İyi akşamlar kızlar, iki hafta önce babamın karnının sağ tarafında şiddetli sancı ve hazımsızlık vs. gibi şikayetleri nedeniyle doktora gittiğimizde karın ultrasonunda, bağırsağının duvarında 5mm lik kalınlaşma tespit edildi. Doktorlar teşhis konusunda Chron hastalığı ve apandist iltihabı arasında kaldılar. En son ilaçlı karın tomoğrafisi çekildi. Cerrah ve radyoloji doktorunun incelemesi sonucu apandist denildi, ameliyat edildi. Fakat babamın sağ tarafın hala eski şiddetiyle olmasa da, kısa süreli ağrılar mevcut. Esasen babamın bağırsak problemleri( hazımsızlık, şişkinlik vs.) 2 yıl evvvel başlamıştı kolonoskopi çekilmişti fakat patoloji sonucunda Chron vs. gibi bir hastalıktan bahsedilmemişti. Bir önceki konumda da bahsetmiştim durumdan öncellikle karın organlarında kitle vs. çıkmadığı için şükürler olsun diyorum. Ama Chron gibi kronik bir hastalığın da yüksek ihtimal dahilinde olması korkutuyor beni. Günlerdir araştırma yapıyorum internetten Chron hastalığı hakkında, bu hastalıktan muzdarip olanlarınız varsa hastalığın belirtilerini ve seyrini yazabilir mi? Teşhisi zor bir hastalıkmış belirtileri özellikle apanadist iltihabıyla benzer olduğu için. Doktorlar yanlış teşhis koyuyorlar genelde, birçok kişi yaşamış maalesef bu süreci...