• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

deneyimli anneler yardim 6 aylik bebegim atesli

Zaten dun sabahtan oglen sonu a kadar dogal yontemlerle dusurmeye calistim fakat dusmeyince suruba basvurdum evet pardn igne diycktm telasmdan ne dedimi bilmyrm

tamam, dediğim gibi düşmediyse gidin bakalım bir acile.
doktor belki de diyecek ki mühim bir şey yok küçük bir enfeksiyon..
sağlık ocağıyla çözülecek bir şey gibi gelmedi bana..
geçmiş olsun şimdiden

Saglik ocagi 5 dk mesafde gittimiz hastane nerdeyse yarm saat falan suruyo 40 derece olu ca en yakina gitmek istedm para onemli degil doktorumuz zaten ozelde.

Kizim 4 yasinda, kışın uzun gunler ateş gecirdi. Yazdigin gibi dusuyordu cikiyordu ateşi, dolven kulandim.. Neşe si ve yemeside iyidi ve sonradan titreme ve kasilma oldu.. Hemen acile gitik özele. Kan tahlili , bogaz kürü ve serum taktilar.. Cok şükür sonrada igleşti.. Doktor bunyesi salamis ki direnmis, hafif bir nöbet atlatmışız..

Kizim dun sabahtan beri atesli dun gunduz 38.2 ydi dolven verdim dustu etkisi bitince yne cikti bu sefer 38.8 e cikti yne dolven verdim etkisi gecince bu sefer gece saat 03:30 siralarnda 39.2 ye cikti surup vericektim daha yutmadan tadini alir almaz kustu islak bezle vucudunu sildim baya gecti uyudu sabah atesi 40.2 ydi dogru saglik ocagina gittik fitil istedim ve doktor da antibiyotik verdi. Antibiyotigi Yne ayni sekilde tadini alir almaz kustu fitili verdm atesi dustu simdi uyuyo doktoru aradm antbyotgi icmedi dye yne atesi ckarsa acile gotur dedi ve

Ben acilde asi yaparlarsa dye korkuuorum haberlerde cok duyuyoruz asi yapildi sakat kaldi oldu su bu dye Allah korusun acilde atesli bebege ne yapiyorlar hmn asi mi vuruyorlar yoksa baska bi tedavi mi
Siz iyisiniz dimi ? Acilde öyle rast gele bir iğne vs yapmıyorlar artık. Öncelikle tahlillerine bakıyorlar gerekirse bir tahlil daha yapıyorlar bunların en öncesinde de ateşini düşürmek için müdahale ediyorlar. ... Ayrıca ateş düşürücü öyle kafaya göre değil saatli verilmesi gerekiyor. Bu da doktor tavsiyesi ile olur... Diş falan diye düşünmeyin çünkü diş ateşi 38i geçmez. Diş ateşi 39u görünce bile doktora gidilmesi gerekiyor.

Hanimlar asi tabi olduhatta bi kac gun sonra da 6 ay asisi var. fakat bnm dedigim atesini dusursun diye vurulan igneler telasla igneyle asiyi karistirdim. Yasim 22

Cok gecmis olsun acil sifa diliyorum bebeginize
Yanliz ben cok uzuliyorum bunlari gordukce okudukca , lutfen biraz bilinclenelim siz annesiniz ve minicim yavrunuz var
Aşı belli basli hastiklara karsi korumak icin yapilir hasta bebegi iyilestirmek icin yapilmaz eger igne yapilmasindan korkuyorsaniz da korkmayin atesi cok yuksekse ve dusurulemiyorsa acil durumda ne yapilmasi gerekirse onu yapar doktorlar
6 aylik olmus bebeginiz , zorunlu aşilarini yaptirmadiniz mi bugune kadar?

Kizim dun sabahtan beri atesli dun gunduz 38.2 ydi dolven verdim dustu etkisi bitince yne cikti bu sefer 38.8 e cikti yne dolven verdim etkisi gecince bu sefer gece saat 03:30 siralarnda 39.2 ye cikti surup vericektim daha yutmadan tadini alir almaz kustu islak bezle vucudunu sildim baya gecti uyudu sabah atesi 40.2 ydi dogru saglik ocagina gittik fitil istedim ve doktor da antibiyotik verdi. Antibiyotigi Yne ayni sekilde tadini alir almaz kustu fitili verdm atesi dustu simdi uyuyo doktoru aradm antbyotgi icmedi dye yne atesi ckarsa acile gotur dedi ve

Ben acilde asi yaparlarsa dye korkuuorum haberlerde cok duyuyoruz asi yapildi sakat kaldi oldu su bu dye Allah korusun acilde atesli bebege ne yapiyorlar hmn asi mi vuruyorlar yoksa baska bi tedavi mi
38,5 ustu ateste hemen doktora goturun ama cocuk doktoruna goturun aıle hekımlerı bu konuda cok donanımlı degıller... ılık dus aldırın, kasık el ve ayak bılegı ve alnına kompres yapın ilaçla düşüyorsa sorun olmayabılır ama allah korusun havale falan da gecırebılır, ayrıca tahlıl yapılmadan verılen antıbıyotıgı vermeyın cocugunuza once bır tahlıl yapılsın nedenı ne atesın o ogrenılsın...

