• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Bagisiklik Guclendirmek..(Anneler Yardım)

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Esim ve oglum (18 aylik) kisin cok sık hasta olurdu ve ikisininde inatci atesini 40tan asagi dusuremezdim. Gecen senemiz hastaliklarla bogusmakla gecti.

Bu sene tanidigimiz bir aricidan ( eger istersen ozelden bilgilerini verebilirim) ari sutu-bal-propolis aldik. Her birmiz icin ayri kurler. Her sabah hepimiz birer kasik ac karnina iciyoruz ve bu sene oglum ve esim hasta olmadilar hic. Ben hafif bir soguk alginligi atlattim. Bize cok iyi geldi.

Bunun disinda, her gun bir kase ev yogurdu yediririm ogluma mutlaka. Bir de mutlaka tahin pekmez kahvalti sonrasinda.

Bunlar disinda ozel birsey yapmiyorum.
Ozelden o aricinin bilgilerini bana da gonderir misiniz rica etsem ?

Ben kendim mayalamak istiyorum. Ziraat fakültelerinde üretilen kefir tohumu var bi araştırın en iyisi en faydalisi o tohumla mayalanan kefir diye biliyorum.
Arastirayim da canim nerden edinecegiz onu ki?
Markette kefir mayasi var. Onla alsam yapsam dogal olmaz sanirim?

Su an atesi 38.1
Titreme vs mevcut.
Ic camasiri ile tutuyorum ki atesi cikmasin.
Cok oksuruyor bas ucuna bir adet sogani bolup koydum, oksurugu alsin diye.
Evi havalandiriyorum hava cok soguk olmasina ragmen.
Yapabilecegim baska ne var bilemedim..

Arastirayim da canim nerden edinecegiz onu ki?
Markette kefir mayasi var. Onla alsam yapsam dogal olmaz sanirim?
En dogali en hakikisi ziraat fakultelrinde uretilen mayalar. Nohut büyüklüğünde oluyor böyle lor gibi. Ankara universitesi ziraat fakültesi uretip satıyor geçenlerde sormuştum mart gibi bulunur demisti siz de bulundugunuz ildeki ziraat fakultesini arayıp sorabilirsiniz. Bi de internetten de araştırın isterseniz kefir tanesi/tohumu diye üretip kargoyla sipariş alanlar var.

En dogali en hakikisi ziraat fakultelrinde uretilen mayalar. Nohut büyüklüğünde oluyor böyle lor gibi. Ankara universitesi ziraat fakültesi uretip satıyor geçenlerde sormuştum mart gibi bulunur demisti siz de bulundugunuz ildeki ziraat fakultesini arayıp sorabilirsiniz. Bi de internetten de araştırın isterseniz kefir tanesi/tohumu diye üretip kargoyla sipariş alanlar var.
Peki canim arastirayim.
Link vs varsa ozelden de atabilirsin.
Hic denemdim ama mutlaka yapacagim.

Oğlum 1,5 yaşında her sabah aç karnına bir çay kaşığı deli bal biraz sonra bir bardak ballı süt, 2-3 saat sonra bir ceviz ve bir yumurta karışımı 1 saat sonra bir kase yoğurt devamında günün öğle yemeği akşama da biZimle beraber akşam yemeği yediririm yatmadan bir meyve kurusu yada mevsim meyvesi yatmadan bir saat öncede bir bardak keçi boynuzu tozlu süt dr 1 yaş kontrollerinde uzun zamandır kan değerleri bu kadar iyi bebek görmemiştim sizi tebrik ederim dedi:emir_bebek:henüz bir defa antibiyotik kullandı onun dışında ara sıra öksürüyor bitkisel bir katışım var bir iki gün içiriyorum geçiyor:)

Aklima ilk alerji geldi
Alerjili cocuklar cok hastalaniyor
Birde kan degerlerine baktirdinizmi d vitamini ve demir eksikliginde cok hastalik olurmuş

