• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bacaklarda kaşıntı için yardım

feylesof123

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mart 2013
745
94
318
Diğer
Herkese merhaba. Benim bir sorunum var belki yardımcı olabilirsiniz. Bacaklarımın bilekten dize kadar olan özellikle ön bölümü yaz aylarında ciddi boyutta kaşınıyor. Garip bir sorun gibi önce bacakta kaşıntı olarak araştırmalar yaptım. İç hastalıklalara kadar bir çok sebep olabiliyor ancak benim sadece yazın ve her yaz olduğu için bu sebepleri eledim. Cilt kurulduğunda olabilir diye düşünerek nemlendirici ler denedim ama daha da azdırdı. Velhasıl 3 senedir bir çözüm bulamadım yardımcı olabilecek varsa memnun olurum

Yazın genelde çok ince pantolonlar ve elbise garip olan bu kışın olmuyor o kadar kalında giysem kaşınır ama çıkarıp yıkayınca geçer oksijene mi alerjim var diyorum bazen

Yazın genelde çok ince pantolonlar ve elbise garip olan bu kışın olmuyor o kadar kalında giysem kaşınır ama çıkarıp yıkayınca geçer oksijene mi alerjim var diyorum bazen

Herkese merhaba. Benim bir sorunum var belki yardımcı olabilirsiniz. Bacaklarımın bilekten dize kadar olan özellikle ön bölümü yaz aylarında ciddi boyutta kaşınıyor. Garip bir sorun gibi önce bacakta kaşıntı olarak araştırmalar yaptım. İç hastalıklalara kadar bir çok sebep olabiliyor ancak benim sadece yazın ve her yaz olduğu için bu sebepleri eledim. Cilt kurulduğunda olabilir diye düşünerek nemlendirici ler denedim ama daha da azdırdı. Velhasıl 3 senedir bir çözüm bulamadım yardımcı olabilecek varsa memnun olurum
Benim de bacaklarım kaşınıyor atopik egzema dedi doktor

Kışın olmayıp yazın olan bir şeyi, bedendeki bir aksaklıkla değil de güneşle ilişkilendirmek makul geldi bana da.
En az 30+ koruma faktörlü bir güneş koruyucu deneyin isterseniz.
Ama bir dermatolog en kolay ve basit çözüm aslında.

Güneş ışınları olan ultraviole ışınlarına alerjiniz olabilir. Mesela benimde sadece yazın omuz üstümde boyun bölgemde hep sivilce cıkar. Doktora gittiğimde sadece yazın oluyorsa ultraviole ışınlardandır dedi. Kaliteli bir güneş kremi kullanmanızı öneririm. Devam ederse bence bir doktora görünün

Back