Bahar Öztan: 'Saçlarım gidecek diye çok üzüldüm'

Allah acil şifa versin Allahtanki bilincliymis çok daha gec farkedilebilirdi yoksa şansliymiş, Allah bu hastalikla savaşan herkese şifa versin çok zor bir süreç gerçekten.

Bahar Öztan'a acil şifalar dilerim, inşallah tez zamanda kurtulur bu hastalıktan.

BenIpek geçmiş olsun, dere otunu söylemiş zaten Sephoraa, birde selenyum içeren yiyecekler tüketmelisin.
Benim kızda da var tiroid, nodüller oluşmuştu, dere otuyla yok oldu, hormon seviyesi normaldi, dere otunu severek yiyemedi, hatta şu an nefret ediyor diyebilirim, bizde mecburen selenyumlu yiyeceklere yöneldik alternatif olarak.
Faydasını göreceğini umuyorum, tekrar geçmiş olsun.
çok teşekkür ederim:KK37: böyle gerçek şeyler duyunca daha bir umutlanıyorum.
devam ediyorum bakalım yemeye. Selenyumu da duydum. 25 inden sonra sonuçlara göre bir de ona bakacağım. Şimdi hangisinin iyi geldiğini anlamam diye tereddüt ediyorum.
Allah kimseyi sağlıkla imtihan etmesin ama beterin beteri var şükür.

Aynen doktorların çoğuna ben de güvenmiyorum.
Ablam doğuştan tek böbrekliymiş. 27 yaşına kadar baş ağrılarıyla boğuştu, kaç doktor kaç hastane gezdik sayamam. Bir tanesi de böbrekten olabilir demedi. Migren deyip ilaçları dayayıp gönderdiler. Özellikle apranax, her fırsatta söylüyorum asla kullanılmaması gereken bir ağrı kesici. Bir gün yine ablam baş ağrısından kıvranırken aklıma tansiyon geldi, bi ölçeyim dedim. 220-110 çıktı tansiyonu. Sonra apar topar hastane, tansiyon yüksekdeyince baktılar böbreğe. Aaa senin tek böbreğin yok...
Sonrası hastalık evresi diyetler bilmemneler. Bir süre idare etti. Sonra vücut şişip kreatinin yükselince diyalize başlandı. Çok şükür ki çok uzun sürmedi, 9 ay sonra kadavradan böbrek bulundu nakil oldu. 2016 temmuzunda 10 yıl olacak.
Anne baba kaybetmek nasıl bir acıdır hayal bile edemiyorum ipek. Allah sabır versin. Kalanları da başımızdan eksik etmesin.
gerçekten çok enteresan. benim de TSH 4 çıkınca değerlerimin normal olduğunu söyledi. En nihayetinde sınırlar içindeydi ama sonuçta yüksekti.
İnsan kendi kendinin doktoru olacak cidden.
Her şeyin başı sağlıklı yaşamak.
Herkese geçmiş olsun.

Birde Benİpek ablamda da tiroit vardı.İlk atakda tedavi ile düzeldi.Sonra seneler sonra nüksetti.Direk ameliyatla aldılar.
İlk atakda neler çekdi.Kalp çarpıntıları,bacaklarında şişmeler.O zamanlar panik atak da vardı,çarpıntılar vs ondan sanıldı.
Bu belirtiler bende yok henüz. Ben TSH nin az yükseliğinden şüphe ettim ama şüphem boşa çıkmadı. Kaldı ki antikorumun biri biraz yüksek. Ben bir tek tekli nodül olduğu için kötü olabilir mi diye korkuyorum.
Doktor da dedi ki: kötü bile olsa bu hastalıktan ölen yok 30 yıl daha yaşarsın. Alırız ameliyatla.
Yine de kanser adı bile insanı ürkütüyor.

Doktorun dediğine göre ablamınkide henüz kanserleşmemeiş ama,eşiğinden dönmüş.