Oğlum 1,5 yaşında her sabah aç karnına bir çay kaşığı deli bal biraz sonra bir bardak ballı süt, 2-3 saat sonra bir ceviz ve bir yumurta karışımı 1 saat sonra bir kase yoğurt devamında günün öğle yemeği akşama da biZimle beraber akşam yemeği yediririm yatmadan bir meyve kurusu yada mevsim meyvesi yatmadan bir saat öncede bir bardak keçi boynuzu tozlu süt dr 1 yaş kontrollerinde uzun zamandır kan değerleri bu kadar iyi bebek görmemiştim sizi tebrik ederim dedi:emir_bebek:henüz bir defa antibiyotik kullandı onun dışında ara sıra öksürüyor bitkisel bir katışım var bir iki gün içiriyorum geçiyor:)
Canim bal, keciboynuzu ozu, tahin pekmez evimizden eksik olmaz.
Ceviz zaten koyden gelir her vakit kuru uzumle yenir.
Ama okul maalesef en buyuk tehlike :(
Birimde oldu mu herkese yayiyor.

Aklima ilk alerji geldi
Alerjili cocuklar cok hastalaniyor
Birde kan degerlerine baktirdinizmi d vitamini ve demir eksikliginde cok hastalik olurmuş
Yok baktirmadik canim zaten acilen apar topar goturduk.
Ama eminim ki D vitamini eksikligi var.
Cunku olmayan yok malum onu disardan almak zor hele ki kis ayinda.. D vit alicam eczaneden.
Geri kalan vitaminleri ben takviye ediyorum ona zaten. Yani insallah ediyorumdur.. Elimden geleni yapiyorum. Antibiyotigini vericem birazdan onu bekliyorum..

Canim acil tanidigin iyi bir doktora gotur cocuk muhtemel influanza geciriyor bu aralar cok salgin var ve atesi dusmuyotmus mukus testi iste cigerlere iniyor biz hala atlatamadik.Bagisiklik icinse nutrigien in balik yagi surubu var icinde d vit k2 vit falan da ondan kullanabilirsin

Canim acil tanidigin iyi bir doktora gotur cocuk muhtemel influanza geciriyor bu aralar cok salgin var ve atesi dusmuyotmus mukus testi iste cigerlere iniyor biz hala atlatamadik.Bagisiklik icinse nutrigien in balik yagi surubu var icinde d vit k2 vit falan da ondan kullanabilirsin
Canim gunaydin.
Kizim gece beri atesli. 40'a cikti en fazla 38.7lere inebildi. Calpol ve ibu fort donusumlu vermeme ragmen. Antibi daha 2 doz verdim. Devam edip gozlemlemek istiyorum. Kanina gecmis enfeksiyon. Ondan cok zor dusuyor atesi:( gecmis olsun size de , dedigin hastaligi yeni duydum...
Isin kotusu 4 yasindaki oglum da ateslendi. Onu da simdi goturecegiz... Antibiyotik tedavisine baslayalim diyorum... Isten 2 gun refakatci raporu aldim insallah ikisi de duzelir :( hic uyumadim inan...

Canim gunaydin.
Kizim gece beri atesli. 40'a cikti en fazla 38.7lere inebildi. Calpol ve ibu fort donusumlu vermeme ragmen. Antibi daha 2 doz verdim. Devam edip gozlemlemek istiyorum. Kanina gecmis enfeksiyon. Ondan cok zor dusuyor atesi:KK43: gecmis olsun size de , dedigin hastaligi yeni duydum...
Isin kotusu 4 yasindaki oglum da ateslendi. Onu da simdi goturecegiz... Antibiyotik tedavisine baslayalim diyorum... Isten 2 gun refakatci raporu aldim insallah ikisi de duzelir :KK43: hic uyumadim inan...
Cok gecmis olsun biz de ayni durumdaydik ilk drfa atesi dusmedi bir hastalikta o ladar korktum ki bu hastalik bildigimiz grip ama domuz gribiyle ayni aileden o yuzden agir seyrediyor biz 5 gun hastanede yattik hala tam toparlamis degil o kadar cok duydum ki influenzayi cok pis bir virus size de bulasabilir havada 3 saat asili kaliyormus bence yarin pazartesi bir poliklinige gotur 40 derece cok ciddi

Cok gecmis olsun biz de ayni durumdaydik ilk drfa atesi dusmedi bir hastalikta o ladar korktum ki bu hastalik bildigimiz grip ama domuz gribiyle ayni aileden o yuzden agir seyrediyor biz 5 gun hastanede yattik hala tam toparlamis degil o kadar cok duydum ki influenzayi cok pis bir virus size de bulasabilir havada 3 saat asili kaliyormus bence yarin pazartesi bir poliklinige gotur 40 derece cok ciddi
Canim tesekkurler.
Oglani goturdum klinige yeni geldik. Dr acil bi durumu yok antibiyotik vermek istemiyorum dedi. Balgam sokturucu ve ates dusurucu vs verdi.
Kizi da sordum.
Dedi ki 2 gun sabret daha yeni baslamissin antibiyotige. Donusumlu olarak ver dedi ates dusuruculeri.
Insallah oyle degildir yaa:(
Duzelme olmazsa iki gune zaten gotururum kesin...

