bu mevzu olduğu için şöyle bir şey duymuştum sonradan o aileye para teklif etmişler ve kurumun paraya ihtiyacı varmış o sırada bir sürü doktor vs. De ayrıldı bundan dolayı insanları somurdugu gibi... Yani ben bir devlet Hastanesi'nde tedavi olsaydım bana oradaki işlemi yaparlardı zaten... Uzatmayayım diyorum ama 😃 mümkün değil oradan bahsederken
Bence herkes uzun uzun ne yaşadığını ,nasıl sıkıntı çektiğini çekinmeden yazsın ...
Yazsın ki fikirler birleşsin ,birilerine öncü olsun ..Elbette seçebilir ,memnun kalabilir benim de diyecek sözüm yok .Fakat kurduğunuz çok önemli bi cümle var "prosedürleri öyle değilmiş" böyle bir kelamı eden bir kişi Tüp Bebek Uzmanı değil bankacı bi çalışanı olması gerekirdi.

Ben yaklaşık 1 aydır doktor klinik araştırıyorum,böyle olumsuzlukları duyunca hakikaten midem bulanıyor.Üstelik Behçeci adı altında çalışan çoğu doktor sürekli story atmanın , reklam yapmanın peşinde...Elbette paylaşım yapsın fakat sanki mucizeler yaratırmış gibi yok mavi kalp ,yok en iyi embriyo,yok şöyle yok böyle ....

Bakın daha 2 gün önce İstanbul Şişli Bahçeci merkezinde görev yapan Mehmet Reşit Asoğlu'nun bir paylaşımı vardı .
"Bugün ki paylaşımınız da en güzel gülümsemenizi paylaşın ve beni etiketleyin "
Eşim direk dedi ki ; " bu ne böyle , sanki kadınların çekiliş sayfası gibi , reklam yapın , takipçi kazanayım daha çok kişiye ulaşayım" çok doğru .

Hekimliklerine sayı duyuyorum her birinin fakat bir hastanın belli bir potansiyeli olur .. Belirli sayıda hasta kabulu olur , gelen giriyo .. Muayenelerin kısa olduğundan bahsediyor çoğu arkadaş -ki çoğu yerde böyledir eminim fakat senin bi adın var bi o kadar da tutulmuşsan önce hastanın ne olduğuna bak ,standardı zaten burdaki tüm bayanlar biliyor .
BİZE STANDART PROSEDÜRÜ UYGULAYACAK DOKTOR DEĞİL , SEÇİLMİŞ TEDAVİYİ UYGULAYACAK DOKTOR GEREK.

Yanlışsam düzeltiniz hanımlar ...

Biz de görünür hiçbir problem yok gebe kalamadığım için başvurduk bu yola yaşım 30 yaşıma göre rezervim alt sınırda dediler 7 yumurta toplanıyor ilk 2 tedavide kaliteli embriyo elde edemedik sebebini de memoriala gelince anladim. Memorialda kan tahlili veriyorsunuz ve sizin degerlerinize göre ilaç dozunuz belirleniyor yani herkese eşit ilaç verilmiyor diğer tedavilerde ben hep aynı doz ilaç aldım herkese de o sekilde yapılıyordu. Asıl sorun en büyük yumurta 18 mm de diğerler 15-16 dayken çatlatma iğnesi oluyordum burada en büyüğü 20-21 de yapıldı ve iyi kalitede embriyo gelişti. Transfer esnasında idrara ne kadar sıkışık oldugunuza bile bakıyorlar ben çok şaşırmıştim. Biraz uzun oldu kusura bakmayın ama bir yılım boşa heba olduğu için kimse aynı durumlari yasasin istemem sormak istediginiz herseyi yanıtlayabilirim
Merhaba hangi Acibadem’de yaptırmıştınız ve doktorunuz kimdi?
Bir de Memorial’de doktorunuz kim? Teşekkürler 🌸🌸🌸

