• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bademcik Ameliyatı Oldum..

xgamzex

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2011
218
0
46
Aydın
17 yaşındayım, martta 18e gireceğim. Doğuştan kocaman bademciklere sahiptim ama öyle böyle değil.. her gören aç bakayım bi daha derdi hep o derece inanılmaz bişeydi.. küçük dilimi bile ilk defa gördüm :27:
Dün ameliyatımı oldum.. Şu an hiçbişey içemiyorum, burnumdan geri geliyo su :5: Dondurma yiyebiliyorum az az.. çok kötü bişey uf :14:

17 yaşındayım, martta 18e gireceğim. Doğuştan kocaman bademciklere sahiptim ama öyle böyle değil.. her gören aç bakayım bi daha derdi hep o derece inanılmaz bişeydi.. küçük dilimi bile ilk defa gördüm :27:
Dün ameliyatımı oldum.. Şu an hiçbişey içemiyorum, burnumdan geri geliyo su :5: Dondurma yiyebiliyorum az az.. çok kötü bişey uf :14:

gecmis olsun canim,endiselenme,bademcikten ameliyat pek sorun yaratmayan birseydir,,,umarim tez zamanda iyilesirsin:38:

gecmis olsun canim,endiselenme,bademcikten ameliyat pek sorun yaratmayan birseydir,,,umarim tez zamanda iyilesirsin:38:

teşekkür ederimm :3: Ameliyat günü anestezinin etkisiyle falan bişeyim yoktu zaten ama.. su bile içememek o kadar kötü ki.. şu an önüme en sevmediğim yemekler gelse yerim meğer ne akdar değerliymiş su içmek, yemek yemek :14:

bende 12 yaşında olmuştum bademcik ameliyatı
hastaneden çıktık eve geldim yatak döşek yatıyorum
dayımlar geldi akşam geçmiş olsuna
annemde o nefis kuru fasülyesinden pişirmiş
normalde sıradan bir yemek gibi görünseede o fasülye bana öyle kıymetli değerli gelmiştiki
1 hafta falan bişey yiyemedim çorba hariç
sonra yavaş yavaş alıştım
sende biraz dişini sık canım sonra acısını çıkarırsın
çok geçmiş olsun......

Geçmiş olsun arkadaşım.Ben de geç olmuştum.Ne durumda olduğunu çok ama çok iyi anlıyorum.Mikrop kapmamaya özen göster.Yani ben hasta ziyaretine gelenlerden enfeksiyon kapmıştım mesela.Yumuşak doku yarası ve sargı filan da söz konusu değil bildiğin gibi.Bu yüzden 15 gün ateşler içinde kıvrandım.İlk beş günden sonrası hızla iyileşiyor,endişelenme.Hiçbirşey yiyemediğini,acısının iğne gibi battığını ve boğazını sürekli ince bıçaklarla kesiliyormuş gibi olduğunu biliyorum.Aynada kontrol etmeye çalış ama ilk günler ağzını tam açamaman normal.Üzeri pamuk tarlası gibi beyazlaşacak ameliyat yerinin,korma,bu iyileşme belirtisi.Süt içmeni tavsiye etmem çünkü gıcık yapıyor.Dondurma en iyisi.Bir de ben iyice haşlanmış makarnayı yiyebilmiştim.Yumuşak olduğu için kayıp gidiyor.Ama çektiğin bu sıkıntıya deyecek inan.Ben çok rahat ettim.

