• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bacakta klcal damarlar :(

işimize yarayacak bilgiler buldum, spor yapmanın zararlı olcacağını sanmıyorum benim de bacağımda yeşil damarlar var kan dolaşımı hareketiyle ilgili sanırım, küçük kılcallar azıtmaz umarım peki kese yapılması kötü mü gelir sizce ben masaj yapan türlerinden de almıştım liflerden

Sert hareketler, sıcak su, güneş, ayakta durmak tamamen zararlı...Lazer işe yarıyor ama maalesefki varis veya kılcal damarlar cilt tipimizden kaynaklanıyor, ömür boyu lazer mi yaptıracağız yani...ağrı olmadıkça tedaviye gerek yok, ha ama her gün 1 bardak biberiye çayı için dolaşıma iyi geldiğini göreceksiniz...

Bendede var aynı problem gittim doktara klasik hapinizin ki gibi varis başlangıcı dedi...epilasyon için gittiğim güzellik merkezinin kurucu doktorlarından aldığım bilgilere göre lazerle damarlar yakılıyor ve genişlemesi önlenebiliyormuş genellikle ilk seans sonuç veriyormuş...benim bi 20 kilo kadar kilo problemim var çözer çözmez bu olayıda halledicem inşallah:93:

kızlar bende oluşmaya başladı işe başladktn sonra!öğretmenm ben sürekli ayaktayım doğal olrk bacaklarm kötü oldu!
biraz araştırma yapmıştım kesn çözm şimdlk yok ne yazıkki ama azaltılablyo ve yenisinn çıkmasının önüne geçiyo
ilk olarak tempolu bi işimz warsa mutlaka çk su tüketcz,onun haricinde akşamları mutlaka bacakları kendimizden yükseğe kaldırıp kan akışını tersine çevircez,özellikle yazın sık sık bacakları aşağıdan yukarıya doğru soğuk suyla yıkamamz lazım!masaj yağı olarakta ardıç katran yağı sade olarak veya biberiye portakal yağı ile karıştrlp srülblr..
ayrıca arada eğer alerjiniz yoksa c vitamnli aspirin war eritilp içiliyo yada normalini içeblrz o da kan akışını hızlandryo
kk üyeleri ayrıca özellkle gün içinde sürekli oturuyosanız bacaklarınızı dairesel hareketlerle arada ovablrsnz ve lütfen otururkn bacak bacak üstüne atmyn çünkü o basıçla kılcallar çatlıyo
umarım işinize yarar:93:

Son düzenleme:
ya ben 17 yasında olmama rağmen hormon bozukluğu için 7 ay kullandım bacaklarımda da var kalp doktoruna gittim anlamadı adam varis değil dedi . cildiciyeye gittim bi nemlendirici verdi . çokta varlar napıcam bilmiyorum? ilk önce bacaklarımın üstünde basladı şimdi dizlerimin arkasında var :(neler yaptnz söyleseniz :(
bende de kılcal damar çatlaması ve varis var. ve bendeki irsi anneannemde teyzelerimde ve annemde hepimizde varis sorunu var malesefki. yaşım şuan 29 ve bende de kılcal damarı ilk olarak lise yıllarında farkettim. 15 -16 yaşlarında.hatta orta okulda bile ayak bileklerimde tek tük vardı. anneme gösterdiğimde yok bunlar damar diyordu ama şuan anlayabiliyorumki şu varislerin kılcal damarların belli bi yaşı yok. kilolu olanlarda olur diyorlar alakası yok. 1.64 boyunda ve 49 kiloyum yani zayıfım ama varislerim var. lazer tedavisi yaptırdım bi kaç yıl önce ve memnun kaldım tedavi yapılan yerler gitti ama başka yerlerde yeniden çıkıyor. tekrar lazerle tedaviye başlayacağım. sonbaharda. yazın doktorlar yapmıyor çünkü.kılcal damarlar çıktıkça bu yönteme başvurmaya devam edeceğim.

