• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bahar ve Yaz Aylarında Hamiş Olmak İsteyenler

canım hayırlı olsun inşaallah sağlıkla al kucağınaa adet gecikincre mi yaptın benim 1 hafta var kanda belli olur mu yaa şimdiden

cnm benim arkadaşımın adet geçtikten sonra kanda belli oldu. o kişiye göre değişir. şimdiden yaptırıp kendini üzüntüye boğma. hamiş bile olsan çıkmayabilir mazallah

cnm benim arkadaşımın adet geçtikten sonra kanda belli oldu. o kişiye göre değişir. şimdiden yaptırıp kendini üzüntüye boğma. hamiş bile olsan çıkmayabilir mazallah

haklısın canım sat 18 nisandı ben 19-20 mayısa kadar sabretcem zaten bişey kalmadı. hafta içi okulda zaman geçiririm 19 mayısta gelmezse sabahtan yaparım bi test hayırlısı olsun bakalım inşaallahhhh

arkadslar merhaba benım batım 6 mayıstı ancak 5 gun gecıkmeyle bugun oldum. son 4-5 aydır sureklı gecıkmeler oluyor. gecen ay doktora gıttım ultrasonda sıkıntı yok hersey yolunda dedı .adetın 3.gunu tahlıl ıstedı yaptırdım ancak sonuclarını gosteremedım. acaba bu konuda bılgısı olan varsa benı bılgılendırebılırmı? 11. ayımda hüsranla sonuclandı...

Test Adı * Sonuç Birim Referans Değerleri
1 E2 ( ESTRADİOL ) 37.55 pg/mL 11 - 165
2 FSH 4.7 mIU/mL 2,5 - 10,2
3 PROLAKTİN 19.67 -

cnmcm LH sonucunda belli mi? Önemli olan LH/FSH oranı. Pko olup olmadığına bakıyorlar bundan.LH'ın FSH tan fazla olmamalı.Aşağıda normal değerlerini yazıcam:
FSH: 2,00-10,00 mIU/ml
LH:2,00-15,00 mIU/m
E2:30-119 pg/ml
Prolaktin:10-25 ng/ml

"Gonadotropinler (FSH ,LH) beyinde hipofiz bezinden salgılanmaktadır. FSH yumurtalıkları uyararak yumurtaların büyümesini sağlar ve bize yumurtalık rezervi hakkında bilgi verir.

LH ise yükselip pik yaparak ovulasyona yani yumurtanın çatlamasını sağlayan hormondur.

FSH ve LH değerleri normal aralıklar arasında olsa da biribirine olan oranları önemlidir. LH nın FSH dan fazla olduğu durumlarda Polikistik Over Hastalığından bahsedebiliriz. " (alıntıdır)

Son düzenleme:
kızlar ya ben bazı doktorları anlamıyorum gpersembe gecesı annemlere gıttım cuma gunu doktora sabah erkenden gıttıkozel bıde neyse bursuru sıra var 4 kısı bırrden alıyo muyaneye ıcerı cagrıldık oturduk karsına yanında bı kız oturuyo ılacları felanda ona yazdırı nasıl doktor masası saırdım neyse bız beklıyıoz karsında cay ıcıyo bıseyler yıyo bıze dıyo bılmem kac dolar kacpara eder 3 katlı yazlıgına temızlıkcı arıyomus ardkadası gurcu bı bayan bulmus vs vs neyse bırı catal masasına uzandırdı benı sedyeye uzandırıdı vajınadan muyane edıyo benı ama aynıanda tlf arkadasıyla konusuyo bu muyane boyunca surdu neyse muyane bıttı gene oturdum beklıyorum dedı her ıkı overdedepıko var yanındakı kıza dedı ıste hormon testını yaz bunları yaptır adetın ıkıncı gunu dedı ama odada ıkı uc kısı oldugu ıcın herkeze bısey soyluyo bende tam cıkıcam gıcık oldum dedmkı bu hormon testlerının yapılması ıcın sabah ac karınlı olmak sabbah 10 kadar yapılması lazım heralde dedım dımı dedı aynen bende oyönde dusunuyorum kesınlıkle oyle yapılması lazım dedı yanı sormasam bılmesem cıkıp gıtcam onume gelen bı satte yaptırcam ne garıp ınsanlar varya valla bılla:47:

ayyy sinir oldum doktora. kesin başkasına git ne öyle mülakat yapar gibi sıralamış sizi

arkadslar merhaba benım batım 6 mayıstı ancak 5 gun gecıkmeyle bugun oldum. son 4-5 aydır sureklı gecıkmeler oluyor. gecen ay doktora gıttım ultrasonda sıkıntı yok hersey yolunda dedı .adetın 3.gunu tahlıl ıstedı yaptırdım ancak sonuclarını gosteremedım. acaba bu konuda bılgısı olan varsa benı bılgılendırebılırmı? 11. ayımda hüsranla sonuclandı...

