- 31 Mart 2012
- 10.869
- 7.480
- 448
Kızlar bir de size bir şey sorucam. Ben sırf kurmaca roman değilde tarih kitapları da okuyup bilgilenmek istiyorum. Şu ana kadar okuyamadım öyle tarih kitapları sıkıcı geliyordu.Tarihi akıcı hale getiren bi kitap arıyorum. Önerebilir misiniz ?
şu çılgın türkler :)
küçük ağa:)
Herkes aynı kitapları yazmış.Biraz farklılık yaratayım okuduğum ve bayıldığım kitaplarla(hatırladıklarım tabi):
"Ateşböceği Yolu", "Kış Bahçesi", "Gerçek Renkler", "Gece Yolu"= Kristin Hannah
Şu Çılgın Türkler akıcı mı peki. Sadece bilgi bilgi bilgi resmi bir dil zor ilerleyen bir kitap mı yoksa. Bu arada teşekkürler :)
Şu çılgın Türklerbaşlangıçta biraz sıkılmıştım sanki ben ama, sonra bi gaza geliyorsun Vatan millet Sakarya diye gayet akıcı oluyor, bence tarihi roman olarak daha akıcısını bulamazsın Türkçe'de. Direk tarih kitabı olarakta hangi dönemle ilgilendiğini söylersen daha iyi tavsiye verebilirim
Ateşböceği yolu .. Seri mi ?
Aklından bir sayı tut , gözlerini sımsıkı kapatı ben de okumayı düşünüyorum nasıl ?
Duyguların rengi de aynı şekilde nasıl :)
Benim bir çırpıda bitirdiğim ve tekrar okumaktan sıkılmadığım kitaplar;
- Kayıtlara Geçsin Ece Temelkuran
- Oğlum Kızım Devletim Ece Temelkuran
- Sineklerin Tanrısı William Golding
- 1984 George Orwel
- Fikrimin ince gülü - Adalet Ağaoğlu
- Üç beş kişi - Adalet Ağaoğlu
- Gösteri Peygamberi - Chuck Palahniuk
- Yedi evin sırları - Alev Aksoy
Her biri birbirinden bağımlılık yapıcı olan bu kitaplar, bağımlılık yapmakla kalmaz, üstüne bir de yazarlarına karşı kıskançlık krizi geçirtirler . Neden bazı insanlar orjinal fikirlerini kağıtlara döküp para kazanıyor, iz bırakıyorken ben yapamıyorum diye.
Kristin Hannah'ın kitapları seri değil canım birbirinden bağımsız. Aklından Bir Sayı Tut ve Gözlerini Sımsıkı Kapat'ın kahramanları aynı ama çok bir bağlantı yok. Önce Aklından Bir Sayı Tut'u oku sonra diğerini oku.Olayları takip etmen ve nasıl bir ortamda geçtiğini anlaman için gerekiyor bence.
Duyguların Rengi, 1960'lı yıllarda Amerika Missisippi Jackson eyaletinde siyahi hizmetçilere nasıl davranıldığını anlatan duygu yüklü harika bir kitap şiddetle tavsiye ederim. Aynı şekilde Kristin Hannah ve John Verdon'un kitapları da çok iyidir oku kesinn
Teşekkürler herkes birşeyler yazmış
Uçurtma Avcısını , Elif Şafak-İskender'i çok merak ettim. Öneren çok güzel olsa gerek.
Ben bir kitap daha ekliyim :) Canan Tan-Eroinle Dans
hush hush serisi diyorum kesinlikle okumalısınız!
Şu Çılgın Türkler akıcı mı peki. Sadece bilgi bilgi bilgi resmi bir dil zor ilerleyen bir kitap mı yoksa. Bu arada teşekkürler :)
şu çılgın türkler belge roman
yani belgeler toplanarak tarihi gerçekler alınmış
sıkıcı olmasın diye de araya kurgu aşklar eklenmiş
ben beğendim
Diğerlerini bilmem de 1984'ü beğenen biriyle ilk kez karşılaşıyorum:)Zevk meselesi tabi...Bize üniversite hazırlıkta ingilizcesini okutup sınav yapmışlardı. Ayrıca Türkçesi'ni de okumuştum ve hayatımda nefretle okuduğum kitaplardan biriydi.Belki sınav psikolojisiydi:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?