bende de var bir kaç seans skloterapi iğne tedavisi gördüm ama pahalı bir tedavi bıraktım araştırmaktayım

iğne tedavisi bende yaptırdım ama varsilerim ince olduğu için sonuç alamadım bide üstüne iğne olan yerlerde lekeler oluştu gitmesi için krem kullanıyorum. 2011 şubatta iğne tedavisi yaptırmıştım devlet hastanesinde kalp damar cerrahisinde ve hiç bi ücret alınmadı. sadece eczaneden iğne parası ilaç parası ödedim. devlet karşılıyor.az bi kısmı maaşa yansıyor sanırım. devlet hastanelerine sorabilirsin. lazer tedaviside yaptırabilirsin. ama onu devlet karşılamıyor. özel polikinikler ve güzellik merkezleri yapıyor. seansı 200 ile 300 arası değişiyor sanırım yerine göre. bide bi seans yetmiyor tabi. seanslar 40 yada 50 dakika. 50 dakikada bacağında ne kadarlık yeri yaparsa işte o kadar ışın veriyor. sonra ikinci bi seans için randevu gerekiyor.

bende de kılcal damar çatlaması ve varis var. ve bendeki irsi anneannemde teyzelerimde ve annemde hepimizde varis sorunu var malesefki. yaşım şuan 29 ve bende de kılcal damarı ilk olarak lise yıllarında farkettim. 15 -16 yaşlarında.hatta orta okulda bile ayak bileklerimde tek tük vardı. anneme gösterdiğimde yok bunlar damar diyordu ama şuan anlayabiliyorumki şu varislerin kılcal damarların belli bi yaşı yok. kilolu olanlarda olur diyorlar alakası yok. 1.64 boyunda ve 49 kiloyum yani zayıfım ama varislerim var. lazer tedavisi yaptırdım bi kaç yıl önce ve memnun kaldım tedavi yapılan yerler gitti ama başka yerlerde yeniden çıkıyor. tekrar lazerle tedaviye başlayacağım. sonbaharda. yazın doktorlar yapmıyor çünkü.kılcal damarlar çıktıkça bu yönteme başvurmaya devam edeceğim.

lazer tedavisi ne kadar tutuyor peki?

bende aynı dertteyim arkadaşlar.Bacaklarımda kılcal damarlar var.Malesefki zamanla varise dönüşüyor.Çoğalıyorlar.Lazerle çaresi var ama hem pahalı hemde araştırdığım kadarıyla tekrar çıkıyormuş.Bu gidişle ömür boyu bizimleler galiba........:59:.

Lazer tedavisinin kesin çözüm olmadığını biliyorum bu yüzden de o kadar para verip yaptırmak mantıklı olmuyo tabi:20:

Konuya biraz geç dahil oldum ama kısaca tecrübemi anlatayım. bende hiç bir şey yoktu zamanla yavaş yavaş belirginleşti ve arttı. doktorum deniz durak 1 saate yakın ultrason ile muayene etti ve gördüğüm damarların kozmetik varis olduğunu yani damarlarda bir tıkanıklık veya kaçak olmadığını anlattı. skleroterapi de olur lazer ile tedavi edilebileceğini anlattı. tamamen geçmeyeceğini %70 e yakınının geçeceğini söyledi. tedavi oldum gerçekten güzel oldu. 1 sonraki sene de tam geçmeyenlerin tedavisini yaptırdım. süper oldu. yeniden başlasa bile sorun değil çünkü çok ufak oluyorlar en azından hiç yaptırmayıp mor bir bacakla dolaşmaktan iyidir derim.

