bağırsak, karın gurumdaması ve fobi :(

Gastroenterolojiye gitmek gerekiyor sanırım, benim hala oluyor ama eskisi gibi değil

Bağırsak florasının bozulması ciddi hastalıklara sebep olduğundan o florayi korumak lazımmış ya, belki onu deneseniz işe yarar mı? Kelle paça, işkembe gibi yiyecekler durumunuza olumlu etki ediyor mu denediniz mi?

Başka bir doktora görünseniz. Doktorlar anlayamamış olabilirler. Durumunuzu açıkça söyleyin. Yediklerinizdende kaynaklı olabilir.. Geçmiş olsun

Eşimde vardı eskiden, gıda intöleransı çıktı, domates, beyaz ekmek, beyaz undan yapılmış gıdalar, beyaz pirinç ve süt dokunuyor. Gastroentoroloji uzmanına gitmiştik o zaman kolonoskopi yapıp teste numune göndermişti. Bu gıdaları 2 yıl tüketmeyeceksin demişti doktor, birde gaz için ilaç kullandı üç ay. İki yıl dikkat etti şimdi herşeyi yiyebiliyor, belki öyle bir durumdur sizinki de
Birde ev yoğurdu çok iyi gelmişti o dönem, ben midem için o barsakları için hala devam ediyoruz. Şimdilerde sadece uykusuz kaldığında bozuluyor barsakları

Son düzenleme:
Şimdi doktora da gidemiyoruz covid yuzunden randevular iptal oluyor, kabul etmiyolar hasta

benim iki yıldır var, ben denemek amaçlı antidepresan da kullandım 1 yıl daha yeni bıraktım cunku 0 değişiklik oldu ve psikiyatri ilacı yazarken de ihtiyacın oldugunu sanmıyorum ama dene istersen dedi. bisey değişmeyince de bıraktım. hiç depresyon veya ansiyetem olduğunu dusunmedim ve birden basladı agrılarla birlikte.

0 kan grubu insanalar diğerlerine göre bu konuda daha hassas.Özellikle gruten içeren yiyecekler, süt ve süt ürünleri, kükürt içeren kayısı, karnıbahar gibi sebze ve meyvelerden uzak durmak gerekiyor...
Bende sıfır grubu ve bağırsaklarım malesef böyle..gluten içeriğinden uzak durunca şişkinlik ve hareketlilik nerdeyse olmuyor.. alerjik bir yapının sonucu aslında.. bazı hatta pek çok gıdayı tüketmemek sorunu çözüyor.. siyah çaya bile alerji m var mesela..malesef fedakarlık gerektiren durumlar bunlar

sesler geçtimi diyet ile birlikte ve ne kadar süre sonra etkisini gördünüz acaba? cok istiyorum benimde böyle olmasını keske diyetle az da olsa gecse cok mutlu olucam. yogurt hatta sütle yaoılan hersey yasak maalesef ama probiyotik kullanıyorum onun yerine

alerjen gıdalardan uzak duruyorum da henuz gelişme yok sizde hemen mi etkisini gosteriyor glutensiz beslenince

Şikayetleri geçti, artık gazı olmuyor ancak doktor bize yoğurdu süt gurubuna sokmuyoruz, probiyotiktir demişti o yüzden yoğurda yöneldik. İkimize de iyi geldi ancak hazır yoğurt olmuyor, evde yaptığımız yoğurt iyi geldi. Şimdi gıdalardan yana bir sıkıntısı kalmadı eşimin sadece uyku düzeni bozulduğu zaman gazı oluyor, uyku da çok önemli

süt ürünlerinde eger alerji sütteki laktoz ise yogurt yenebiliyor cunku yogurt olunca mayalanırken laktoz parçalanıp gidiyor ama benim laktoz değil sütteki kazeine alerjim var ve yogurt yapılınca değişime filan uğramıyor kalıyor o yüzden yasak, belki sizin kazein değildir ondan önermiş olabilir. bu iyi bişey cunku yogurt kullanmak baya hem tok tutuyor hemde birsürü tarif yapılabiliyor :)

Şişkinlik ve gaz sancisi da varsa huzursuz bağırsak sendromu.mayali poğaça ve süt dokunuyor bana da hele süt içmeyi özledim laktozsuz falan da aynı malesef.prebiyotik tüketiyorum bir dönem rahatlatıyor .

İçindeki maddelerden hiç söz etmedik, doktor söyleyince denedik şansımız yaver gitti demek :) Çok can sıkıcı bir durum eşim o dönem çok zorlandı , onun bu hali bir anda ortaya çıktı, öncesinde bir sorunu yoktu, sonradan nüks eden bir durum yani ama tam iki yıl diyetine uydu, pirinç tanesi bile sokmadı ağzına sonra da geçti. Şimdi abartmamak kaydıyla domateste yiyor, pirinçte, hamur işi de ama mesela bugün domates yediyse ertesi gün yemiyor ara veriyor dikkat ediyor korkusundan

çok antibiyotik kullanıyorum belli aralıklarla o yüzden düzeltsem de düzgn kalmıyordur :)

tebrik ediyorum cidden o kadar zaman diyete uymak büyük basarı :) umarım birdaha olmaz

tebrik ediyorum cidden o kadar zaman diyete uymak büyük basarı :) umarım birdaha olmaz

İnşallah olmaz çünkü çok sıkıntılı bir durum, gaz oluyordu ama çıkaramıyordu, kaç kere kalbi sıkışıyor nefes alamıyor şikayeti ile acile koştuk, gaz olduğunu bilsekte yine de korkuyor insan, doktor ilk üç ay çıkarabilmesi için ilaç verdi, sonra düzene girince o sorun kalmadı, o kadar zorlandı ki mecburen diyete uydu

bende cıkaramıyorum baya da gaz için ilaç içtim yine de cıkaramadım amaba bende mi sorun eger diyet iyi giderse takviye olarak yine baslarım spasmomen veya simflat tarzı bişey. sizin ilaç neydi

bende cıkaramıyorum baya da gaz için ilaç içtim yine de cıkaramadım amaba bende mi sorun eger diyet iyi giderse takviye olarak yine baslarım spasmomen veya simflat tarzı bişey. sizin ilaç neydi

Debridat kullandı bir de doktor düzenli yürü dedi
İlacı ilk ay yemeklerden önce üç kez alıyordu, sonra ki iki ay gece bire düşürdü doktor, üç ay sonunda bıraktırdı barsak buna alışmasın diye. Gündüz işyerinde öğlen yemeğinden sonra çıkıp on dk yürüyordu, akşam da evde oluyordu zaten yine yemekten sonra çıkıp bir yarım saat dolaşıyorduk. Diyete de uyunca üç ay sonunda bunlara gerek kalmadı, gaz problemi kendiliğinden gitti. O dönem başka önerileri de oldu doktorun, akşam 8 den sonra yemek yememek, hergün aynı saatte tuvalette olmak, düzenli uyku. Birgün et bir gün sebze şeklinde beslenmek, kafeini azaltmak gibi. Üstünden 6 yıl geçti eşim hala günde 8000 adımın altına düşmez, mutlaka yürür, yürümeyince şişkinliğim oluyor diyor. İlaveten o zamandan beri dışarıda yemek olayını bıraktık, hergün kahvaltısını ve öğlen yemeğini hazırlıyorum evden götürüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…