Çok teşekkür ederim hepinize, bu yaşlarda daha da zor oluyomuş o kadar pişmanım ki şu an olduğuma :5:
Gece hiç uyumadım, sürekli ağladım durdum.. bugün 2.günüm ve sanırım serumun etkisi bittiği için en kötü günümdü.. su içemiyorum, dondurma yiyebiliyorum sadece o da kayıp gittiği için.. şurup içiyorum falan ama faydası yok.. tek istediğim iyileştiğim günü görebilmek.. su içmek bile ne güzel şeymiş meğer :5:
boğazımda evet beyaz yeşil bişeyler var, ağzımda da berbat bi tat.. o kadar berbat ki :5:

Bende düşünüyordum.Korktum,olmasam mııı :18:

Bende düşünüyordum.Korktum,olmasam mııı :18:

İlk gün iyiydim ama bugün narkozun etkisi falan geçti. konuşamıyorum, su bile içemiyorum.. ağzımda sürekli o pis yaranın iltihaplı tadı.. çikolatalı muhallebi bile iltihaplı iğrenç bişeye dönüşüyo yutarken.. offf :5:

Ölsem daha iyiydi.. olcak olanlar varsa 2 kez düşünün :14:

Öyle düşünme canım.İlk 3-5 gün çok sıkıntılı geçiyor,biliyorum ama sonrasında ömür boyu rahat edeceksin.Ben ameliyat olduktan sonra yıllardır doğru dürüst grip bile olmadım mesela.Ama bademciklerim varken yılda kaç kez ateşler içinde yattığımı hatırlayamıyorum bile.Mayın tarlası gibi olmuşlardı artık.Penisilin yemeden geçmiyordu.41 dereceye çıkmıştı en son hastalandığımda ateşim,havale geçiriyordum neredeyse.günden güne ameliyatın etkileri azalacak ve rahatlığını anlayacaksın,biraz sabır.

Öyle düşünme canım.İlk 3-5 gün çok sıkıntılı geçiyor,biliyorum ama sonrasında ömür boyu rahat edeceksin.Ben ameliyat olduktan sonra yıllardır doğru dürüst grip bile olmadım mesela.Ama bademciklerim varken yılda kaç kez ateşler içinde yattığımı hatırlayamıyorum bile.Mayın tarlası gibi olmuşlardı artık.Penisilin yemeden geçmiyordu.41 dereceye çıkmıştı en son hastalandığımda ateşim,havale geçiriyordum neredeyse.günden güne ameliyatın etkileri azalacak ve rahatlığını anlayacaksın,biraz sabır.

içtiğin su burnundan geliyo muydu bende burnumdan geri geliyo, ağzımda berbat bi tat var.. ve sürekli tükürük geliyo ağzıma yutamıyorum :14:

içtiğin su burnundan geliyo muydu bende burnumdan geri geliyo, ağzımda berbat bi tat var.. ve sürekli tükürük geliyo ağzıma yutamıyorum :14:

Evet canım,ilk beş gün içtiğim su burnumdan geliyordu.şaka yapmıyorum.Benim bademciklerim çok büyüktü ve dikişli oldu ameliyatım.Bildiğin iple filan değil tabi dikiş,yakma yöntemiyle yarayı,kanama olmasın diye yani.Sadece su içtim ilk günler,çok az da dondurma yiyebiliyordum.beşinci günde filan iyice haşlanmış makarna yiyebilmiştim birazcık.

Evet canım,ilk beş gün içtiğim su burnumdan geliyordu.şaka yapmıyorum.Benim bademciklerim çok büyüktü ve dikişli oldu ameliyatım.Bildiğin iple filan değil tabi dikiş,yakma yöntemiyle yarayı,kanama olmasın diye yani.Sadece su içtim ilk günler,çok az da dondurma yiyebiliyordum.beşinci günde filan iyice haşlanmış makarna yiyebilmiştim birazcık.

o kadar kötüyüm ki şu an, o kısım bembeyaz-gri gibi bi renk.. benim küçük dilim dahi görünmezdi o kadar büyüktü.. birazdan iğnemi yaptırmaya gidicem ama inan hiç faydası olmuyo :14:
doktor sürekli dondurma yiceksin su içceksin diyo ama su içmek işkence ki en sevdiğim şeydi..
regl olduğum halde 2 kilo eksik çıktım :14: bugün 2. günüm daha nasıl geçcek günler onu düşünüyorum sadece.. :14:

o kadar kötüyüm ki şu an, o kısım bembeyaz-gri gibi bi renk.. benim küçük dilim dahi görünmezdi o kadar büyüktü.. birazdan iğnemi yaptırmaya gidicem ama inan hiç faydası olmuyo :14:
doktor sürekli dondurma yiceksin su içceksin diyo ama su içmek işkence ki en sevdiğim şeydi..
regl olduğum halde 2 kilo eksik çıktım :14: bugün 2. günüm daha nasıl geçcek günler onu düşünüyorum sadece.. :14:

