Bahar temizligini nasil yapiyorsunuz?

Bahar temizligi yapiyor musunuz?

• Evet bayilirim temizlige

OY: 193 29,0%
  • Ne gerek var benim evim temiz ki:)

OY: 63 9,5%
  • Mecbur kalmasam yapmam

OY: 102 15,3%
  • Cok isterim ama zamanim yok

OY: 55 8,3%
  • Hic ugrasamam yardimci aliyorum

OY: 55 8,3%
  • Elimden geldigince yapmaya calisiyorum

OY: 266 40,0%

• Ankete Katılan
    665
sabahtan yapıcam yarin cam silmeye:KK70:
bugün işten çıkınca çamaşırlari asicam hava kararmiyo:KK70:
ardindan yemek yapıcam:KK70:
bide bi çamaşir daha var onlari yıkıcam:)
yarin camlari silmeyi düşünüyorum.
uzun süre devamlı erteledim ayy üşenüyorum :KK70:
çocuk 9:30 ta uyaniyo ben yarin 7 de kalkmaliyim:KK70: kalkabilsem:KK70:
gülüm çalışıyorsan çok güzel cam bezleri var yıka sık sil kurulama durulama istemiyor toz almak kadar kolay oluyor cam silme onlardan alsan mı valla üzülüyorum çalışan hanımlara ne ara vakit bulup iş ev yemek çocuk uğraşıyorsunuz koluna boynuna yazık , ne ara dinleneceksiniz siz

Aslında bahar temizliği denen şey eskiden halı yıkama, koltuk temizleme firmaları falan öyle yoktu. İnsanlar halılarını bahar gelince kapıya çıkar yıkardı. Onları asar, onlar kuruyana kadar da hazır halılar da kalkmış evi de bir döküp temizleyeyim derlerdi. Şimdi öyle bir dert yok ki. Halılar yıkamaya gidiyor, koltukları çağırıyorsun yıkıyorlar.

Bende yapacağım ama nasıl bilmiyorum çalışırken zor oluyor :KK17:
8 aydır oturduğum evi nasıl temizlesem bilemedim. Bana da yardımcı olun ne olursunuz :olamaz:
2 hafta da bir dip köşe temizlik yaparım, ayda bir de cam silerim ama bu perde yıkama işi, mutfak dolaplarının içinin silinmesi olayı biraz kafamı karıştırdı.
Normal de iş ayırt etmem kirli gördüğüm yeri hemen silerim ama bu sefer bilmiyorum. İş çok girişince nasıl biter bilmiyorum :KK61:

İki küçük çocuğum var biri 4 diğeri 2,5 ben biraz fazla bir iş yapınca sıkılıyorlar onların zamanından çalamam büyük işler için yardımcı geliyor bend somlara daha çok vakit ayırmış oluyorum

Bende yapacağım ama nasıl bilmiyorum çalışırken zor oluyor :KK17:
8 aydır oturduğum evi nasıl temizlesem bilemedim. Bana da yardımcı olun ne olursunuz :olamaz:
2 hafta da bir dip köşe temizlik yaparım, ayda bir de cam silerim ama bu perde yıkama işi, mutfak dolaplarının içinin silinmesi olayı biraz kafamı karıştırdı.
Normal de iş ayırt etmem kirli gördüğüm yeri hemen silerim ama bu sefer bilmiyorum. İş çok girişince nasıl biter bilmiyorum :KK61:
planlı yap gülüm her yere birden girişme bence oda oda git dolap içleri için konmari yöntemine bak netten temizlik yapmışken düzenlersin de böylece boşalt yerleştir daha kolay olur sonrasına

planlı yap gülüm her yere birden girişme bence oda oda git dolap içleri için konmari yöntemine bak netten temizlik yapmışken düzenlersin de böylece boşalt yerleştir daha kolay olur sonrasına

Hemen araştırayım :KK200:
Herkes temiz diyor ama benim içime sinmiyor.
Annem falan perdelerin temiz diyor, eve girince yıkamıştım zaten yine ister mi?
Mutfak dolapları falan of:KK17:

Bahar Temizliği planım

1. Balkonları yıkamak
  2. Camları silmek
  3. kapıları silmek
  4. koltukları silmek
  5. mutfak dolapları
  6. duvarları silmek
  7. banyo duvarları
  8. wc duvarları
  9. tülleri,güneşlikleri yıkamak
  10. avizeleri,sarkıtları silmek
  11. fırın temizliği
  12. vestiyeri düzenleyip silmek
  13. yatak dolabını düzenlemek.
  14. halıları yıkamaya vermek
  15. yorganları yıkamaya vermek
  16. yastıkları yıkamak,balkonda havalandırmak
  17. kitaplığı baştan aşağı derleyip doplayıp düzenlemek
  18. Buzdolabı temizliği
liste şahaneeee :)
senin listenden bu hafta yapmadığım buzdolabı temizliği ve halı yıkatmak var aklıma düşürdün bu gece buzdolabını boşaltıp temizleyeyim :)

