- 9 Eylül 2020
- 92
- 333
- 40
Evet vardı.Şiddetliydi,şimdi yanlış beslendigimde ataklar halinde oluyo,tabi başka etkileri de var,sadece gurultu değil.Ama tabi geleneksel beslenme biçimimiz bunların hepsinden kurtulmaya müsait değil.Dikkat ettiğimde çok rahatım.Ama salarsam ben de çok sıkıntı çekiyorum.Bunun bir ilacı ya da tedavisi yok.Kendi beslenme şeklini kendin belirleyeceksin.Tabi önce bu hastalıktan mı kaynaklanıyor senin şikayetler,bundan emin olman gerek.merhaba ben alerji testi yaptırdım ve alerjim çıkan seyleri tuketmiyorum fakat buna ragmen bir değişiklik olmadı. sizde vardı ve geçti mi?
Sınav öncesi kızımda da aynı şikayetler vardı. Karnım guruldayacak sınıfta diye kahvaltı bile yapmadan çıkıyordu evden. Önce dediğiniz gibi muayenelerden sonra hafif gastrit dendi. İlaçlarını aldı ama şikayeti devam etti. Psikiyatra götürdüm. Kaygı bozukluğu nedeniyle hafif bir ilaç verdi. Şu an gayet rahat.merhaba iki yıldır geçmeyen sürekli bagırsak ve karın guruldaması sıkıntım var bisürü doktora gittim endoskopi kolonoskobi oldum vs hiçbişey işe yaramadı geçmiyor günün uyanık oldugum zamanları %80 ses var hareketlilik var. işimi bıraktım bu yüzden ve uzun zamandır eve kapadım kendimi kimseyle görüşmüyorum evine bile gitmiyorum sessiz ortam olucak sesler duyulcak diye çok zor anlatamam size bununla yaşamak.benim gibi olan ve düzelen var mı
Gaz sancıları ve şişkinlik için ilaçlar var tabi,şiddetlendiğinde ancak onlarla kurtulabilirsin.Ama ömür boyu onlarla yaşayamıyor insan işte.Yine tek çözüm kendi beslenme planını oluşturmak.ben cipralex kullandım. ilk başta midem bulandı ama geçiyor yanetkiler 2 haftaya
merhaba sadece sınav zamanı mı oluyordu yoksa kronik hergün sürekli mi benim gibi.psikolojik destek aldım maalesef sonuç yokSınav öncesi kızımda da aynı şikayetler vardı. Karnım guruldayacak sınıfta diye kahvaltı bile yapmadan çıkıyordu evden. Önce dediğiniz gibi muayenelerden sonra hafif gastrit dendi. İlaçlarını aldı ama şikayeti devam etti. Psikiyatra götürdüm. Kaygı bozukluğu nedeniyle hafif bir ilaç verdi. Şu an gayet rahat.
Tavsiyem fiziki bir neden yoksa psikolojik olabilir. Bir de bu şekilde deneyin.
En önemli sebebi es geçmişim.Her şeye riayet etsen de eğer stres altındaysan aynı belirtileri görmeye devam edersin.O yüzden çok zor olsa da stresini azaltmayı en başa koy.Evet vardı.Şiddetliydi,şimdi yanlış beslendigimde ataklar halinde oluyo,tabi başka etkileri de var,sadece gurultu değil.Ama tabi geleneksel beslenme biçimimiz bunların hepsinden kurtulmaya müsait değil.Dikkat ettiğimde çok rahatım.Ama salarsam ben de çok sıkıntı çekiyorum.Bunun bir ilacı ya da tedavisi yok.Kendi beslenme şeklini kendin belirleyeceksin.Tabi önce bu hastalıktan mı kaynaklanıyor senin şikayetler,bundan emin olman gerek.
kesinlikle bu sıkıntım geçse dünyanın en mutlu huzurlu insanı olucakmısım gibi hissediyorum.baska hiçbir stres yaptıgım durum yok.kusra bakmayın canım sıkkın ama artık dısarı cıkmak işime dönmek sosyal hayat edinmek istiyorum elim kolum baglı kaldım hastane ev arası mekik dokuyorum.cok tesekkurler insallah birgun burayı geçti diye güncellerimEn önemli sebebi es geçmişim.Her şeye riayet etsen de eğer stres altındaysan aynı belirtileri görmeye devam edersin.O yüzden çok zor olsa da stresini azaltmayı en başa koy.