Evet,anlıyorum.Ben de kilo vermiştim canım.Zaten zayıf olduğum halde bir de kilo vermiştim.Ama bu dönemde çok doğal aslında,doğru dürüst yiyemiyor ki insan.O kısmın bembeyaz olması çok normal.Bu yaranın iyileşme göstergesiymiş.2-3 gün daha dayan,5.günden sonra hafifleyecek şikayetlerin.Ben de ameliyat sonrası hemen regl olmuştum,berbat bir durum,çok iyi anlıyorum seni.:94:

Evet,anlıyorum.Ben de kilo vermiştim canım.Zaten zayıf olduğum halde bir de kilo vermiştim.Ama bu dönemde çok doğal aslında,doğru dürüst yiyemiyor ki insan.O kısmın bembeyaz olması çok normal.Bu yaranın iyileşme göstergesiymiş.2-3 gün daha dayan,5.günden sonra hafifleyecek şikayetlerin.Ben de ameliyat sonrası hemen regl olmuştum,berbat bir durum,çok iyi anlıyorum seni.:94:

aaa bende regl oldum hemen ertesi gün.. ama onun ağrısını acısını hiçbişeyini hissetmiyorum ki..
bugün 3.günüm ve daga da kötüyüm.. günden güne iyileşmem gerekirken kötüleşiyorum.. kontrole gittim doktor 15güne kalmıcak bişey dedi.. ben nasıl dayancam bu şekilde 15 gün :14: 3 gündür 2 saat uykuyla duruyorum ve inanır mısın hiç uykum gelmiyo :14:
peki senin ağzında iğrenç bi tat var mıydı.. böyle berbat bişey :14: kendi nefesimden kendimden tiksiniyorum :14:

İlk gün iyiydim ama bugün narkozun etkisi falan geçti. konuşamıyorum, su bile içemiyorum.. ağzımda sürekli o pis yaranın iltihaplı tadı.. çikolatalı muhallebi bile iltihaplı iğrenç bişeye dönüşüyo yutarken.. offf :5:

Çok ama çokk geçmişş olsun tatlım,bende olmamaya karar verdim şu anda:50:

Çok ama çokk geçmişş olsun tatlım,bende olmamaya karar verdim şu anda:50:

şu an bu durumda olduğum için diyorum bunu, herkes 1 hafta sonra iyi ki olmuşum diceksin diyo.. yani etkilemiyim seni ama çekmesi çok zor gerçekten.. ağzın o kadar kötü kokuyo ki.. fırçalayamıyosun dişlerini 1 hafta.. dilin bembeyaz oluyo boğazında açık yara.. iltihap tadı.. ama kilo konusunda 3 kilo eksik çıktım regl olduğum halde.. biliyorum yağ değil verdiğim ama göbeğim indi yani.. o moral oluyo bir tek :31:

şu an bu durumda olduğum için diyorum bunu, herkes 1 hafta sonra iyi ki olmuşum diceksin diyo.. yani etkilemiyim seni ama çekmesi çok zor gerçekten.. ağzın o kadar kötü kokuyo ki.. fırçalayamıyosun dişlerini 1 hafta.. dilin bembeyaz oluyo boğazında açık yara.. iltihap tadı.. ama kilo konusunda 3 kilo eksik çıktım regl olduğum halde.. biliyorum yağ değil verdiğim ama göbeğim indi yani.. o moral oluyo bir tek :31:

Buda tam tuz biber oldu bende kilo alamayanlardanım :52: yok anam yok erteleyeyim ben bu işi :D

Back