Badem yağı ve tüylenme sorunu !!!

Dumadumadum

Verdiğim değer kadarsın..
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2010
5.342
39
108
İstanbul
Kızlar meraba...
Hani şu göbeğimiz çatlamasın diye badem yağı kullanıyoruz ya ha işte o badem ağı göbekte ve sürülen diğer bölgelerde acayip tüylenme yapıyormuş.
Ben de kullanıyordum 20 gündür ama yakınlarımdan duyduğum kadarıyla tüylenme yapıyormuş.
Doktoruma sordum o da bebe yağı kullanmamı söyledi.
Aranızda kullanan varsa diye açıyorum bu konuyu kızlar.Badem yağını kullanmayın bence.
Zeytinyağı yada bebe yağı en iyisiymiş çatlaklar konusunda.

valla benn badem yağı kullandımmm tüylenmee sorunum oldu ve artıı çatlaklarımdaa olduuu hiç bi ektisini göremedim anyalacagınız 7 ay kadar dedim çatlamıcak her halde die seviniyodumm şuan 35+4 günlük oldukk 2 hafta önce çatladı ve bi anda oldu hiç bişey yapamadımm :27: doktora da sordum krem yazarmısınız kullanayım die oda kulllansanda artık bişy farketmez dedii çatlıyacagı varsa çatlar dedii ...:43: :43: :43:

valla benn badem yağı kullandımmm tüylenmee sorunum oldu ve artıı çatlaklarımdaa olduuu hiç bi ektisini göremedim anyalacagınız 7 ay kadar dedim çatlamıcak her halde die seviniyodumm şuan 35+4 günlük oldukk 2 hafta önce çatladı ve bi anda oldu hiç bişey yapamadımm :27: doktora da sordum krem yazarmısınız kullanayım die oda kulllansanda artık bişy farketmez dedii çatlıyacagı varsa çatlar dedii ...:43: :43: :43:

:1: 7 aydan sonra mı çatlaklar oluşuyor yani.
İyi bana daha var desene :3:
O çatlayan yerler düzelmiyo mu bidaha ya :2:

daha var die sakın kullanmamazlık yapma kullan kremlerini devamlı her akşam krem sür yumuşak tut göbişini bol su iççççç
ben denedim bunlarıı ama malesef bende işe yaramadııı hergün badem yagı sürüp yattım sabahlarıda kremledm öle gttim işe ama çatladılar yine ama benim vucüdm müsait gibiydi diodum benim karnım çatlar die benim anneminde çatlakları var irsi galibaa buu yapcak bişey yok ama sen önlemini alda sonra keşke yapsaydım deneseydim deme ben artık kabullendim mecburen yapcak bişey yok die avutuom kendimi

Doktorumdan çatlaklar için krem yazmasını mı isteyim o zaman.
Doktorum benim cildimin de çok kuru olduğunu çatlamaya müsait olduğunu söyledi.Bebe yağı kullan dedi ama krem felan da yazayım demedi yani.
Bide hani bu göbek deliğinden aşağı doğru kahverengi bi çizgi oluşuyomuş senin kaç ayında oluştu bu çizgi yada oluştumu

Ben badem yagını kullandım ve memnun kaldım canlarım.Gerılmelerımden kurtuldum.Bebe yagı da yag tabıkı kullanılabılır.Tuylenme yaptıgını ben de duymustum ama bende yapmadı.Bır de sadece gobek bolgenıze degıl bacaklarınıza da surun.Gorumcem sadece karnına surmustu sımdı bacakları catlak ıcınde.oralarda catlak olacagını dusunmemıs.

valla tam ne zman oluştu kahve renkli çizgi tam hatırlamıorum ama sanırım karnım büyümeye başaladıgı zman oluşmaya başladıı gibi hatırlıorum ve her ay koyulaştııı ... bilimsel bi açıklaması yokmuş öle okumuştum biride geçenlerde sorduu baana çizgi oluştumu die bende evet dedin dedi benm kız hamileyken onda oluşmamışş erkek bebeklerde oluo gibi bişey dedi ama bilmiom vlaa sen de oluştuuumu çizgi cnm

valla tam ne zman oluştu kahve renkli çizgi tam hatırlamıorum ama sanırım karnım büyümeye başaladıgı zman oluşmaya başladıı gibi hatırlıorum ve her ay koyulaştııı ... bilimsel bi açıklaması yokmuş öle okumuştum biride geçenlerde sorduu baana çizgi oluştumu die bende evet dedin dedi benm kız hamileyken onda oluşmamışş erkek bebeklerde oluo gibi bişey dedi ama bilmiom vlaa sen de oluştuuumu çizgi cnm

