Ozelden o aricinin bilgilerini bana da gonderir misiniz rica etsem ?Esim ve oglum (18 aylik) kisin cok sık hasta olurdu ve ikisininde inatci atesini 40tan asagi dusuremezdim. Gecen senemiz hastaliklarla bogusmakla gecti.
Bu sene tanidigimiz bir aricidan ( eger istersen ozelden bilgilerini verebilirim) ari sutu-bal-propolis aldik. Her birmiz icin ayri kurler. Her sabah hepimiz birer kasik ac karnina iciyoruz ve bu sene oglum ve esim hasta olmadilar hic. Ben hafif bir soguk alginligi atlattim. Bize cok iyi geldi.
Bunun disinda, her gun bir kase ev yogurdu yediririm ogluma mutlaka. Bir de mutlaka tahin pekmez kahvalti sonrasinda.
Bunlar disinda ozel birsey yapmiyorum.
Arastirayim da canim nerden edinecegiz onu ki?Ben kendim mayalamak istiyorum. Ziraat fakültelerinde üretilen kefir tohumu var bi araştırın en iyisi en faydalisi o tohumla mayalanan kefir diye biliyorum.
En dogali en hakikisi ziraat fakultelrinde uretilen mayalar. Nohut büyüklüğünde oluyor böyle lor gibi. Ankara universitesi ziraat fakültesi uretip satıyor geçenlerde sormuştum mart gibi bulunur demisti siz de bulundugunuz ildeki ziraat fakultesini arayıp sorabilirsiniz. Bi de internetten de araştırın isterseniz kefir tanesi/tohumu diye üretip kargoyla sipariş alanlar var.Arastirayim da canim nerden edinecegiz onu ki?
Markette kefir mayasi var. Onla alsam yapsam dogal olmaz sanirim?
Peki canim arastirayim.En dogali en hakikisi ziraat fakultelrinde uretilen mayalar. Nohut büyüklüğünde oluyor böyle lor gibi. Ankara universitesi ziraat fakültesi uretip satıyor geçenlerde sormuştum mart gibi bulunur demisti siz de bulundugunuz ildeki ziraat fakultesini arayıp sorabilirsiniz. Bi de internetten de araştırın isterseniz kefir tanesi/tohumu diye üretip kargoyla sipariş alanlar var.
Canim bal, keciboynuzu ozu, tahin pekmez evimizden eksik olmaz.Oğlum 1,5 yaşında her sabah aç karnına bir çay kaşığı deli bal biraz sonra bir bardak ballı süt, 2-3 saat sonra bir ceviz ve bir yumurta karışımı 1 saat sonra bir kase yoğurt devamında günün öğle yemeği akşama da biZimle beraber akşam yemeği yediririm yatmadan bir meyve kurusu yada mevsim meyvesi yatmadan bir saat öncede bir bardak keçi boynuzu tozlu süt dr 1 yaş kontrollerinde uzun zamandır kan değerleri bu kadar iyi bebek görmemiştim sizi tebrik ederim dedihenüz bir defa antibiyotik kullandı onun dışında ara sıra öksürüyor bitkisel bir katışım var bir iki gün içiriyorum geçiyor:)
Yok baktirmadik canim zaten acilen apar topar goturduk.Aklima ilk alerji geldi
Alerjili cocuklar cok hastalaniyor
Birde kan degerlerine baktirdinizmi d vitamini ve demir eksikliginde cok hastalik olurmuş
Canim gunaydin.Canim acil tanidigin iyi bir doktora gotur cocuk muhtemel influanza geciriyor bu aralar cok salgin var ve atesi dusmuyotmus mukus testi iste cigerlere iniyor biz hala atlatamadik.Bagisiklik icinse nutrigien in balik yagi surubu var icinde d vit k2 vit falan da ondan kullanabilirsin
Cok gecmis olsun biz de ayni durumdaydik ilk drfa atesi dusmedi bir hastalikta o ladar korktum ki bu hastalik bildigimiz grip ama domuz gribiyle ayni aileden o yuzden agir seyrediyor biz 5 gun hastanede yattik hala tam toparlamis degil o kadar cok duydum ki influenzayi cok pis bir virus size de bulasabilir havada 3 saat asili kaliyormus bence yarin pazartesi bir poliklinige gotur 40 derece cok ciddiCanim gunaydin.
Kizim gece beri atesli. 40'a cikti en fazla 38.7lere inebildi. Calpol ve ibu fort donusumlu vermeme ragmen. Antibi daha 2 doz verdim. Devam edip gozlemlemek istiyorum. Kanina gecmis enfeksiyon. Ondan cok zor dusuyor atesigecmis olsun size de , dedigin hastaligi yeni duydum...