Test Adı * Sonuç Birim Referans Değerleri
1 E2 ( ESTRADİOL ) 37.55 pg/mL 11 - 165
2 FSH 4.7 mIU/mL 2,5 - 10,2
3 PROLAKTİN 19.67 -

canım aynı tahliller geçen ay bana da yapıldı senin değerlerin de gayet normal fsh yumurta rezervinle ilgili 10un üzerinde olunca sıkıntı başlıyor 15 in üzerindeyse neredeyse imkansızlık başlıyor gebelikte seninki 4.7 ve gayet güzel prolaktin bende de 19 çıktı doktor hiç bir sorun yok dedi e2 de rezervle alakalı ve normal sınırda çıkmış rahatla adetin aynen benim gibi stresten gecikiyordur çünkü beyinle de alakalı bir durum hipofiz bezi de işin içinde biz neredeyse beynimize hamilelik emri veriyoruz :) stresten gecikiyor

bu arada puf böreği ben de lh değeri fsh den fazlaysa pko olabilir diye duymuştum ama benim de adetimin 4.günü yapılan tahlilede fsh 7, Lh 8 çıktı ama ultrasonda doktor öyle birşey görmedi ve pko olmadığını söyledi.Yani her lh yüksekliğinde pko var demek değilmiş

ayyy sinir oldum doktora. kesin başkasına git ne öyle mülakat yapar gibi sıralamış sizi

aynen bende cok sınır oldum bu ay eskı doktoruma gıdıcam yıne bat olunca hormon testlerını yaptırcam sonuctan korktugum ıcın yaptıramıyodum ama bıran once ıyı veya kotu hormonları ogrenmem lazım buarada kızlar adetlerım cok azaldı toplasam burgun oluyorum menopazdaolabılır hayırlısı artık allah ısteyen herkeze evlat nasıpetsın ınsallah annelerın ve bız anne adaylarının anneler gunu kutlu olsun

evet çileğim ya öyle yapcam. ztn adamı daha fazla tutamıcam. yavrum kıvranıooo. enfeksiyon yüzünden ilişki yok demişti doktor, 23 nisandan beri tık yok:17:

:)19 mayıs gençlik ve spor bayramı geldi :) adamcağız bayram etsin :)

cnm Allah sabrını versin inşallah. Umarım hiç sıkıntısız hamiş kalır ve kucağına alırsın bebişini. Anneler gününde duy yarabbimmm sesimiziiii

cnmmmm inşallah bu sefer her şey çok güzel olacak. Anneler gününde en büyük mutluluğu yaşatsın Allahım sana:26:

hepimize pufum ağzına o güzel yüreğine sağlık canımmm...

bu arada puf böreği ben de lh değeri fsh den fazlaysa pko olabilir diye duymuştum ama benim de adetimin 4.günü yapılan tahlilede fsh 7, Lh 8 çıktı ama ultrasonda doktor öyle birşey görmedi ve pko olmadığını söyledi.Yani her lh yüksekliğinde pko var demek değilmiş

yok tatlım, pkodan şüpheleniyorlar. ona göre de ultrasonla kontrol ediyorlar. eğer yüksek diilse şüphede kontrole gerek kalmadan kalkıyor. ztn seninkide aşırı yüksek diil. bildiğim kadarıyla pko için sağlam bi yükseklik gerekio. okuduklarım bu şekilde. tabi seviyeden seviyeye değişiodur belki durum. ağır pkolular var, çok problemi olmayan pkolular da..

aynen bende cok sınır oldum bu ay eskı doktoruma gıdıcam yıne bat olunca hormon testlerını yaptırcam sonuctan korktugum ıcın yaptıramıyodum ama bıran once ıyı veya kotu hormonları ogrenmem lazım buarada kızlar adetlerım cok azaldı toplasam burgun oluyorum menopazdaolabılır hayırlısı artık allah ısteyen herkeze evlat nasıpetsın ınsallah annelerın ve bız anne adaylarının anneler gunu kutlu olsun

kız bu yaşta ne menepozu. erken menepoz bile senin yaşında olmaz. sende pko var diyedir o

canım 2 gundur yoktum evde doktora felan gıttımm valla bende anlamadım bı kac yazısında mesajında adet bıtımının ıkıncı gunu yazıyor bazısındada 7. gun yazıyor benımde kafam karıstı anlamadım yanı hangısı dogru

günaydın canım..vallaha bilmiyorumki :( ben galiba adetim bittikden 7 gün sonra baslicam..ama tek korkum bebek tutarsa bisey olur diye :( ama denemeliyim cünkü bende kist de var sogan kürü onada cok iyi geliyormus diye denicem...bu arada gittigin doktordan memnun kalmamıssın...canım zaten gitmicem birdaha ona yazmıssın evet bencede gitme hemde özel doktor diyorsun muhane icin ne kadar ödedin o doktora ?? senin yasın kacdı canım menapoz felan bisilerden bahsetmissinde???

