• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bağırmak istemiyorum

Brsprens

Kün Fe Yekün
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2019
139
60
48
Arkadaşlar merhaba 1 buçuk yaşında ki oğlum beni çileden çıkarıyor 2-3 saat sessizliğimi koruyorum artık çıldırıp sesimi çok yükseltiyorum bağırıp kızıyorum sonrasında pişman olsamda iş işten geçmiş oluyor hatamı telafi etmem için sonrasında oğluma nasıl davranmam gerekiyor
özür diliyorum bazen ama beni ne kadar anlıyor bilmiyorum birde oğlumda durduk yere bağırıyor galiba benden görüyor 😕

Maalesef bazen bizler de yapıyoruz bunu. Ama en çok üzülen biz anneler oluyoruz yine. Arada kızıma bağırdığımda yüreğimin nasıl bir acıyla kaplandığını anlatamam. Elimden geldiğince sabrediyorum ama bazen olmuyor iste.

Hwrşeyini taklit edecek, yarın öbür gün sana dert olur canım. Bazen de dayanılmıyor valla haklısın ben de yapıyorum aynı şeyi, ki büyüdükçe zorlaştı benimki.. ben sinirlendiğim zaman derin nefes alıp mümkünse başka odaya gidiyorum.
1,5 yaşında neden bağırıyorsun bu arada? Dikkatini başka yöne Çek çocuğun?

Bir uzman konuşması dinlemiştim şunu söylüyordu :

Bağırınca daha mutlu oluyor musunuz ya da çocuğunuz sakinlesiyor mu?

benim cevabim hayır.

Ben de o kadar çok mücadele ediyorum ki kendimle.
bağırmak hafif de olsa çocuğun eline vurmak beni en çok mutsuz eden şeyler hic vurmadim ama bazen elimi sıkmışlığım olmuştur. Inşallah ben de yeneceğim bu bağırma huyumu.

Hwrşeyini taklit edecek, yarın öbür gün sana dert olur canım. Bazen de dayanılmıyor valla haklısın ben de yapıyorum aynı şeyi, ki büyüdükçe zorlaştı benimki.. ben sinirlendiğim zaman derin nefes alıp mümkünse başka odaya gidiyorum.
1,5 yaşında neden bağırıyorsun bu arada? Dikkatini başka yöne Çek çocuğun?
Neden bağırıyorum dur durak bilmiyor mesela fırının kapağını açıyor üstüne çıkıp ocakla oynuyor ne kadar yapma dur sakin söylesemde tekrar tekrar aynı şeyi yapıyor uzaklaştırmaya çalışıncada aglama krizine giriyor

Bir uzman konuşması dinlemiştim şunu söylüyordu :

Bağırınca daha mutlu oluyor musunuz ya da çocuğunuz sakinlesiyor mu?

benim cevabim hayır.

Ben de o kadar çok mücadele ediyorum ki kendimle.
bağırmak hafif de olsa çocuğun eline vurmak beni en çok mutsuz eden şeyler hic vurmadim ama bazen elimi sıkmışlığım olmuştur. Inşallah ben de yeneceğim bu bağırma huyumu.
Bütün annelerin durumu aynı galiba bağırıp sonra pişman olmak ama 2 saat sessizliğimi koruyorum artık ağla ağla morarıyor sebepsizce aglama krizleri çileden çıkarıyor

Neden bağırıyorum dur durak bilmiyor mesela fırının kapağını açıyor üstüne çıkıp ocakla oynuyor ne kadar yapma dur sakin söylesemde tekrar tekrar aynı şeyi yapıyor uzaklaştırmaya çalışıncada aglama krizine giriyor
Başka yere ilgisini çekmek lazım aslında ama her zaman yapamıyoruz işte, anlıyorum seni

Bağırmak tabi ki çok yanlış, yapıyor muyum, oğlum 2 buçuk yaşını geçtiğinden beri evet.

Daha öncesinde çok sert ama kararlı bir ses tonu kullanırdım, bazen işe yarar bazen yaramazdı.
Ama çocuklara hayır denmez, yok ilgisini başka yere çekmelicilerden değilim.
Çocuğa hayır diyeceksin, neden olduğunu anlatacaksın.
O tehlikeli bir şey yaptığında ve hayırı duymadığında, ilgisini başka yöne çekerek sadece geçici süre kazanması sağlanıyor o kadar.
Bağırmayı kararlı ve sert bir ses tonuyla yer değiştirin, siz de rahatlayın çocuk da o sesi duyduğunda bilsin olmamalı bu.

Back