• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Bagisiklik Guclendirmek..(Anneler Yardım)

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

athena

Goddess of Wisdom
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2013
6.523
24.150
548
Merhaba.
Belki konunun yeri burasi olmayacak ama eminim ki okudugumuz bir cok gereksiz konu arasinda bu konu benim ve kizimin sagligi icin oldukca onemli.

Oncelikle kizim 9 yasinda ve cok sık olmasa da gecirdigi hastaliklar sonrasinda enfeksiyon kana da nufuz edebiliyor.
Misal bu gun atesi 40 dereceye ulasti ki normalde ates olmadan doktora gitmem, goturmem. Evde dogal yollar ile mudahale ederim ki vucut kendi bagisiklik sistemi ile halletsin olayi diye.
Ve ates olsa dahi kendi kendine dusmesini beklerim. Sivi diyeti, koltuk altina nemli bez koymak vs.
Cunku ates aslinda bilinenin aksine iyidir, vucut savasiyor demektir.
Baktim ki o da olmuyor o vakit doktora gideriz.
Bu gun de oyle oldu. Dusmedi aksine cikti.
Inatci ates zaten kanda enfeksiyondur bizde hemen anlarim. Ve dogru da cikti. Doktor antibiyotik, bricanyl diye bir ilac ve donusumlu olarak kullanmam uzere parasetamol ve ibuprofen iceren iki ilac yazdi.
Bir saat once 40.2 idi ve ben donusumde verdigim ibuprofen ates dusurucu ve yaptigim islak bez ile onu 38.2 ye dusurdum.

Ancak benim sorum su.
Biliyorum ki enfeksiyon kana bagirsak yolu ile geciyor..
Bagisikligini guclendirmek icin probiyotikleri yani bagirsaktaki yararli bakterileri arttirmak sart.
Duzenli olarak kefir icirmekten baska bi care bulamadim ben.
Onerileri olan anneler lutfen yardim..

Geçen gün haberlerde gördüm lahana turşusu çok güçlü bir probiyotikmiş. Bir de yoğurdu evde mi mayalıyorsunuz? Yıllanmış bir maya da sağlam bakteri barındırır.
“strath” diye bağışıklık güçlendirici bir gıda takviyesi var. Doktora sorun dilerseniz. Ben kapsülünü kullanıyorum, çocuklar için şurup versiyonu var. Oğlum 11 aylık kullanamıyor henüz. Yaşından sonra düşünüyorum. Biraz pahalı ama kullananlar memnun.
Benim oğlum da 2 gün önce atlattı hastalığı, en düşük ateşi 38 buçuklardaydı bizim de. Geçmiş olsun.

Geçmiş olsun öncelikle, doğal probiyotikler ve propolis alabilirsiniz.

Evet propolis sprey kullanıyorum ayrıca ben de. Unutmuşum. Çocuğum doğdu doğalı hastalık, yüksek ateş korkulu rüyam oldu. :KK76: Siz propolisin hangi çeşitini kullanıyorsunuz?

Yoğurtlar için özel probiyotikler var eczanelerde falan satılıyormuş. Onlardan alıp yoğurt mayalayabilirsiniz? Geçmiş olsun bu arada.

Evet propolis sprey kullanıyorum ayrıca ben de. Unutmuşum. Çocuğum doğdu doğalı hastalık, yüksek ateş korkulu rüyam oldu. :KK76: Siz propolisin hangi çeşitini kullanıyorsunuz?
Sıvı olanı suyla karıştırıp, sakız gibi olup çiğnenen de varmış

Geçen gün haberlerde gördüm lahana turşusu çok güçlü bir probiyotikmiş. Bir de yoğurdu evde mi mayalıyorsunuz? Yıllanmış bir maya da sağlam bakteri barındırır.
“strath” diye bağışıklık güçlendirici bir gıda takviyesi var. Doktora sorun dilerseniz. Ben kapsülünü kullanıyorum, çocuklar için şurup versiyonu var. Oğlum 11 aylık kullanamıyor henüz. Yaşından sonra düşünüyorum. Biraz pahalı ama kullananlar memnun.
Benim oğlum da 2 gün önce atlattı hastalığı, en düşük ateşi 38 buçuklardaydı bizim de. Geçmiş olsun.
Cok cok tesekkurbederim.
Yogurdumu bir iki kere evde yaptim ama sonra yine satin almaya basladim sanirim artik evde yapacagim.
Immun 44 kullaniyorduk biz ama sadece kisin ve hastalik zamanlarinda. Dediginizi arastiricam.
Allah saglik sihhat versin gerisi bos :(

Propolis derken dogal karisim olanlardan bahsediyorsunuz degil mi? Ari sutu bal polen propolis falan arif oglunun var, ondan mi almayim? Yoksa onereceginiz daha iyisi mi var kizlar?