Isin kotusu 4 yasindaki oglum da ateslendi. Onu da simdi goturecegiz... Antibiyotik tedavisine baslayalim diyorum... Isten 2 gun refakatci raporu aldim insallah ikisi de duzelirhic uyumadim inan...
Canim tesekkurler.Cok gecmis olsun biz de ayni durumdaydik ilk drfa atesi dusmedi bir hastalikta o ladar korktum ki bu hastalik bildigimiz grip ama domuz gribiyle ayni aileden o yuzden agir seyrediyor biz 5 gun hastanede yattik hala tam toparlamis degil o kadar cok duydum ki influenzayi cok pis bir virus size de bulasabilir havada 3 saat asili kaliyormus bence yarin pazartesi bir poliklinige gotur 40 derece cok ciddi
Sen bilirsin canim herkesinki ayni olacak diye bir sey yok ama bu aralar salgin var kar yagmadigi icin her yer mikrop Allah sifa versin kuzularaCanim tesekkurler.
Oglani goturdum klinige yeni geldik. Dr acil bi durumu yok antibiyotik vermek istemiyorum dedi. Balgam sokturucu ve ates dusurucu vs verdi.
Kizi da sordum.
Dedi ki 2 gun sabret daha yeni baslamissin antibiyotige. Donusumlu olarak ver dedi ates dusuruculeri.
Insallah oyle degildir yaa
Duzelme olmazsa iki gune zaten gotururum kesin...
Aminnnn amin canim hepimizin yavrusuna insallah...Sen bilirsin canim herkesinki ayni olacak diye bir sey yok ama bu aralar salgin var kar yagmadigi icin her yer mikrop Allah sifa versin kuzulara
İste cocuktan cocuga degisiyor aman onlar iyi olsunlar da nazlarini cekelim cok korkuttu oglum beni hem influenza hem bronsiolit hem zaturre resmen 2 haftadir oldum oldum dirildim yanlis teshis ve tedaviden mahvettiler kuzumu tekrarlar diye cok korkuyorum zatrn alerjik bir bunyesi varAminnnn amin canim hepimizin yavrusuna insallah...
Iki cocuk birbirinden bu kadar mi zit olur?
Kac cocugun var bilmiyorum ama benim oglanla kiz tam birbirinin zit kutubu..
Kiz hasta oldu mu bemi oldurur, huysuzlanirrr, mizmizlanirrr, paranoyaklasirrrr yasi 9 olmasina ragmen bebek gibi illallah ettirir beni..
Ama oglan MASALLAH sabahtan beri sessiznsedasiz uyuyor. Doktorda bile oyle uslu durdu ki doktor sevdi. Cok olgun yasina gore ki yasi daha 4 :) Beni hic yormadi. Ilaclar iyi geldi sanirim yine uyuyor. Ah bi de kiz uyusa
Allah sifa versin.
Evet bu kis nasil bi kis amlamadim...
Kar yagsiz diye camlari gozluyoruz...
Kiriliyoruz hastaliktan.
Merhaba, nerden aldığınızı özelden bana da yazabilir misiniz?Esim ve oglum (18 aylik) kisin cok sık hasta olurdu ve ikisininde inatci atesini 40tan asagi dusuremezdim. Gecen senemiz hastaliklarla bogusmakla gecti.
Bu sene tanidigimiz bir aricidan ( eger istersen ozelden bilgilerini verebilirim) ari sutu-bal-propolis aldik. Her birmiz icin ayri kurler. Her sabah hepimiz birer kasik ac karnina iciyoruz ve bu sene oglum ve esim hasta olmadilar hic. Ben hafif bir soguk alginligi atlattim. Bize cok iyi geldi.
Bunun disinda, her gun bir kase ev yogurdu yediririm ogluma mutlaka. Bir de mutlaka tahin pekmez kahvalti sonrasinda.
Bunlar disinda ozel birsey yapmiyorum.
Ya reklama girmez heralde yazayim burdan :) ankarada mert aricilik var, web sitesi filan var internetten bulabilirsiniz. Gayet guvenilirdir urunleri.Merhaba, nerden aldığınızı özelden bana da yazabilir misiniz?
Propolis derken dogal karisim olanlardan bahsediyorsunuz degil mi? Ari sutu bal polen propolis falan arif oglunun var, ondan mi almayim? Yoksa onereceginiz daha iyisi mi var kizlar?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?