Bende geçenlerde yaptırdım lazer tedavisi ama gerçekten çok pahalı,her zaman yaptırılacak gibi değil:KK12:

Bendede kilcal damar catlamsi var sanirim üsüdügüm zaman vucüdüm bulanik olu or kirmizi bi sürü cizgi oluusyor cok moralim bozuluyr ya:(((ama ben sunu fark ettim ne zaman yaz gelse sicak olunca o bulaniklik gidiyor düz bi ten rengi geliyor sicak suyla dus yapincda öyle oluyor ama havalar sogumaya baslasin bende renk degistiriyoruum offfff

Bendede kilcal damar catlamsi var sanirim üsüdügüm zaman vucüdüm bulanik olu or kirmizi bi sürü cizgi oluusyor cok moralim bozuluyr ya:KK43:((ama ben sunu fark ettim ne zaman yaz gelse sicak olunca o bulaniklik gidiyor düz bi ten rengi geliyor sicak suyla dus yapincda öyle oluyor ama havalar sogumaya baslasin bende renk degistiriyoruum offfff
Östrojenin etkisi çok büyük canım kılcal damarlarda,adet dönemlerinde artıyor mu?

Östrojenin etkisi çok büyük canım kılcal damarlarda,adet dönemlerinde artıyor mu?
Ya ben baktimda internetten benimki kilcal damarda degilmis bendeki seyler ne yaaa:((((internnette baktimda daha demin kilcal damarlar resmen kirmizi ince damar gibi bendeki öyle degil benim cildim böyle üsüdümmü bulanik oluyor.hep de üsüyen biriyim zaten masallahh ama bu hastaligi bulamiyorum.adrtlerim de düzenli geliyor Cilt doktorunami gitsem acaba:((( o anlarmi

Benim çok yaygın kılcal damar varislerim var. Hatta artık geniş damarlar bile varis olmaya başladı.
Lazer'in pahalı olduğunu yazmışsınız? Ne kadar tutuyor? Ve yaptırıp da memnun kalan birinden tavsiye rica edebilir miyim?

Bacağını soguk suyla yika sürekli varisi ilerletmiyor varis olmasını engelliyor. Bacağıni havaya kaldirarak uzan koltuga uzat mesela kan akışını hizlandirir. Ağır kaldırmak varisi tetikler. Ayakta sabit durmak varise yol açar. Varise donusurse ALLAH korusun lazere git. Bde derler sülük bi hayvan var onu katrsn bacagna pis kanı cekiyor ve yok ediyor varisi ama kmse cerlsaret edemiyor buna:) ailende varsa sana gecmstr anne baba gbi. Ama sanmiyorm kilcal damarn varise donusecegini ya.

Benim çok yaygın kılcal damar varislerim var. Hatta artık geniş damarlar bile varis olmaya başladı.
Lazer'in pahalı olduğunu yazmışsınız? Ne kadar tutuyor? Ve yaptırıp da memnun kalan birinden tavsiye rica edebilir miyim?
Ben küçük bir bölge için 400 $ ödedim canım epey pahalı yani

Bacağını soguk suyla yika sürekli varisi ilerletmiyor varis olmasını engelliyor. Bacağıni havaya kaldirarak uzan koltuga uzat mesela kan akışını hizlandirir. Ağır kaldırmak varisi tetikler. Ayakta sabit durmak varise yol açar. Varise donusurse ALLAH korusun lazere git. Bde derler sülük bi hayvan var onu katrsn bacagna pis kanı cekiyor ve yok ediyor varisi ama kmse cerlsaret edemiyor buna:) ailende varsa sana gecmstr anne baba gbi. Ama sanmiyorm kilcal damarn varise donusecegini ya.
Genetik yatkınlık varsa doğum gibi hormonel değişimlerde ortaya çıkıyor mutlaka.

Kızlar,bendede bu sorun var.. Iki doğumdan sonra iki bacağımdaki ana damarlar alındı ameliyatla. Şimdi yan damarlar ortaya çıkıyor ve kılcaldamarlar tabi.. Lazeri sordum size olmaz esmersiniz dediler.. Daha önce iki seferde skleroterapi yaptırdım. Iğne yapılan yerlerde fayda gördüm fakat başka yerlerden çıkıyor tabi :)) Dikkat etmek gerek. Annemden bana kaldı,genetik maalesef ..

devlet hastanelerinde yapılıyor ben Bağcılar eğitim e gitmiştim kalp damar cerrahı yapıyor ama 6 seans falan gitmek lazım ben iki seans gittim bi daha da gidemedim bi görüşün isterseniz

Back