Kis icin sanirim en iyi bagisiklik destekleyicilerini kendimce bir araya topladim.
Arastirmalarima gore tabii.
Uyguladiklarimi da parantez icinde belirtecegim.
* Taze portakal+mandalina+limon suyu (bunu oglum dogamadan evvel, kizim okula baslamadigi donem cokca icerdik ki o kis belimize kadar kar olmustu istanbul'da yine de hicbirimiz hasta olmamistik; su an kizim okula gidiyor, tam hastalik yuvasi, ben insanlarla ve paralarla temas halinde bir isteyim maalesef hasta olmanin onunu kesemiyorum ama iki gundur sabah aksam taze sıkıp veriyorym biraz guclendiler gibi.)
* Kefir. (elbette ki en guclu probiyotik. Cok aksattim, arada sirada aldim eve lakin bundan sonra deneyip kendim yapacagim ve sut gibi , su gibi vazgecilmez bir icecek olacak bizim icin. Iki gundur bu sayede de toparlandi biraz kizim. Satin aldigim halde.. Kendim yapsam kimbilir ne iyi olacak..)
* Ev yapimi yogurt. (yalan yok ben yapmiyordum ama artik kendim yapacagim insallah. En iysii bu cunku. )
* Keciboynuzu ozu (evden eksik olmaz. Surekli veririm cocuklara. Yaklasik 3 yildir falan. Eminim ki cok faydasi var ancak tek basina yeterli degil elbette diger hersey gibi.)
* bal (hep cicek bali kullandim ama artik kestane bali alacagim. Daha iyi diye duydum.)
*propolis. (evde aksu vital'in vardi esim sporcu oldugu icin kendi tuketmek icin alirdi. Balla karisik. Ondan verdim bu sabah. Devam etmeyi dusunuyorum. Daha dogalini bularak..)
* Balik (bayadir tuketmedik artik aksatmadan her hafta alacagim
![KK43 :KK43: :KK43:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk43.gif)
)
* omega 3 (belki bagisiklik sistemine ekstradan bi yarari yok direkt olarak ama beyin icin oldukca faydali. Her aksam ceviz kirarak yemek bir ritueldir bizde insallah hastaliklarina da iyi gelir)
* Tavuk suyuna corba [klasik] (marketlerden parca tavuk alirim, bulyon genelde kullanmam. Bu parcalari kaynatip suyu ile pilav, corba vs yaparim. Dunden beri yapiyorum. Icine sebze , bir bas sogan, bir kac dis sarimsakla kaynatarak. Bunun da iyi gelecegi dusuncesindeyim.)
* yesil yaprakli sebzeler.
* Sarımsak+soğan. (yemeklere bolca koymaktan ziyade, corbanin yemegin yaninda cig cig de tukettirmeye calisiyorum. Oglum yemez belki daha cok ufak ama kiz yiyor. Oglana da yogurda sarimsak dograyip yedirmeyi planliyorum. En guclu antibiyotik bunlar ne de olsa...)
Immun 44 gibi(bize ozel doktorumuz yazmisti zamaninda) yapay bagisiklik guclendiricileri almayacagim. Aslinda dun alacaktim o telasla ama cokca arastirma yaptim ve doktorlar bile bagisikligin dogal yollar ile guclendirilmesinden yana. O nedenle dogalliga devam...
Benim gibi darda kalanlara yardimci olsun diye ayrintili olarak yazdim. Sıktıysam affola.