• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Bagisiklik Guclendirmek..(Anneler Yardım)

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Bentonit kili ve epsom tuzuyla ağır metal detoksunu araştırın. Farkedilmeyen parazit ve Hint yağını araştırın. Süt ürünleri özellikle süt tüketimini minimuma indirin. Bağırsakta candida varsa probiyotik almayı abartmaniz durumunda candidayi da besliyor olabilirsiniz. Ayrıca antibiyotik kullanımından sonra bağırsak florasının normale dönmesi 2 yıl alıyor. Öncelikle antibiyotiğin alternatifini bulmalısınız. Naturapat, homeopat adıyla bilinen ve doğal tedaviler uygulayan doktorlarla görüşebilirsiniz. Çocuk doktoru Ömer saltan ve Bekir tok benim bildiklerim. Konuyla ilgili Vitamingiller.com sitesinde çok ayrıntılı yazılar var, bir göz atın derim.

Propolis derken dogal karisim olanlardan bahsediyorsunuz degil mi? Ari sutu bal polen propolis falan arif oglunun var, ondan mi almayim? Yoksa onereceginiz daha iyisi mi var kizlar?
bu hafta 2 yasindaoglum hastalandigi icin tam 1 haftada tam 7 tane farkli doktora muayene olduk. hepsine kis doneminde bagisiklik icin ne kullanabilecegimi sordum takviye olarak, hepsi ama hepsi ayni cevabi verdi. "piyasada satilan propolisler vs hepsi ticari amaclidir,bende recete ettim zamaninda, ama sonra herbiri beklentimizi karsilamadi husrana ugradik. o yuzden hic bir sekilde onermiyorum. cocuk saglikli beslensin yeterli"

oglum 1 yasina kadar her ay surekli hastalanan ve her defasinda antibiyotik icmemiz gereken bie cocuktu, 1-2 yas arasi donemde sadece 1 defa hastalandi antibiyotik kullanmadan atlattik, suan 2 yasinda ve kis baslar baslamaz hastaliklar basladi. bu kis zor gececege benziyor.

gecmis olsun cok, yogurdunuzu kendiniz mayalayin

Benim oğlumda 26,5 aylık bugüne kadar bizde doğal yöntemlerle hastalıkları atlattık çok şükür...Allah ilaçlara muhtaç etmesin
Bağışıklık için d vitamini, c vitamini, omega-3 ,çinko önemli diye biliyorum
Balık yiyorsa haftada 1-2 defa mutlaka yedirin
Benim oğlum malesef balığı sevemedi ama yinede oluca zorlamaya çalışıyorum salata veya turşu gibi şeylerde yemez...
Üşütünce mesela soğan suyu+bal karışımı veririm bazende bal+zerdeçal+karabiber+tarçın karıştırıp veririm d vitamini düşükse mutlaka takviye verin ki kış ayında olduğumuz için genelde herkesin düşüktür
yoğurdu kendim mayalarım
Ve genelde ya ayran olarak yada yayla çorbası yapıp yedirin
Yemeklere bol bol soğan,sarımsak katın bunlarda bağışıklığı kuvvetlendirir
Bide çocukları çok sıcak ortamda bulundurmamak gerektiğini düşünüyorum
Fazla sıcağa alışırlarsa soğuğu görünce hemen üşütüyolar
Gündüzleri kombiyi yakmıyorum ama evim soğuk değildir 18-20 derece arası şuan
geceleri açıyorum sadece
benim bir arkadaş var Almanya'da yaşıyor soğuğa o kadar alışkınlarki çok nadir hastalanıyolarmış çocuğuda öyle evlerinin ısısı da düşük

Geçen gün haberlerde gördüm lahana turşusu çok güçlü bir probiyotikmiş. Bir de yoğurdu evde mi mayalıyorsunuz? Yıllanmış bir maya da sağlam bakteri barındırır.
“strath” diye bağışıklık güçlendirici bir gıda takviyesi var. Doktora sorun dilerseniz. Ben kapsülünü kullanıyorum, çocuklar için şurup versiyonu var. Oğlum 11 aylık kullanamıyor henüz. Yaşından sonra düşünüyorum. Biraz pahalı ama kullananlar memnun.
Benim oğlum da 2 gün önce atlattı hastalığı, en düşük ateşi 38 buçuklardaydı bizim de. Geçmiş olsun.
Evt lahana tursusu cok faydali ama evde dogal yontemlerle kurulan

Kış için ben de çocuklara ve bize perga ekmeği kullanmaya başladık. Aralık başından beri kullanıyoruz. Probiyotik özelliği olduğunu duymuştum araştırdım ve bağışıklık güçlendirmede de çok başarılıymış. 22 farklı aminoasit içeriyor diyorlar. Denemenizi tavsiye ederim. Arkadaşım tüm arı ürünlerini temin bir adres verdi marka allbio. Google'a "allbio perga arı ekmeği" yazınca çıkıyor. geçmiş olsun umarım şifa olur.

Kızımın bağışıklığı dusuk çıktığından beri kefiri evde kendimiz yapıyoruz. Yoğurdu zaten kendim mayaliyordum. Şimdi kefir de yapmaya başladık. Marketlerde satılan yogurtlarda faydadan çok zarar var. 5 kiloluk doldurulup satılan çiğ sütlerden alıyoruz öyle mayaliyorum. Kefir içinde internetten maya siparişi vermiştik, o mayayla devam ediyoruz zaten yaptıkça maya da çoğalıyor büyüyor.

Back