Bacaklar

Catharsis

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2009
5.981
4.905
kızlar 28 yaşındayım ve 36 bedenim ancak şu üst bacaklar var ya..

Oldum olası dert oldu.

Selülit yok,oldukça sıkı ama şu futbolcu bacağı Tarzı denilen güçlü fakat kalın bacaklar..

İncecik olmak istiyorum artık ya..

Düzenli yürüyüş ve yüzme yapıyorum. Pilates ve spin derslerine katılıyorum.

Yakında korkumdan spor yapamayacak noktaya geleceğim.

Sizle ilgili merak ettiğim ise basenli ve kalın bacaklıydım; incecik oldum diyen var mı?

Kondisyon/ yarış bisikleti basen yapar mı yapmaz mı? Düşük vites mi yüksek vites mi inceltir?

Eğimli yürüyüş ön bacak kaslarını geliştiriyor iddiası Hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Bir de burda görüş almak istedim.

Oldum olası uzun ince bacaklara sahibim. Keza iki hamilelik yaşadım. Şükür ki bacaklarda basende aynı. Tabi göbüş oldu o da ayrı.

Bacakların incelmesi söz konusu olabilir. Ama bunun için hangi spor yapılır bilmem. Bazen inceltmek istersin kas olur baldır olur. Bi spor hocasına sorsan.

Oldum olası uzun ince bacaklara sahibim. Keza iki hamilelik yaşadım. Şükür ki bacaklarda basende aynı. Tabi göbüş oldu o da ayrı.

Bacakların incelmesi söz konusu olabilir. Ama bunun için hangi spor yapılır bilmem. Bazen inceltmek istersin kas olur baldır olur. Bi spor hocasına sorsan.
Kaç tane sordum:KK66:

Olur diyorlar; çalış diyorlar olmuyor.

Bende de Karın olmaz mesela; bel incecik yok gibi .. Ama bacaklar :KK43:

Oldum olası dert oldu.

Selülit yok,oldukça sıkı ama şu futbolcu bacağı Tarzı denilen güçlü fakat kalın bacaklar..

Sizle ilgili merak ettiğim ise basenli ve kalın bacaklıydım; incecik oldum diyen var mı?

Kondisyon/ yarış bisikleti basen yapar mı yapmaz mı? Düşük vites mi yüksek vites mi inceltir?

Eğimli yürüyüş ön bacak kaslarını geliştiriyor iddiası Hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Bisiklet basen yapmaz ama üst bacakta kas yapar. Üst bacaklarından memnun değilsen bisiklet yanlış tercih. Yüzmede stile göre değişir ama genelde her kası çalıştıran bir spordur.

Bacak basen inceltmek için plates ya da yoga denemelisin. Ama vücut yapın buysa, kemiklerinin şekli buysa çok büyük değişiklik bekleme.

Kaç tane sordum:KK66:

Olur diyorlar; çalış diyorlar olmuyor.

Bende de Karın olmaz mesela; bel incecik yok gibi .. Ama bacaklar :KK43:
Sen bacaklardan bende karından muzdarip desene. Bende karın diye birşey yoktu. Ahhh bu hamilelikler paso oraya çalıştı.

Cardio aleti denesene. Ben doğumdan sonra yapmıştım. Merdiven çıkıyor hissiyatı veriyor ve incelmede yapıyor.

Bisiklet basen yapmaz ama üst bacakta kas yapar. Üst bacaklarından memnun değilsen bisiklet yanlış tercih. Yüzmede stile göre değişir ama genelde her kası çalıştıran bir spordur.

Bacak basen inceltmek için plates ya da yoga denemelisin. Ama vücut yapın buysa, kemiklerinin şekli buysa çok büyük değişiklik bekleme.
İşte bisikletle ilgili iki farklı görüş alıyorum; biri senin dediğin. Aylarca yapmadım bisiklet vs bıraktım. Değişen bir durum olmadı. Spor hocası ikna etti geri döndüm. Bu arada evet üst bacak kaslarım gelişmiş durumdalar. Alt bacaklarım ince zaten.
Yüzmede serbest , kurbağalama bazen takılıyorum .

Kemik yapısı Nasıl anlaşılır? İnce kemikli birinin bacak kemikleri kalın olur mu ki?

Ben doğumdan sonra kalınlaşmıştım ama squat yaptım bir süre, basen ve üst bacak konusunda işime yaradı.

Bir de sırt üstü yere uzanarak kalçayı yukarı kaldırma hareketini şiddetle öneriyorum.

Oldum olası dert oldu.

Bu genelde genetik bir durum. Annene bak, teyzelerine ya da anneannene genelde aynı sorun vardır.

Ancak kondisyon bisikleti olsun, koşu bandı olsun yani çalışırken bacağını zorlayacağın her şey zamanla kas yapar o da kötü bir görüntü oluşturur. Ben tek yönlü çalışmaktansa tüm vücudu çalıştırmayı daha doğru buluyorum. Bu sorunu tamamen çözmez belki ama en azından sağlıklı olursun.