Yoğurtlar için özel probiyotikler var eczanelerde falan satılıyormuş. Onlardan alıp yoğurt mayalayabilirsiniz? Geçmiş olsun bu arada.
Cok tesekkurler.
Mayayi dogal tutmak icin kendim yapmaliyim haklisiniz.
Annemlerin apartmaninda dogal sut getiren biri varmis. Ondan alip yapacagim.

Propolis derken dogal karisim olanlardan bahsediyorsunuz degil mi? Ari sutu bal polen propolis falan arif oglunun var, ondan mi almayim? Yoksa onereceginiz daha iyisi mi var kizlar?
Ben eczaneden almıştım doktor yaZmıştı, %100 doğal olduğunu biliyorum, 11 aylık oğlumla bana yazmıştı. Şimdi mutfağa gidemem çocuk uyuyor, gürültü yapmaktan korkuyorum. Yarın söylerim üretici firmayı. Ama türk firması değildi sanırım.

Ben eczaneden almıştım doktor yaZmıştı, %100 doğal olduğunu biliyorum, 11 aylık oğlumla bana yazmıştı. Şimdi mutfağa gidemem çocuk uyuyor, gürültü yapmaktan korkuyorum. Yarın söylerim üretici firmayı. Ama türk firması değildi sanırım.
Tamam canim mutlaka bekliyorum istersen ozelden yazarsin, reklam falan sanmasinlar.
Sagolasin.

Soguk sıkım keciboynuzu ozu veriyorum her sabah ve aksam.
Bi ara taze zencefil, bal ve kabuklariyla dogradigim limonu bir kavanozda bekletip iciriyordum ama olmuyor limon hemen aciyor.
Sogan suyunu balla karistirip iciriyordum( dogal antibiyotiktir) ama cocuk anne midem bulaniyor icemem diyince bir deneyeyim diyerek ictim ki icler acisi, insan zorla da olsa icemez onu :(

Esim ve oglum (18 aylik) kisin cok sık hasta olurdu ve ikisininde inatci atesini 40tan asagi dusuremezdim. Gecen senemiz hastaliklarla bogusmakla gecti.

Bu sene tanidigimiz bir aricidan ( eger istersen ozelden bilgilerini verebilirim) ari sutu-bal-propolis aldik. Her birmiz icin ayri kurler. Her sabah hepimiz birer kasik ac karnina iciyoruz ve bu sene oglum ve esim hasta olmadilar hic. Ben hafif bir soguk alginligi atlattim. Bize cok iyi geldi.

Bunun disinda, her gun bir kase ev yogurdu yediririm ogluma mutlaka. Bir de mutlaka tahin pekmez kahvalti sonrasinda.

Bunlar disinda ozel birsey yapmiyorum.

Esim ve oglum (18 aylik) kisin cok sık hasta olurdu ve ikisininde inatci atesini 40tan asagi dusuremezdim. Gecen senemiz hastaliklarla bogusmakla gecti.

Bu sene tanidigimiz bir aricidan ( eger istersen ozelden bilgilerini verebilirim) ari sutu-bal-propolis aldik. Her birmiz icin ayri kurler. Her sabah hepimiz birer kasik ac karnina iciyoruz ve bu sene oglum ve esim hasta olmadilar hic. Ben hafif bir soguk alginligi atlattim. Bize cok iyi geldi.

Bunun disinda, her gun bir kase ev yogurdu yediririm ogluma mutlaka. Bir de mutlaka tahin pekmez kahvalti sonrasinda.

Bunlar disinda ozel birsey yapmiyorum.
Canim. Alllah bagislasin.
Okula basladi baslayali yaklasik 4 senedir hastaliklar artik oyle tanidik ki bize..
Evde herkes turp gibi mesela, kizim bi oksuruu; once o sonra herkes hasta..
Okuldan getiriyor maalesef..
Ozelden yazarsan sevinirim. En azindan dogal bir yerden edinmis olayim.
Tahin pekmez bizden eksik olmaz ama kizim pek yemez bala daha duskun. Kestane bali alicam zaten hep cicek bali alirdim..
Tesekkur ediyorum.

Back