Bacakta klcal damarlar :(

gulçehre

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2007
448
1
96
42
İstanbul
selam arkadaslar

bacaklarımda ince kılcal damarlar var
baldır kısımlarında ve cok var ince ince ve berbat duruyor
göordukce canım sıkılıyor bu duruma

bunlar ilerde varis dönüşmeden bi yol bulup kurtulmak istiyorum

benimle aynı sorunu olan yada bu sorun açözüm bulan arkadaşlar
lütfen fikirlerinizi paylaşın senağlama

hepinize sevgiler

malesef bende de var ama çok çok vahim değil ama bunların ilerde varise dönüşeceğini sanmam kılcaldamar çatlaması azda olsa çoğu kişide oluyo ama varis farklı bişey bence lazerle tedavi edildiğini biliyorum bende fazla yoktu son zamanlarda yaptığım bacak kası hareketlerinden sonra fazlalaştı malesef( ama yinede hareketlerden vazgeçmiş değilim çok kötü olursa tedavisi var nasıl olsa sende neden oluştu gülçehre?

selam gülçehre ve crazy.bu kılcallardan bende müzdaripim.doktora gittim ve bana normal olduğunu söyledi.ama araştırdığım kadarıyla kılcal damarlar varisin başlangıcıymış.spor yaptığımda ise daha fazlalaşıyor sankı.bacak arkasında masmavi damarlar belirginleşiyor.daha da ilerlemesin diye korkup spor da yapamıyorum.boyle bir durum işte.doktorumda daha gençsın bu yaşta ne varisi diyor ama genç yaşlarda da olabiliyormuş.lazerle 1 seansta tedavısı varmış aama korktuğum için yaptıramam sanırım.

konuya geç girdim ama bende de var hatta çok hafif varise dönüşüyorlar ama ağrı falan yok.doktara gideyim diyorum ama sanki çözümü yok gibi geliyor.

kızlar bir eczacı bayan söylemişti bana arkadaşı lazerle bir seansta kılcal damarlarını aldırmış artık birmi olur ikimi bilemem ama çaresiz değil bu durum bence varise dönüşmeden inceyken müdahale ettirmeli hamileyken daha da çoğalıyormuş eğer bebeğim olursa sonrasında yaptırıcam kesin

ya ben 17 yasında olmama rağmen hormon bozukluğu için 7 ay kullandım bacaklarımda da var kalp doktoruna gittim anlamadı adam varis değil dedi . cildiciyeye gittim bi nemlendirici verdi . çokta varlar napıcam bilmiyorum? ilk önce bacaklarımın üstünde basladı şimdi dizlerimin arkasında var neler yaptnz söyleseniz

bende de var bir kaç seans skloterapi iğne tedavisi gördüm ama pahalı bir tedavi bıraktım araştırmaktayım

benim de baldirlarimda feci var kilcal damar.
gecirmek icin bir care oldugunu sanmiyorum.
har kilcak damar varis olmuyor arkadaslar, eger oyle bir sey olacak olsaydi benim baldirlarimda sayisiz kilcal damar var yani ben de simdi suruyle varis mi olacak? olmaz oyle sey...
benim bi de alt bacagimda mavi renkli bir damar var, sanirim ileriki yillarda varise cevirecek kendini...
bariz, ben burdayim diye bagiriyor masmavi mafoldumben
aman satayim anasini yaa uff hic biri umrumda degil sagligimiz yerinde olsun da ben kilcal damarlara da katlaniyorum...
gecirmek icin care yok kizlar sinirlerinizi bozmayin bosu bosuna :içelim:

bu kılcal damarlar bendede var malesef :1no2:bi tanede diz kapağımın arkasında örümcek bi damar var masmavi .cildiyeye gitmiştim doktor dedi varis başlangıcı bu kaç senedir var o gidiyo ne ilerliyo.allahtan ağrı falan yok. estetik sorundan çok sağlık problemi oluyo malesef.kan dolaşımını zayıflatıyor.zaten güzelliği bozan şeyler aslında sağlığımızı bozuyor.peki bu çıkan damarların sebebi ne olabilirki ben baya yürüyüş yapardım.o zamandan beri var spor yapmayacakmıyım yani.

kızlar bu konu damarlarla ilgili bence bizim damarlarla ilgili bir tedavi düşünmemiz lazımmm.. kan dolaşımı ve damar...

birkaç gündür kullandığım bir ürün var faydası olursa yazacağım olcak gibi duruyor ama kesin emin olmalıyım:)