çileğimmmm test yaptırcaksın dimi bugün tekrar?

evet pufum bugün izinliyim.. sabah kalktım hemen gittim yaptırdım eve geldim..çamaşır vs başladı yine izin günü temizlik günü şeklinde
:(( akşama doğru sonuçları alırım sanırım... hemen bilgi veririm.. bugün 900 civarı olması lazım.. perşembe 206.7 idi şimdi 4 katı olması lazım..allahım ne olur bu sefer bana bağışla...

kız bu yaşta ne menepozu. erken menepoz bile senin yaşında olmaz. sende pko var diyedir o

canım benım ınankı ne dusunucegımı sasırdım herkez farklı bısey dıyo tv bı doktor cıkmıstı onu ızledım dedı eger pko hormonsalsa tedavı edılebılır ama eken menoboz belırtısıyse gebelık ımkansız felan dedı tam osırada babm ıcerı gırdı ızleyemedım ıstıyorumkı bıran once bat zamanım gelsın hormon testlerını yapım doktorla uzun uzun sorup konusım

evet pufum bugün izinliyim.. sabah kalktım hemen gittim yaptırdım eve geldim..çamaşır vs başladı yine izin günü temizlik günü şeklinde
:(( akşama doğru sonuçları alırım sanırım... hemen bilgi veririm.. bugün 900 civarı olması lazım.. perşembe 206.7 idi şimdi 4 katı olması lazım..allahım ne olur bu sefer bana bağışla...

çok yorma nolur kendini. bak tam tutunma zamanları. ağır iş yapmaman lazım. bir de illa 4 katı diye düşünme. 400-500 bile olsa iyii. kimyasal olsa bugün 206,7 den aşağı düşecek nasılsa. 900 olmazsa kendini üzme sakın. bir de sonucu alalım da, en erken zamanda doktora git. tutunsun diye napılıomuş öğrenmek lazım. ben şimdi hcg değerlerine bakcam internetten.yazarım

inşallah yukselmısdır 4 katı mujdenı alırsın ınsallah rabbım sana bagıslar bebısını amınn

Son Adet Tarihi(SAT) esas alınarak gebelik haftaları ve Beta HCG değerleri:

3 hafta 5 - 50
4 hafta 3 - 426
5 hafta 19 - 7,340
6 hafta 1,080 - 56,500
7 - 12 hafta 7,650 - 288,000
13 - 16 hafta 13,300 - 254,000
17 - 24 hafta 4,060 - 165,400
25 - 40 hafta 3,640 - 117,000

Döllenmeyi takip eden 8-9. günde hCG salınmaya başlar. Bu dönemden sonra kandaki düzeyi giderek artar. hCG'nin kan düzeyinin iki katına çıkması için geçen süre "ikiye katlanma süresi" (doubling time) olarak adlandırılır. Bu süre erken hamilelikte 2-3 gün iken daha ileri dönemlerde artış yavaşlar ve süre 4 güne kadar uzayabilir.

HCG düzeyi İkiye katlanma
süresi
< 1200 48-72 saat
1200 -6000 arası 72-96 saat

Son Adet Tarihi(SAT) esas alınarak gebelik haftaları ve Beta HCG değerleri:

3 hafta 5 - 50
4 hafta 3 - 426
5 hafta 19 - 7,340
6 hafta 1,080 - 56,500
7 - 12 hafta 7,650 - 288,000
13 - 16 hafta 13,300 - 254,000
17 - 24 hafta 4,060 - 165,400
25 - 40 hafta 3,640 - 117,000

Döllenmeyi takip eden 8-9. günde hCG salınmaya başlar. Bu dönemden sonra kandaki düzeyi giderek artar. hCG'nin kan düzeyinin iki katına çıkması için geçen süre "ikiye katlanma süresi" (doubling time) olarak adlandırılır. Bu süre erken hamilelikte 2-3 gün iken daha ileri dönemlerde artış yavaşlar ve süre 4 güne kadar uzayabilir.

HCG düzeyi İkiye katlanma
süresi
< 1200 48-72 saat
1200 -6000 arası 72-96 saat

bak ikiye katlanma 72 saatte bir de olabilirmiş. dediğim gibi 500-600 civarı da çıkabilir senin

günaydın canım..vallaha bilmiyorumki :( ben galiba adetim bittikden 7 gün sonra baslicam..ama tek korkum bebek tutarsa bisey olur diye :( ama denemeliyim cünkü bende kist de var sogan kürü onada cok iyi geliyormus diye denicem...bu arada gittigin doktordan memnun kalmamıssın...canım zaten gitmicem birdaha ona yazmıssın evet bencede gitme hemde özel doktor diyorsun muhane icin ne kadar ödedin o doktora ?? senin yasın kacdı canım menapoz felan bisilerden bahsetmissinde???

gunaydın canım1988 lıyım özel hastane ama 12 mılyon odedım fıyatı ucuz yarısını emeklı sandıgı oduyor ondan sanırım eskı doktoruma gıtmeye devam edıcam oda özel tıp merkezı 35 mılyon muyanesi pkolularda erken menozpoz belırtısıde olabılıyormus hayırlısı artık ben bu ayda uyguluycam kürü bata 10 gun kala baslıcam canım kıstlere felan ıyı gelıyomus hakkımzda haayırlısı rabbım hıc bırımızın kucagını bos bırakmasın amınn

Back