Canim tesekkurler.
Oglani goturdum klinige yeni geldik. Dr acil bi durumu yok antibiyotik vermek istemiyorum dedi. Balgam sokturucu ve ates dusurucu vs verdi.
Kizi da sordum.
Dedi ki 2 gun sabret daha yeni baslamissin antibiyotige. Donusumlu olarak ver dedi ates dusuruculeri.
Insallah oyle degildir yaa:KK43:
Duzelme olmazsa iki gune zaten gotururum kesin...
Sen bilirsin canim herkesinki ayni olacak diye bir sey yok ama bu aralar salgin var kar yagmadigi icin her yer mikrop Allah sifa versin kuzulara

Sen bilirsin canim herkesinki ayni olacak diye bir sey yok ama bu aralar salgin var kar yagmadigi icin her yer mikrop Allah sifa versin kuzulara
Aminnnn amin canim hepimizin yavrusuna insallah...
Iki cocuk birbirinden bu kadar mi zit olur?
Kac cocugun var bilmiyorum ama benim oglanla kiz tam birbirinin zit kutubu..
Kiz hasta oldu mu bemi oldurur, huysuzlanirrr, mizmizlanirrr, paranoyaklasirrrr yasi 9 olmasina ragmen bebek gibi illallah ettirir beni..
Ama oglan MASALLAH sabahtan beri sessiznsedasiz uyuyor. Doktorda bile oyle uslu durdu ki doktor sevdi. Cok olgun yasina gore ki yasi daha 4 :) Beni hic yormadi. Ilaclar iyi geldi sanirim yine uyuyor. Ah bi de kiz uyusa:D

Allah sifa versin.
Evet bu kis nasil bi kis amlamadim...
Kar yagsiz diye camlari gozluyoruz...
Kiriliyoruz hastaliktan.

Kis icin sanirim en iyi bagisiklik destekleyicilerini kendimce bir araya topladim.
Arastirmalarima gore tabii.
Uyguladiklarimi da parantez icinde belirtecegim.

* Taze portakal+mandalina+limon suyu (bunu oglum dogamadan evvel, kizim okula baslamadigi donem cokca icerdik ki o kis belimize kadar kar olmustu istanbul'da yine de hicbirimiz hasta olmamistik; su an kizim okula gidiyor, tam hastalik yuvasi, ben insanlarla ve paralarla temas halinde bir isteyim maalesef hasta olmanin onunu kesemiyorum ama iki gundur sabah aksam taze sıkıp veriyorym biraz guclendiler gibi.)

* Kefir. (elbette ki en guclu probiyotik. Cok aksattim, arada sirada aldim eve lakin bundan sonra deneyip kendim yapacagim ve sut gibi , su gibi vazgecilmez bir icecek olacak bizim icin. Iki gundur bu sayede de toparlandi biraz kizim. Satin aldigim halde.. Kendim yapsam kimbilir ne iyi olacak..)

* Ev yapimi yogurt. (yalan yok ben yapmiyordum ama artik kendim yapacagim insallah. En iysii bu cunku. )

* Keciboynuzu ozu (evden eksik olmaz. Surekli veririm cocuklara. Yaklasik 3 yildir falan. Eminim ki cok faydasi var ancak tek basina yeterli degil elbette diger hersey gibi.)

* bal (hep cicek bali kullandim ama artik kestane bali alacagim. Daha iyi diye duydum.)

*propolis. (evde aksu vital'in vardi esim sporcu oldugu icin kendi tuketmek icin alirdi. Balla karisik. Ondan verdim bu sabah. Devam etmeyi dusunuyorum. Daha dogalini bularak..)