Eğer sürekli ayakta dikilmenizi gerektiren bir işiniz varsa veya kilonuz fazlaysa hele bir de kalıtımsal yatkınlığınız varsa varislere karşı tedbir almanızda yarar var.
Bakımlıyız .Com - Varisler ve kılcal damar çatlamaları Belirli bir yaştan sonra özellikle 65 yaşını geçen insanların yüzde 75′inde varis görülür. Kadın veya erkek olmanız fark etmez varisler her iki cinsin ortak sorunudur. Varisler çoğunlukla ayak bileklerinde bacaklarda kalçalarda vajinada ve anüste oluşur. Bazı insanların derisinde ise; örümcek ağını andıran kısa- kesikince- çatallanmış kırmızı çizgiler görürüz. Bunlar kılcal damar çatlamalarıdır. Varis kan dolaşımının duraksaması sonucunda damarların deforme olmasıdır. Bu oluşumun en önde gelen nedeni kan dolaşımının yerçekimine yenik düşmesidir. Yani varisler bir damar sorunudur. Kalp sağlığı için yapmanız gereken her şey varisleriniz için de yararlıdır. Gerçi varisler büyük ölçüde tedavi edilebilir ama nedenlerini ortadan kaldırmazsanız yeniden geri gelirler. Bu nedenle aşağıdaki etkenleri dikkate almanızda yarar var.
Önce nedenleri ortadan kaldırın
Aşırı kilolu insanlar varise daha yatkındırlar. Vücut ağırlığının artması; bacakların yükünü artırır ve kanın bacaklardan yukarıya doğru hareketini güçleştirir. Dolaşım aksayınca kan damarları varisleşmeye başlar. ışi gereği uzun süre aynı noktada sabit olarak ayakta duran insanlarda varis oluşması neredeyse kaçınılmazdır. Örneğin tezgahtarlar öğretmenler doktorlar bu gruba girerler. Yüksek topuklu ayakkabılar baldırlardaki kasları sıkıştırarak kan dolaşımını aksatırlar. Bu durum varisler için uygun zemin hazırlar. Çok dar giysiler özellikle aşırı dar pantolonlar ve sıkı çoraplar kan dolaşımını zorlaştırırlar. Anneniz babanız ya da yakın akrabalarınızda varis varsa daha dikkatli olmanız gerekir. Son zamanlarda çokça reklamı yapılan vakumlu selülit tedavileri kılcal damarları zedeleyerek varisleşmeye neden olabilir. Aşırı güneşlenme kılcal damarları genişletir. Bu durum onların çatlamasına neden olur. Özellikle beyaz tenli insanların yüzünde kılcal damar çatlamaları belirgin olarak fark edilir. Alkol ve fazla baharat tüketilmesi kılcal damarları genişletir. Kortizonlu kremlerin uzun süre kullanılması varislere neden olabilir. Kadınlık hormonları özellikle doğum kontrol hapları ve menapoz tedavileri bazen varislere yol açabilirler.
Koruyucu önlemler: Varisleriniz varsa veya ailenizde varise yatkınlık olduğunu biliyorsanız size birkaç tavsiyede bulunabilirim;
Kilo verin!
Kilonuz normalden fazlaysa biraz zayıflamaya çalışın. Vücut ağırlığı azaldıkça varis sorunu hafifler. Zaten fazla kiloların kimseye faydası yoktur. Onlardan kurtulmak için sayabileceğimiz nedenlerden birisi de varislerden korunmaktır
Varis çorapları yararlıdır
ışiniz uzun süre ayakta kalmanızı gerektiriyorsa varisten koruyucu çoraplar giyebilirsiniz. Ancak varis çorabını giymeden önce bacaklarınızı biraz yükseğe kaldırıp iki-üç dakika dinlenin.
Dinlenmeye zaman ayırın
Mümkünse günde en az 3-4 defa olmak üzere 5-10 dakika süre ile ayaklarınızı kalbinizin seviyesine kadar kaldırıp dinlenin.
Hareket önemli
Düzenli yürüyüş veya egzersiz kan dolaşımını düzene sokar. Böylece varisleşmeyi veya mevcut varislerin ilerlemesini önler.
Sıcak sudan kaçının
Sıcak su damarların genişlemesine ve sorunların artmasına neden olur. Varisli bacaklara ılık-soğuk su ile şok uygulamak çok yararlıdır. Damarların büzüşmesini ve rahatlamasını sağlar.
Yüksek topuklar!
Ve tabii çok şık görünse de yüksek topuklu ayakkabıların ve aşırı dar pantalonların kan dolaşımını zorladığı bir gerçek. Bir takı kadar şık duran bu ayakkabıları yanınıza alıp gittiğiniz davette giymeye ve sonra yine çıkarmaya ne dersiniz?
Tedavi yöntemleri
Varise karşı önlem alarak sorunları geciktirebilir veya hafifletebilirsiniz. Ancak varis ilerleyen bir hastalıktır tedavi edilmesi gerekir. Varis tedavisi için birçok yöntem uygulanmaktadır. Bu amaçla kullanılan yöntemlerin en önde geleni Skleroterapi’dir ama sadece bacaklardaki varislere uygulanır. Varisleriniz yüzeyde ise ve çok kötü durumda değilse skleroterapi etkilidir. Bu yöntemde varisli damarlara bir karışım enjekte edilir. Tedavi damarın büyüklüğüne bağlı olarak 34 haftalık aralıklarla birkaç kez tekrarlanır. Bazı varisler çok iri ülserleşmiş veya kanamaya yatkındır. Böyle vakalarda cerrahi müdahale gerekir. Bu ameliyatın adı “Ligasyon” dur. Damar çatlamaları yüzümüzde de görülebilir. Bunun nedeni genellikle güneştir. Bazen sivilcelerin sıkılması da neden olabilir. Bunların tedavisi için elektrik akımı lazer veya photo IPL yöntemi kullanılır. Tüm tedavilere rağmen yeniden varis oluşabilir. Bu konuda genetik yatkınlık belirleyicidir. Sonra varislere yol açan koşulları… Örneğin kilo almak ayakta sabit durmak yüksek topuklu ayakkabılar kan dolaşımını yeniden zorlamaya başlarsa varisler geri gelebilir.

işimize yarayacak bilgiler buldum, spor yapmanın zararlı olcacağını sanmıyorum benim de bacağımda yeşil damarlar var kan dolaşımı hareketiyle ilgili sanırım, küçük kılcallar azıtmaz umarım peki kese yapılması kötü mü gelir sizce ben masaj yapan türlerinden de almıştım liflerden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…