Benim de öyle yemeği ağzınızda iyi çiğneyinmerhaba ben alerji testi yaptırdım ve alerjim çıkan seyleri tuketmiyorum fakat buna ragmen bir değişiklik olmadı. sizde vardı ve geçti mi?
sizinde mi gurulduyorBenim de öyle yemeği ağzınızda iyi çiğneyin
Her gün yaşadığı bir şeydi. Çok rahatsız oluyordu. Ders esnasında karnının gurultusu duyulacak diye kendini çok kasıyordu.merhaba sadece sınav zamanı mı oluyordu yoksa kronik hergün sürekli mi benim gibi.psikolojik destek aldım maalesef sonuç yok
başladığı zamana denk gelen spesifik bişey yok çok düşündüm..peki ne kadar sürdü kızınızda? antidepresan kullandım fakat işe yaramadı bendeHer gün yaşadığı bir şeydi. Çok rahatsız oluyordu. Ders esnasında karnının gurultusu duyulacak diye kendini çok kasıyordu.
Kaygı, stres, sosyal fobi ya da sizin bile henüz farkında olmadığınız bir durum nedeniyle olabilir. Yaşadığınız bir travma, kayıp, aile, eş, sevgili, arkadaş ilişkileri, sizin unuttuğunuz ama bilinçaltında unutmadığınız bir durum olabilir. Geriye dönük bir düşünün. Ne zaman ve neden başladı mesela. Çok bir şey bilip ahkam kestiğinden değil. Sadece bu konularla ilgiliyim ve takip ediyorum.
Eğer psikoloğun yardımı olmadıysa bir de psikiyatrı deneyin.
merhaba iki yıldır geçmeyen sürekli bagırsak ve karın guruldaması sıkıntım var bisürü doktora gittim endoskopi kolonoskobi oldum vs hiçbişey işe yaramadı geçmiyor günün uyanık oldugum zamanları %80 ses var hareketlilik var. işimi bıraktım bu yüzden ve uzun zamandır eve kapadım kendimi kimseyle görüşmüyorum evine bile gitmiyorum sessiz ortam olucak sesler duyulcak diye çok zor anlatamam size bununla yaşamak.benim gibi olan ve düzelen var mı
merhabalar, aslında gazın bacaklarda gezmesine tıbben mumkunatı yok acaba başka bir rahatsızlıgınız olabilir mi boyle hissetmenizi sağlayacak?Benimki guruldama degil fakat gaz vucudumun heryerinde geziyo sanki hergun baska yere vuruyo agrisi.. Bu aralar da bacaklarimda dolasiyo resmen
merhabalar, aslında gazın bacaklarda gezmesine tıbben mumkunatı yok acaba başka bir rahatsızlıgınız olabilir mi boyle hissetmenizi sağlayacak?
yanlıs yazmısım hiç farkında değilim :)Guruldamak :)
Bende de acıkınca ve heyecanlanınca falan oluyor ..
Gerçekten rahatsız edici net kesin çözümü şudur diye yapılan bir tedavisi yok sanırım .
BENDE İŞE YARAYAN SİZE DE İYİ GELECEK ŞEYLERmerhaba iki yıldır geçmeyen sürekli bagırsak ve karın guruldaması sıkıntım var bisürü doktora gittim endoskopi kolonoskobi oldum vs hiçbişey işe yaramadı geçmiyor günün uyanık oldugum zamanları %80 ses var hareketlilik var. işimi bıraktım bu yüzden ve uzun zamandır eve kapadım kendimi kimseyle görüşmüyorum evine bile gitmiyorum sessiz ortam olucak sesler duyulcak diye çok zor anlatamam size bununla yaşamak.benim gibi olan ve düzelen var mı
tesekkurler coğunu yapıyorum aslında ama gaz cıkarma için video oldugunu bilmiyordum mutlaka denicem cok sagolBENDE İŞE YARAYAN SİZE DE İYİ GELECEK ŞEYLER
1. SÜT SÜT ÜRÜNLERİNİ AZALTMAK
2. SOĞAN VE SARIMSAK YAĞLI YİYECEKLERİ AZALTMAK
3. GAZLI İÇECEKLERİ AZALTMAK
4.AZ AZ YAVAŞ YAVAŞ YEMEK
5.PAPATYA ÇAYI, TAHİN(HER SABAH AÇ KARNINNA 1YK), SARI LEBLEBİ TÜKETMEK
6.STRESTEN UZAK DURMAK
7.GAZ ÇIKARAMAMA PROBLEMİN DE VARDIR BUNUN İÇİN DE YOUTUBE DE KOLAY GAZ ÇIKARMAK İÇİN VİDEOLAR VAR İZLE UYGULA İYİ GELİR
tesekkurler coğunu yapıyorum aslında ama gaz cıkarma için video oldugunu bilmiyordum mutlaka denicem cok sagol