Son düzenleme:
in vino veritas in vino veritas müdüre söz verdim tutamadım. İnsan hastalığını gerçek bir kişiden dinleyince merak ediyor işte. Lütfen kusura bakmayın konu gasp ettim.
Mune Mune sonsuz anlayışın için çok teşekkür ederim.

in vino veritas in vino veritas müdüre söz verdim tutamadım. İnsan hastalığını gerçek bir kişiden dinleyince merak ediyor işte. Lütfen kusura bakmayın konu gasp ettim.
Mune Mune sonsuz anlayışın için çok teşekkür ederim.

Sık sık buralardayım. Aklına takılan bişey olursa özelden dürtebilirsin. Yardımcı olabilirsem ne mutlu bana.

burda okumadım ama bugün okudum bu haberi helal olsun o nasıl bir tevekküldür öyle...
bu inançla bu hastalığı yeneceğinizi ümid ediyorum tez zamanda

Sephoraa sen benim aradığım insansın:KK68:

Şimdi şöyle benim durumum: geçen ay kimyasal gebelik geçirdim. Araştırılırken kadın doğumcu TSH değerime baktı. O gün sonuçları aldım TSH 4 çıktı. T3 ve T4 normaldi. Benim TSH değerim asla 2,5 tan yukarı çıkmamıştır. Soluğu genel cerrahta aldım. Ultrasonda 6mm tekli ve halosu olmayan nodül çıktı. Kadın doğumcumu aradım bu esnada sonuçlarım nasıl dedim. Normal dedi. “TSH yüksek değil mi?” dedim, “yine de normal sınırlarda” dedi. Dedim “ben genel cerrahideyim nodülüm varmış kaldı ki 2,5 tan yukarı olmaması lazım hamilelik için ama bana bu bilgileri vermiyorsunuz bilmesem teslim olacağım size” dedim.

Neyse sonra endokrine gittim antikor testleri yapıldı. TPO normal çıktı TG max sınır 60 ken benim 78 çıktı. Bilgin var diye anlatıyorum: )

Neyse dr “3 ayda bir kontrole gel, haşimato başlangıcı da olabilir. Kötü huylu da, iyi huylu da” dedi. Yani anlamadığım kötü olup olmadığını anlaması için büyümesini mi bekleyeceğim.

Ben 3 ay beklemeden 1 ayda değerlerime baktıracağım.

4 gün hastaneye gittim.

1. Gün kadın doğumcu TSH :4

2. Gün başka bir hastane TSH:2,8

3. Gün kadın doğumcunun hastanesi endokrin TSH:1,9

4. 2 nolu hastane ve TSH: 2,8

Kafam karışık yani. Doktorlara da teslim olmak istemiyorum.

Ablanın değerleri nasıldı?

Konuyu işgal eder gibiyim ama kusura bakmayın lütfen.
Sen de bendensin.
Gebelik için rutin kontrolde daha önce normal olan tsh 4,9 çıktı, t3 t4 normal
Dahiliye önerisiyle eutyrox başladım 2 hafta sonra tsh iyice baskılanıp 0,21 e mi ne düştü
O arada anti tg 119 çıktı. Ki normalde anti tpo yüksek anti tg yüksek olur hastalarda.
Endokrine gittim bütün değerlerim ve usg normal çıktı.
Ama 1,5 ayda bir takibe devam. Eutyroxa devam. Hamile kalırsam ayda 1 kontrol.

Bu belirtiler bende yok henüz. Ben TSH nin az yükseliğinden şüphe ettim ama şüphem boşa çıkmadı. Kaldı ki antikorumun biri biraz yüksek. Ben bir tek tekli nodül olduğu için kötü olabilir mi diye korkuyorum.
Doktor da dedi ki: kötü bile olsa bu hastalıktan ölen yok 30 yıl daha yaşarsın. Alırız ameliyatla.
Yine de kanser adı bile insanı ürkütüyor.
Papiller ve foliküler tiroid kanseri en iyi tedavi olan kanserlerdendir.

X