Siz iyisiniz dimi ? Acilde öyle rast gele bir iğne vs yapmıyorlar artık. Öncelikle tahlillerine bakıyorlar gerekirse bir tahlil daha yapıyorlar bunların en öncesinde de ateşini düşürmek için müdahale ediyorlar. ... Ayrıca ateş düşürücü öyle kafaya göre değil saatli verilmesi gerekiyor. Bu da doktor tavsiyesi ile olur... Diş falan diye düşünmeyin çünkü diş ateşi 38i geçmez. Diş ateşi 39u görünce bile doktora gidilmesi gerekiyor.
4-5 saat de bir verdim zaten bilincsiz asla bir sey yapmam okurum arastiririm sonra yaparim

4-5 saat de bir verdim zaten bilincsiz asla bir sey yapmam okurum arastiririm sonra yaparim
Olsun siz yine de vermeyin cunku ateşli iken verdiği tepki ile ateşsiz iken verdiği tepki başka olur ve rahatsızlığın belirtileri anlaşılmaz olur. Yani doktora gittiğinizde sadece ateşi vardı demek başka . Kusuyor, halsiz ya da ağrısı var diye düşünüyorum sunlari yapıyor deyip ona göre hareket edilmesi başka.

Cok gecmis olsun acil sifa diliyorum bebeginize
Yanliz ben cok uzuliyorum bunlari gordukce okudukca , lutfen biraz bilinclenelim siz annesiniz ve minicim yavrunuz var
Aşı belli basli hastiklara karsi korumak icin yapilir hasta bebegi iyilestirmek icin yapilmaz eger igne yapilmasindan korkuyorsaniz da korkmayin atesi cok yuksekse ve dusurulemiyorsa acil durumda ne yapilmasi gerekirse onu yapar doktorlar
6 aylik olmus bebeginiz , zorunlu aşilarini yaptirmadiniz mi bugune kadar?
Zorunlu asilari tabikide oldu bn igneden bahsedyorum en iyisi konumdaki asi tabirini igneyle degistireym telasla igne yerine asi yazmisim

Hanimlar asi tabi olduhatta bi kac gun sonra da 6 ay asisi var. fakat bnm dedigim atesini dusursun diye vurulan igneler telasla igneyle asiyi karistirdim. Yasim 22
Ateşi düşsün diye asi mı yapıyorlar çok garip. Benim bebeğimde ateşlenmisti ama doktor şurup verdi ve ılık duş önerdi. Onun dışında başka birşey yapmadi. Bahardan dolayı grip olmuştu. Ayrıca özel hastanenin acil bölümünden giriş yapmıştım

Aklima yeni geliyor 2 tane farkli igne ve 2 tanede antibiotik igne vermislerdi ama vurdurmadim.. Sade bir tanesini vurdurmustum.. Ondada yuruyemiyordu acisindan, farkli olan igneydi... Hem hava soguktu , hem uyumak istiyordu artik.. Serumu aldi kendimce ne gerek var okadar igneye dedim ve gitmedim..

Saglik ocagi 5 dk mesafde gittimiz hastane nerdeyse yarm saat falan suruyo 40 derece olu ca en yakina gitmek istedm para onemli degil doktorumuz zaten ozelde.
Suna usendim rahatimi bozmuyayim desene.. insan evladi icin yorulmuycakta kimin icin yorulacak.biz her gun iki saat gorev icin gidip geliyoruz nolacak yarim saatlik yol gitsen.

Dis ates yapmaz. Enfeksiyon vardir. vucudunda. Antibiyotik sart gibi görünüyor.
Iğne olayına gelince, benimde sizin gibi endişelerim vardı, hatta bir kez ogluma iğne yapılacakken acilden alip kacmisligim var. sonra ne oldu. Oglumu tahtalasmış titreyen bir vücutla yarı baygin hastaneye gorurduk. Igneyi yaptılar oğlum kendime geldi. Ignenin riski ateşin vücuda verdiği tahtibattan daha dusuk. Güvendiğiniz bir doktor bulun ve ne diyorsa onu yapin. 6 aylik bir cocuk 40 derece ateşle allah korusun gözünü bile kaybedebilir. Sakin kendi basiniza cozmeye calismayin. Allah şifa versin yavrunuza.

Bu arada atesten baska hastalik belirtisi yok istahi iyi cok ateali olmadigi zamanlar da keyfi de iyi acaba dis mi cikaracak diyorum
dişte 40 ı görmezsin bak havale falan geçirir böyle durumlarda sağlık ocağı değil direk acile götür

Zorunlu asilari tabikide oldu bn igneden bahsedyorum en iyisi konumdaki asi tabirini igneyle degistireym telasla igne yerine asi yazmisim
Duzeltirseniz iyi olur zira aşi denince cok yanlis anlasiliyor , dilerim en kisa surede iyilesir bebisiniz

çocuk doktoruna götürün sağlık ocağındaki doktorlar pek ilgili ve bilgili davranmıyorlar vakit kaybetmeyın hemen doktora götürün bebeğe yazık ateşe buyuk adam zor dayanıyor yavrucak nasıldır şimdi

Bir de dolven konusunu doktorunuza danisin artik doktorlar dolven onermiyor , carpol yada ibufen veriyorlar.. dolven hakkinda cok olumsuz yorum yapilmisti zamaninda , bahsettigim 5-6 sene oncesi , bi danisin derim doktorunuza ilac konusunu da

Suna usendim rahatimi bozmuyayim desene.. insan evladi icin yorulmuycakta kimin icin yorulacak.biz her gun iki saat gorev icin gidip geliyoruz nolacak yarim saatlik yol gitsen.
Allah askina boyle bir sey mumkun mu bn cocugum icin canimi veririm ! Biraz mantikli konusun cocugum 40 derece atesle yarm satlik yolda havale de gecirebilirdi iyikide saglik ocagina gdp fitil koymusum. Bilip bilmeden yorum yapmak icin yorum yapmayn lutfen.

Dun oglen sonu acile gittik fitil koyup dus yaptirdilar kan ve idrar verdik bebegime idrar yolu enfeksiyonu teshisini koydular :( doktorum igneyi tavsiye etmedigi icin 3 gunluk yatis verdi suan hastanedeyz

Back