Bu sefer devlette deniyorum raporlu olarak. maddi manevi cok yıprandık cunku yasım 33 oldum. 2 yıllık evliyim. Amh 0.717 ikincisi 1.30 cıktı. Normalde 4 5 yumurta gorunuyordu ılk denemede (bahcecı fulya) 4 yumurta toplandı 2 si 5.gune gıttı 1i donduruldu. 1. Taze transfer oldu. Negatif 2. Toplamada (umut bahcecı) 1 yumurta oldu emrıyo olustu ılerlemısı kotu diye ıptal oldu. Sımdıde Zeynep kamilde deniyorum.
Merhabalar dilerim Rabbim size ve isteyen herkese evlat nasib etsin.tedaviniz hayırlı olsun.bende o merkezdeyim pazartesi yumurta toplandı 6 yumurta topladılar 2. Güne 2 tane ulaştı ama bana sormadan dondurma işlemi yapmışlar 2. Günde. İlk defa böyle birşeyle karşılaştık açıkçası acaba illa transfer olsun diye tuttuklarını düşünüyoruz eşimle 😞
Uzun aradan sonra bu tedaviye eşimi ikna etmiştim güvenilir ve en iyi yer diye ama yaşadığım en üzücü ve yıpratıcı deneyim oldu.ilk muayenede çok umutlu konuşan doktorum bana bu aşamada havuz öneriyor nedeni ile embriyo sayımmış.çok pişmanım.sizin nasıl iptal oldu tedaviniz? Para iadesi alabildiniz mi?

Merhaba ben Ataşehir Memorial Cem Demirel de tedavi gördüm iki kez ve neagtif sonuçlandı.tekrar ona gitmiyorum artık
Merhaba Atasehir Memorial Cem Demirel’i araştırıyorum ikinci tedavim için. Düşük amh sorunu var. Hoca hakkındaki değerlendirmenizi öğrenebilir miyim? Burdan ya da dilerseniz özelden 🌸🌸🌸 teşekkürler şimdiden..

Merhabalar dilerim Rabbim size ve isteyen herkese evlat nasib etsin.tedaviniz hayırlı olsun.bende o merkezdeyim pazartesi yumurta toplandı 6 yumurta topladılar 2. Güne 2 tane ulaştı ama bana sormadan dondurma işlemi yapmışlar 2. Günde. İlk defa böyle birşeyle karşılaştık açıkçası acaba illa transfer olsun diye tuttuklarını düşünüyoruz eşimle 😞
Uzun aradan sonra bu tedaviye eşimi ikna etmiştim güvenilir ve en iyi yer diye ama yaşadığım en üzücü ve yıpratıcı deneyim oldu.ilk muayenede çok umutlu konuşan doktorum bana bu aşamada havuz öneriyor nedeni ile embriyo sayımmış.çok pişmanım.sizin nasıl iptal oldu tedaviniz? Para iadesi alabildiniz mi?
Ay çok kötü bir şey ya 2. gün ne demek yazık hangi doktordu peki

Merhaba Atasehir Memorial Cem Demirel’i araştırıyorum ikinci tedavim için. Düşük amh sorunu var. Hoca hakkındaki değerlendirmenizi öğrenebilir miyim? Burdan ya da dilerseniz özelden 🌸🌸🌸 teşekkürler şimdiden..
Memorialın forum sitesi var bence oraya yazmalısınız burası tamamen bahçeci içerdiği için belki arkadaşlar bilmeyebilir

Ay çok kötü bir şey ya 2. gün ne demek yazık hangi doktordu peki
Yazık tabi canım inanılmaz üzgünüz maddi manevi zorladık dedik hadi iyidir gittik ama olan bu bilmiyorum haftasonu görüşmeye gideceğiz bakalım neler diyecekler cokmuş böyle yaptıkları hasta güya ama ben hiç hiç bulamadım böyle birini nedense Ebru hanım doktorum

Yazık tabi canım inanılmaz üzgünüz maddi manevi zorladık dedik hadi iyidir gittik ama olan bu bilmiyorum haftasonu görüşmeye gideceğiz bakalım neler diyecekler cokmuş böyle yaptıkları hasta güya ama ben hiç hiç bulamadım böyle birini nedense Ebru hanım doktorum
Rabbimden ümit kesilmezz ama çoğu bayan embriyosu 3, güne dondurulduğu için bile üzülüyor ,ağlıyor sizin yaşadığınız çok ilginç olmakla birlikte açıklama yapmalarına bile gerek yok gibi..Ortada sadece hücre varmışta sanki o dondurulmuş gibi ,embriyo yokmuş gibi... Reklamı olan veya adı çok duyulan yerler ne yazıkki ya yoğunluktan ya da iş ahlakına uymayan standart tedavi uyguladıkları için maalesef tüp bebek ticari sektör olmakdan öte gitmez

Arkadaşlar bahcecide 2.transfer olacağımıza tekrardan Dr muayene ücreti oduyormuyuz yoksa transfer ücreti içindemi oluyor

X