-mutfak dolaplari, buzdolabi ici dışı
-3 tane cam, bir tanesi boydan
-perdeler-tüller yikama
-1 kose takimi silme, 1 koltuk takımını silme
-sandalyeleri cifleme
-kapilar, mobilyalar toz alma
-dolap icleri yazlik kislik ayrimi
-yerlerin silinmesi
-banyo tuvalet
Neyseki hali yikamiyoruz yikatiyoruz :)

Ben dün mutfak dolaplarinin ust kismini sildim. Çocuk olunca kac gun surecegi belli olmuyor. Fakat haftaya cuma kuran okutcam. Bitirmem lazim bu işleri :))

Ha bir de uyku seti yorgab gibi seyleri yikatip annemlere gonderiyorum balkonum yok. Oyle havalandirma falan yapamıyorum

Hemen araştırayım :KK200:
Herkes temiz diyor ama benim içime sinmiyor.
Annem falan perdelerin temiz diyor, eve girince yıkamıştım zaten yine ister mi?
Mutfak dolapları falan of:KK17:
1-2 ay yıkanmayan tülün düğmeleri bile kararıyor gülüm hatta korneş bile kapkara oluyor ben merdivene tırmanıp cifliyorum sildiğim yerle silinmeyen yere bakınca nasıl kirli olduğu anlaşılıyor tüller perdeler genelde sentetik kumaş olduğu için tozu kendine çekiyor belli olmasa da kirleniyor yıka hafif ıslakken as daha önce ütülemediysen hiç ütü değdirme zaten perdecin söylemiştir ütü yapma diye eve gireli zaten 8 ay olmadı mı yıka gitsin kafan da tüller de temiz kalsın demi gülüm :)
mutfak dolapları valla zor değil sırayla boşaltıp bezini sıcak suyla yıkadın mı mümkünse de kimyasal içermeyen yağ çözücü 2 pıslasan yeter sil gitsin çok yağlı yerler varsa yağ çözücüyü sık az bekle bulaşık süngerinin sert tarafıyla 2 ovdun mu hepsi çıkıyor gözün de hiç büyütmeye değmez

Sagol cnm.
Sildigim haliya basmazlar bogarim onlari fayanslarda yürüyün diyom 😊😊.
Sende oyle alistir.kolay gelsin.
sana hayran kaldımmmmmm :KK36:
evleneli 20 sene olacak neyine alıştırayım üstelik bir de azar işitirim erkenden silip kurutmadım halıyı da çorapları nemlendi diye

Kışlıkları kaldırıp yazlıkları çıkarttım. Sabahtan beri dolap temizliği, kıyafet ayrımı yapıyorum tam ara vermişken denk geldi konu 😃
Kendi odam kesmeyecek beni keşke birkaç kişinin daha elbise dolabına girişip düzenleyebilsem.
hahahah çok tatlısın yaaa ben de komşumun çekmecelerini düzenliyorum :))) ama sökülebilenlerini söküp getiriyor oturduğumuz yere ben odalarına girmiyorum :)

1-2 ay yıkanmayan tülün düğmeleri bile kararıyor gülüm hatta korneş bile kapkara oluyor ben merdivene tırmanıp cifliyorum sildiğim yerle silinmeyen yere bakınca nasıl kirli olduğu anlaşılıyor tüller perdeler genelde sentetik kumaş olduğu için tozu kendine çekiyor belli olmasa da kirleniyor yıka hafif ıslakken as daha önce ütülemediysen hiç ütü değdirme zaten perdecin söylemiştir ütü yapma diye eve gireli zaten 8 ay olmadı mı yıka gitsin kafan da tüller de temiz kalsın demi gülüm :)
mutfak dolapları valla zor değil sırayla boşaltıp bezini sıcak suyla yıkadın mı mümkünse de kimyasal içermeyen yağ çözücü 2 pıslasan yeter sil gitsin çok yağlı yerler varsa yağ çözücüyü sık az bekle bulaşık süngerinin sert tarafıyla 2 ovdun mu hepsi çıkıyor gözün de hiç büyütmeye değmez

Çok çok sağ olun bende öyle yapayım :KK200:

Hamile kalmadan önce hergune bi oda temizliyordum 30dk veriyordum kendime yatak odasini derle topla dolabin icinin tozunu aliyordum mesela her gun supur sil toz al ayda bir cam siliyordum böylece tertemiz ev ama 1senedir doğru duzgun birsey yapmiyorum mutfak dolaplarim hep yaglandi dolaplarin ici daginik şimdi bi girsem eve en az 1aya cikamam iki cocukla:KK43:

X