Benim bebeğim de erkek.Henüz oluşmadı o çizgi bende de.
O bişey değil de şu kırışıklar çok kötü oluyomuş ya.
Bazılarında da çok aşırı oluşuyomuş.Bebe yağı denicem işte bakalım faydasını gören çok bebe yağından .

bebeyağı kullanırsanız içinde kimsayalı en azı olanı kullanın bence.ismini hatırlamıyorum ama daha saf olanları var.

ben başka birşey daha önereyim ilgilenenlere...aktarcı kızın ablası kullanmış ve hiç çatlak olmamış.kendilerinde yokmuş başka bir yerden almamı önerdi.
ben kullanıyorum ve memnun kaldım tavsiye ederim.

markası talya, çatlak önleyici yağ.fiyatı da uygun.12.5 tl.ama uzun süre gidiyor.

Son düzenleme:
ben de badem yağı kullanıyorum ve benim de göbeğim tüylendi!!!! bir yerde gebelikte bebek erkek olursa; testestoren sebebiyle göbekte tüylenme olabileceği ancak doğumdan sonra bunların yok olacağı yazıyordu... ben de tüylenmeyi bebişimin erkek olmasına bağlamıştım ama badem yağı mı yapmış acaba eyvah eyvah ... kullanmayı bırakınca dökülürler belki?????

valla bn badem yağı kullanmadım bebe yağı ve kayısı yağı kullandım ama yıne de tüylenme oldu.Benım bebeğim de erkek ve 33 haftalık hamıleyım henuz hiç çatlak yok çok şükür.Bana da doktor bebek erkek olduğu için var o tüyler ama doğumdan sonra 1 yıl içinde dökülür dedi.
Çatlak olacaksa oluyor arkadaşlar hiç kendinizi bir sürü yağa kımyasal kreme bulamayın,benım annemde 1 tane çatlak yok hiçbişi de kullanmamış...eğer bu kremler işe yarasaydı krem kullananların hiçbiri çatlamazdı...

aynen cnm ben o kadar kullandımda ne oldu sonuçç çatlaklar olıuştuuuu.. yapcak bişey yok olacagı varsa oluoo ne yaparsan yap engelleyemiyosunuz

Bir çok doktor çatlak işinin genetik olduğunu söylüyor. Yine de insan bir şeyler yapmadan duramıyor. Daha doğrusu kadınlar :9: Benim bebeğim de erkek ve badem yağı kullanmadan tüylendi. Bebe yağı kullanıyorum son 1-2 aydır.. Ablamın da bebeği erkekti onda da tüylenme olmuş ve doğumdan sonra dökülmüştü. Cinsiyetle ilgili olduğunu bilmiyordum doğrusu, hamilelikte olur sanıyordum :44:

Evet bu çatlaklar genetikle ilgili.
Yengemin kızında tek tük olmuş sadece.O hep bebe yağı kullanmış ama.
Onun bir tanıdığında da hiç oluşmamış çatlaklar.Tamamen bünyeyle alakalı bir durum .
Sen de olmaz ama bakarsın bende olur.
Görümcemde de çok olmuştu çatlak mesela.
Ondan korkuyorum çok valla .
Görüntü bakımından çok kötü oluyor çünkü.Düzelmesi de baya baya zaman alıyor.
Tüylenme doğumdan sonra zamanla dökülüyormuş.
Erkek bebeklerde daha fazla tüylenme oluyor diye duymuştum bende .
Badem yağı kullananlar da daha fazla oluyomuş bu tüylenme.Hatta kız bebeklerde bile tüylenme oluşuyomuş bu badem yağı yüzünden

bence yağın her türlüsü kıl yapısını güçlendiriyor..
çatlakların kişinin cildiyle alakalı olduğu bir gerçek ama yinede kremlerin işe yaradıgını düşünüyorum.. bana doktorum bebe yağı hiç bir işe yaramaz boşuna yorulma demişti.. benim cildimde cok kuru ve çatlamaya meyilli .. iki tane çatlak kremi tavsiye etti benim hamileliğim bitmek üzere henüz çatlamadım inşallah son haftada çatlamam:nazar:
ben hamileliğin 5. ayından itibaren mustela ve lierac kullandım.. artık hangisi elime gelirse...

Back
X