Sen bacaklardan bende karından muzdarip desene. Bende karın diye birşey yoktu. Ahhh bu hamilelikler paso oraya çalıştı.

Cardio aleti denesene. Ben doğumdan sonra yapmıştım. Merdiven çıkıyor hissiyatı veriyor ve incelmede yapıyor.
Deneyeyim bir de onu yapayım düzenli :)

Üst bacağa yönelik hareketler yapmalısın ama yapın buysa çokta değiştiremezsin. Misal benimde kol bileklerim incecik ve ne yaptıysam kollarımı etli daha dolgun yapamadım :KK70:

İşte bisikletle ilgili iki farklı görüş alıyorum; biri senin dediğin. Aylarca yapmadım bisiklet vs bıraktım. Değişen bir durum olmadı. Spor hocası ikna etti geri döndüm. Bu arada evet üst bacak kaslarım gelişmiş durumdalar. Alt bacaklarım ince zaten.
Yüzmede serbest , kurbağalama bazen takılıyorum .

Kemik yapısı Nasıl anlaşılır? İnce kemikli birinin bacak kemikleri kalın olur mu ki?
Kemik yapısından pek anlamam. Ben iri kemikliyimdir. Bazen arkadaşlarım der iri kemiklisin ama basen bacakların incecik. Yani kemik yapısının ne kadar etkisi olur bilmiyorum.

Çok kalın değildir bacakların. Abartıyor olmayasın.

Oldum olası dert oldu.

İnce bacak için biraz boy lazim. Boy kaç ?

Ben doğumdan sonra kalınlaşmıştım ama squat yaptım bir süre, basen ve üst bacak konusunda işime yaradı.

Bir de sırt üstü yere uzanarak kalçayı yukarı kaldırma hareketini şiddetle öneriyorum.
Squat yaptım hala yapıyorum. Kalçayı, popoyu süper güzelleştiriyor. Orda Bi sıkıntı yok.
İkinci dediğini de pilateste yapıyorum. Zaten tam problemli bölgem orası ama sonuç gönlüme göre olmuyor.

Bu genelde genetik bir durum. Annene bak, teyzelerine ya da anneannene genelde aynı sorun vardır.

Ancak kondisyon bisikleti olsun, koşu bandı olsun yani çalışırken bacağını zorlayacağın her şey zamanla kas yapar o da kötü bir görüntü oluşturur. Ben tek yönlü çalışmaktansa tüm vücudu çalıştırmayı daha doğru buluyorum. Bu sorunu tamamen çözmez belki ama en azından sağlıklı olursun.
Ah keşke genetik olsa şansıma küserdim. Bir ben böyleyim ya..

Tüm vücudu çalıştıran derken??

Bisikletin bende daha geliştireceğini düşünüyorum,çünkü bacaklarım incedir ama uzun yıllar bisiklet düzenli olarak sürdüm ve kas oldu bacaklarım daha dolgunlaştı

Squat yaptım hala yapıyorum. Kalçayı, popoyu süper güzelleştiriyor. Orda Bi sıkıntı yok.
İkinci dediğini de pilateste yapıyorum. Zaten tam problemli bölgem orası ama sonuç gönlüme göre olmuyor.

süre olarak ne kadar oldu yapalı. Yeni başladıysan sonuç için acele etme derim.
uzun süredir yapıyorsan ve bir değişiklik yoksa vucut yapına baglıcam :)

En zor zatiflayan bolge ust bacak. Beslenmeye cok dikkat edip o bolgeyi calistiracak hareketler yapman gerekiyo. en iyisi spor salonuna yazilip bir hocayla calisman bence hem hirslaniyo orda insan.:KK69:

süre olarak ne kadar oldu yapalı. Yeni başladıysan sonuç için acele etme derim.
uzun süredir yapıyorsan ve bir değişiklik yoksa vucut yapına baglıcam :)
Uzun süredir yapıyorum ama ara da verdim. Üç ay kadar spor yapmadım zaten şimdi ondan ağlak moddayım.

Ama ihmal etmeyeceğim çok düzenli yapıcam bu sefer.

Ah keşke genetik olsa şansıma küserdim. Bir ben böyleyim ya..

Tüm vücudu çalıştıran derken??
Pilates veya aerobik gibi.
Ben de önceden mesela tek eliptik yapardım ama yaş ilerledikçe vucut sinyaller veriyor. Sırtım ağrıyor mesela, esnetme ihtiyacı hissediyorum. Esnetince rahatlıyorum gibi. O yüzden uzun vadedeki sıkıntılar için bu tür sporlar bana daha mantıklı geliyor. Artı kardiyolojik sorunların önüne geçer hızlı spor yapmaktansa. Bizim kültürümüzde spor olmadığı için spor yapma özürlü bir milletiz, paldır küldür dalıveriyoruz. Faydadan çok zarar getirebilir.

X