* Balik (bayadir tuketmedik artik aksatmadan her hafta alacagim:KK43:)

* omega 3 (belki bagisiklik sistemine ekstradan bi yarari yok direkt olarak ama beyin icin oldukca faydali. Her aksam ceviz kirarak yemek bir ritueldir bizde insallah hastaliklarina da iyi gelir)

* Tavuk suyuna corba [klasik] (marketlerden parca tavuk alirim, bulyon genelde kullanmam. Bu parcalari kaynatip suyu ile pilav, corba vs yaparim. Dunden beri yapiyorum. Icine sebze , bir bas sogan, bir kac dis sarimsakla kaynatarak. Bunun da iyi gelecegi dusuncesindeyim.)

* yesil yaprakli sebzeler.

* Sarımsak+soğan. (yemeklere bolca koymaktan ziyade, corbanin yemegin yaninda cig cig de tukettirmeye calisiyorum. Oglum yemez belki daha cok ufak ama kiz yiyor. Oglana da yogurda sarimsak dograyip yedirmeyi planliyorum. En guclu antibiyotik bunlar ne de olsa...)

Immun 44 gibi(bize ozel doktorumuz yazmisti zamaninda) yapay bagisiklik guclendiricileri almayacagim. Aslinda dun alacaktim o telasla ama cokca arastirma yaptim ve doktorlar bile bagisikligin dogal yollar ile guclendirilmesinden yana. O nedenle dogalliga devam...

Benim gibi darda kalanlara yardimci olsun diye ayrintili olarak yazdim. Sıktıysam affola.

Aminnnn amin canim hepimizin yavrusuna insallah...
Iki cocuk birbirinden bu kadar mi zit olur?
Kac cocugun var bilmiyorum ama benim oglanla kiz tam birbirinin zit kutubu..
Kiz hasta oldu mu bemi oldurur, huysuzlanirrr, mizmizlanirrr, paranoyaklasirrrr yasi 9 olmasina ragmen bebek gibi illallah ettirir beni..
Ama oglan MASALLAH sabahtan beri sessiznsedasiz uyuyor. Doktorda bile oyle uslu durdu ki doktor sevdi. Cok olgun yasina gore ki yasi daha 4 :) Beni hic yormadi. Ilaclar iyi geldi sanirim yine uyuyor. Ah bi de kiz uyusa:KK70:

Allah sifa versin.
Evet bu kis nasil bi kis amlamadim...
Kar yagsiz diye camlari gozluyoruz...
Kiriliyoruz hastaliktan.
İste cocuktan cocuga degisiyor aman onlar iyi olsunlar da nazlarini cekelim cok korkuttu oglum beni hem influenza hem bronsiolit hem zaturre resmen 2 haftadir oldum oldum dirildim yanlis teshis ve tedaviden mahvettiler kuzumu tekrarlar diye cok korkuyorum zatrn alerjik bir bunyesi var:(

Esim ve oglum (18 aylik) kisin cok sık hasta olurdu ve ikisininde inatci atesini 40tan asagi dusuremezdim. Gecen senemiz hastaliklarla bogusmakla gecti.

Bu sene tanidigimiz bir aricidan ( eger istersen ozelden bilgilerini verebilirim) ari sutu-bal-propolis aldik. Her birmiz icin ayri kurler. Her sabah hepimiz birer kasik ac karnina iciyoruz ve bu sene oglum ve esim hasta olmadilar hic. Ben hafif bir soguk alginligi atlattim. Bize cok iyi geldi.

Bunun disinda, her gun bir kase ev yogurdu yediririm ogluma mutlaka. Bir de mutlaka tahin pekmez kahvalti sonrasinda.

Bunlar disinda ozel birsey yapmiyorum.
Merhaba, nerden aldığınızı özelden bana da yazabilir misiniz?

Propolis derken dogal karisim olanlardan bahsediyorsunuz degil mi? Ari sutu bal polen propolis falan arif oglunun var, ondan mi almayim? Yoksa onereceginiz daha iyisi mi var kizlar?

eczanelerde beeo up markalı olanını öneririm. biz yüzde 30luğunu bala yada pekmeze karıştırarak tüketiyoruz hiç ara vermeden en az 3 ay kullanın inanın çok çok etkili bir ürün:) şimdiden şifa olsun inşallah

Back